64bit on 32bit :)

Fórumok

Sziasztok!

Lehetséges az, hogy 32 bittes vason futassak egy 64 bittes processzort emuláló virtuális gépet? Ha lehetséges, akkor hogyan? :)
Szeretném kipróbálni a SuSE Linux Enterprise Server 11-et, de már bootolásnál közli, hogy ő bizony nem hajlandó futni a 32 bittes procimon :)

Köszi.
MysteryKe.

Hozzászólások

Akkor a fenti linken levo allitas miszerint a Vbox tud ilyet ha van amd-v vagy intel vt akkor nem igaz?
Nekik jobban hiszek ugyh szerintem megy.
Elarulom, hogy 64 bites rendszeren sem tudsz jelenleg Vbox-al 64bites guestet futtatni ha nincs H/W virtualization supportod, en peldaul igy jartam egy intel T5750-es procival.
-== If you want peace prepare for waR ==-

Kérlek, áruld már el, hogy hogy futtatna egy 32 bites proci (AthlonXP-ről van szó, még mindig) 64 bites kódot.

Az, hogy a VirtualBox buta és AMD-V/VTx nélkül nem megy neki, az egy dolog, nem ettől függ, hogy lehet-e futtatni 64 bites kódot a gépen vagy sem.

----------------
Lvl86 Troll

Jo akkor kicsit pontosabban, az altalam talalt infok alapjan.
32-bit proci nem futtat 64bites kodot.
32-bites _host_ futtathat 64bites guestet ha van amd-v/Vtx (ez kb magaban foglalja azt is hogy 64bites a proci, szerintem nincs olyan 32bites ami tudna)

-== If you want peace prepare for waR ==-

Qemuval lehet 32 biten 64 bites processzort emulálni, és felette futtatni tetszőleges 64 bites binárist, vagy akár komplett rendszert. Én is használtam ilyet, de ki fog hullani a hajad, olyan lassú lesz a 2500+ AMD-vel. Nekem core2 duoval is rémes élmény volt.