[keresek] éjjeli fény / TV háttérvilágítás

Sziasztok,

Keresek egy erős szürkületben bekapcsoló, világoskában kikapcsoló éjjeli fényt. OLED TV mögé, hogy ne folyjon ki a szemem. Illetve éjjel világítson annyira (úgy hogy előtte van a TV), hogy ne a sötétben kelljen botorkálni. A gondom az, nem tudom hogy mekkora teljesítmény kell nekem.

Side story. Vettem egy yeelight okoslámpát. A meleg fehér elvileg 5W-tal világít, gyakorlatilag a mennyezeti 8.5 W-os LED "izzókhoz" képest röhejesen gyenge. Arról nem is beszélve hogy egy rakás fos az egész. Not responding, ha responding se mindig reagál, az időzítőjét programozni Wi-Fi kell neki stb.

Elég is volt ennyi okoskaland, valami használhatót keresek. Fényre működjön, nem tudom mekkora teljesítménnyel :/

Hozzászólások

Tudom, már megint nem a kérdésre válaszolok, de nekem hasonló célra van a konyhai pult konnektorába dugva egy éjszakai fény, amelyik a pult fölötti szekrény fehér alját világítja meg, onnan szóródik a fény. Ebben 5 db sima fehér LED van, a teljesítménye néhány tíz mW, bőven elegendő. Nyomógombos kapcsoló van rajta, de nekem napi két gombnyomás belefér. Nincs standby fogyasztása, s ha véletlenül bekapcsolva maradna, az sem okozna sokkal nagyobb fogyasztást, mint egy elektronikával ellátott szerkezet kikapcsolva. Már úgy értem, standby-ban.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE