Dev-C++ vs. BOOST lib

 ( f0xhu | 2006. április 30., vasárnap - 9:04 )

Sziasztok!

Kb. 24oras probalkozas es szamtalan keresgeles utan feladtam.

Szoval van itt egy Devcpp 4.9.9.2 + MinGW 3.4.2 talan es egy "keresztplatformos" alkalmazasom, amibe szeretnek beepiteni szinten platofuggetlen fajlkereso eljarast. Ehhez talaltam a boost::filesystem nevezetu libet, aminek elvileg van DevPack-ja is, azonban 2 fele es egyik sem hajlando mukodni.

Felrakvan akarmelyiket, az include fajlokat megtalalja, azonban linkelesnel undefined reference-t kapok minden egyes boost eljarasra, amit csak hasznalna. Ezek a libek a C:\Dev-Cpp\lib konyvtarban vannak, a fordito beallitasainal megadtam, hogy ott is keressen (include-t szinten), azonban nem talalja. A fordito kapcsoloihoz (forumok alapjan) hozzaadtam a -lboost_filesystem kapcsolot, azonban ld erre azt irja, hogy library not found.

Masodik lepeskent eltavolitottam a devpakkokat es letoltottem a boost forrasat, majd az ott leirtak szerint (bjam "-sMINGW_ROOT_DIRECTORY=C:\MinGW" install) le is fordult hiba nelkul es a C:\-ben letrehozott egy BOOST konyvtarat benne az include es a .lib+.dll fajlokkal. Ezeket bemasolva (mostmar a biztonsag kedveert) a MinGW include illetve lib konytaraiba ujbol probalkoztam, azonban a korabban irt eredmennyel.

Kerek mindenkit, akinek esetleg hasonlo gondja akadt es sikerult megoldania, irja le, hogy mit kellene allitanom, mielott kitepem a maradek hajamat is :)

Szep napot!
mfx-

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

azt kéne megnézni, hogy az ld milyen könyvtárakban keres lib-eket
nem a LIBRARIES vagy ilyesmi környezeti változóból veszi a lib könyvtárakat?

Nekem MinGW és a Boost (saját fordítás) korrektül megy parancssorból. (Dev-C++-t nem használok)

Ez alapján: http://www.boost.org/more/getting_started.html#Results
próbáld inkább a "-lboost_filesystem-mgw"-t vagy "-lboost_filesystem-mgw-d"-t vagy "-lboost_filesystem-mgw-mt" vagy "-lboost_filesystem-mgw-mt-d"-t.
Hogy pontosan mik vannak, megtalálod a Boost/lib könyvtárban a *.lib fileokat.
Neked most a boost_filesystem*.lib-ek az érdekesek.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o