UHU Linux a Cserháti Sándor Szakképző Iskolában

 ( Anonymous | 2002. november 23., szombat - 18:56 )

A Cserháti Sándor Műszaki és Mezőgazdasági Szakképző Iskola az első olyan magyar szakközépiskola, ahol magyar fejlesztésű UHU-Linuxot és a rendszerhez kapcsolódó saját szoftvert használnak a számítástechnika oktatásban.A Cserháti Sándor Műszaki és Mezőgazdasági Szakképző Iskola az első olyan magyar szakközépiskola, ahol magyar fejlesztésű UHU-Linuxot és a rendszerhez kapcsolódó saját szoftvert használnak a számítástechnika oktatásban.

Első lépésként az iskola egyik elektronika-számítástechnika termében került fel az UHU Linux RC1-es változata a számítógépekre, ahol szinte teljesen felváltotta a korábban használatos Microsoft Windows rendszereket. A munkaállomásokon a Linux rendszerrel való ismerkedés mellett nem csak az irodai szoftverek (pl. Office) oktatására, de Turbo Pascal és Delphi (Kylix) programozási nyelvek, valamint áramkörmodellező és tervező szoftverek futtatására is lehetőség nyílik.

A gépekre telepített szoftvercsomag továbbá tartalmaz egy olyan - az iskola által készített - szoftvert is, mely segítségével a tanári gépen kontrollálható a többi munkaállomáson futó összes program, ezzel is elkerülve az órához nem kapcsolódó processzek futtatásának lehetőségét.

Ez azonban még csak a kezdet, hiszen a projectben résztvevők (Török Miklós, Rázsó Eszter, Kovács Dániel és Kum Gábor) elhivatottan kívánják elősegíteni a Linux terjedését a magyar oktatásban is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mit is lehet erre monDani?

Csak így tovább! :)