Új (?) tanúsítvány

Két éve az egyik kollégám csinált egy Linux/Apache gépet és erre rátette a cég intranetes honlapját. Eddig OK. De most jeleznek a userek gépei hogy az Intranet web lapjának a tanúsítványa lejárt.(Hogy miért tett rá egyáltalán azt nem tudom, megkérdezni sem lehet mert közben meglépett a cégtől.) Egy másik kolléga valamit turkált a szerveren így most azok a gépek amelyek újak (új telepítésükek) nem nyivákolnak. De a többi az alábbi szöveget löki:
"Érvénytelen tanúsítványt kapott. Ugyanazt a kibocsátót és sorozatszámot tartalmazza, mint a már használatban lévő tanúsítvány. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával vagy a levelezőpartnerével, akitől ezt az érvénytelen tanúsítványt kapta és szorgalmazza hogy szerezzen egy érvényes tanúsítványt."
A userek gépein WinXP és Mozilla 1.7 (néhányon még 1.5) van. A szerver tőlem 40 kilométerre van, belépni sem tudok rá. Csak a helyi gépeket piszkálhatom. Hol kell a Mozillákhoz hozzányúlni hogy ne reinstall legyen?
Köszi előre is.

Hozzászólások

Ha jól értem, akkor gondolom működne az, hogy le kellene törölnöd a régi klienseken meglévő tanúsítványokat, és az újat telepíteni. (angol SeaMonkey-m van, ott a menüpont a Edit/Preferences.../Privacy & Security/Certificates/Manager Certificates...)

Teljesen normális.
A browserek elraktározzák a tanusítványt, ha azt mondod, nekik tegyék azt. Ezek után, ha rálépsz egy oldalra, aminek megváltozott a tanusítványa, ugye a kettő nem fog egyezni. Mármint az elraktározott (kliens böngésző), meg a szerveren levő. Persze ez ugye akkor fordul elő, ha nem generált egy új tanusítványt, hanem trükközött vele. Mint a fenti esetben. Ha teljesen új tanusítványt kreált volna, akkor nem lenne semmi baj (valószínűleg :) ).