Darabolás azonos méretű szeletekre

Helló, azt tudom, hogyan kell egy filmből mencoderrel kinyesni adott időtartamot az elejéről, közepéről vagy végéről:
http://linux.birodalom.net/gobowiki/index.php/AVI_f%C3%A1jlok_darabol%C…
De hogyan lehetne ezt automatizálni valahogy úgy, hogy ha van egy film, mondjuk 1-2 gigás, azt szétszedjem nagyjából egyforma darabokra, mondjuk X megás darabokra, ahol az X egy változtatható paraméter, és a kapott szelet mérete nem lesz sokkal nagyobb mint X, mondjuk az eltérés 1 megán belül marad? Tehát mondjuk ha X=70, akkor egy 700 megás filmet 10 vagy legfeljebb 11 részre darabol, az utolsó szelet természetesen lehet sokkal kisebb, ha már nem jut több "anyag" belé.

Ha ez túl nehéz az is megfelelne ha X-et nem megabájtokban adnám meg, hanem mondjuk másodpercekben. Azt ki lehet találni úgy nagyjából, egy mega hány másodperc az adott tömörítés mellett. Lényeg hogy automatikusan menjen, valahogy így:

darabol filmneve.avi X

s erre elkészíti sorra a

filmneve1.avi
filmneve2.avi
stb állományokat.

Tudom hogy ilyesmire a rar képes lenne, de nem akarok utánanézni, mert az nem olyan állományokat csinál, amik külön-külön is lejátszhatóak lennének!

Hozzászólások

Nem akarok butaságot mondani, de nem lehet az avi-kat csak úgy eltördelni split-tel?

itt
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

KB ez van leírva a nyitó írásomban megadott linken is ami a GoboWikire mutat. Azaz, MEG TUDOM CSINÁLNI, csak épp a fenének sincs kedve egyenként kiszámolgatni a megfelelő időtartamokat, hogy honnantól meddig, s mindezt egyenként beirogatni egy-egy parancsba, aztán persze ellenőrizni is, nem szúrtam-e el valamit! Gondolom valami szkriptféleség lenne a megoldás, de ahhoz nem rendelkezem elegendő tudással.
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Hát a (video bitráta + audio bitráta)*8 megadja, hány byte egy másodperc a filemdből. Ebből ki lehet kalkulálni akkor, hogy a 700 megás film 10-11 szeletre történő darabolása megtörténjen az adott feltételekkel. Scripttel úgy lehet megoldani, hogy kinyered az audio és video bitrátákat, aztán a script számol.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing