Taviranyulas

Mint azt nehanyan tudjatok, a kozelmultban Java(tm)(r)(c) programozova (broaf) avanzsaltam, egy munkahelyvaltas kovetkezteben.

A korabbi munkahelyem felvasarolta egy Windows(tm)(c)(r)-fan ceg, es miutan egy evi munkamat dobhattam ki a levesbe, nem volt maradasom. Az uj helyen viszont nem lehet nalam a Pegasosom. Ezzel viszont meglehetosen korulmenyesse valt a levelezesem, hiszen eleddig a YAM nevu Amigas levelezoprogramot hasznaltam.

Ma tortent meg, hogy ropke masfel honap utan meg is elegeltem a szopast a kivalo Mozilla Tandorbord, es mas levelezokliensekkel. Szoval eldontottem, hogy cipesz maradjon a kaptafanal, Amigas meg valami Amiga szeru rendszernel, igy nemi fureszeles utan megoldottam a Pegasosom taviranyithatosagat. Ime. Mohamed nem birt a hegyhez menni, hat a hegy ment Mohamedhez. De lesz ez meg igy se. Persze ez nem olyan egyszeru, hiszen a nevezett taviranyitashoz keresztul kellett verekedni ceges tuzfalon, forgalomkorlatozason es mas szepsegeken. De vegul sikerult, es mukodik. OpenVPN rulez. :)

Ja, es igen, mint az a shotrol is latszik, szivem csucske a Windows(tm)(c)(r). :) A slusszpoen a dologban egyebkent az, hogy a Java(tm)(c)(r) fejleszteshez hasznalt szoftverek mindegyike elerheto meg PowerPC-s Linuxra is, szoval akar a Pegat is hasznalhatnam fejleszteni, de ezzel a fonokseg egyelore nem ert egyet. Egyelore... :]