[megoldva]egy másik networkmanager, illetve kde4 kérdés

Fórumok

Többen ajánlották az arch linuxot, igy kipróbáltam, és nem is bántam meg, nagyon tetszik az egyszerűsége és átláthatóbbnak is találom sok szempontból, mint pár más disztrot.
Viszont, mivel egy c2duo+nvidia gépre raktam, gondoltam legyen már rajta egy csinos kde, amit aztán le is vettem, mert ahogy olvastam a kdemod jobb, így már azzal üzemel.
Tényleg nagyon szép, és meglepően gyors is, opensuse-ra simán ráver jópár másodpercet. a shell logint igy felváltotta a kdm, szóval egyből graf. környezetben indul.
Viszont van egy-két zavaró dolog, és ezzel kapcsolatban kérdeznék a rutinosabbaktól:
1. az tálcán van ugyan networkmanager ikon, viszont ha fölé viszem az egeret a következő tooltip fogad:"Networking information not available"
és gyakorlatilag tényleg nem lát semmilyen hálózatot, holott biztosan van, mert ezt a postot is erről a rendszerről irom. Ez mitől lehet, és mi a megoldás?
2. elindultam a saját utamon a networkmanageres fiaskó után, gondoltam jöjjön a jó öreg wicd. beraktam /usr/share/autostart mappába a wicd ikont, a networkmanagert pedig eltávolitottam onnan, gondolván igy egyből wicd fog majd indulni, ami talán látja is majd a hálózatos infókat.
na ennek következtében amikor betölt az asztal, kér egy root jelszót a wicd ahogy indulna, amit készséggel meg is adok neki, viszont ikon nem lesz a tálcán, nem történik semmi, igy ezzel sem vagyok előrébb...

Ötlet? végülis annyira nem fontos, de azért jó lenne.

Hozzászólások

Rakd vissza a networkmanagert
majd elballagsz az etc/networkmanager -be
és a conf filebe engedélyezed a hsználatát. (enable)

pch
--
http://www.buster.hu
--

visszaraktam.
továbbra sem működik úgy ahogy kéne, de azt hiszem rájöttem mi a baja, a rendszerbeállitásokban nem fut egy szolgáltatás, amely a leirása szerint a networkmanagert látná el információkkal, és én erre vágyom.

viszont igy az merült fel, hogy a rendszerbeállításokban sajnos nincs a régi jól megszokott rendszergazda gomb, és nem enged hozzányúlni a szolgáltatáshoz.
a "kdesu systemsettings" pedig nem tölt be semmit...

----------------
mepis8-x86_64

nem tudom segít-e az info, nekem akkor nem rakta ki a tray-ra az ikont, ha a menüből indítottam. Aztán rájöttem, hogy a --no-tray kapcsoló benne volt az indítóparaméterben. Azt kivéve onnan, egyből lett ikonom is :)

Ha manualisan inditod mondjuk Konsole-bol, akkor van tray ikonja? Esetleg valami hibazunetet, hogy nem tudja letrehozni a tray icont?
Amugy nekem KDE 4.2.4 alatt nem kell semmit autostart-ba tennem. Nalam altalaban fut az Amarok, Ktorrent, Quassel-IRC, mindegyik a tray-ben van. Ha kijelentkezes elott nem zarom le oket, akkor mikor ujra bejelentkezem magatol ujrainditja oket, es nincs szukseg arra, hogy manualisan sorra ujrainditsam oket.

Sic Transit Gloria Mundi

ez a kdemod dolgok miatt nemhiszem hogy megy, nemreg kiprobaltam en is, es ezt a csomagot tudom ajánlani:
kdemod-networkmanagment-knetworkmanager-kde4

az rc.conf-ban a daemon-oknal le van tiltva wicd? meg ott a networkmanager? asszem networkot is le kell tiltani valamit a wiki oldalan amik vannak még érdemes áttekinteni...

sok sikert

hopp, most nézem, épp itt a jó megoldás is :)
időközben én is megtaláltam
http://www.planetoss.com/detail.php?id=16

köszi a sok választ, végülis a démonnal volt gond, rc.conf-ban a networkmanager daemon nem futott, igy aztán csóri knetworkmanager se látott semmit.
így a wicd használata végülis okafogyottá vált.

----------------
mepis8-x86_64