Bp-i lány

 ( Erendis42 | 2009. július 17., péntek - 15:07 )

Sziasztok!

Nemrégiben láttam, hogy keresni is lehet itt állást, ezen felbuzdulva utolsó szalmaszálnak gondoltam írni ide.

23éves vagyok, és munkanélküli. Bocsánat, álláskereső.
Idestova 1 hosszú hónapja.

Előző munkahelyemről elküldtek, mondván, hogy sz.rban van a cég, nincs elég pénzük, nyilván azt küldik el, aki a legrövidebb ideje van ott. (Itt eredetileg titkárnő voltam, de kaptam -volna- szoftvertesztelési feladatokat is, úgy tűnt, ha maradok, módosítják a feladatkörömet ennek szellemében. Hát ez nem sikerült.)

Szám.tech suliban végeztem, de sajnos nem vagyok profi semmiből. Hogy egy kicsit magyarázzam a bizonyítványomat, sokáig nem volt pénzünk netre. (Tavaly sikerült kiharcolnom.) Egyre inkább úgy látom, ez a "szakadék" oka, ami miatt nem jutok egyről a kettőre.

Linuxot 7 éve használok, de csak használom. (És nagyon örülök neki:))

Jelenleg autodidakta módon C-t tanulok, de ebből még csak nagyon sokára fogok tudni profitálni.

Dolgoztam már, mint support-os (épületben szaladgálni, userek egyszerű problémáit megoldani kellett), dolgoztam már szervizben is.

Mind a kettő tetszett, de mivel nem vagyok elég szakképzett, olyan munkát szeretnék találni, ahol alacsony kezdő fizetés mellett (már nem vagyok START-kártyára jogosult), napi 8 órában dolgozhatnék, jó esetben nálam okosabbaktól tanulva sokat, rengeteget. Létezik még ilyen...?

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy hülye vagyok, és az IT nem nekem való. Máshoz még ennyire sem értek, és nem is akarok.

Egyetemre járni addig nem tudok, amíg nem szerzek valami munkát. Értelmes munkát (úgy tűnik) addig nem tudok találni, amíg nem végzek el egy egyetemet.

És itt a farkába is harapott amaz bizonyos irodalmi kígyó.

Tavaly szeptemberben elkezdtem járni az SZTE-TTIK Programtervező informatikus esti tagozatára, de a már említett okok miatt ez mindössze fél évig tartott. Ezekből az időkből maradt meg a C iránti érdeklődésem.

Noha hétfőtől dolgozom SZERK: (napi 4 óra, adatrögzítés) napi 6 óra, telemarketing, de értelemszerűen bármilyen más megoldás érdekelne.

Kérésre magyar vagy angol nyelvű fényképes önéletrajzot, motivációs levelet küldök.

Kérem, ha bárki bármi biztatót tud mondani, ne habozzon szólni.

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Informatikai állást fogsz találni (vannak), de lehet, hogy nem jó helyen keresgélsz.

Nekem volt egy ismerősöm, aki sokáig nem kapott munkát, programozó szeretett volna lenni. Beszélgettem vele és elmondtam, hogy miben kell felkészülnie, ha ilyen állást akar.

Nem sokkal utána elment operátornak (felvették), mert rájött, hogy a programozás nem neki való.

Programozónak születik az ember, nem pedig az egyetemen/munkahelyén tanítják meg. A feleségem azt szokta mondani, hogy az külön állatfajta... Ha egyedül nekivágsz a C-nek és sikered lesz, akkor van érzéked a programozáshoz, ha nem megy, akkor sosem leszel programozó. Ennyire egyszerű.

Aki már évek óta programozik, annak kb. 1 perc felmérnie, hogy te hol vagy. Az említett ismerősömet is egyre-másra udvariasan elküldték, de senki sem mondta meg neki, hogy miért.

A programozók betanítása hosszú idő (akár fél év is lehet), sok pénzbe kerül és mivel nem mindenki képes megtanulni (lehet, hogy tök másképp gondolkozik), már a legelején kiszűrik, aki nem oda való és vissza sem hívják.

Valahol meg kell találni, hogy mihez értesz, mi megy nagyon és azzal foglalkozni.

Általában a szoftverfejlesztés rizikósabb, sokkal nehezebben vesznek fel, mint tesztelőnek/operátornak.

Hát, ez így azért egy kicsit kusza...

Szerintem olyan nincs, hogy "programozó"...

Egy program elkészítése nem írható le annyival, hogy "programozás", alapvetően tervezésről és kivitelezésről szól ez is, mint sokminden más, de ezek széles skálán mozoghatnak.
Kis feladatoknál minden egybeesik, és a kód megírásán kívül nincs más látványos része a feladatnak, de beszélhetünk több száz embert megmozgató szoftverfejlesztési projektekről is, ahol a tervezés és a kivitelezés is több szinten elkülönül (strukturális tervezés, algoritmustervezés, technológiai tervezés, teszttervezés, impelmentáció, dokumentáció, teszetlés, stb.)

Attól függ a szükséges tudás is, hogy ezek közül a munkák közül melyiket szeretnénk végezni. Ezek alapján kell megkérdezned magadtól, hogy mit akarsz cdinálni?

Kódolni (implementálni)? Ehhez ismerni kell a nyelvi elemek egy (szükséges) részét, tudni kell dokumentációt olvasni, de nem szükséges hozzá különösebb kreativitás, vagy csodaképességek szerintem. Ezt tényleg meg lehet tanulni viszonylag rövid idő alatt.

Algoritmust tervezni? Ehhez már más jellegű (talán több) képességek kellenek mint az előzőhöz (lehet pl., hogy egy sor kódot sem kell írni), de legalábbis mindenképpen kreativitást igényel a jelölttől. Ráadásul ezt nem lehet megtanulni egyik évről a másikra, tapasztalat kell, meg ide nem árt valami szakirányú végzettség, ami önmagában persze nem elég, de kvázi szükséges feltétele az ilyen jellegű munkáknak.

Technológiát támogatni? Lehet, hogy valaki pl. képzett, de tehetségtelen, azonban az ő munkáját is hasznosítani lehet: talán nem fog kitalálni semmi újat, de következetesen és megbízhatóan tudja megoldani az ismereteire épülő rutinfeladatokat, amiken egy hűdetehetséges, de képzetlen valaki elvérezne.

A programozói állás nem a kódolás miatt nehéz. Dolgozol például egy vállalatnak, aki ideiglenesen programozókat kölcsönöz. Egyik hónapban repülőgép programot írsz, a másikban orvosi műszert gyártasz.

Senkinek nincs ideje arra, hogy elmondja mi az a promoter a DNS láncban, elmondják hogy ismerd fel, meg kapsz egy határidőt. Utána innen-onnan szedheted össze az információkat.

Ha nem érted mit csinálsz, inkább ne írj programot, algoritmust meg olyan ember ne találjon ki, aki sosem programozott jól...

Remélem a repülőgép csak egy rossz példa, és sehol nem íratnak biztonságkritikus rendszerekbe 1 hónapos kölcsönprogramozókkal kódot.

Ez a szétválasztás (tervező/kódoló) 10-20 éve még ment valamennyire, de ma már csak egyetemen oktatnak ilyesmit, meg egy-két leragadt multinál megy csak.
A mai agile módszerek világában az ilyen "csak tervezek" ill. "csak kódolok" emberek egyszerűen használhatatlanok.

Menj (vagyis gyere) az IBM -hez!

Helpdesk vagy level 1 (monitoring és hasonló) munkakörbe simán be tudnál jutni egy átlag Win-Linux felhasználói szintű ismerettel és az angol nyelvtudással. Székesfehérváron folyamatosan van felvétel. (hadd ne részletezzem, hogy a brno -i HD -nél teológus végzettséggel is vettek fel embert... ami persze alapból nem zárná ki az informatikai vénát, de... ebben az esetben mégiscsak...)

Ami az IBM mellett szól: ki tudod harcolni magadnak (persze ha a managered is olyan), hogy fizessék az egyetemi tanulmányaid... ezen felül el tudsz jutni trainingekre, tudsz certifikációkat szerezni és a legfontosabbat: tapasztalatot. Van még egy nagyon jó dolog: online, ingyenes e-learningek minden IBM alkalmazott (külsősöknek is! [értsd: nem IBM alkalmazott, hanem kölcsönzött munkaerő Adecco/Manpower/Pannjob/etc cégen keresztül]) számára. Ezeket dögivel csinálhatod. Többezres nagyságrendben állnak készen a tananyagok, a legtöbb interaktív: magyaráz, visszakérdez, tesztel...(ha sikeresen teljesíted valamelyiket, akkor bekerül a profilodba a skilljeid közé és később akár ez alapján tudsz cégen belül is előrébb lépni) és a témakörök száma is szinte végtelen (Linux telepítés alapjaitól bash szkriptelésen át Windows Active Directory -n keresztül .NET alkalmazásfejlesztésig, JAVA fejlesztés, minden van... ja, még olyan is van, hogyan küldj el valakit a fenébe anélkül, hogy megsértenéd vagy személyeskednél... ez utóbbit nemrég teljesítettem sikeresen :) ).

Hátrány: 3 műszak és hogy bp -i lakosként Szfehérváron kellene dolgoznod. A fizu sem lenne eget rengető. Ettől független megfontolandó.

Ha gondolod, a CV -d eljuttatásában tudok segíteni a megfelelő HR -esek felé. Ezzel kapcsolatban írj egy mailt a kapcsolatfelvételi formon keresztül nekem, ha érdekel! ;)

Ejj bejj, hajtunk a beajánló bónuszra? :)

Természetesen lányokat mindíg is szeretettel várunk :D:D

Az érvényes a mo -i dolgozókra is még mindig? o.O
Úgy tudtam, csak akkor jár a bónusz, ha külföldi IDC -khez (mondjuk Brno -ba) ajánlok be valakit és be is jut... mármint ettől az évtől. (FIXME)

Mindegy, aki engem beajánlott tavaly, ő arra hivatkozva nem kapott bónuszt, hogy contractor... én is az vagyok :P

és azt lehet tudni, hogy mennyi idő múlva reagálnak egy álláshirdetésre való jelentkezéskor [két nap, két hét, 2 hónap]?

Random, ez HR függő és jelentkező számától függő. Keress rá az IBM székesfehérvár topcira, ott már válaszoltam jópár kérdésre. Amugy Contractorként is kapsz beajánló bonuszt, ez mindenkire érvényes, nem csak IBM alkalmazottakra, amikor engem ajánlottak be, akkor a srác is PJ -s volt.

akkor még várok :D

En ez alapjan valam supportos temaban gondolkodnek, ilyeneket lehet talalni. Volt is mar ilyen gyakorlatod, ez pozitiv a CV-ben. Vannak tobb muszakosakat, ennek lehet elonye, hogy mellette konnyebb valami sulit is beiktatni. Nem irtad, de ha ertelmes szinten beszelsz kulfoldiul, olyan supportosakat kimondottan keresnek..
Support nyilvan nem a vagyak netovabbja, de sok rutint lehet szerezni, es ugrodeszkanak jo lehet..

Ha programozni szeretnél, akkor a következő platformokon van a legtöbb állás:
- PHP
- Java
- .NET

Ebből talán a PHP a legegyszerűbb. Ha valami nagyobb CMS-sel kezdesz el foglalkozni (pl.: Drupal), akkor jó eséllyel találsz munkát, mint site építő.

PHP...

Nem akarok megbántani senkit, de, khm.. ez szerintem eléggé a low-end, és fejlesztésnek sem igazán nevezném.

Ez persze talán nem baj, erre is szükség van, csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy nem biztos, hogy mindenki szívesen csinálná ezt a munkát. Én pl. biztosan nem.

Ráadásul a fizetések is ennek megfelelőek többnyire.

tegnap csináltam egy jutubot, aztán egy háncs.com-ot, de aztán mindkettőt letöröltem, mert rájöttem, hogy tökre low end, és valami komolyabbal szeretnék foglalkozni.

Szép, szép, de úgy gondolom, hogy nem értetted meg teljesen, hogy mit akartam mondani. Úgy általában a szoftverfejlesztési feladatok közé próbáltam elhelyezni ezt az izé.. PHP-t.

Amiket írtál, azok a saját kategóriájukban gondolom jónak számítanak, de én arra próbáltam célozni, hogy ezek távolról sem egy súlycsoport olyan feladatokkal, mint amikor pl. egy nagyvasra kell hatékony, többszálúsított algoritmusokat tervezni, vagy egy biztonságkritikus beágyazott rendszerbe valamit, pl. avionika.

Persze, ezek egymástól elég távoleső területek, emiatt nem sok értelme van az összehasonlításnak, csak úgy nagyjából próbálom, szoftverfejlesztés-szoftverfejlesztés alapon.

De nem kell mindenkinek nagyvasra hatékony, biztonságkritikus, többszálúsított algoritmusokat tervezni, mert nem mindenki nagyon okos villamosmérnök, és programtervező matematikus egyben, és amúgy pedig lehet, hogy csak arról van szó, hogy pl jön egy csomó mérési eredmény, amiknek ki kell számolni az átlagát. Erre nagyon jó a számítógép, mert gyorsan számol, és jó a memóriája, de valakinek ezt is meg kell csinálnia :) (ez mondjuk a másik véglet)

Egyszer találkoztam egy hasonló okostojás esetével (vagy 10 éve).
Egy adservert kellett csinálni.
Már vagy egy éve reszelte a nagyokos a c-ben írt extrém komplex többszálú elosztott alkalmazását. A megrendelőnek persze tele volt a ...

Aztán jött egy srác és megcsinálta php+mysql párossal 1-2 hét alatt. A megrendelőnek tökéletesen megfelelt.

Az osztályunk fejlesztetett egy ticketing alkalmazást Websphere AS alá, mert az trendi javástól mindenestül. Csak egy évig húzódott el, piszok drága lett, de végül olyan jó minőségűre sikeredett, hogy a levélben kiküldött teendő-szövegből kilop minden kisebb és nagyobb jel közötti részt, mert kimaradt belőle a html tagjelzők oda- és visszakódolása. Ez tök jól vette ki magát, amikor az egész kiderült: egy SQL update feltétel közepe maradt ki...

A letölthető gpl-es php-megfelelők ilyet nem csinálnak, viszont nem hangzanak elég komolynak egy komoly céghez - csiki-csuki.

Hogy nem erte(tte)tek hozza, nem nagy dicsoseg...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

+1.

nem a webspheret, meg a javat kene fikazni, hanem megtanulni hasznalni :)

vagy nem használni, ha nem muszáj, ill. nem fejlesztetni rá.
Hogy nem értünk/tek hozzá, az faktum, ettől még felesleges appot, ráadásul elcseszettet nem én fizettem ki rá.

És nemtom tetszettek-e figyelni a csípőből lövés előtt - nem a WAS meg a java lett itt fikázva, hanem a hozzáállás, hogy az jó mindenre, és mindenre az jó, mint az aloe vera.

"nem a WAS meg a java lett itt fikázva, hanem a hozzáállás, hogy az jó mindenre, és mindenre az jó, mint az aloe vera."

+1 [elegedetten bolint]

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Hiszitek vagy sem, de nyugaton mar kezdik komolyan venni a !(java || .net) alapu nagy volumenu webes fejleszteseket. Sok es egyre tobb kiemelkedo fizus allas van ilyenekbol. Viszont szvsz nehezebb bekerulni ebbe a korbe, mert nagyobb tapasztalatot varnak el a leendo fejlesztotol.

Jajdeereztem, hogy ez lesz belole =)

De ha mar itt tartunk...

Hiszitek vagy sem, de nyugaton eleg tetemes mennyisegben van jelen Python munka...

De felteszem a kerdest: (es tudom, hogy ezert most enis kapni fogok =/)
Miert fullad mindig valami teljesen altalanos post:
- Programnyelv/nemprogramnyelv
- Melyikajobb
- Milyenszarazamasik
- Sokkaltobbenhasznaljak
...vitakba?
--
< huf > sose ertettem h miert kell specialis szo a bunozore, ha szamitogeppel csinalja...
< huf > nemkell se hacker, se cracker se semmi ilyen szo
< huf > fejszes gyilkost se hivjuk favagonak

> Miert fullad mindig valami teljesen altalanos post:
Mert ennyit tudunk és ennyire futja.

Biztos lehetne errol sokszaz oldalas elemzest irni, de roviden: lila gozom sincs :)
Amugy szvsz en nem trollkodtam, csak megjegyeztem egy trendet.

En egyetertettem veled amennyiben a felkialtojel a zarojel elott a tagadast jelentette ahogy godnoltam =)
--
< huf > sose ertettem h miert kell specialis szo a bunozore, ha szamitogeppel csinalja...
< huf > nemkell se hacker, se cracker se semmi ilyen szo
< huf > fejszes gyilkost se hivjuk favagonak

Kiprobaltak 3 usernel tobbel is? :)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Hehe ezzel most belegyalogoltal par ember lelkebe. A PHP jo (sot tokeletes) bizonyos feladatokra. Pont.
Es PHP kodert altalaban olcsobb es konyebb talalni mint Java/.NET vagy neadjisten C/C++ kodert.

Feladathoz eszkozt. Egyebkent egyetertek, masszivan parhuzamos vegrehajtasu progit tervezni/implementalni sokkal nagyobb kihivas (szamomra, engem is jobban erdekel) mint egy uj style-t dobni egy drupalos oldalra. (Es nem, a kulon kodlapok, szinelteresek, font-face-ek fixalasat nem kihivasnak, hanem szivasnak neveznem:)) De emez specialis cel amaz meg rapid application development cellal jott letre.

uhm, a youtube-ot pythonban fejlesztik
hth

--
When in doubt, use brute force.

facebook is eleg low end :|

a facebook jobbik fele nem php (:

Azért azt valljuk be, hogy a legtöbb cégnek olcsó weblap fenntartás kell, pláne most.
A Java-s vagy .Net-es tárhelyek meg nem igazán olcsóak, illetve nem is sok ilyenről tudok.

Persze az tény, hogy komolyabb/összetettebb dolgokhoz nem biztos, hogy érdemes PHP-zni. (Bár kicsit árnyalja a dolgot, hogy a HUP jelenleg Drupal alapú, ami meg ugye php.)

de – bocsánat – mi a HUPon az összetett? Hírfeltöltés, kommentelés, fórum, blog… Egyik sem fekete mágia, nem kellenek hozzá pl. hűdeösszetett libek.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Én nem mondtam, hogy a HUP összetett, csak azt, hogy árnyalja (kérdés, hogy trey drupal nélkül vállalná-e?). Ez utóbbit pedig azért mondtam, mert egy átlagos kis céges php-s oldal nem ennyire összetett. :-)

Ommm...a szoftverfejlesztes nem csak web:)...
vagy lemaradtam itt valamirol?

Nem, nem maradtál le semmiről. Viszont sehol sem írtam, hogy a szoftverfejlesztés csak web. Az előttem szóló csak a PHP-t firtatta én pedig ahhoz szóltam hozzá. Kb. ennyi. Felesleges belelátni a mumust.

Akkor lemaradtam a szal specializalodasa kozben.

Idézet:
Nem akarok megbántani senkit, de, khm.. ez szerintem eléggé a low-end, és fejlesztésnek sem igazán nevezném.

Szerintem csak nem ismered a profi site buildereket/CMS fejlesztoket, es hogy hogy dolgoznak.

Idézet:
Ráadásul a fizetések is ennek megfelelőek többnyire.

Viszont rengeteg melo van (es a fizetes sem rossz, foleg ha specializ

Sajnos a PHP elterjedt, és az "átlagember" szemében egyenlő a weblapokkal. Ha az ember azt a stratégiát akarja választani, hogy minél több ember szerverén / hostingján menjen a cucc, akkor PHP-ra és MySQL-re kell fanyalodni.

Van Ruby on Rails és Django, de azok általában csak saját szerveren futtathatók, sokszor ott is nyűgösen, mert a LAMP-os apt-get install szakon végzett rendszergazda nyafizik miatta (OMG, egy egész howtot el kellene olvasnia).

A Java és a .NET egy egyszerűbb weblap esetén ágyúval verébre (de nagyon), ráadásul kisebb projektekre nem gazdaságos.

PHP és fejlesztés: aki programozó annak mindegy, hogy milyen nyelven / platformon dolgozik. Én sem ugrálok a PHP-ért, de láttam már PHP-ban is szép és jó kódot, meg láttam 5 éves banki tapasztalattal rendelkező senior Java programozó kódját is, amin a fejemet fogtam. (csak olyan apróságokat nem ismert, mint az interface)

"mert a LAMP-os apt-get install szakon végzett rendszergazda nyafizik miatta (OMG, egy egész howtot el kellene olvasnia)."

Biztos hogy a beüzemelés a baj? Nem az üzemeltetés?

is

bár laikus vagyok, ezt a PHP vs többi nyelv kérdést már annyiszor olvastam, hogy lassan tudom, ki, mikor, mit fog hozzászólni. Yorirou hozzászólása összefoglalja azt, ami a végszó szokott lenni, elég logikusan hangzik és ez tűnik a legkevésbé szubjektívnek. még kezdő vagyok javascriptben is, hamarosan rá akarok térni egy szerveroldali nyelv megtanulására , ami szerintem végül a php lesz. aztán bízom benne, hogy a bőség zavarában csak megtalálom azokat a módszereket, amikkel jó kódot lehet írni. George Schlossnagle PHP fejlesztés felsőfokon c. könyve lesz a kiindulópont ehhez, miután lefektettem az alapokat.

Ha pénzt akarsz keresni, akkor PHP, ha érdekes dolgot akarsz tanulni, akkor python+django. Szerintem.

kösz. hát remélem egyszer az is, illetve a python érdekel mert az az érzésem hogy az lehet az egyik leglogikusabban felépített nyelv, de első a munka, aztán a szórakozás.

Symfony, Cake, Zend Fw?

Fixme, de vannak szép nagy projektek PHP-ban. Itthon is. Minden nyelvben lehet jól és rosszul programozni. Az, hogy a PHP-nak gányolós nyelv renoméja van, nem azt jelenti, hogy nem lehet gyönyörű OOP-t írni benne.

Jelenleg pont PHP-ben fejlesztek egy eléggé masszívan OOP-zett rendszert és azért lehet küzdeni a nyelv fasságaival ;)

Ettől függetlenül, NEM, nem gyűlülöm csuklóból, a PHP-nek is megvan a maga helye.

De biztos erről szól ez a topic? :)

----------------
Lvl86 Troll

Hogy adsz egy osztály példányához hozzá egy függvényt? :)

A kalapácsot és a vésőt is tudja szinte minden kétkezű ember használni, mégse lesz mindenki szobrász.

Én írtam PHP-ban: CMS/CMR/B2C/B2B/OLAP/SRM/ERP rendszert. Majd, ha C-ben prezentálsz valami hasonlót és megindoklod, hogy miért alkalmatlan erre a PHP, akkor foglalhatsz értékelhető állást kérdéseben, addig pedig egyes leülhet.

ERP/OLAP phpben? komoly projekt lehetett ;-)

ERP-ben nem én vagyok az első aki php-ben írt egyet.
OLAP pedig információ igény függő, mi alapján akar dönteni a management, mit akar látni.

Esetleg van ebben valami meglepő?

érdemes megfontolnod, az IBMet. bár nem magasak a fizetések, viszont sok értékes tanfolyamot elvégezhetsz ingyen náluk. azokkal már könnyen találsz jól fizető állásokat.

kapcsolódóan ehhez meg olvasva pl. az IBM meg hasonló ajánlatokat, tudtok olyan helyet ajánlani, ahol nem gond, ha az illető magyarul nem beszél?

egyetemet végzett, informatikus mérnök, 10+ év tapasztalattal, angol, spanyol, portugál nyelvtudással.

főleg rendszertervezés, specifikáció készítés, de emellett sok egyéb tapasztalat is van.

G

Nagyobb IDC -knél (mint Szfehérvár vagy Brno) egyáltalán nem okozhat gondot ;)

Pozsony IBM ISC

IBM-nél nem gond. Az angol az alap céges nyelv. Most is vannak olyanok pl. Fehérváron is, akik magyarul csak azt a pár káromkodást tudják, amit néha hallhatnak.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Ubuntu 8.04.3, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

De legalább tudják, mit is jelent valójában az IBM rövidítés :-P

Italian Branch of Maffia? :)

Nem hiszem. De ha azt leírom, akkor pár vallásos ember megsértődik. :)

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Ubuntu 8.04.3, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

Az élet forrását nyissa meg a Mindenható természet! - azaz: Tegye magáévá a Teremtő! - azaz: ...

Mindenkinek köszönöm a hasznos információkat és a biztató szavakat is, talán el se tudnám dönteni hirtelen, melyikre volt nagyobb szükségem:)

Subchee, neked írtam PM.

Kellemes napot mindenkinek!

OFF: Az élet, a világmindenség, meg minden?:)

közel jársz:)

A könyv(sorozat) ugyan az :)

Láttad ezt?

Bábelhal (angol)
Nekem megvan mind a 6 rész, de 1 kb 240 mega :L

Meg is van eredeti dvd-n :)

Lassan ideje lenne újra elolvasnom :)

Én csak azon mosolyogtam, hogy a BBC-s Marvin feltűnik egy pillanatra az új filmben is. (A bürokráciás résznél ott toporog a labirintusban a kocka Marvin.)

Mondanak itt sokan sok okosat, amit érdemes megfogadnod, ennek ellenére - ebben az országban - azt mondom Neked, szerezz ismerőst, minél előbb, aki abban a szektorban dolgozik, ahol Te szertenél, és van befolyása.

+1

Velem megesett már az ellenkezője is.

Velem is.
Bár hozzá kell tenni, hogy bizonyos cégeknél, ha van ismerős akkor 1 hét alatt megkapod a munkát, még ha nem is vagy lángész, míg a többinél több hét/hónap is eltelhet addig, míg a hr-s felhivogatja a haverokat, és mehetsz interjúra. Aztán meg kiderül, hogy felvesznek-e szintén bizonyos idő után.

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

.

www.professional.hu
Ide küld el amid van, és biztos kapsz 1-2 héten belül ajánlatokat, felkéréseket.

http://profession.hu/
Nem erre gondoltál?

ja de, bocsi :)

Álláskereső oldalakat (expressz.hu, profession.hu, szuperallas.hu, cvonline.hu, stb) ha nem is naponta (mert nincs értelme), de nézegetem...
Hajjajj... sőt, már meg is untam, hogy őszinte legyek. :(

Néha már úgy igazán elmegy a kedvem az egésztől...

Pedig mindenki jó valamiben :(

A főzés és az egyéb, más jellegű "szolgáltatások" nem ideértendőek.

Az nem feature, hanem bonus:)

Ha másért nem a humorodért felvehetnének! :-))))

:)

Nem gondoltál még arra, hogy Linux rendszergazdaként bepróbálkozz? Mennyire vagy konzol kompatibilis? Mert ha igen, akkor markolj egy Linuxot és nyüstöld rajta a szoftvereket. Ha kell, mondok listát.

[off]Ez virágnyelven van? :)[/off]

:)

csak, hogy beledumáljak:
"Értelmes munkát (úgy tűnik) addig nem tudok találni, amíg nem végzek el egy egyetemet."

Nos, ez így ebben a formában nem igaz. Az IT kimondottan az az iparág, ahol egyetemi diploma nélkül is igen jól el lehet boldogulni. Tény, hogy van olyan területe is ahol sokat jelent egy diploma (és nem feltétlenül csak a papír miatt), viszont pl. nagyon sok zseniális rendszergazdát ismerek, akiknek nincs. (És megkeresik a dupláját más iparágakban dolgozó több diplomás emberek fizetésének.)

Fizetés (egyéb juttatás) igény?

Első körben minimálbérrel is bőven beérném, mert már azzal is sokkal előrébb lennék, mint most ...

mert én csak egy tiszta lap vagyok, ami azt várja, hogy írjanak rá.

KV-t fozni tudsz? asszem talan ez a legfontosabb a szakmaban :)

Megfelelő alapanyagból (mert pl. virágföldből azért mégiscsak nehéz...:D) isteni KV-t tudok főzni... És nemcsak főzni szeretem, hanem meginni is:)
("Üzemanyag" :D) Reggel, bootoláshoz nélkülözhetetlen.

Hát hiába, öreg járgány, szivatóval indul...

És én lennék a legboldogabb, ha ez is egy szempont lenne valahol:)

Lol, ezt a nicket - vagyis a hozzá tartozó jelszavat - feltörték.

Bővebben?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nem? Az már baj.

az "öreg járgány" miatt? :D

Á, nem érdekes... :)

???

igen? tokjo. akkor reggelente beugorhatsz fozni egy KV-t, ugyis alig latok el reggelente a kotyogosig...
legalabb addig se unatkozol ;)

az igazi programozo kaven es ropin el ? :D)

Akkor tényleg nem programozónak való vagyok:), mert Turbo Pascalt tanítottak szakközépben (általánosban gwbasic-et meg jobbára Comenius Logo-t:D),

és azt mondják, egészen jól főzök:)

ne izgulj, ne is szeretek fozni ;-)

Még a UNIX sem olyan rossz az igazi programozónak mint hajdanán volt. A legutóbbi UNIX verziók már egészen úgy néznek ki, mint egy operációs rendszer, olyan, amely méltó az igazi programozó érdeklõdésére. Két különbözõ, és kicsit inkompatibilis user interface, misztikus bonyolult teletype driver, meg virtuális memória. Ha figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy a C "strukturált", még a C programozás is elfogadható az igazi programozónak. Végül is nincs ellenõrzés, a változónevek hét (tíz? nyolc?) karakteresek, és bedobták a pointer adattípust is, mintha a FORTRAN és az assembly legjobb részei össze lennének keverve. És még nem is szóltunk a DEFINE ravaszabb használatáról.

Tada:D

Állítólag én is egész jól főzök. Mondjuk csak olyanokat szoktam főzni, amit szeretek. :-)

Ja, ezzel én is így vagyok.

Pl. ha magyar ételeket akarok enni. Vagy ha a lányok magyar ételeket akarnak enni :-) Ugyanis imádják a paprikás krumplit és a túrógombócot. És amióta megtanultam, hogy lehet túrót készíteni, királyság van.

Apropó... nem tudja valaki, hogy lehet tejfölt készíteni? Ahogy próbáltam nem igazán jött össze.

G

Kezdetnek _igazi_ tej kéne hozzá.
Amit a boltban kapsz, abból már nem nagyon lehet tejfölt készíteni.
Bezzeg 25 éve... :))

Az nem gond. Ismerősünknek van egy egész farmja teli tehenekkel. A túrónak való tejet is onnan hoztam
.
Jó, nem mondom, hogy közel van, mert São Paulo, Rio de Janeiro és Minas Gerais államok hármas határánál van, szóval nem csak leugrom a boltba... de ő is tud hozni időnként... meg nem is kell minden nap tejfölt enni :-)

G

No igen, oda mi biztos, hogy nem fogunk elugrani tejet venni :-P

pedig milyen vicces lenne otthon megmondani, hogy elugrasz tejért...

Nu, akkor nincs gond.
A friss tejet állni hagyod enyhén meleg, ámde nem forró helyen, s egy-két nap múlva megalszik->aludt tej. Nagyanyám az edény tetejére konyharuhát tett, hogy ne szálljon bele semmi.
Az aludttej tetején lévő zsírosabb rész a tejföl. Ennyi.
Elvileg tejszínből is készíthető. Ugye az már eleve a tejzsír rész.

Nagy valószínűséggel nem azt kapod, mint amit a boltban lehet kapni, mint (mű)tejföl. :D

Valahogy így próbáltam, de nem volt jó. Bár gondolom ezt is ki kell tapasztalni :-)
Szeritnem túl hosszan hagytam megaludni.

G

Nem az a baj ott. Ha a tejhez nem adsz bizonyos oda való baktériumkultúrát, akkor csak reménykedhetsz, hogy a környezetéből sikerül pont annak a baktérium csoportnak megtalálnia a tejedet, amitől aludt tej lesz belőle és nem moslék. Szal egy kanál tejföl, vagy kefír nyugodtan beleugorhat abba a tejbe a siker érdekében. A tejhez egyébként tilos bármi, nem oda illő dolgot pakolni. Igaz ez még a tartósító szerekre is. Tartósítani hőkezeléssel lehet, semmi mással.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Ha pasztőrözött, netán homogenizált tejed van, akkor azzal nehéz lesz; valóban célszerű belezuttyantani némi kész kefírt, vagy maradék aludttejet. (Tyúk és tojás probléma, tudom...).

Hááát a pasztörizálás nem akadálya a tejfeldolgozásnak, remek sajtokat lehet pasztőrözött tejből produkálni. A homogénezett tejből sajnos lehetetlen. Szerintem még lágy sajtot sem lehet homogénezett tejből készíteni. Viszont tejnek finomabb a homogénezett.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Az igazi programozó önmódosító kódot ír - különösen akkor, ha meg bír vele spórolni 20 nanoszekundumot egy kis ciklus közepén.

xDD

Egyik ismerősöm keres php fejlesztőket, esetleg megpróbálod?

Nézd. Amit az elején írtam, kb. annyit tudok. Se többet, se kevesebbet.

Ilyen rész-skilleket nem tartottam fontosnak leírni (tudom, hol a power gomb, tudok egyenes- és keresztkábelt csinálni, tudom, mi az, hogy IP-cím, mi az a maszk, képes vagyok felügyelet nélkül Debian és Ubuntu Linuxot installálni és felhasználói szinten működtetni, tudom, hogy a windows rossz és az ördög találmánya, mert s*ggaláhülyeségettolós, önálló gondolkodásra való hajlam-megszüntetős; képes vagyok angol nyelvű manuált, dokumentációt olvasni, megérteni, képes vagyok egyszerűbb c, esetleg c++, tpascal, html kódot értelmezni, elismerem az OOp nagyszerűségét és képes vagyok nagyon türelmesen elmagyarázni nálam még kevésbé értőnek, amit én már tudok), mert a végén rajtam fog röhögni a fél, ha nem az egész hup-os közösség. Bár lehet, h azon már rég túlvagyok. Veszíteni valóm nem sok van...

Ha valaki azt mondja, hogy hajlandó átvészelni velem x hetet/hónapot, mire megtanulom, akkor azt mondom, persze, minden további nélkül. Nem foglalkoztam php-vel ezelőtt soha, még kódot se sokat láttam, de könnyen tanulok, különösen alacsony szárazanyag-tartalom mellett, inkább több, eleinte gázosan egyszerű, majd egyre nehezebb feladatok megoldásával. Erre lett volna való a szakközép, ha akkoriban nem mindig azon törtem volna a fejem, hogy hová menjek bulizni, és vajon hogy kéne megpattanni otthonról.

Azért szeretem pl. ezt a könyvet, amiből elkezdtem a c-t, mert fejezetekre van osztva, minden fejezetben 5-10 példa, fejezet végén 10-15 feladat. Most tartok kb. a felénél kicsit több, mint fél év alatt úgy, hogy bőven nem csak ezzel kellett foglalkoznom :L de ezt a könyvet már végig fogom olvasni, ha már idáig eljutottam... Aztán lesz, ami lesz... Hátha egyszer jól jön:) Mindig erre apellálok:D

"Elromlott a fedélzeti számítógép, van informatikus a gépen?" : DDD

Ha ez referenciának számít (háromszoros LOL), akkor azokat a feladatokat amúgy mind megoldottam, egy-két prímszám előállításra írt kódot kivéve, (Eratosztenész szitája, Newton-féle közelítés; ezekhez azért kellett kérdeznem) de az még nagyon az elején volt... és az már inkább matek. Szóval menni megy, csak vhogy már elmegy néha a kedvem, mert mindenhol azt látom, hogy nem fogok tudni felzárkózni. Sokan írtatok nekem e-mailt (amikért ezúton is köszönet illet titeket), és hát... Volt olyan, aki azért túlbecsült, amit tkp. bóknak vehetek:)

Így nagy hirtelen ennyi. Örülök, hogy ennyien érdeklődnek, írnak, linkeket is kaptam, amiken különböző irányokba lehet elindulni.
Most nem fogok elkezdeni belekapkodni az összesbe, mert annak semmi értelme nem lenne, nem megőrülni szeretnék, hanem dolgozni:D

Így arra várok, hogy valaki hajlandó legyen így alkalmazni, és akkor azt fogom tanulni, amit ő mond.

Ha lehet ilyen fura analógiával élni, op.rendszer már fut:), és rengeteg a free space:)

Menjek el egyéni vállalkozónak, és szórakoztassak rendszergazdákat a kernelfordítás unalmas óráiban?

Idézet:
tudom, hogy a windows rossz és az ördög találmánya, mert s*ggaláhülyeségettolós

Azt hittem, a Windows egy eszköz, de úgy tűnik, sokkal több ennél. Persze az a legjobb, ha az ember azzal foglalkozhat amit szeret, amiben hisz. Aztán egyszer, amikor mégis azzal "kell" foglalkoznia amit gyűlöl, rájön, hogy a gyűlöletével saját magával tol ki. Vagy nem jön rá. És jól kitol a Microsoft-tal!!! Persze közben három napig szenved a pár órás feladattal és munkaidő után még templomba is megy (biztos, ami biztos). Hazaérve aztán rápillant a GNU-s és a HUP-os szentélyre, és jó érzés tölti el, mert nem engedett és jól odavágott. Emberünk otthonában talán hasznos volna egy harmadik szentély is, ami a szabadságot és a lehetőségeket szimbolizálja számára, de nem úgy, ahogyan ezt néhány hangos–, keserű szájízű szabad szoftveres ember – vagy bárki más – szerint szimbolizálni kell, hanem úgy, ahogy... ...természetes.

:)

Távol álljon tőlem, hogy a sokéves vita végére akarjam tenni a pontot.
Csak tapasztalatból beszélek. Idegesít, ha valami úgy lefagy hardverhiba nélkül, hogy ne lehessen vele semmitse csinálni. Ennyi. Azt nem tudom, hogy a Win Server változatai milyenek, (bár 1ik melóhelyen az is volt a szervereken, és valóban nem volt para) őszintén remélem, hogy stabilabbak.

Szia Erendis42!

Én webfejlesztő vagyok és a hazai Drupal közösségben vagyok otthon. Gyere te is, ígérem jó lesz:

  • nagyon szép, elegáns kód (PHP)
  • Drupal fejlesztésen belül sokféle részterület, lehet választani, mire specializálódsz
  • nagyon jó magyar közösség
  • lányok is vannak, előítéletesség nincs
  • kisebb munkákat már az is kaphat, aki a rendszer kattintós felületén kiigazodik (CCK, Views modulok)
  • ha tudsz programozni, folyamatosan jönnek a webhely-, és portál- megrendelések
  • ha nagyon tudsz programozni, válogathatsz az állásajánlatok közül

További előnye, hogy az az elején sokat kell tanulni, mert elég elvont a kód, utána meg sokat kell tanulni, mert évről évre változik, egyre sokrétűbb lesz. Szóval szerintem pont neked való. Várunk szeretettel. :)

ment pm:)

Küldd újra légyszíves, még a régi email címem volt beállítva a kapcsolati űrlaphoz, most javítottam.

küldtem:)

és buzgón imádkozom:)

+1

A Drupal nagyon tör felfelé, egyre több ember kell, aki ért hozzá.

attól még, hogy eddig ennyit tudsz, nem jelenti azt, hogy valaki nem alkalmazna
egy web fejlesztő cégnél elég sok munka van, amit így még "kezdő"ként is simán csinálhatsz, mivel már vannak alapok, amire támaszkodhatsz
ha meg akarod próbálni és elbeszélni, hogy mit várnának tőled, akkor szívesen beajánlak

lenne egy megjegyzésem, egy kicsit úgy érzem alábeszülöd magad, több önbizalommal kell nekifutni :)

Jó a mellem, jó a seggem, programozni volna kedvem! :)
Félre a tréfát, de ez komoly?

Kicsi a mellem és nagy a s*ggem.

Bármit csinálni lenne kedvem, ha valaki tanítana...

Kb ennyi. Bocs, h felhúztam magam. De talán a CISCO-t se hagytam volna ott 1 év után anno, ha nem b***ogatnak, hogy fogjam inkább a fakanalat, és ne routert tanuljak programozni. :L

Talán...

(De a tied legalább rímelt:D)

Ha valoban AZT akartad volna csinalni (most konkreten CISCOra gondolok), akkor nem hagytad volna ott fakanalas beszolasokert. Amikor anno beszolt diszkretmatek tanar, h mentem volna bolcsesznek, ugy felhuztam magam ,h a felev vegen mar en segitettem a tobbieknek diszkretmatekbol, meg korrepetaltam oket.
Az igazi az, amikor nem tanitanak, hanem magadtol tanulsz.
Nem akarok tamado lenni, meg provokalni, nem is celom. Csak nekem kicsit ez jott le abbol amit irtal.

Hát, bölcsésznek ne menj. Más az, amikor valakit hülyének néznek, és más az, amikor közlik vele, hogy eleve alkalmatlan valamilyen szakmára (ami még mellesleg érdekli is), csak azért, mert férfi vagy nő, és hogy ne is fáradjon, úgyse fog menni.
Anno nyolcadikban megkérdezték, hogy mi leszek ha nagy leszek, és akkor a programozót választottam (egyszerűen nem létezett más IT képzés). Erre a szemembe mondta a - az amúgy magyar szakos - tanár, hogy én ahhoz hülye vagyok, ne is akarjak ilyesmit. Mindenesetre én most eltengődök valahogy :D

Ilyenekbe én is belefutottam párszor suliban. Amikor általánosból mentem az általam választott középsuliba, az egyik tanárom mondta, hogy az túl kemény suli, úgy sem fogom bírni. Mondjuk, úgy, hogy könnyedén megcsináltam azt a sulit. Középsuli után, ahol továbbtanultam, ott a gyakorlati tanár mondogatta nekem, hogy ez a szakma nem nekem való (számítástechnika). De amikor az egér nem működött rendesen nála, mert elkoszolódott, lövése sem volt, hogy mi lehet a probléma és miért ilyen "szar" ez. Én "javítottam" meg neki, de persze úgy, hogy nem mondtam meg neki, hogy mi volt a probléma és mit csináltam vele. Gondoltam, hagy egye a fene, ezzel kapcsolatban. Egyébként nem kicsit hülyének tartottam a szakmai hozzá nemértése miatt.

Szóval, van ez így, hogy eléggé mellétrafálnak a tanárainknak mondott emberegyedek amikor jóslással foglalkoznak, ahelyett, hogy a tudásukat mélyítenék a saját szakterületükön. :)

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Ubuntu 8.04.3, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

itt azert a holgytol nem hangzott el, h a tanarai piszkaltak.
en azert hoztam fel konkret peldakent egy tanaros esetet, hogy lehet ugyis reagalni, hogy azert is. meg persze lehet ugyis, ahogy a topic nyito. feladni.

háttőőő, igen...

ahogy vesszük... akkoriban még úgy gondoltam, van ennél jobb dolgom is.

Bár igazad van, CISCO lehet, hogy ma se kötne le...

(és nem tanárom volt aki beszólt, és csak egyszer)

Ahogy halad a beszélgetés, egyre jobban körvonalazódik bennem, hogy merrefelé induljak/menjek tovább, sokan sokfélét mondtatok (írtatok), hogy ki mit csinál, ez többet segített mint x db tankönyv.

Csak ezelőtt sokáig nem mertem a témával előhozakodni, míg ilyen sürgetővé nem vált a dolog, hogy "költözünk falura, ha nem lesz valami, édes kislányom"...

:

Most úgy nézem, a C-t kéne folytatnom, (hiszen minél később hagy az ember félbe valamit, annál nagyobb bukó--) de azzal el lehet helyezkedni? Bár a nemesebbik cél az lenne amúgy a nyelvvel, az az alapkoncepció, hogy egyszer hátha érdemben is hozzá tudok járulni majd a Linux fejlesztéséhez.

Kb. emiatt nem adtam fel eddig, amit nem sok másról mondhatok el sajnos...

Meg amikor egyszer nagyon mélyponton voltam, apukám elmesélte, hogy nekik főiskolán még tanítottak FORTRAN-t, pedig építészmérnök lett a végzettsége.
Meg hogy a tanár "talicskával" "betolt" _egy_ számítógépet a terembe.

És hogy mennyire nem volt vicces, amikor az elrontott lyukszalagot teljes hosszúságában kipörgette a gép magából. :)

Akkor ez motivált.

Most ti.

Éljen soká a közösség! :)

+1

:)

+1
--
Microsoft gives you only Windows while Linux gives you your own /home!

:)

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Jaunty
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

Többen is írtátok, hogy főállást nem, de napi pár órás feladatokat tudnátok adni.

Amint lesz egy fixem, és már próbaidőn túl vagyok, akkor kezdhetek gondolkodni ilyesmin, hogy be tudok-e vállalni adott dolgot, addig sajnos nem... :(

De nem tudom elégszer megköszönni, hogy ennyien ilyen sok hasznos információval, lehetőséggel halmoztatok el.

Mert az információ érték...

Küld el az anyagod az info(kukac)szsz(pont).hu címre.
Semmit nem igérek, de megnézzük.

--
A gondolat még szabad ...

Kétszer is próbálkoztam, de visszapattant az e-mailem...

Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain.
[...]
The error that the other server returned was: 550

stb...

:( nincs szerencsém, holnap megpróbálom újra

pedig az az szsz.hu tök érdekes oldal. az elérhetőségeiket például az elerhetosegek.hu-n lehet megtalálni. éljenek a domainparkolók.

Nagyon nem tudok programozni, segíteni sem (más területen mozgok), de azért szurkolok. :)

: D Köszönöm! Szükségem is van rá:)

Na ezért (is) szeretek itt lenni... :)

Először nagyon féltem tőle, hogy sokan (jogosan) kiszívattok a világból, hogy mit akar itt ez a buta fruska...

Ehhez képest pénteken már voltam egy interjún :) úgyhogy izgulok ezerrel:)

Azt tudnod kell, hogy egy olyan portálon (és talán azt is mondhatom: egy olyan szakmában), ahol döntő többségben férfiak vannak, ha egy magát elveszettnek hitt nő kerül a képbe, a hímek rögtön segítségére sietnek. Ez pszichológia, nem más. Itt kőkeményen „versenyezni kell” a nőért, ha már tízezer regisztrált között akad maximum tíz. :)

Tök jó volt, amikor láttam a BME infós kari lapot (az Impulzus-t), hogy minden résztvevő hölgy neve mellé oda volt szerkesztve egy kis virág. Tesóm átérezte. Nálunk 60%+ volt az nőneműek javára az ivari arány. A tulajdon kari lap meg, hát... humornak csak nyomait lehetett benne felfedezni. És nem voltak benne Bödön Bankos képregények sem...

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

A VIK-en nem csak infósok vannak :)
A szerkesztőség nagy része is villanyos, ha jól megnézed.
A bókot azért köszönjük.

idegen nyelveken beszélsz? pl angol + mégvalami ?

Na én is jól beleszólok a prognyelv cuccba.

A c/c++ nagyon kifinomult eszköz. Lehet benne kicsit meg gyorsat írni, de néha oda kell bacni a Perl kalapáccsal. Mert gyorsan megyen és megoldja a problémát. Egy programozó igenis legyen hajlamos sok eszközt ismerni, és mindíg válassza az idő-költség-minőség(értsd jó esetben optimalizáltság/extra szolgáltatások) háromszögben a megfelelő pontot. Azaz azt amit a megrendelő kér.
Én most tanulok Java-t mert sok "alá" az álláshirdetés, és lehet, hogy nemsokára belevágok a PHP-ba is. Vagy kitudja. Amiért fizetnek.
A Designet ugyanis mostnság nemigen fizetik meg énfelém (tisztelet a kivételnek) És mostanság egyébb okok miatt emelkedik a családi kiadás.

### ()__))____________)~~~ ###
#"Ha én veletek, ki ellenetek?"
#ASUS eee 900 //Ubuntu9.04//Xfce//

"Egy programozó igenis legyen hajlamos sok eszközt ismerni,"

A jó programozó minden nyelven tud Fortranban programozni. :)

Fortranban?
Összetörtem! :(

csak egy ezer éves vicc, ne vedd túlságosan a szivedre. :)

iszonyuan unalmas mar szvsz

szvsz ez nem olyan, mint a netmeme-ek, ez már klasszikus – ugyanúgy, mint pl. a Pokoli Operátor is, ez se avul el.:)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Illetve: amit nem lehet Fortranban megírni, azt megírja assembly-ben. Amit assembly-ben se lehet megírni, azt nem érdemes megírni. ;-)