A Speedera linuxos ProLiant szerverekkel közvetíti a marsjáró képeit

Címkék

"PALO ALTO (Kalifornia, Egyesült Államok), 2004. március 16. - A HP mai bejelentése szerint a Santa Clarából irányított Speedera Networks globális alkalmazás- és tartalomszolgáltató vállalat Linux-alapú HP ProLiant DL360 szervereket állított üzembe hálózata teljesítményének és kapacitásának növelésére. E fejlesztés révén a Speedera olyan népszerű internetes tartalmak közvetítésére vált képessé, mint pl. a marsjáró által készített legújabb felvételek vagy az Európai Űrkutatási Hivatal "Rosetta" nevet viselő üstököskutató űrszondájának fellövése.""A Speedera igény szerint nyújtott, osztott számítástechnikai szolgáltatásai a világ különböző pontjain működő Linux-alapú iparági szabványos HP ProLiant szerverekre épülnek. A rendszerek masszív átviteli kapacitást és rövid letöltési időt biztosítanak a NASA, az Európai Űrkutatási Hivatal (ESA) és más népszerű webhelyek (pl. FOX Broadcasting, Sony Music Entertainment, Network Associates, Macromedia) tartalmai iránt érdeklődő látogatóknak.

[...]

A NASA webportálján regisztrált találatok száma idén januárban és februárban meghaladta a 7,5 milliárdot - ami a Föld lakosainak számánál is nagyobb érték. A januári csúcsforgalom megközelítette a hét gigabit/másodperc átviteli sebességet, a látogatóknak továbbított tartalom mennyisége pedig több mint kilencszer meghaladta az USA Kongresszusi Könyvtárában elhelyezett könyvek szavainak számát.

[...]

A széles körben beharangozott Mars-expedícióra valamint az ESA Rosetta üstököskutató szondájának fellövésére készülődve a Speedera Networks - amely a Silicon Valley/San Jose Business Journal 2003-as (PricewaterhouseCoopers által dokumentált) felmérése szerint a Szilícium-völgy leggyorsabban növekvő magánvállalatainak egyike - Smart Array 6402 vezérlővel konfigurált, nagy teljesítménysűrűségű ProLiant DL360 szervereket telepített környezetében a kritikus web-hosting alkalmazások zavartalan és hibamentes futtatására.

A Speedera kiterjedt globális tartalomelosztó hálózata kifogástalanul biztosítja a népszerű webhelyek (pl. a www.nasa.gov vagy a www.esa.int) látogatói által elvárt, nagyfokú megbízhatóságot és 7x24 órás rendelkezésre állást.

A Linux-alapú HP-szerverek nagy számából és elszórt földrajzi elhelyezkedéséből adódóan a Speedera Networks rendelkezik a világ legnagyobb osztott Linux-hálózatainak egyikével. A helytakarékos kialakítású, redundáns rendszerarchitektúrát alkalmazó HP-szerverek HP Integrated Lights-out technológiája és Remote Insight Lights-out Edition kártyái nyújtotta virtuális jelenlét és vezérlési képességek révén a Speedera hálózatüzemeltetési központja a világ bármely pontján, távolról is hatékonyan felügyelheti az osztott, igény szerinti számítástechnikai szolgáltatásokat. További információ a Speedera Networksről: www.speedera.com."

A teljes hír a Hewlett Packard oldalán olvasható.