informatikus, helpdesk, support

 ( armin | 2008. október 6., hétfő - 20:56 )

Allast keresek informaika teruleten.

Személyes adatok

Életkor: 25
Születési idő 1983.06.23
Nem: Férfi
Lakcím: Komló 7300, Baranya megye, Magyarország
Email:

,

Legmagasabb iskolai végzettség: szakiskola (nem informatikai)

Jogosítvány: nincs

Bemutatkozás:
Fiatal, 25 éves vagyok, nagy a teherbíró képességem, könnyen tanulok, rövid időn belül elsajátítok szinte bármit. Szeretem az informatikát, 14 éves korom óta foglalkozom vele. Több helyen dolgoztam szervizesként, informatikai boltoknak. 2 évig egészségügyi informatikus, hálózat karbantartó, hardver, szervizes és szoftver üzemeltetőként dolgoztam a Komlói Városi Kórházban. Szeretem a kihívásokat, és szeretek utazni is.

Számítástechnikai ismereteim:
Kezdő C, MySQL
Közepes Adobe Photoshop, Apache Server, Corel Photo-Paint, CorelDraw, Linux, MS Excel, MS SQL Server, MS Works, Paintshop Pro
Gyakorlott MS Outlook, MS Outlook Express, MS PowerPoint, MS Word, MS-DOS, SMTP, TCP/IP, Windows 2000, Windows 95/98, Windows XP
Kiegészítő információ a számítástechnikai ismeretekről Windows kliens es szerver oldal alapfokon, Linux alapfok. Hálózat kialakítása (TCP/IP), karbantartás, szervizelés, távfelügyelet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem szívesen mondom, de nincs sok esélyed. A legnagyobb baj az, hogy nagyon vidéken vagy.

A reális elhelyezkedési esélyeid minimálbérre bejelentve+többit zsebbe kis boltokban, kiscégeknél, kisirodákban nagyonkevés pénzért.

Szerintem 2 választási lehetőséged van.:

1. Felmész pestre mindent, vagy semmit, valami boltba szervízesnek, aztán épitgeted a kapcsolatokat, tanulsz webprogramozást, angolul, stb. Aztán vagy "felfedeznek", vagy nem.

2. Szépen elmész valami melós szakmába a környéken. És elfelejted az informatikát.

A realitások: Ahhoz hogy vidéken tartósan labdába rúgj, és ne minimálbérre bejelentő 2 évenként "újraalapított" kft-s boltokban kínlódj, ahhoz valami nagyobb multihoz kéne menni. Oda viszont papír kell (+protekció).

A legmagasabb végzettséged szakiskola, felsőfokhoz kéne valami emelt szintű érettségit tenned (ez valahány év), felsőfok szintén valahány év, 1, de inkább 2 idegen nyelv középfokon szintén valahány év. (nem írtál nyelvtudást) Mire ebből lenne valami, kb. 30-31 éves lennél. és még mindig nagyon vidéken vagy...

(most 24, vagy 25 éves vagy?, életkor szerint 25, de bemutatkozásban 24et írsz).

-----------------------------------

r=1 vagyok, de ugatok...

nem, konkretan pecs, baranya, videk, engem pest is vonz ;) kozbe javitottam a 24et kossz:)

Akkor keress valakit, akit szintén vonz pest, és ketten fizessetek egy közepes méretű albérletet.

Úgy nem annyira gáz, mint kiadási tétel. Nem árt, ha van egy kis 6számjegyű tartalék, a munkakeresési hónap(ok)ra, ill. visszamenekülési keretre, ha mégsem jönne össze.

Vidéken ezekkel a paraméterekkel az info szvsz felejtős, úgy ahogy van.

Az esetleg lehet hogy minimálbéres+zsebbefizetős, 2éves élettartamú káeftéknél kapsz melót, de ilyen helyekre úgy kell bemenni dolgozni reggel, mintha az lenne az utolsó bent töltött napod. Ez csak így működik. Erre az életvitelre hosszú távon építeni nem lehet.

Multikhoz, közepes cégekhez ezekkel a paraméterekkel nincs esélyed, nincs felsőfokú szakirányú papírod, nyelvvizsgáid, egyéb szakképesítés, stb...

Ezek beszerzése olyan sok időbe telik, hogy szvsz érdemesebb olyan hiány melós-szakmát kitanulni, amire helyileg van kereslet. És előbb utóbb elfogynak az ilyen kis cégek, egy év alatt lesz vagy 10 munkahelyed kis túlzással.

A mai világ nem arról szól, hogy van egy adott téma amivel foglalkozni szeretnél, és meg szeretnél élni belőle, hanem hogy hozzá kell igazodni a körülményekhez.

Vagy mást kell csinálni, amiért fizetnek (gázszerelő, festő, stb.) , vagy el kell menni oda, ahol azt is megfizetik, amivel foglalkozni szeretnél. És nem mindig az utóbbi az egyszerűbb.

Persze ezek csak jótanácsok egy vidéki egységsugarú melóstól. :))

-----------------

r=1 vagyok, de ugatok...

Gáz szerintem ez a Pest központú gondolkodás (általánosságban beszélek).:) Szerintem nem csak a fővárosban lehet boldogulni, bár azt alá írom, hogy egyszerűbb mint vidéken.

Tapasztalatból mondom, hogy Szegeden is meg lehet élni az informatikából, de itt is kevesebb a fizu, mint Pesten. Váltani is sokkal nehezebb, mert kicsi a cégek száma.
Úgy gondolom, hogy ez Debrecenre is igaz.


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

szakiskolai végzettséggel, nyelvvizsga és jogsi nélkül ?

-----------

r=1 vagyok, de ugatok...

Nekem nincs jogsim, csak nagy motorra, nyelvizsgam sincsen, es nem is a szakmámban dolgozok.:P

Helpdesknél az a fontos, hogy meg tudjon szólalni. Nekem sem voltak papírjaim amikor elkezdtem ezt a szakmát.


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --