Input réteg a 2.6-ban

 ( trey | 2004. április 21., szerda - 7:35 )

Több embernek is okozott fejfájást átállva a Linux 2.4.x sorozatról a 2.6.x-re az egérkezelés (pl. IBM Thinkpad notebookokon az trackpoint kezelése horrorisztikus). Bizonyos konfigurációkon az egér furcsán viselkedhet, vagy rosszabb esetben akár egyáltalán nem működhet. Főleg a PS/2 egerekkel van/volt probléma.
Tuukka Toivonen most kiadta Lee Sau Dan korábbi PS/2 driverének frissített változatát.Az új driverben történt pár bugfix javítás, és jelenleg már jobban használható SMP környezetben. A driver elkészítésének egyik fő célja, hogy megőrizze a 2.4 userland egér meghajtókkal való visszafele kompatibilitást, azaz /dev/psaux-ot biztosítson. A driver készítője szerint a meghajtó-program azoknak hasznos, akiknek egérkezelési problémájuk van, mert ez a driver visszaállítja a korábbi 2.4-es kernel alatt megszokott egér magatartást.

A driver készítője el szeretné érni, hogy a driver bekerülhessen a mainline kernelbe. Andrew Mortont kérdezte az esélyekről, aki azt válaszolta, hogy ha beletenné, akkor az input fejlesztők azt úgy értelmeznék, mint egy rossz irányba történő lépést.

A driver hosszú vitához vezetett, amelynek a fő szála az volt, hogy egy egér drivernek valóban muszáj-e a kernelben lenni?

A thread itt kezdődik.