Miért bánjunk óvatosan az Android-os task killer appokkal...

... avagy hülyegyerek esete az ATK-val :D

Szóval megrootoltam a Legendet kb. 2 hete, aminek eredményeként
1. az összes telefonszámom gyalu (SIM import funkció nem másolás, hanem mozgatás -> FAIL, az automatikus mentés nem készít a telefonszámokról mentést [nálam] -> FAIL) [backup volt, nagyjából visszaállítottam őket]

2. az összes appot (mind a 4-et :) újra kellett húzni.

2. eredményeként került fel az ATK legfrissebb. Ezt eddig is használtam nagy megelégedéssel, nem volt semmi gond.
Aztán ma megint sikerült 4.30 helyett 5.55-kor felkelni (1 héten belül másodszor), mivel a tegnapi ATK-s kill után valószínűleg kilőttem valamelyik - az ébresztőhöz használt processzt... Utána kell járnom mi az, mert az összes .com.htc.* szolgáltatást hagyom futni és a Clock appot sem lövöm ki, mégis kipurcan az ébresztés.

Úgyhogy PEBKAC, IJB, FAIL :D

Hozzászólások

régen használtam én is ilyet, de mostmár leszoktam róla, ha kell a ram az android majd kilövi ami nem kell :>

Ubuntu 10.04, Thinkpad x60s

1. szinkronizald a google fiokoddal a telefoszamokat
2. hasznalj appbraint

ha az uzeneteidhez is ragaszkodsz, hasznalj sms backup & restore-t.

melyik app killert hasznalod?

Az egyik kollégám egyik reggel halálra vált arccal jött és mondta, hogy elromlott a Galaxy S telefonja. Nem lehetett vele telefonálni meg egyéb dolgok voltak. Kérdem mit csinált, mit telepített. Gyanús volt, mondtam neki, hogy nem hinném, hogy a telefon rossz. Toljon egy factory reset-et, aztán nézze meg úgy. Megcsinálta. Majd a végén kiderült, hogy feltelepített valami processz kilövöldözőt és olyan dolgokat is kilövöldözött, amit nem kellett volna.

Ugyanennek az user-nek mondtam, hogy nem kéne "megbízható" források által Rapidshare-re feltöltött alkalmazásokat telepítgetnie, de mintha a falnak beszélne az ember :)

--
trey @ gépház

Az Advanced Task Killer egy rootolt telefonon felér egy tömegpusztító fegyverrel. Jó memória menedzseléshez nem kell rootolni egyébként, a memória tisztító programok közül én az Advanced Task Cleanerrel jóban ki vagyok békülve, mint az előbb említettel. De a legjobb megoldás a Fast Reboot nevű app. Erre rányomva kb. 4 sec alatt újraindítja a rendszert, és minden fölösleges cucc kipucolódik kb memoriából.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

ATK -> Setting -> Auto Kill Level -> Safe && Security Level -> High;
Így is elég hatékony!

Miért jó rootolni a telefont?

Ha ismered a Slackware-t, ismered a Linuxot. | Hülyének lenni jog, nem kötelesség!

Rootolt telefonál a security level nem sokat ér, mivel onnantól kezdve az alkalmazás már nem igen tudja eldönteni, mi tartozik ebbe kategóriába, hiszen hozzáférési joga van mindenhez. Egyébként személy szerint úgy vagyok a rootolással, hogy jelenleg nagyobb kockázatot látok benne, mint amennyi előnnyel esetleg járna. Persze kipróbálnák én is főzött romokat, de amíg valaki egyértelműen nem tudja bebizonyítani nekem ezen romok egyértelmű előnyét, inkább együtt élek a hivatalos szoft esetleges hibával, mint hogy valami nagy gebaszt csinálja.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Hogy a főzött rom megéri-e az sok mindentől függ... Pl a community-től, hogy milyen romokat készít az adott telefonhoz. Samsung Galaxy Spicához például elég jó romokat csinálnak, és kifejezetten megéri feltenni, egyrészt a teljesítmény javulás miatt, másrészt a driverek miatt. A samsung volt olyan kedves, hogy multitouch-os kijelzőt tett a telefonba, csak éppen a drivert nem írta meg hozzá, viszont szorgos orosz hackerek ezt pótolták, aztán volt egy olyan bug, hogy ha használod a kamerát, akkor utána performance-on marad a scaling governor, az újabb nem hivatalos kernelekben pl ezt is javították, arról nem beszélve, hogy froyo nincs és nem is lesz hivatalosan, de az értelmes dolgokat (pl JIT compiler) portolják vissza 2.1-be... és ez csak néhány példa.