Letölthető wiki.hup.hu?

 ( prygme | 2008. október 30., csütörtök - 17:24 )

A gentoo wikivel történtek kapcsán aktuális annak a kérdésnek a felvetése, hogyan lehet letölteni a free wikik tartalmát?
a wikipedia esetében ez a kezdetektől lehetséges, bárki készíthet saját otthoni wikipediát, egyes nonfree képek kivételével.
a gentoowikinél nem volt ilyen lehetőség, és ez oda vezetett, hogy nincs egyetlen backup sem az ottani wiki contentről. még szerencse, hogy egy offline használható másolat készült a márciusi állapotról. ez ugyan több a semminél, mégsem lehet helyreállítani vele a eredeti wikit.
a wiki.hup.hu wikipedia féle letölthetősége lehet a biztosíték arra, hogy ilyen balszerencsés esetek itt ne történhessenek meg.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jobb lenne inkább egyelőre kérdőjellel.

A HupWiki adatait naponta többször több szerverre, offsite mentjük egynél több városban levő gépekre. Jóval kisebb az esélye annak, hogy olyan probléma legyen vele, mint a Gentoo Wiki-vel.

De elvileg akár letölthetővé is lehetne tenni. Azonban személyes adatokat is tartalmaz az adatbázis (e-mail címek). Azokat a táblákat nyilván ki kellene venni.

--
trey @ gépház

a lényeg, hogy visszaállítható legyen egy működő wiki.
a wikipedia.org filterező scriptjei nem részei a mediawikinek? de gondolom egyébként is segítenek a személyes adatok szűrésének a kérdésében.

Nem tudom és mostanában ezzel nem is tudok foglalkozni. Ha nem lesz más fontosabb dolgom, akkor esetleg előveszem ezt a témát.

--
trey @ gépház

wget -r. Egyébként adatbázis dump.

a wget mentette a menthetőt a gentoowikinél is. csak az a baj ezzel, hogy az így mentett tartalom, már csak statikus weboldalak formájában állítható vissza. ezért fognak most egy teljesen új gentoo wikit indítani, és majd valakik vagy visszapakolják a korábbi howtokat vagy nem. azok akik eddig rendszeresen karbantartottak egy nagyobb doksit, vagy újraírják az írásaikat, vagy elmegy a kedvük az egésztől és nem foglalkoznak a jövőben vele.