JAVA/PHP engineer

 ( sibidiba | 2010. augusztus 17., kedd - 23:05 )

- Az elmúlt két évben nem dolgoztam Magyarországon. Hat órában (vagy heti négy teljes napban) ti mennyit kérnétek ezért? (nettó)

- Kicsit le vagyok maradva adóügyileg: ha jól értem most a szuperbruttó leváltotta a bruttót? Vagy szoktak még bruttóról is beszélni? Vagy jobban járok inkább ha csak nettót mondok?

Két mesterfokú diplomával (25 évesen), európai szintű, abszolút folyékony angol, német és magyar nyelvtudással, munkát keresek Budapesten, alkalmazottként, heti 30-32 órában. (Közép- vagy nagyvállalatnál, ahol szoftverrendszerek fejlesztése a cég stratégiájának meghatározó része.)

Nagyon jól ismerem a Java-t, PHP-t, JS-t, C-t, SQL-t, megy a C# is. Hat év szakmai tapasztalattal rendelkezem, dolgoztam már több nagyvállalatnál és külföldön is. Elsősorban szoftvermérnöknek tartom magam, de érdekel a rendszermérnökség, követelmény analízis, projektmenedzsment is.
Ismerem a kortárs technológiákat (AJAX, XML, JavaEE, Spring stb.), adatbázis-rendszereket, több platformot, frameworkot, fejlesztői-környezetet... Gyorsan tanulok, és a kommunikációs képességeimet szívesen bizonyítom interjún :)

Angol CV-t és kétnyelvű motivációs levelet tudok küldeni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha mindezt tudod es van is olyan ceg akinek ez kell akkor 500e netto-tol a csillagos egig, szerintem.

(Vajon mi vehetett rá, hogy haza gyere?! A hazaszereteten kívül....)
Ha megtisztelnél egy CV-vel azt megköszönném. A kofrin at gmail dot com -ra el tudod küldeni.

Mail ment.

Vissza azért jöttem, hogy befejezzem itthoni diplomámat, és most elmenni nem nagyon van kedvem. Tényleg nagyon szeretek Budapesten élni, + sok barát, jó kapcsolatok...
Sose akartam luxusautóra gyűjteni, ebben a szakmában szerencsére itthon is lehet keresni eleget.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Ezt hogy csináltad? Mármint a két mesterdiploma meg a 6 év tapasztalat együtt, és mindezt 25 évesen? Ez egy normál embernek kb. csak úgy menne, ha 48 órából állna egy nap. :) Minden elismerésem az elért eredményeidért!

Lehet hogy én sem vagyok teljesen a normális kategória, de ez teljesíthető. Egyetem alatt bőven lehet dolgozni, és több olyan másoddiplomás képzés is van, ami párhuzamosan végezhető.

Egyetemre csak vizsgázni jártam, mellette folyamatosan dolgoztam. A két diplomát meg egy olyan program adta, aminek az volt a lényege, hogy öt év helyett hat évig vagyok, cserébe Amszterdamban és Budapesten is végzek.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Így sem könnyű, de így már emberibbnek tűnik. :) Azt esetleg meg tudod mondani, hogy mi volt ennek a programnak a neve? És honnan értesültél róla?

ELTE-n végeztem a programtervező-matematikusként, és ehhez csaptam hozzá Vrije Univeriteit Amsterdam computer science "fast track master"-jét.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Ok, de úgy értem, hogy hogyan értesültél erről? Ez valami nemzetközi program? Vagy ELTE-specifikus dolog? Mert én alapvetően tök jó ötletnek tartom, most Erasmus-szal megyek Portugáliába, ott kezdem az MSc-t, és ha lenne valami hasonló lehetőség, én is lecsapnék rá.

A Debreceni Egyetemen is volt (van?) hasonló lehetőség. Ott például a paderborni egyetem papírját lehetett megszerezni, ha jól emlékszem.
Egyébként a karodon kérdezősködj körbe (tanulmányi osztály, erasmus titkár, akárki aki ilyen körökben mozog), hogy mi merre.

Ez bármely egyetemen lehetséges. Az EU-n belül bármilyen képzésre jelentkezhetsz állampolgárságtól függetlenül (ugyanazt az ösztöndíjat és tandíjat kaptam ill. fizettem, mint a Hollandok).
A különbség csak az, hogy néhány egyetem nem hirdeti meg, nem reklámozza, nem tud ilyen lehetőségekről.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Viszont akkor gondolom ehhez az is kell, hogy gyakorlatilag kivitelezhető legyen belátható időn belül, hogy a tematika nagyon szorosan egyezzen és akkreditálják a tárgyaidat, hogy ne kelljen mindent kétszer csinálni. Vagy hogy megy ez?

Nem teljesen erre a módozatra gondoltam, hogy mindenki szabadon megy ahová akar és akkor ott fizet és kap esetleg ösztöndíjat.

Anno a Debreceni Egyetemen volt olyan lehetőség az egyetem keretein belül kimenni úgy (azt hiszem) egy évre Paderbornba, hogy ha ott rendesen elvégzed és itthon is befejezed rendben a tanulmányaidat, akkor a hazai diploma mellett a paderborni egyetem xy diplomáját is megkapod. A feltételekről nem tudok (ki hogy fizette a költségeket), rég volt már és én csak Erasmus keretében voltam kint, de akkor is Franciaországban. :)

Igen, az ELTE-n is így hirdették meg. De ott kint derült csak ki, hogy ez egy teljesen normális mesterképzés papírforma szerint. Legalábbis volt, aki végül nem jött vissza az ELTE-t befejezni.
Lehet, hogy még a kreditrendszer előtt jobban össze volt kötve a kettő.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Sikerült találkoznod A. S. Tannenbaum professzorral?

Találkozni még az ELTE-n is lehetett vele, egyszer tartott egy előadást. Ott csak levelet váltottunk :) De nem akartam Minix-ből írni a diplomamunkát, épp elég volt egyik tárgyból TCP stacket írni userspaceben...

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Lehet hulye kerdes, de mi az a mesterdiploma?

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

A "régi" rendszerben megfelel az egyetemi diplomának.

MA/master/master's, Bolonyai rendszerben ez az "egyetemi diploma" megfelelője: http://en.wikipedia.org/wiki/Master%27s_degree

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

"Vagy jobban járok inkább ha csak nettót mondok?"

Téged csak az érdekel, mennyi érkezik a bankszámládra, ergo mindig a nettót mondd.
A többi a munkaadód bérszámfejtőinek/könyvelőinek a dolga.

Nem egeszen. Szerintem normalis kepzettseggel elvarhato, hogy a munkaltatod bejelentsen, amivel jar rendes TB, nyugdij es talan valamivel komolyabb munkahelyi biztonsag is.

Szerintem ezzel a kepzettseggel kb. 700 brutto lehet realis a jelen korulmenyek kozott, heti 40 orara nezve. Ennel tobb azert nem nagyon, mert viszonylag fiatal vagy meg, es bar ket MSc-d van, de ez megiscsak egy szakterulet. Csapatvezetokent mehetsz feljebb is, talan.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Mutyiról szerintem senki nem beszélt, az részemről egyébként is kizárva.

A kérdés az, ha bruttót mondok, az most szuperbruttót jelent?

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Hát, én se vagyok könyvelő, de ez megmondja a frankót: http://hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator
--
geri / otperc.net

ha bruttót mondok

Mondj nettot!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

+1

Így lényegtelen számodra, hogy bruttó, szuperbruttó, hiperbruttó, megabruttó vagy éppen mi volt/van/lesz érvényben.

Mondhat nettót, de az a legjobb szándék mellett is csak sacc.
A szerződésbe mindenesetre bruttót fognak írni.
Pont azért, mert az év közben munkahelyet váltóknak az adatok előzetes ismerete nélkül nem lehet kiszámítani egy csomó, a tényleges nettót befolyásoló járulékát, egyéb vackait.
Pl. adójóváírás, tb plafon.

--
Gábriel Ákos

Hogy a kérdésre válaszoljak: nem. A szuperbruttó az más, az leírva sehol nincs, csak a számoláshoz kell.

--
Gábriel Ákos

Helló,
ha megy a C# / ASP.NET / JS, és szeretnél ilyen területen dolgozni, keress meg légyszi - gergo.molnar@otperc.net

Ha C++/C# (.NET alá), algoritmusok és párhuzamos programozás nem okoz gondot, akkor továbbíthatok egy ajánlatot fejvadásztól. Multimédiás komponensekkel kell alapvetően bíbelődni, fizetésre bruttó 800e hangzott el támponként. Tapasztalatot várnak el ha jól értettem, bár a kiírásban a szokásos(?) és/vagy diploma szerepel.

Gerelynek is válaszolva, C#/.NET és C++ -ban is elboldogulok, de szívesebben Java-zok, azt ismerem igazán.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

PM ment, hátha mégis érdekel, ill. érdemes lehet megkérdezni a közvetítőt, hogy a megbízó nem keres-e Java-s szakembert is.