KDE panel!?

 ( develru | 2007. július 20., péntek - 22:33 )

A képernyő alján van egy panelem (a szokásos alap KDE panel). Szeretnék a képernyő tetejére is egyet. Az alsó az maradjon ilyen, a felső viszont csak akkor jöjjön elő ha az egérrel odamegyek. A felsőre csak alkalmazás inditó ikonokat akarok rakni. (elvileg a módját tudom, hogyan kellene ezeket megcsinálni)

Gyakorlatilag ha az alsó panelra kattintok és hozzáadok egy új panelt, akkor nem tudom külön állítani a tulajdonságokat. Akármit átállítok az mind a kettőre vonatkozik!

Hogyan érhetném el a fenti elképzelést? Egyáltalán lehetséges?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

milyen tulajdonsagot nem tudsz kulon allitani?

Semmit! Ami a legfontosabb az, hogy ha állítom a felsőn, hogy autómatikusan tünjön el, vagy az ablakok is eltakarhatják, akkor ugyanaz történik az alsóval is. Tehát az is autómatikusan eltűnik.
--
A lehetetlen csak a lusta ember kifogása!

Most teljesen off leszek, de mivel ma próbáltam ki a kde-four-live fákin cd-t, egyszerűen nem értem, hogy ha valaki panelmódosításban gondolkodik, akkor miért nem egyből a gnome-hoz nyúl. kde sucks.

én meg azt nem értem, hogy ha Gnome-ot használsz, akkor miért kell beszólni a KDE-nek?
teljesen felesleges hozzászólás volt a részedről

de hogy ON legyek, vannak olyan disztrók, amikor a KDE-ben nem lehet 2 panelt előcsalni, ezért érdeklődbe kérdezem, hogy melyik disztróról van szó, és melyik KDE-ről?

--
by Mikul@s

Ez viszonylag érdekes.
Előrebocsátom, nekem Gentoo Linux-om van, 3.5.5-r10-es KDE-vel.
Jobbklik a panelon, új panel->Panel. Utána jobb klikk az új panelen, Panel beállítása. Középre és fel tettem, 3 másodperces eltűnéssel.

Nem tudom mit csinálhatok yól, nekem tök ismeretlen a KDE, most használom talán 2x kicsit huzamosabban...

megerositem hogy opensuse10.2 kde 3.5.7 -tel is megy

gentoo kde legujabb ~x86, azaz 3.5.7, nekem is megy. felul eltunik (mert beallitottam) alul nem.

Megvan a megoldás, hogy miért nem mehet a topicnyitónak.

A beállítóablakban felül van egy combo, amiben lehet válogatni, hogy mely panelt állítod. Ott kell kiválasztani a megfelelő panelt.

Opensuse 10.2 es KDE 3.5.5, megy.

gyerekek, a KDE vel/ben szinte mindent meg lehet változtatni, átállitani. Ezért is szeretem. Igen itt pl jobb klikk a panelen, panel beállitasai.

Nem tudom mi volt pontosan a gond, de addig nem működött, amíg mindent le nem szedtem az eredetiről, és utána adtam hozzá az új panelt. most már mindegyik megy rendesen.
--
A lehetetlen csak a lusta ember kifogása!

Üdv.

Nekem egy olyan paneles kérdésem lenne, hogy fut egy KDE compiz-fusion-nal.

Azt akarom megcsinálni, hogy a taskbar külön legyen minden desktop oldalon. Tehát ne egy közös panel-jük legyen hanem minden oldalnak külön.

Ezt hol tudom beállítani?

Szervusztok!
Ubuntu 9.10, Karmic Koala alatt KDE 4.x-en próbáltam megszüntetni azt a számomra nem szükséges különlegességet, hogy a tálca, panel egy eleme, alkalmazása fölé vitt, és picit ott tartott egér hatására egy bemutatókép (ahogy az Operában hívják) vagy buborékocska jelenik meg az adott alkalmazás előnézetével. Nem találtam sehol, hogyan tudnám ezt kiírtani. Nektek hol van ez az opció? Elméletileg az összes extrát leállítottam már a vezérlőben.
Köszönöm szépen előre is, ha tudtok segíteni!
Minden jót!
Valek

jobb katt a tálcán -> Beállítások Feladatkezelő -> Tippek mutatása pipa ki

Köszönöm szépen! Tudtam, hogy valami ilyen egyszerű, de holtomig keresgéltem volna!
Minden jót!
Va