Yuri's Revenge

 ( hajbazer | 2009. január 14., szerda - 20:35 )

Yuri's Revenge Windows XP alatt nem lát meglévő Red Alert 2 installációt, ami csak lokálisan van jelen (tehát nincs feltéve a rendszerre), ezért feltettem globálisan is (értsd: szetápegzével), így se látta. Feltettem egy szűz VMWare-re rakott XP rendszerre. Így se látta. Így se, úgy se. Szokták mondani, fel is út, le is út, csak most mindkettő lefelé vezet.

Megoldási kísérlet
Felteszek egy Windows 98 rendszert virtuális gépre (VMWare) - mivel a Red Alert 2 eredetileg erre íródott - majd arra pakolom rá a Yuri's Revenge-et, ezután szépen SMB megosztáson keresztül kimásolom az egészet a helyi lemezemre.

Tapasztalatok
Feltettem hát egy VMWare Desktopra ismét 4GB-ot - immáron félig feleslegesen - elhasználva a fájlrendszerem szabad helyéből a Windows 98 Angol verzióját. Először azzal szembesültem, hogy a 98 nem ismeri fel alapértelmezésben a VMWare emulált hardvereszközeit, például a videókártyát sem. Utánaolvastam, a trükk annyi, hogy fel kell tenni a vendégrendszerre a "VMWare Tools"-t, ami annyiból áll, hogy a VMWare menüjében 3-at kattintok, majd tekintve, hogy Windows 98, újraindítom az OS-t. Aztán jó lett minden, látszólag. A virtuális monitor legalábbis már 3 színmélységben szuperált (16 szín, 256 szín, és 2^32 szín). És pont ezzel a hármas számmal van a baj.

Természetesen minden nagy dologban pont a lényeg veszik el. Ugyanis a Yuri's Revenge Setup-ja 640x480x16-os módban, (én ezt úgy gondolom, hogy 2^16 (65536 különböző színárnyalat) színmélységű üzemmód) indul, amit a drágalátos VMWare fejlesztők kihagytak, mert hát kinek kell 65536 szín, amikor van négymilliárdkettőszázkilencvennégymilliókilencszázhatvanhétezerkettőszázkilencvenhat színes üzemmód is. Persze, minek is kell a jó, a megfelelő, ha van hiper-szuper. Természetesen ebben a kérdésben már rég nincs sehol semmilyen válasz vagy a problémára megoldás, ahogy próbálom ki az alternatívnál alternatívabb megoldásokat, egyre kevesebb kérdésben kapok választ a Google segítségével. Ki az a hülye, aki VMWare-re telepít Red Alert 2-t meg rá Yuri's Revenge-t.

Jöhet a szenvedés következő fázisa. Találnom kell egy gépet, amire fel lehet rakni - most már nem virtuálisan, mert az emulátor befuccsolt - a Windows 98-at vagy az ME-t. Van is itthon egy PI-es, amit éppen szervernek használok, azon még fut normálisan (értsd: windowsosan) a 98. Persze ismét félóra telepítés, adatbeírogatás, üldögélés a monitor előtt a prompt-ra várva.

És erre senki nem gondol. Amikor megírnak egy játékot, senki nem gondol arra, hogy mondjuk lehet, hogy egy olyan gépen is telepítésre kerül, amely videókártyájának driverkészítője olyan okos volt, hogy hiper-szuper színmélységű üzemmódot rakott bele, de szimplán megfelelőt elfelejtett, mert már elélvezett a négymilliárd szín bűvöletében és ha csak visszagondolok, milyen tortúra volt az NVidia kártyám TV kimenetét normális (értsd: nem körbecsíkos undorító, illúzióromboló, hardvert egyáltalán nem kihasználó fosmocsok) működésre bírni, bőven kinézem ebből a világból hogy a VMWare Tools pötyögőin kívül van még egy ilyen ember, sőt, talán nem is egy.

Erről ennyit.

Eredmény
Sikertelen

Elbaszott idő
1:40

Plusz tapasztalatírás
0:30

Ezalatt lehetett volna (egy dolog, ami eszembe jut)
Megnézni egy filmet

Konklúzió
VMWare is felkerült a nagy szoftver, kis hiba kategóriájú feketelistámra

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nálam nem volt ilyen gond RA2 feltelepit, majd Yuri CD be, update RA2 (ezt magától csinálta) majd Yuri települ... ja, XP SP3.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

+1.. Nekem is lazan felment. Rendszer ugyanigy XP SP3.. Passz hogy nalad mi lehetett a gond.

+1 én még sp3 előtt játszottam vele, XP-n

Beállok a sorba Windows 2000-rel. :D

:)

-- Mégse, Trey kérlek töröld. --

Rendszergazdaként telepítetted a Red Alert 2-t, és a kiegészítőt is úgy próbáltad?

Idézet:
Yuri's Revenge nem Windows XP alatt nem lát meglévő Red Alert 2 installációt

Ez nem azt jelenti, hogy Windows XP alatt látja?

:)

Elég durva hiba volt, javítottam, köszönöm. Sajnos semmilyen rendszeren nem lát, ha csak lokálisan van "telepítve" :)

"Felteszek egy Windows 98 rendszert virtuális gépre (VMWare) - mivel a Red Alert 2 eredetileg erre íródott"

Nem kevered az eredeti Red Alerttel?

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Windows XP - 2001
Red Alert 2 - 2000
Windows 2000 - 1999
Windows 98 - 1998
Red Alert 1 - 1996

----------------
Lvl86 Troll

Üdv. Update/Patch nincs RA2-höz? Mielőtt a YR -t felteszed, lehet hogy fel kéne tenni, ha van. Elég jelentős game a RA2 ahhoz, hogy legyen. Asszem RA1 Win95 változatához is érkezett dos alapú patcher ami lehetővé tette az XP-s futtatását a Win95 binárisnak.

ps.: http://www.download.com/Command-Conquer-Red-Alert-2-1-006-patch/3000-18541_4-10236244.html

********************
http://holo-media.hu
http://holo-media.hu/wordpress

Sőt, az eredeti C&C-hez is van Windows XP-vel való kompatibilitást biztosító patch.

Ha a Red Alert 2-höz is szükség lenne rá akkor adtak volna ki ilyen patchet, hiszen 2001 végén már nagyon sokan Windows XP-vel rendelkeztek.

Felteszem eredeti a Red Alert 2 és a kiegészítő lemez, tehát patcheld.

Windows XP alatt próbálkozhatsz kompatibilitási móddal is (Tulajdonságok -> Kompatibilitás -> Windows 98), nálam anélkül is ment.

Fájlcserélőn tudsz beszerezni működő változatot (ha rendelkezel az eredeti példánnyal felesleges a dolog legalitásán gondolkozni).