(OFF) Külföldi munkavállaláshoz biztosítás

Fórumok

Sziasztok! (Elnézést, ha off-topic a téma, de még talán ide illik a legjobban. Gondolom más is van/volt már itt hasonló helyzetben, ezért fordulok hozzátok :)

A nyáron Ausztriában fogok két hónapos szakmai gyakorlatot végezni, ehhez szeretnék olyan biztosítást kötni, ami szükség esetén fedezi az egészségügyi ellátást/hazaszállítást stb.

Már rengeteg biztosító/alkuszcég weblapját megnéztem, sokan ajánlanak utasbiztosítást, de ez nem terjed ki a munkavégzésre, csakis a nyaralás céljából történő kiutazásra (tehát számomra nem alkalmas). Az EU-s kártya/TB sem elegendő, mert az nem fedezi az esetleges hazaszállítás költségét (míg az utasbiztosítások általában limit nélkül átvállalják).

Az egyetlen ilyen biztosítás, amit találtam az "EUB 30 évnél fiatalabbaknak, min. 20 napra" biztosítás (http://www.eub.hu/dokumentumok/eub_30ev.pdf).

Emiatt két konkrét kérdésem lenne:
-- Tudtok más hasonló biztosítási lehetőségeket (csak hogy ne egy közül kelljen választanom)?
-- Valakinek van tapasztalata az EUB-vel kapcsolatban (akár a fenti csomagról, akár általában)? Még soha nem hallottam róluk (bár bevallom nem vagyok túl tájékozott ezen a téren).

Köszönöm előre a segítséget.

üdv:
p.