Videograbber lib (vagy bármi hasonló) linuxra.

 ( emberk | 2008. június 27., péntek - 14:15 )

Sziasztok!

Borland C++-ban megírtam egy fejlődéskövető programot (lényegében képanalízis) a legnagyobb csalódás a programnyelvek közül, amivel eddig megismerkedtem. A heroinnal túllőt csiga hozzá képest kapkodó idegbeteg, linux alatt ultimate++-al ez a program 31* gyorsabb (tényel ennyi nem tupírozok, a kód pedig totál ugyanaz a megjelnítéstől eltekintve), de ott lemenetet képekből tudok csak dolgozni, bmp mindegyik de az mindegy. Na szóval keresek olyan függvénykönytárat, vagy bármit ami a /dev/videoX-ból relatíve jól kezelhető módon rgb-tömböket tud létrehozni a memóriában, mindegy hogy hogyan a lényeg az rgb értékek egy tömbe pakolása a kép elejétől a végéig, vagy valami apró trükk is jó, hogy ti hogyan csinálnátok. Előre is köszönöm nektek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Up. Hátha van ötlete valakinek, míg veszprémbe érek.

http://www.antonym.org/libfg

Peldaul. De van sok masik is, kisebb-nagyobb volumenu dolgok. Ha csak nagyon egyszeru dologra kell, mint pl RGB kep kinyerese, akkor akar magad is irhatsz par segedfuggvenyt v4l ioctljeihez.

(Javaslom meg keresest v4l library c++ cimszavakra)

nem kell ehhez kulon lib, a kernelben levo v4l-t tudod erre hasznalni viszonylag egyszeruen:

http://v4l2spec.bytesex.org/

ott van egy pelda is.

OpenCV...

Ez több mint ami neked kell, ha csak kamerakezelésre használod, akkor nincs értelme ezt használni, viszont jó dolgok vannak benne amik hasznosak lehetnek.
Kifejezetten gyors, cvcam, highgui modulokkal tudsz kamerát kezelni.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Köszönom mindhármotoknak. Zseniálisak egytől egyig. Az rendkívűl tetszik, hogy kernelszintű a dolog. Tényleg nem tűnik bonyolultnak. Ebből lesz valami. Nagyon mozgatja a fantáziámat.