SuSE Linux 8.0

 ( trey | 2002. március 13., szerda - 20:08 )

2002. március, Oakland, California - ma a SuSE Linux bejelentette a SuSE Linux 8.0 operációs rendszerét, amely a megjelenéskor a megnövelt biztonságot, KDE 3 desktopot, még könnyebb installációt, kibővített multimédia képességeket ígér.

A SuSE Linux 8.0 közvetlenül elérhető lesz április 22-én.

A SuSE Linux 8.0 Personal ajánlott bevezető ára (3 CD, 2 manual, 60 napos telepítési támogatás) 49.95$; a SuSE Linux 8.0 Professional (7 CD, 1 DVD, 3 manual, 90 napos telepítési támogatás) 79.95$. A SuSE Linux 8.0 Professional Update is elérhető lesz, ennek ára 49.95$ lesz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mit ertenek azon, hogy xx napos telepitesi tamogatas?

Nem mintha SuSE-t szeretnek hasznalni valaha is, de erdekelne.

Az arakrol csak annyit, hogy hasonlitsa ossze mindenki a microsoft araival:


XP arak

A telepitesi tamogatas azt jelenti, hogy ha a telepites soran elakadsz valahol, akkor telefonon, e-mailben supportot kaphatsz. Ez a kevesbe tapasztalt felhasznaloknak jol johet, bar az ember ezeknel sokra ne szamitson. Nyilvanvalo, hogy a cegnek erdeke az alap (personal, professional) termekek mellett az uzleti termekek eladasa is, ezert ha neked ennel tobb tamogatas kell, akkor vasarold meg azt. Azokhoz nem csak telepitesi tamogatas, hanem egy eves ingyenes szoftverkovetes is jar.

mivel nekem suse-m is van meg xp-m is (laptoppal egyutt jott), meg kell itt jegyeznem, hogy ha a suse vs. xp arakat nezzuk, akkor meg a kovetkezoket is jo figyelembe venni:

1.) a suse-hoz er rakas konyvet kapsz, az xp-hez valami nevetseges fuzetecsket, ami nekem is van hozza.

2.) a suse-t tetszoleges gepre telepitheted, tetszoleges felhasznalo hasznalhatja.

3.) a suse upgrade verziohoz nem kell, hogy legyen egy mar megvasarolt "upgrade licenszalapod". csak a konyv keves hozza, mindossze egy vekony konyv, ami leirja, hogy ha korabbi verziorol upgradelsz, akkor mire figyelj oda.

4.) a tamogatas mindkettonel hasonlo. ha megoldas kell, ugysem hozza erdemes fordulni, hanem google doktorhoz...

es akkor meg nem is beszeltem arrol, hogy a linux mennyivel jobb OS az xp-nel, ami mar jo parszor fejreallt az elmult 2 honapban, es az alapinstallalt xp home nem tudta futtatni a MS Age Of Empires-t, az internet explorer 6 meg lefagyasztotta a gepet, amikor windows update-et hasznaltam a microsoft honlapjan.

a suse-nak is vannak hibai, de pont azokat javitgattak most ki (pl. firewall config vacak volt, en sajat scriptet barkacsoltam, megha nem is olyan jo mint az ovek...), bar a kde 3-mal szkeptikus vagyok, remelem jo lesz es stabil.

udv.

gaboro

Gaboro, en olyan celzattal tettem fel az xp arakat, hogy ott a semmiert kernek hatalmas osszeget, a SuSE meg ad mindent ami szem-szajnak ingere.

Ha nem pontosan fogalmaztam akkor elnezest kerek utolag.