VPS bizalom

 ( gbor | 2009. december 5., szombat - 0:47 )

Ha az ember azért venne egy VPS-t, hogy SSH tunneling-ezzen rajta keresztül, mert nem mindig kerül biztonságos internetkapcsolathoz, de viszont saját laptopról netezhetek, akkor megbízhatok abban, hogy a VPS-em forgalmát a szolgáltatónál mások nem sniffelik le egy CAM támadás után promiscuous mode-ban? Vagy port mirroring.

Nem kell rosszra gondolni, soha nem neteznék wifin keresztül, de viszont egy alhálózaton lehetek másokkal, akik esetleg sniffelhetnek :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A rendszergazda munkakör egy bizalmi állás. A VPS esetén az adathordozó is bármikor hozzáférhető (pl. LVM snapshot) anélkül, hogy észrevennéd. Ha saját géped, saját hozzáféréssel, (boot,root,console) egy kábelen csatlakozik az azért érezhetően kevesebb "idegen" hozzáférést valósít meg mint egy VPS. A VPS-sel beillesztesz a láncba, ráadásul föléd, egy idegen rendszergazdát.
Ilyen alapon a végén te magad lennél az ISP...

Azért közösségi kerekasztal, mert a vélemények érdekelnek.

köszi!

--
Írj egy e-mailt, ha itt bármi hibát találsz. ^ ^

Az előttem szólóval értek egyet. A VPS-eknél a szolgáltató nyilván sniffelhet, de nyilván nem fog mert se ideje se energiája ilyennek bajlódni. Egy kivétel van persze, ha valami problémás dolog történik, mint pl. ftp bruteforce-rol kap bejelentést vagy mondjuk valamilyen flood jellegű dolog megy onnan. Olyat válassz akikben megbízol olyan szinten, hogy csak úgy nem fognak sniffelgetni ideoda.