Qt designer kérdések

 ( pelz | 2008. április 12., szombat - 22:26 )

Üdv: Pelci.

Sziasztok!

A problémám: próbálgatom használni a TROLLTECH cég Qt Designer dialógus ablak (és stb...) tervező szoftverét. Először is nem találok benne lehetőséget egy kép beillesztésére.

Másrészt, ha olyan objektumot szeretnék az ablakba beilleszteni, ami Qt4 osztályból származik, de általam tovább van fejlesztve, akkor azt hogyan tegyem be mégis az ablakocskámba?

Előre is köszi a segítségeteket!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Idézet:
Először is nem találok benne lehetőséget egy kép beillesztésére.

Igazából nem egészen erre való a jelenlegi Designer. Ha képet akarsz betenni, tegyél egy QLabel-t, majd az alkalmazásod kódjában a setPixmap(QPixmap) eljárással tedd rá vagy a QLabel property ablakában a pixmap mezőben add meg a képet.

Idézet:
Másrészt, ha olyan objektumot szeretnék az ablakba beilleszteni, ami Qt4 osztályból származik, de általam tovább van fejlesztve, akkor azt hogyan tegyem be mégis az ablakocskámba?

Vagy csinálsz belőle Designer-hez való custom widget-et vagy kódból illeszted be. Lásd fenn, a Designer nem egészen erre való.

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Kösz az infót!

Még a custom widget készítését nem próbáltam, de utána olvasok a dokumentációban. Hátha sikerül az alapján megoldani. Ez a c.w. módszer akár kép beillesztését is lehetővé teszi talán.

Szia!

Megoldható, hogy saját osztályt rakjál fel, ami egy Qt osztályból van származtatva. Pl felrakod azt a vezérlőt, amiből a sajátot gyártottad, majd az Object Inspector ablakban megkeresed a frissen felrakott vezérlőt -> jobb klikk -> Promote to ... és beírod az általad létrehozott osztály nevét és a header nevét.

Szia Sonder!

Van ott egy global include checkbox is. Azt be kell pipálni?

Ha globálisan akarod használni azt az osztályt a projekten belül (többször is), akkor igen. Ha csak 1 helyen, akkor nem szükséges.

OK!

Köszönöm a lehomályosítás!