telepítési probléma

 ( csakij | 2006. november 6., hétfő - 9:10 )

sziasztok.
az eddig működő 9.3-as SUSE-t lecserélem a 10.1-ra.az mplayer telepítésekor ezt
az ablakot kapom hibaüzenetként.
ha valakinek van ötlete lécci segítsen.előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

na es ott van a dvd-n a csomag?
mellesleg javasolnam a http://packman.links2linux.de/ csomaggyujtemenyt, mplayer is van.

Igen tudom le is töltöttem és ennek a telepítésekor kaptam a hibaüzit.

Sziasztok!
Én is SUSE felhasználó vagyok már több éve, de
a 10.2 -esnél megakadtam az Mplayer telepítésével kapcsolatban.
Én is a Packman oldaláról szedtem le a csomagot, (1.0rc1) de a yast mindíg valami progit keres rajtam.
Próbálkoztam régebbi verziókkal is de azokkal is ez a helyzet. Ezelőtt 9.1-esem volt, ott a 1.0pre4 viszonylag normálisan felmászott a gépemre.
A problémám az lenne, hogy nem tudom pontosan hogy mit kell még feltelepítenem ahhoz hogy menjen. Az előző rendszereim mindíg kiirták hogy mely csomagok kellenek még ahhoz hogy használható legyen az Mplayer. A 10.2-es meg mindíg csak egy csomagot hiányol, ha azt leszedem netről és telepítem, akkor egy másik csomag miatt "reklamál", ha meg továbbmegyek és felrakom így, akkor felrakja, látszik is a menüben, de nem tudom elíndítani, ha pedig konzolból indítom el, akkor meg mindig panaszkodik vmilyen csomag hiányára (érthető okoból).
A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e abban sgíteni, hogy pontosan milyen csomagokat kell letöltenem ahhoz hogy működjön az Mplayer.
Mindennemű segítséget előre is köszönök.