Hannover közelében bármi. Segítsetek.

 ( kovi | 2008. szeptember 21., vasárnap - 22:37 )

Most, hogy hazajöttem Magyarországra, olyan volt mintha a fogamat húznák. Kint maradt az "asszony" a gyerekeivel - így nagyon keserves hazajövetel volt, aztán meg amikor elmentem a kocsimért Hajdúsámsonba komolyan a gyomrom forgott ettől a Kelet-Magyarországi putrizástól.

Ennek megfelelően kérdésem: tudna-e segíteni nekem valaki abban, hogy a fent említett tartományban (leginkább Kalletal közelében) _bármilyen_ munkát kapjak? 31 éves vagyok, Debrecenben élek. Semmi nem köt ide. Idegen téren csak angol nyelvtudásom van, illetve felfrissíthető orosz (a frissítéshez 1 hónapra van szükségem). A németet csak most tanulom, ez még nem mérhető. Tudok szerezni legális munkavállalási engedélyt néhány nap alatt. Van kocsim (kb 100.000 km-el a hátam mögött), így ha menni kell azonnal el tudok indulni, valamint az autót napi használatban tudom tartani a munkámnak alávetve (külföldi rendszám nem akadály, 2 hét alatt meg tudom csináltatni). Első szakmám szerint villamos-energiaipari technikus lennék, erősen értek a pneumatikához és hidraulikához is (gépbeállítói - fejlesztői - karbantartói szinten egyaránt), valamint voltam több műszakos műszakvezető nehézipari gyárban. Instruktori szinten tanítottam számítástechnikát egy ideig. A számítástechnika nagyon a kezemre áll (elsősorban hw vonalon), de rendszeradminisztátori munkaköröm hivatalból sajnos kimerül a néhai NT4/2000 és max 100 gép környezetben. Számtech környezetben dolgozom folyamatosan 8 éve. Jelenleg "senior" értékesítőként és szervizesként tevékenykedem egy számtech cégnél (szerver és storage beüzemeléssel, hálózatépítéssel [kivéve optika] egybekötve). Egy évig dolgoztam nyomtatott médiás cikkíróként. Felsőoktatásban csupán gyakorlati informatikai oktatásról tudok tanúbizonyságot adni (pl robotika stb), mivel a tanulmányaimat eldobtam a negyedik évben (GDF nevű seriffképző, bár sztem jobb lett volna nevet nem említenem). Meg tudok birkózni a webdesigner grafikai munkákkal is, a hozzá kapcsolódó csupasz HTML váz felépítésével együtt. Komolyan _bármilyen_ munka érdekel, akár kertészkedés is (tudom, télen nincs virág - de tényleg minden érdekel: adatrögzírés, árupakolás, fuvarozás stb). Október végén megyek ki megint és szeretnék már többet nem hazajönni . Szakmai önéletrajzot angol és magyar nyelven tudok adni, 2 oldal terjedelemben. Elég komoly teherbírásom van, napi 12 óra heti 6 napban speciel nem akadály. Erkölcsi bizonyítványom bejegyzésmentes, kivonatát néhány nap alatt le tudom kérni a BM-től.

A nőm mellett akarok lenni Németországban, szinten tartható és nem nagyravágyó megélhetés mellett. Ha valaki tudna ebben segíteni akkor kérem segítsen. Akár csak ötletekkel is, annak is örülnék.

Tényleg köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

En ugyan nem Hannoverben tanultam, hanem Bielefeldben (Hannovertol nem messze), de az egyetemen mindig voltak dogivel allashirdetesek. Szerintem erdemes megnezni vagy az egyetem honlapjat vagy megkerni vkt, hogy nezze meg neked ott helyben. Hatha...

--
Debian lenny, 2.6.23

;-(

Sok sikert!

--
"Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes."

Ebben szerintem a kint levok tobbet tudnak segiteni, mint mi.

Elvben igen, de gyakorlatban azt látni, hogy nekik van a legtöbb ellenérvük, ha egy honfitárs kimenne dolgozni, vagy élni.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Esetleg allasborze oldalak? Allitolag a monster.de a legnagyobb.

FeZo

Mint a kollega mondta, nem tud németül. Egyébként:

http://www.jobscout24.de/
vagy
http://www.google.de/search?&q=job+suche

Szia!

Konkrét lehetőséget sajnos nem tudok, de éppen most botlottam ebbe ...

mindenkinek köszönöm

--
senki földjén, senki fia