Alan Cox: 2.4 kernel karbantartás és öröklés

 ( trey | 2001. november 3., szombat - 17:17 )

Alan Cox kétségkívül az egyik legismertebb, legnépszerűbb kernelhacker. Nagyon jó munkát végzett a 2.0.x, a 2.2.x, és a 2.4.x-ac kernelfák fejlesztésében. Köztudott, hogy Ő volt a vezető maintainere a 2.2.x kernelsorozatnak. Most azonban kicsit háttérbe vonul. Az http://advogato.org/ -ra postázott egy levelet amelyben leírja a háttérbevonulás okait. Amint írja az emberek csodálkoznak a 2.4 -es kernel fejlődésén. A levelezőlistákon különböző rémhírek keringenek. Itt az ideje tisztába tenni a linux kernel roadmap -et.
Linus kiadja a 2.4.14 -et és lehetséges, hogy a 2.4.15 -öt is. Befejezi a Linux VM stabilizációs munkálatait. Amikor ez kész, akkor jön el az idő, hogy megnyissák a 2.5.0 kernelfát. Elég sok dolog halasztódik a 2.5.x fejlesztésébe.

Marcelo Tosatti lesz a fő kernel maintainer a stabil 2.4.x kernelfában. Ez nem nagy változás. A stabil kernelt egy csoport tartja karban, ennek a vezetője lesz Marcelo. Marcelo és még sokan ebből a csoportból aktív fejlesztők voltak a 2.2.x stabilizációs munkáiban is. Alan leírja, hogy támogatni, és segíteni fogja Marcelo -t, ha Ő kéri erre. Amint Alan írja, nem fog eltűnni a színről, csak kicsit kevesebbet fog szerepelni. Vannak nyitott kernelproject -jei, és több időt szeretne szentelni a Red Hat felhasználók problémáira.

Ezenkívül még leírja, hogy David Weinehall nagyszerű munkát végzett a 2.0.39 -ben miután atvette tőle a munkát, így bízik benne, hogy Marcelo is nagyszerű munkát fog végezni a 2.4.x -ben.