DVI/HDMI kapcsolat DRM problémával

Fórumok

Az egyik PCt egy ideje LcdTvre kötöttem. volt néhány probléma ugyan, de mára egész jó monitor lett a samsung lcdtvből. jelenleg vga dsub15 kábellel van összekötve a VGA és az lcdtv. bár a képminőség így is eléggé jó, mégis zavaró, hogy digital analog, majd analog digital koverzióra van szükség a kép megjelenítésére. a közvetlen digitális kapcsolat szerencsésebb lenne. sajnos a dvi bemenetet gondosan lehagyták az lcdtvről, ahogy az mostanában szokás. de van helyette hdmi bemenet.
ezzel csak az a probléma, hogy a usermanual szerint
do not attempt to connect the HDMI/DVI connector to a PC or Laptop Graphics Card
a samsung ügyfélszolgálat szerint ez a tv nem csatlakoztatható pc dvi kimenetéhez dvi/hdmi kábellel. más típusok igen. nem tudták megmondani miért is, de egyetértettek velem abban, hogy valószínűleg a HDCP nevű Drm variáns lehet a hibás. azaz csak HDCPvel kódolt adatot jelenít meg a tv, egyébként sötét kép lesz az eredmény.
valóban így van, vagy csak felesleges ilyesztgetésről van szó?
ha igen, egy hdmi kimenetes VGA kártyát már rá lehet kötni HDMI/hdmi kábellel? és úgy minden látható lesz az lcdtvn, minden film stb? linux alatt is? a vga kártya ha kicserélem hdmi kimenetesre valószínűleg nvidia 8600as lesz.
esetleg van valamilyen trükk, hogy a jelenlegi dvi kimenetes nvidia 7600as VGA kártyával is használni tudjam a HDMI/Dvi összeköttetést?
feleslegesen nem akarok venni egy dvi/hdmi kábelt, hogy utána az asztalfiókban fogja a port, ahhoz jelenleg túl van árazva.