Thunderbird / Lightning + Exchenge / OWA

 ( pal_ur | 2009. szeptember 11., péntek - 13:12 )

Üdv,

van egy Exchange szerver, OWA-n keresztül el lehet érni. Van egy laptop, van rajta Thunderbird 2 + Lightning. Hogyan tudnám összelőni, hogy a laptop szinkronizálja nekem a naptárat úgy, hogy az Exchange naptára megjelenjen a Lightning-ben, ott olvasni és írni lehessen?

Köszi.

Pál

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

csak tippelek: van egy funambol syncml plugin lightninghez, én azzal próbálkoznék.
vagy áttérnék evolutuionre.

Windowson vagyok, evolutuion (tudtommal) emiatt kilőve. Jobban örülnék valami közvetlen megoldásnak, a funambol ha jól látom, saját szerverre dolgozik...

Szia,

Szerintem az Exchange szerverhez (Windows 2003 SBS-hez van) tartozik egy MS Outlook telepítő, amit a kliens gépekre feltelepíthetsz, ha esetleg nem lenne MS Office a gépeken. Nem lesz az MS Word az alapértelmezett szövegszerkesztő... ha és.

Ha persze a Thunderbird-del akarod mindenképpen összelőni az más. Szerintem, ha Windows-on vagy nem éri meg szenvedni vele.

Attila, Perger
-----------------------------------------------------
"Az a szoftver, amelyiket nem fejlesztik, az halott!"

Sajnos egyrészt már nagyon megszoktam a Thunderbirdet, nem szívesen mondanék le róla (főleg nem az Outlook kedvéért), másrészt 3 másik postafiókom már abba bele van növesztve, jól megvannak ott, két levelezőt meg csak nem használnék...

A funambol szerver egy syncml szabványú szerver, oda bármit szinkronizálhatsz. De ehhez kell kliensoldali támogatás is. Ugyanezt a syncml szolgáltatást adja az exchange (lehet, nem pont owa-n keresztül), amit a funambol kliens oldali cuccával kellene kezelni.

de ismétlem, csak tipp, nem tutti.

bent a cégnél, a davMail-t ajánlották, elvileg owa-ból, imap-ot, ical-t, ldap contact listet .... tud csinálni.

egy hibája hogy amikor én próbáltam akkor a lightning merevre fagyott, de gyanitom nem azért ajánlották mert ez az elvárt müködés :)

Köszönöm, azt hiszem, ez jó lesz. Tényleg mindent megcsinál :)