Seamonkey honosítás

Ha valakinek van kedve, kérem segítsen a honosítás befejezésében. Nagyon sok nincs már hátra. Én csak szeptember végén tudok vele ismét foglalkozni. Ha van valami előrelépés természetesen csomagot tudok belőle készíteni.

Üzenjetek, ha tudtok segíteni...

KAMI

Hozzászólások

Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy le lehet engem anyázni, hogy ne tanácsokat osztogassak, hanem segítsek. Ebben igazatok is van.
A véleményem az, hogy ahelyett, hogy a böngésző helpjét próbáljátok nagy erővel fordítani, inkább mihamarabb reagálni kellene a kijövő új SeaMonkey kiadásokra, és magyarító csomagot, illetve integrált telepítőcsomagot kellene kiadni a menüt, meg a nagyon gyorsan fordítható részeket magyarítva, a helpet meg hanyagolva.
Az a tapasztalatom, hogy ha valamilyen helyen azt mondom, hogy van utódja a Mozilla-nak, frissítik is rendesen, akkor az a fontos, hogy a felülete magyar legyen. És itt elbukik a misszió. Pedig én még nem láttam olyan embert, aki a böngésző helpjét olvasgatta volna. Felesleges és nagyon nagy energiát igénylő erőfeszítés a semmiért.

Az 1.1.4-he felmegy a www.sf.net/projects/hun oldalon levő preview1-9 magyarítás, de eléggé elcs*szi a menüt és a beállításokat is: a dolgok fele magyarul jelenik meg, a másik fele meg marad angol. És gondolom, nagyságrendekkel kisebb a munka egy ilyen menü magyarítás hozzáigazításban, mint egy egész help lefordításában.
Ráadásul többek - akiknek ajánlottam a Seamonkey-t - azért nem tették fel, mert nincs egyből magyar nyelvű build, a magyarítást meg macerásabb feltenni, mint a Firefoxot letölteni.
Valahogyan az egyszerű népeknek is kedvezni kellene, nehogy elveszítsük a versenyt a Firefox-al szemben, mert akkor használhatom a külön keresősort, és azt nagyon nem szeretném :)

Üres profilba telepítettem a legújabb SeaMonkey-t és a legújabb honosítást. Problémát nem találtam. Kérlek írd meg részletesen, hogy hol találtál problémát. Esetleg levélbe képekkel illusztrálva. Nagy segítség lenne.

KAMI
--
OxygenOffice | OpenOffice.org | A Böngésző - magyarul | Kiterjesztések - magyarul

Bocs, hamarabb járt a szám (kezem), mint hogy eléggé kipróbáltam volna mindent.
Azt csináltam ugyanis, hogy egy 1.1.1-et felültelepítettem egy 1.1.4-gyel, a profilomat változatlanul hagyva. Ezután feltettem a preview9-et, és ezt kaptam:
http://kepfeltoltes.hu/070831/seamonkey_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezután megcsináltam, hogy letöröltem a teljes seamonkey-t, a profilt átmozgattam, majd telepítettem egy szűz 1.1.4-et, preview9-et, és láss csodát, tökéletes a magyarítás. Így aztán neked van igazad.
A vicc az, hogy ezután az átmozgatott profile-t visszamozgatva átírtam az üres profile-t, és újra a félig magyar - félig angolt kaptam. Tehát az 1.1.1-ben keletkezett profile tartalmaz valami inkompatibilis adatot.
Mindenesetre a következtetés, hogy SeaMonkey upgrade előtt az előző teljes eltávolítása, majd szűz telepítés és szűz magyarítás, végül a régi profile-ból mondjuk bookmarks.html és cookies.txt átmásolása.

Köszi a segítséget és a munkádat.
Tamás