vodkafon ertesito [update 2]

szerk2: Csak az utokor kedveert: jelenleg nem mukodik. Ha talalok ra valami megoldast, meg irok..

Nem egy nagy szam, de gondolom eleg sokaknak van a HUP-rol telefonja, valamint eleg sokan uzemeltetnek 1-nel tobb servert.
Ha mas-mas helyen vannak, akkor erdemes oda-vissza pingelni oket, es ha valamelyikkel gond lenne, a tobbi meg mindig uzenhet, hogy gaz van. Sokkal jobb, ha a server kuld sms-t, mint ha a fonok/ugyfel.
Nemtom hanyan tudnak rola, nemtom melyik szolgaltatonal van ilyen lehetoseg, de mukodik, es jol johet..

[code]
#!/bin/bash

subject="msg"
if [ $# -ge 1 ]
then
subject="$1"
fi

mail -s "$subject" 36701234567 kukac sms.vodafone.hu # atirtam a spammerek miatt..

#bejovo formatum:
#telefonszam, ilyen cimrol jon az sms: 06707000767
#kapott szoveg: user@example.com(subject)text body
[/code]
echo uzenet|smskuld subj

szerk:
Kicsit osszecsapva irtam multkor. Azt nem tudom ingyenes-e (valoszinuleg igen), de erre a felhasznalasra majdhogynem mindegy.
Meglattam a telefonomon (pontosabban az exem telefonjan, mert az ovet hasznalom) az e-mail kuldesi funkciot. Bar meg nem volt ra szuksegem, gondoltam kiprobalom, hogy mukodik-e, megis jobb, ha tudom, hogy mukodik-e mint ha eles helyzetben jovok ra, hogy nem megy. (igy tudom, hogy megbizhato-e, vagy sem)
Szoval irtam egyet a mailcimemre, komoly kesleltetessel meg is jott. Aztan gondoltam egyet, es nyomtam egy reply-t.. :)
Szoval innen tudom, hogy van egy ilyen lehetoseg. Akinek PGSM/T kartyaja van, es van a telefonjan ilyen, az kiprobalhatja. Nekem jelenleg nincs, ugyhogy nem tudom van-e naluk is ilyen. Ha valaki kiprobalja, legyszi irja meg, es beteszem a scriptbe.

Amugy ha ingyenes, az jo. Ha fizetos, akkor egy ujabb lehetoseg DDo$ tamadasra. Bar ha igyenes, akkor is halalra lehet idegesiteni vele valakit, es akkor is zavaro, ha csak az sms szolgaltatast nem tudja megfeleloen hasznalni miatta.

Hozzászólások

wow.
works4me.
__________________________________________________________
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 12.1 | 2.6.26.7-janos

Btw ez mibe kerül fogadó oldalról?

Azért, mert a telefonról küldött sms-el ellentétben itt nem határozható meg a küldő személye, e-mailt bárki küldhet. Ezért a fogadónak számláznak. A T-nél már a westel900-as időktől kezdve, közel tíz éve létezik ez a szolgáltatás és a fogadó fizeti az sms díját.
A VF esetén - hacsak nem ingyenesek ezek az sms-ek - gondolom szintén így működik.

Üdv: Zoli

Megkérdeztem az ügyfélszolgálattól emailben. A szolgáltatás szerintük nem is létezik :)

Elektronikus levelére válaszolva szeretnénk tájékoztatni, hogy nem számítunk fel díjat az SMS üzenet fogadásáért, ha a 36701234567@sms.vodafone.hu címről érkezik. Erről a címről üzeneteket csak fogadni lehet, erre küldeni nem.

Sajnos nincsen erről a szolgáltatásról bővebb információ a honlapon.

[...]

Aztán adtak egy hosszú leírást arról, hogy milyen módon lehet e-mailt írni egy e-mail címre sms küldésével. Pedig esküszöm, rendkívül érthető és körültekintő módon fogalmaztam meg a kérdést...

Hi!

Azta, ezentul igy fogok SMS-t kuldeni. :)

By(t)e
TBS::Antiemes

Akit külföldről hívnak, az nem fizet. Akkor fizet a fogadó, ha ő van külföldön, akkor viszont tudja, hogy a hívásfogadás pénzbe kerül (amikor kimegy, megírják SMS-ben is), és ha nem akarja, nem veszi föl. (Ennek megfelelően SMS fogadása nem is kerül pénzbe külföldön.)

WOW!! Nagy-nagy THX :))

Majd kiagyalok valamit, hogy miről lenne érdemes sms -t kapnom :)

Esetleg valaki megírja a pannon/t-mobile esetén mi a mail cím, ahová küldeni kell?

A szolgáltatást E-mail Studio-nak hívják, ingyenes reg. után lehet a postafiókba érkezett email címekről továbbítást, sms értesítést kérni. Egy értesítő br. 6,2 Ft, illetve ha réges-régóta használod, amikor még másnak hívták és csak a szám/alias@sms.pgsm.hu cím létezett, akkor a szolgáltatás konvertálásának eredményeként havi 100 SMS-t ingyen fogadhatsz ;)

subscribe

"Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma..."

Nálam ezt mondja:

This is an automatically generated Delivery Status Notification
Delivery to the following recipient failed permanently:

36701234567@sms.vodafone.hu

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 relay not permitted (state 14).

:( Múlt héten még ment, megöltétek...

"The way to find what the mainstream will do tomorrow is to associate with the lunatic fringe today." -- 1995, Jean-Louis Gassée
/ http://haiku-os.org /

Mint utólag a számláról kiderült, teljesen ingyenes volt az sms fogadása. Kár, hogy nem működik már.