hajbazer blogja

hajbazer és az unatkozó hupuk

 ( hajbazer | 2017. május 4., csütörtök - 20:21 )

Egyre szórakoztatóbb néha saját magamra rákeresni a Google segítségével, ugyanis annak ellenére, hogy bizonyos hupuk állítása szerint engem mindenki leszar és hülyének, "bloat"-nak, időpocsékolónak néz, mások pedig már nyilvánosan az ignorálásomra szólítanak fel mindenkit, egyre inkább szaporodnak a rólam szóló kérdések blogokban, más fórumokon. Úgyszint néhol fake bejegyzések is előfordulnak, amiket természetesen nem én írtam.

VirtualBox szenvedés

 ( hajbazer | 2009. július 8., szerda - 14:06 )

Nemrég kaptam egy VirtualBox image-t (server.vdi), amin dolgoznom kellett volna. Ezen egy Debian Lenny (jelenleg stabil) volt és szerettem volna feltenni a Pentium 3-as gépemre, amely fele annyit fogyaszt annál, amelyen VirtualBox-szal futna (80W vs. 160W), meg jobb érzés rendes hardware-en dolgozni, mint VirtualBox-on.

Angol tábor

 ( hajbazer | 2009. február 6., péntek - 16:03 )

Egy jóbarátom angol tábort csinált, én pedig elvállaltam, hogy kamerámmal megörökítem az eseményeket, majd DVD-re írom neki, egykis intro-val fűszerezve. Sikerült.

Az elkészítés nem kevesebb, mint 14 órát vett igénybe. Eme időtartam egyben értendő, pontosabban tartott délután 2 órától hajnal 4 óráig. A projekt készítése során (170 W-os átlaggal számolva) 2.38 kWh lett elfogyasztva, ebből minimum 1 kWh hő formájában használódott fel, haszontalanul.

Honlapszerkesztés, ezúttal PHP+MySQL-ben

 ( hajbazer | 2009. január 27., kedd - 21:58 )

Honlapot szerettem volna. Hatékonyan szerettem volna. Az elsőre még van esély, hogy teljesül, bár egyre kevesebb.

OpenVPN + TUN/TAP lassú

 ( hajbazer | 2009. január 20., kedd - 17:07 )

A mai napon az OpenVPN és a TUN/TAP megoldása meggyűlöltette velem az életet. A lényeg az lett volna, hogy összefűzzek néhány gépet egy virtuális hálózatra interneten keresztül. Minden gép nagysebességű kapcsolattal rendelkezik (20-30 Mbit) és fontos, hogy a munkaállomások közötti kommunikáció legalább annyira gyors legyen, mint azok internetkapcsolata.

Yuri's Revenge

 ( hajbazer | 2009. január 14., szerda - 20:35 )

Yuri's Revenge Windows XP alatt nem lát meglévő Red Alert 2 installációt, ami csak lokálisan van jelen (tehát nincs feltéve a rendszerre), ezért feltettem globálisan is (értsd: szetápegzével), így se látta. Feltettem egy szűz VMWare-re rakott XP rendszerre. Így se látta. Így se, úgy se. Szokták mondani, fel is út, le is út, csak most mindkettő lefelé vezet.

rTorrent és MuSeekD

 ( hajbazer | 2009. január 9., péntek - 15:53 )

A mai napom nagyrészt az rTorrent-tel és a museekd/mucous-sal való szenvedéssel ment el. Az utóbbival lehetett volna ugyanis megoldani, hogy az itthoni linuxos gépem ne csak torrent/emule letöltőgép legyen, hanem soulseek is.

RT* = RTorrent + RTWI aztán RT73

 ( hajbazer | 2009. január 5., hétfő - 23:22 )

Egyre több probléma kísért mostanában csak azért, hogy még véletlenül se érezhessem úgy, hogy ura vagyok a helyzetnek. Valaki nagyon nem akarja, hogy magabiztos informatikus legyek. Régebben úgy volt, hogy akármennyire is hülye problémával kerültem szembe - amikkel mások sohasem, hiszen csak engem szivat az élet - mindig megtudtam valahogy oldani, a "kötelező szarakodási időt" természetesen le kellett húznom, hogy minél jobban életemtől megkeseredett legyek. Mára ez már a multé. Idegeskedhetek napokig, csak arra jövök rá a végére, hogy minden hiába.

FOR ciklus, ezúttal batch-ben

 ( hajbazer | 2009. január 2., péntek - 22:13 )

Háromnegyed óra után feladtam az írását annak a batch scriptnek, aminek a feladata az lett volna, hogy egy könyvtár alkönyvtárait hozzáadja a globális elérési utat tároló, %PATH% névre hallgató környezeti változóhoz.
10 percig tartott kislabizálni, hogy a FOR parancs hogy működik és hogy a ()-ben minek kell lennie, ez a tudatlanságomnak köszönhető, rendben. Nem ismertem a Windows-os FOR-t.

Az elkövetkező időben pedig próbáltam azt megcsinálni, hogy a FOR végigmenjen a szóban forgó könyvtárakon...

WinXP@AMD64

 ( hajbazer | 2008. december 30., kedd - 11:34 )

Ki szerettem volna próbálni a Windows XP 64bit Editiont egy 64 bit-es gépen.Természetesen megint zümmög a légy, hogy még idegesebb legyek, ha meg "véletlenül" lecsapnám, kegyetlen lennék, nameg úgyis jönne helyette más, ami idegesít. Körlübelül egy percig tart, míg betölt a nagy nehezen lemezre írt Disk Manager
program, már az elején tudtam, hogy ezt az időtartamot nem lesz elég egyszer kivárnom.

lemez -> nemismerifel -> lámerizált -> szargrafikusfelület -> FAT32-t akr rárakni 250G-val, miért nem jó ha windowsból part. miért kell neki