Maxell 4GB-os pendrive progi kellene

Fórumok

Sziasztok!

Egy ismerősöm vett 2db maxell 4GB-os pendrive-ot. Alapból van rajta egy 2MB-os lemezegység és egy 4GB-os. A 2MB-oson volt valamiféle program amit ő mind a kettőről sikeresen letörölt. Néztem már a neten, de sehol nem találtam.
Tudna ebben valaki segíteni. Esetleg ha valakinek van ilyenje és feltenné valahova azt megköszönném.
Szeretném azt a 2MB-os lemezegységet eltüntetni mivel a külső dvd-lejátszók, képkeretek nem ismerik így fel a 4GB-os részt.
Előre is köszönöm.

Hozzászólások

linux alatt dd if=/dev/zero of=/dev/sd(X) (nem tudom milyen jel alatt szerepel a flash meghajtód)

windows alatt sajátgép, jobb klikk, kezelő, lemezkezelő, eltávolítható lemez (pendrive-otoknak megfelelő), jobb klikk, partíciók törlése.

bármelyik megoldás után teszel rá egy fat32-es partíciót, majd megformázod és voálá, kész a bruttó 4 giga. szerintem ezért nem kell várnod semmilyen programra.

--
pata pata pata pon ‪‪‪‪‪!!!

Ettől a lemezegység szerintem nem fog eltűnni. Nekem nem a partíciók kellene törölnöm. Valószínű volt rajta egy olyan utility amivel ezt a részt ki lehetett kapcsolni és akkor csak a 4GB-os rész látszódott. Ugyanezt megcsináltam már egy 500GB-os külső WD vinyóval is. Ott egy cd romnak látszó meghajtó volt és azon is volt egy program amivel ki lehetett kapcsolni.

dehogynem, zéró bitekkel teleírod, arról minden el fog tűnni mint a szél.
ellenben félreértettelek, azt hittem mindent törölni akarsz nem kapcsolgatni.

--
pata pata pata pon ‪‪‪‪‪!!!

Sajnos ez a Close program nem jött be. Valami más ötlet?

szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál!
nesze, itt van! fújjál rá háromszor és azon nyomban eltűnik az a boldogtalan lélek!

Ezt megnézem majd este. Esetleg más pendriveokhoz is jó lehet?
Közben egy olyan progit is kaptam amivel a 2M-ás részből tudok csinálni egy 4G-ás részt így nem szükséges eltüntetni e lemezekegységet. Így a képkeret ugyanúgy csak az elsődleges lemezt látja viszont az már nem 2MB-os hanem 4GB-os.

A gondolatmeneted és kovié is ott fekszik meg, hogy hiába törlöd a partíciót és hozol létre újat majd formázod FAT32-re vagy akár sima FAT16-ra, 128 megásnál kisebbek esetén meg FAT12-re, azt attól még úgy fogja érzékelni, mintha fizikailag két különálló lemez lenne. Két különálló lemezt meg nem igazán lehet egyesíteni ilyen mezei partíciókezelő programokkal/parancsokkal. Nem véletlenül van rá külön program.
Ezek a két"partíciós" maxell penek teljesen úgy viselkednek, mintha két különböző lemezt csatlakoztattál volna az usbre. pl. /dev/sda meg /dev/sdb (remélem jól írtam, nem vagyok valami nagy linux guru :D)

Sajnos nem :( google sem volt a barátom, amit találtam már halott link volt :(