WLAN epites otthonra nehany akadallyal :)

 ( f0xhu | 2006. április 12., szerda - 11:45 )

Sziasztok!

Szulok hosszas nogatasa utan ugy dontottem, hogy az o gepuket is kiengedem a halora, azonban akad nehany problema.

A 2 gep kozti tavolsag legvonalban kb 30m, kozte egy 5m-es udvarral (a 2 gep 2 epulet 1. emeleten van.) Namost nekem ilyen mikros internetem van, amihez az access point 2 szobaval arreb van es onnantol a gepig utp-n jon a net.

A fenti problema miatt ugy gondoltam, hogy az egeszet vezeteknelkuli halozati eszkozokkel oldanam meg, azonban ilyesmiket sajnos meg nem volt modom hasznalni. :(

Kerdesek:

1. milyen eszkozokre lesz szuksegem, hogy a 2db gepet haloba tudjam kotni, es mind2-rol lehessen netezni? (kb. 3-4 falon at kellene jutnia a jelnek, vegso esetben az ablakba rakom a cuccot) (router, hozzaferesi pont?)

2. gyartoilag milyen eszkozok legyenek? (ugy kb. 60e forintos koltsegvetes lenne ra.. + kene win98/linux tamogatas is :) )

Mindennemu segitseget halasan koszonok!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Elméletileg a 30m nem nagy gond, szinte bárminek át kell vinnie. Ettől függetlenül olyan routert+hálókártyát vegyél, amelynek az antennája cserélhető. Így ha mégis gondok lennének a jel minődégével, vehetsz rá egy nagyobb nyereségű antenát.
Én otthon ASUS WL-500G routert, és ASUS WL-138G hálókártyát használok, és bevált. Ubuntu alatt is életre lehet kelteni ndiswrapperrel.

hat szerintem meg jobban jarsz ha valahogy kihuzol egy kabelt...

az a 3-4 fal nekem soknak tunik. 60kbol meg siman tudsz venni a normal kabelhez kiegeszitoket (idojaras allo burkolat, femkabel, amire rogzited a az utp kabelt)

Meg megfelelő érintés- és villámvédelmet megoldani... (A két épületnek az erősáramú betáplálása egyébként azonos?)

A wifi nagyon jó, csak nem szereti a falakat, 3-4 fal szerintem is sok. Nekem 3 fallal volt egyszer problémám: egy Edimax EW-7317UHg kliens 6dbi-s irányított antennával + access point úgy 30m-re omni antennával. Hát nem ment, folyton szakadt meg...
Ugyanezt az access pointot pedig több mint 1 kilométerről elérem egy másik omni antennával (ez is access point, csak kliens módban megy) és nagyon stabil... (1000 pingből 998 visszajön).
De a wifire szerintem nagyon érvényes az, hogy mindig ki kell próbálni hogy az adott helyen hogy megy...

hat en cisco cuccokat ajanlanék, ha nem 60k lenne a keret. nagyon eccerűen nekem is az van...sokba kerül, sok az antenna is, de viszont 60m re lakom a dunaparttól tömbházban...rengeteg fal, beton stb. előttem van vmi nagy csunya kék épület... de ha kimegyek a margitszigetre siman tudom a sajat netemet hasznalni...
de meg egy jo dolog: linksys wrt54g asszem a tipusa...

Az is Cisco... :-P

Az az AP ami 2 szobával arrébb van, az mi?
Bridge?
_______________________
Magyar égre, magyar UFO-t!

Hat en azt meg nem mondom, nezegettem, de se gyarto se semmi a MAC cimen kivul nincs rajta... Szolgaltatome, egy kulso "köcsög" antennaval van osszekotve, ami a faluszeli viztornyon levo antennan meg a tobbi cuccon keresztul kommunikal azinternettel :/

A MAC-cím első három bájtja alapján be lehet lőni, hogy kiféle-miféle...

MAC: 00 04 DB - Tellus Group Corp.

http://www.tellus.com.tw/productshow076c.html

Bridging function

szal gondolom tamogatja ezt is

A lenyeg, hogy e moge raknam a routert

[****net***]
|
[AP]
|
[router]
|---gep1
|---gep2

felallasban.