München és környéke

 ( sweeex | 2008. november 23., vasárnap - 18:48 )

Sziasztok!

Ha esetleg valamelyikőtök ismer valakit akinek van egy ismerőse aki látott már olyan embert aki hallott valamilyen hálózatos állásról németországban (München és környéke) kérem szóljon.

---
hálózatos= CCNP
nyelvtudás=angol
(német <= 0)
---

Előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sajnos hónapok óta tartó futkorászás után is azt kell mondjam hogy pokoli nehéz. munkaügyben stb másfél havonta utazok németbe.

akadályok: munkavállalási engedély kell.
ez szüli a második akadályt: ha nincs olyan cég aki várjon rád, és bonn-ban intézzék ezt a papírt, akkor előzetesen el lehet indítani az intézését. ellenben itt az akadály: még itthon meg fog demózni a munkaügyi szervezet _németül_

akadály kikerülhető azzal, hogy ha van egy cég aki azt mondja, hogy kellesz és nem kér a németből: indítja a munkavállalási engedélyt, és kijelenti hogy neki nem kell angol (nem pont így, de ez a lényeg). ekkor a papír 2 hónapig készül és nemigem fognak rád ennyit várni.

engedély nélkül elkapnak, a határőrség és a megfelelő hivatal kb alsógyatyában cuccaid nélkül ki tesz az osztrák határon... rosszabb esetben a cseheknél. és többet németbe nem teszed a lábadat.

harmadik: elvállalsz valami szar fizikai melót lízingcégen keresztül, majd egy év múlva úgy és azt vállalsz munkát amit akarsz.

utolsó verzió a legéletképesebb, illetve ha 2-3 hónap alatt hülyére tanulod magad és lesz alapszintű németed. és mindkettőt próbálom.

ha bármilyen ötlettel stb tudlak segíteni, akkor szólj bátran, illetve ha bármilyen ötleted van neked is, akkor kérlek oszd meg velem. július óta kapaszkodok mindenféle ötletekbe - néhány helyen már névről ismernek.

--
senki földjén, senki fia

noh még egy, kattints ide (bátran, új ablakban nyit)

ha találsz valamit akkor mákod van, bár kelleni fog egy kontakt akivel tudsz angolul beszélni. én annyival előrébb vagyok már, hogy akcentus stb nélkül el tudom mondani hogy honnan telefonálok, nehezen megy a német, és szeretnék egy angolul értő kompetens kollégával beszélni. mondjuk a hajamra kenhetem ezt a fajta haladást, de neked ez akkor is nehezebb lesz.

ha valakinek szeretnél levelet írni ezügyben, akkor megint csak szólj bátran, vannak kint ismerősök, barátok, asszony stb szóval a célba juttatásban talán tudok segíteni ha nem túl hosszú 3 oldalas kontaktlevélről van szó. no de mostmár tényleg nem untatlak.

szia

--
senki földjén, senki fia