exim smarthost config

 ( tselmeci | 2009. május 4., hétfő - 15:45 )

Szevasztok!

Webszerveremre SMTP-szervert kívánok tenni, mielőtt azonban élesben felraknám, az asztali Linuxomon tesztelgetem. Csak open source Linux megoldás jöhet szóba. A sendmail eleve kiesett, így próbálkoztam eleinte a qmail-lel, de nem nagyon akart működni nekem, kissé nyűgösnek találtam a beállítását. Most eximet használok, amivel tulajdonképpen már majdnem mindent meg tudtam csinálni.

ADSL szolgáltatóm a T-Online, saját (ideiglenes) domainem van. 25-ös porton figyel az exim, a bejövő leveleket szépen le is kezeli. A gondom a küldéssel van. Tapasztalataim szerint bizonyos mailszerverek (pl. freemail.hu vagy t-online.hu) egyszerűen visszautasítják a dinamikus IP-tartományból érkező kéréseket (Spamhaus és egyéb szolgáltatások felhasználásával ellenőrzik). Valójában tudok küldeni levelet (közvetlenül a célpostafiók szerveréhez csatlakozva), csak zavar, hogy egyes szerverek lepattintanak, meg nem is praktikus :) Érdekes módon a Google Mailt egyáltalán nem zavarja, hogy honnan próbálok csatlakozni.

Rájöttem, hogy a T-Online levelezőszerverét kellene használnom küldéshez. Ezt a dolgot "smarthost"-nak nevezik, és nem találtam a neten értelmes leírást hozzá exim alá. Ami volt, az leginkább valamilyen Ubuntu/Debian alá, és úgy szóltak, hogy "töltsd le az eximet és válaszd a smarthost lehetőséget". Na most ilyen nálam nincs, teljesen egyedi Linuxot használok a szerveren, és az asztali Gentoon is kézzel akarom beállítani. Viszont az exim "túl sokat tud", és egyelőre nem nagyon tudom, miket kell beállítani. Azt sejtem, hogy kell valamiféle authentikáció a mail.t-online.hu felé, meg hogy valahogy be kell állítani a smarthost adatait, de hogyan...

Tud valaki küldeni működő konfig fájlt példának erre vonatkozóan?

Előre is köszönöm!

üdv

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hi,
Kár hogy elhalt, mert érdekes a kérdés. Nem írom le ismét, mert szépen össze van foglalva szerintem. Van egy alap beállítása valakinek publikusan?
Köszi,
vfero

nekrofil állat :D (egyebkent az exim dokumentacioja az egyik legkiterjedtebb..)

A topic miatt, vagy az Exim miatt nekrofil? Bár még mindig jobb, mintha qmail-t vagy épp sendmail-t hegesztene :-P Pedig ezek is milyen finom szerkezetek voltak... :-P

https://github.com/Exim/exim/wiki/AuthenticatedSmtpSmartHost

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

köszönöm