Használ-e valaki DD-WRT-t Asus WL-520GU routeren?

 ( dejo | 2009. május 15., péntek - 12:45 )

Van egy Asus WL520GU routerem.
Az Internet megosztásán túl egy USB-s nyomtatót is megoszt.
Itt a HUP.hu-n is többen emlegették a dd-wrt illetve az open-wrt alternatív firmwareket.
Használ-e valaki DD-WRT-t Asus WL520GU routeren?
Mik a tapasztalatok? A nyomtató megosztás is működik tovább rendesen?
A dd-wrt HW-kompatibilitási táblázatában egy ilyen megjegyzést találtam: "initial flash via Asus tool - This unit runs at 200MHz due to clock problems"
Ez nem okozhat problémát?
Soha sem használtam még alternatív firmware-t, csak a gyárit frissítettem.
Ha nem válna be a dd-wrt, vissza lehet tenni a gyárit?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Megdöglött WL-500gP helyett gondolkodom ilyesmin.
Lehet usb-re merevlemezt vagy pendrive-ot is kötni?

A WL520GU eredeti firmware-rel csak nyomtató megosztásra használja az USB portot.
De ha haza megyek kipróbálom mit szól hozzá, ha egy pendrive-ot dugok rá!
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Egy ismerősnél usb nélküli változatára tettem rá, a DDWRT és gond nélkül megy, mivel az eredeti firmware tele volt kis bosszantó hibákkal, és megesküdni nem merek rá, de úgy emlékszem, tettem is vissza rá, TFTP-vel, gyárit majd újra DDWRT. Ha kell segítség keress meg nyugodtan.

Elsőnek egy kérdés: Ehhez a típushoz a "dd-wrt.v24_usb_generic.bin"-t célszerű választani? AZ USB miatt gondolom. Ennek a mérete 3,84MB. A WL520GU routerben pedig 4MB Flash memória van.
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Ezeknek a firmvere valahogy úgy áll össze, hogy van egy alap bootkód, és azzal kommunikálva tudod mellétölteni a "kernelt". Vagyis oda akarok kilukadni, hogy a letöltendő .bin mindig kisebb a flash méreténél.

Ez értem. Csak egy pillanatig pont azon aggódtam, hogy bele fér-e a 4MB-os flash memóriába a 3.84MB-os firmware. De hát ezt ajánlják hozzá, akkor biztos. Igaz összesen 8 változatot ajánlanak. A többi mind kisebb, de ennek a nevében szerepel az hogy USB. :-{)E

--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Már tisztán emlékszem, nyakon vágtam a spec frimware-rel (dd-wrt.v24_mini_asus.trx) na erre elszállt, nem indult el, akkor ezzel helyrerántottam, (Eng_1380.zip) majd újra próbálkoztam, a webessel (Asus web felületről az előbb emlitett spec firmware) ami sikerült (dd-wrt.v24_mini_asus.trx) majd ezek után raktam bele már a ddwrt-vel ezt (dd-wrt.v24_std_generic.bin) és azóta is ezzel megy.
Gondolom neked ugyanígy kellene csinálnod, csak az USB kell bele tölteni a végén.
Vigyázz arra, hogy (dd-wrt.v24_mini_asus.trx) ez a firmware nem lehet bármelyik-re rátölteni a asus gyári webes felületén valahol találtam egy readme-et ahol irta melyik változatra lehet én először downgradeltem arra és csak utána tettem bele ezt a firmware-et (dd-wrt.v24_mini_asus.trx)
Kb ez 3-4 hónapja volt és azóta annyi mindent csináltam már, hogy ennél többre nem emlékszem. (ja igen és ddwrt2.4 sp2-öt használtam)
Neten találtam még neked egy ilyet: http://wl520gu.googlepages.com/
Remélem tudtam segíteni és használható volt a leírásom.

Sima ügyek tűnik minden. Már ami az egyes firmwarek feltöltését jelenti.
Egyszerűen frissítem a firmwaret és kész!
Azonban mind a micro, mind a mini, mind a normál dd-wrt működik, de sajnos pont az usb-set nem lehet feltölteni. Akár a már feltöltött normál vagy micro vagy mini dd-wrt-ből próbálom, akár az Asus utility "firmware restoration" programjával próbálom feltölteni nem sikerül. Olyan mintha elkezdené feltölteni, de újraindulás után nem változik semmi, azaz marad a korábbi verzió. Az Asus utility jelzi is, hogy nem sikerül feltölteni, mert nem szabályos image.
Letöltöttem kétszer is, de ugyanaz a helyzet. Most épp a micro dd-wrt van fent, de lehet hogy feltöltöm a legfrissebb Asus firmwaret. Eddig a 2.0.0.8-as volt rajta, de a legfrissebb a 3.0.08-as. Azzal meg az a baj, hogy Firefox alól nem lehet a beállításokat eltárolni. Átírni, illetve a legördülő dolgokat ki lehet választani, de az [Ok] gombra semmi sem történik. Azt hittem hogy hibás a firmware, de MS-IE alól meg megy jól. Lehet, hogy valamelyik Firefox kiterjesztés zavarja?

UI. Az Adblock-ban kellett engedélyezni a router IP-címét, hogy lehessen Firefoxban is módosítani a beállításokat.
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

menyit bírt ki az 500 as gp ha nem vagyok indiszkrét? v1 es vagy v2 es volt e? Illetve mi pusztult meg benne?

opp, malcolm tol kérdem, nem tudom hogy sikerült ide passzintanom.. :)

én is pont ezt, és pont tőle kérdeztem volna.

(...momsen...momsen...válaszolj...)

Kb. két-három hete DD-WRT fut a routeren. Az USB nyomtatót beállítottam rajta. Némi kézi telepítést is igényelt, de a Googl most is segített megtalálni a megoldást.
Az Asus WL-520GU router eredetileg nem tud külső USB merevlemezt kezelni. Elképzelhető, hogy a DD-WRT-vel igen? Valaki próbálta már?
Arra gondoltam, hogy veszek egy USB-HUB-ot és megpróbálom.
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

No vettem USB hubot.
Egyelőre egy pendrájvval próbáltam. Fel tudtam mountolni, sőt az automatikus mountolás is megy amit az USB szolgáltásoknál lehet beállítani a GUI-ban is. Úgy látom ott meg lehet adni egy szkriptet is ami automatikusan lefut. Samba alapból nincs az általam használt dd-wrt-ben. Már hely sem nagyon van a rendszer munkaterületén, miután a printer megosztást telepítettem.
Keresgéltem leírásokat. Úgy lehet megoldani, hogy a használni kívánt USB meghajtóra kell másolni egy sambát és a mountoláskor lefutó szkript a helyére másolja a config fájlokat majd elindítja a az így előre konfigurált sambat.
Van egy /jffs/ mappa ami egy un. jffs fájlrendszer, ami valójában a dd-wrt belső írható és nem felejtő tára, aminek ki és bekapcsolás után is megmarad a tartalma. A mérete nálam 832kb, amiből még 440kb szabad. Lehet, hogy mégis elfér egy samba? Ide lehet elhelyezni konfig fájlokat illetve szkripteket, illetve erre a területre telepítettem a printer megosztást is.

Így egyelőre a NAS vásárlásról is lemondok, helyette inkább egy PC-be fektetek be. :-{)E
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)