Kicker memoriafalasa

Fórumok

Sziasztok!

Egy erdekes jelensegre lettem figyelmes az utobbi idoben. Bent vagyok a KDE (3.5.10)-ben, semmi nem fut, de a kicker folyamataosan egyre tobb memoriat foglal, szinte 1-2 mp-enkent 1MB-tal tobbet, most peldaul 434 MB-nal tart, ami elmegy egeszen addig is, hogy teljesen elfogy a fizikai, de meg a swap memoria is. Talalkozott-e mar valaki ilyennel es mi a megoldas? Mar 462 MB

Hozzászólások

Memory leak, jelentsd!

Egy ciklusban van valami, amit nem szabadít fel.

Ja es meg egy info hozza: egy kicsit elgondolkoztam azon, hogy miota is van, es az a sejtesem, hogy amiota ujraforgattam a kernelt a CONFIG_HIGHMEM64G igenre allitasaval. A kernel 2.6.27.7. Ugyanis a gepemben 4GB RAM van, de a linux ebbol csak 3 GB-ot lat, es googlizes utan ezt a javaslatot olvastam.

KDE upstream: http://bugs.kde.org . Sajnos nem sok esélyt látok rá, hogy javítsák, mert a KDE 3-at már nem javítgatják, a 4-ben pedig kidobták a Kicker-t, ez a bug pedig valószínűleg elég ritka, mert különben már elkapták volna. Talán több esély van, ah valamelyik kereskedelmi disztribútornak jelented, akiknek még supportálniuk kell a KDE 3-at. (Novell/SUSE, Canonical/Kubnuntu, Mandriva, talán Red Hat.)

Nem használsz valami különlegesebb panel appletet? (Lehetne, hogy aban van leak.)

Ez a systemmenu, gondolom, a K-menühöz tartozik. Mit csinál, ha leveszed a K-menü appletet a panelről?

Viszont az, hogy a libkickermenu_systemmenu.mo memóriát használ, felettébb érdekes, mert ez egy lefordított gettext (fordításokat tartalmazó) fájl, ami ráadásul nálam üres.

Na ujra jelentkezik a dolog, a Firefoxban meg akartam nyitni egy pdf file-t, kivalasztottam a kpdf-et mint alkalmazast, nem nyilt meg a kpdf onmagatol (hibauzenet semmi), de a kicker elkezdte zabalni a memoriat. Indulaskor kb. 30 MB-ot foglalt, most mar 93-nal tart, es egyre novekszik. A ps nem mutatja hogy futna a kpdf. A memstat szerint most a libkickermenu_konsole.mo eszi a memoriat. Mar 145 MB.