OpenOffice.org_hu2.0

 ( Bdede | 2005. november 5., szombat - 20:32 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hali!
Mivel a Frugal csomagban csak angol plusz magyar van, én az FSF es magyart akartam feltenni.
Gondoltam az rpm -es verzió lesz a jó. Sajnos libgnomevfs ill. libgconf -ot hiányol, pedig van. És még a /bin/sh -t, ami tényleg nincs. Mi a teendő? Merjem force felrakni?
Vagy próbáljam csomagból +hu+hunspell. De mint írva vagyon vannak még patch-ek!
Ui. Külön misét megérne, miért nem találja a szükséges libeket az rpm. De hagyjuk, úgy se a kedvencem RedhatPackMan.

az fw-sek majd mondanak okosabbat, de néhány szimlink segíthet :-)

Szimlinkek. Ok, csak hova? A libek a helyükön "/usr/lib". Azóta a /bin/sh-t is megtaláltam. Hogy elsőre miért siklottam át rajta azt nem tudom, de az is megvan ahol kell.

[quote:1fcfb87a0a="Bdede"]Szimlinkek. Ok, csak hova? A libek a helyükön "/usr/lib". Azóta a /bin/sh-t is megtaláltam. Hogy elsőre miért siklottam át rajta azt nem tudom, de az is megvan ahol kell.[/quote:1fcfb87a0a]

Hello
Én is fw-t használok. Letöltöttem, kicsomagoltam, majd az RPMS mappában rpm -i --nodeps o* . Szépen települt az /opt/openoffice.org2.0 mappába. Ennek a program mappájából lelinkeltem az soffice-t és lássatok csodát az 1.1.5-tel akár egyszerre is képes futni.
Próbára fel ! :lol:
milfer

[quote:676f637ca6="andris05"]Meg tudnátok mondani, hogy egy ilyen telepítés után hogyan lehet "normális" indítóikonokat használni (úgy értem: külön szövegszerkesztő, stb.)?[/quote:676f637ca6]
Szia
Ha arra gondolsz, hogy külön indítóikonból induljon a szövegszerkesztő, táblázatkezelő, stb.
Akkor linkeld be a következő scripteket:
/opt/openoffice.org2.0/program/
scalc = táblázatkezelő
sdraw = rajzoló
simpress = bemutatókészítő
swriter = szövegszerkesztő
stb.
milfer

Köszi.
A kérdésem lényege végülis az volt, hogy mehet-e nodeps vagy force opcióval.
Fent van. Csak a következő gond, hogy betűk helyett mindenféle "idétlen" karakterek vannak, így még beállítani se tudok. Azonkívül, hogy Üdvözli önt a ...... semmi értelmes, a gombfeliratok se. Nincs fent olyan betűkészletem amiben dolgozik alapból? Mit rakjak fel?

Meg tudnátok mondani, hogy egy ilyen telepítés után hogyan lehet "normális" indítóikonokat használni (úgy értem: külön szövegszerkesztő, stb.)?

[quote:f71121559d="Bdede"]Köszi.
Fent van. Csak a következő gond, hogy betűk helyett mindenféle "idétlen" karakterek vannak, így még beállítani se tudok. Azonkívül, hogy Üdvözli önt a ...... semmi értelmes, a gombfeliratok se. Nincs fent olyan betűkészletem amiben dolgozik alapból? Mit rakjak fel?[/quote:f71121559d]

Szia
Melyik fw vann fennt ? Nekem 0.3, és semmilyen betűt nem telepítettem, se most se előtte. Csak Gnome-ot és XFCE4-et használok, KDE-t leheszedtem. Bár nem hiszem, hogy ez lenne a baj.
Tudom, hogy ez neked nem segítség de mást nem tudok mondani mert nálam minden OK.
Csináltam róla egy képernyőképet de nem tudtam csatolni. :oops:
milfer

Lehet megfogsz döbbenni, de a gnomeban tökéletesen működik. Valamiért nem csípi a Kde-t. Vagy a Kde-ben beállított fontokat.
Nem tudom. Ha így van én is vissza megyek az Xfce-re. Úgyis azt szeretem jobban mint a KDe-t.
Köszi a segítséget.