wifit érdemes?

Sziasztok, 1M adsl megosztását szeretném megcsinálni lakáson belül, 2 notebookot használunk, mindkettőben van wifi is. Vettem egy zyxel prestige 652-hw33-as routert, amibe PCMCIA wifi kártyát is lehet tenni, és accespoint lesz belőle, de csak 11Mb/s-et tud. A házban kb 50cm-es téglafalak vannak, 2 falon keresztül menne a kommunikáció. Szerintetek használható a wifis net ilyen feltételek mellett normális sebességgel?

Hozzászólások

Attól is függ, hogy milyen szögben állnak a falak.
Nekem közvetlen rálátással két ablakon keresztül még simán (~40%) jelerősséggel átvitt a szomszédhoz, ami >100 m-re van tőlünk.
Viszont még volt, hogy két falon(inkább csak 1 ablak 1 fal) keresztül házon belül már nem, mert nagyon rossz szögben voltak.
Egyenesen átvisz talán 3-4 falat is, kettőt mindenképp.
Wifi-nél vigyázz arra, hogy alacsony latency-t igénylő dolgokra nagyon ne használd, mert gyakran előfordul, hogy kimarad egy csomag, és akkor annak a javítása időbe telik. Tehát játékra meg atomreaktor vezérlésére nem javasolt :)
Meg vigyázni kell az UDP-s adatcsomagokkal is, mert az nem végez hibajavítást, ha az alkalmazás nem csinál magának külön, akkor ott gondok lehetnek. (Én pl. VLC-vel streameltem webcamot, vezetékes hálón UDP-vel simán megy, wifi-n viszont sok képhiba jelentkezett, pedig a gépek csak a szoba két végében voltak)

Nem írtad mekkora az a lakás, de ha nem nedvesek a falak tuti működni fog.

Egy parasztház, ahol egymás után vannak a szobák, a 2. szobából kellene az 1. és a 4. szobába, közben vannak a vastag tégla falak. Idén lett felújítva, frissen vakolva, szóval kicsit még nedves a fal. Ha nem muszály nem szeretnék kábelezni, mert a friss festést tönkreb@szni, és a vastag falat átfúrni... Nagyon nem szeretném. A szobák 4,5m X 4,5m, kb, 20m hosszú a ház.

Köszi a segítséget

Kis problémából egy kis munkával negy problémát lehet gyártani. Ha valami müxik ne b***tasd :)

Úriember az, aki nem beszél a Windows-ról, pedig tudna...