ADSL probléma

Fórumok

ADSL probléma

Hozzászólások

Az lenne a problémám, hogy:

Pppoe-vel beállítottam a kapcsolatot, létre is jött, de nem tudok böngészni meg messengerezni, stb., viszont az atp-get működik. Hogy lehetne megoldani a problémát?

(Kezdő Linuxos vagyok.)

Mik a dns serverek?
[code:1:19b366299d]cat /etc/resolv.conf[/code:1:19b366299d]

ha apt-get mukodik es az /etc/apt/sources.list NEM lokálisan dolgozik, hanem a net-ről szedi a csomagokat, akkor ez nem DNS probléma. A baj lehet pl, hogy tűzfal mögött vagy.
Ha esetleg axelero-s ADSL-t használsz, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy a szolgáltató hibázik, én megszívtam vele. Nálam a levelezés működött, a http nem.

[quote:f11d3eaf6b="edaile"]ha apt-get mukodik es az /etc/apt/sources.list NEM lokálisan dolgozik, hanem a net-ről szedi a csomagokat, akkor ez nem DNS probléma. A baj lehet pl, hogy tűzfal mögött vagy.
Ha esetleg axelero-s ADSL-t használsz, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy a szolgáltató hibázik, én megszívtam vele. Nálam a levelezés működött, a http nem.

Ez az érvelésed meglehetősen szakmaira sikerült. :)

[quote:8d21779563="csko"]Mik a dns serverek?
[code:1:8d21779563]cat /etc/resolv.conf[/code:1:8d21779563]

edaile megjegyzése ellenére én is a DNS-sel kezdeném.
Aztán ping www.apple.com (mert ez mindig válaszol).
Aztán ha ez is megy, akkor pl.
telnet hup.hu 80
GET
ha jött valami, akkor nem a net-tel van gáz.

Huhh... Most aztán nagyon érdekes a dolog. Nem állította be a pppoeconf azt, hogy induláskor csatlakozzon és most nem tudtam beállítani még annyira sem, mint azelőtt. Megköszönném, ha valaki leírná az elejétől kezdve, hogy hogyan kell telepíteni a kapcsolatot, mert nem találtam olyan leírást, ami működne. Invitel a szolgáltató és elvileg nincs tűzfal.

[quote:ee24ec7367="plastycman"]Huhh... Most aztán nagyon érdekes a dolog. Nem állította be a pppoeconf azt, hogy induláskor csatlakozzon és most nem tudtam beállítani még annyira sem, mint azelőtt. Megköszönném, ha valaki leírná az elejétől kezdve, hogy hogyan kell telepíteni a kapcsolatot, mert nem találtam olyan leírást, ami működne. Invitel a szolgáltató és elvileg nincs tűzfal.

pppoe-setup

lépésről lépésre beállítod, amikor DNS címet kér akkor írd be "server" természetesen "-jel nélkül. A tűzfalat vedd 0-ra és használj normális iptables alapú cuccot (bár nem tudom hogy még mindig a régi ipchains-es van-e, mert amíg adsl-setup néven futott az volt).

Ha kész akkor pppoe-start és ping www.enternet.hu, ha válaszolt akkor megy a net :)

Megtaláltam a probléma okát. Nem volt deaktiválva az eth0 és ezért nem ment. Meg a DNS is rosszul volt beállítva. Köszönöm a segítséget.