Laptop adományok

 Ez most a nem moszkovita HUP-ereknek szól.

Az MKKP (Kétfarkú Kutya Párt) csatalkozott a Laptops for Ukraine  civilkezdeményezéshez

Ha van felesleges már nem használt, de még használható laptopod, tableted vagy telefonod akkor
segítheted az ukrán tanárokat, diákokat.

Részletek:

https://mkkp.hu/laptop4ukraine/

Hozzászólások

Tehát külföldi ügynökök - civil szervezetek eufemisztikus megnevezéssel - számítógépeket lejmolnak Ukrajnának. Hm, Oroszországnek meg nem, holott ők is háborúban állnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudod, az a baromira nem mindegy, hogy Oroszország volt az, amelyik nyíltan, fegyverekkel megtámadta Ukrajnát.

Jelzem, ha úgy gondolod, kezdj el gyűjteni Oroszország javára, hogy kiegyenlített legyen a dolog. *Én* nem fogok érte neked beszólni.

Minden történet előtt volt egy másik történet...

Mondjuk puruttyka mondhatta volna, hogy hát fijug, mielőtt letépem a fejeteket, elzárom a gáz/olajcsapot, amennyiben az orosz kisebbséget tovább sanyargatjátok. Aztán el is zárhatta volna, hogy nyomatékosítsa a mondandóját. Kevesebbe került volna és még csak nem is nézték volna agresszornak.

Csak hát itt az a helyzet, hogy valójában a kisember Nagy Péter #2 szeretett volna lenni a történelemben. Ahhoz meg támadni kellett.

>hát fijug, mielőtt letépem a fejeteket, elzárom a gáz/olajcsapot, amennyiben az orosz kisebbséget tovább sanyargatjátok

Több, mint 10 éve pontosan ezt mondja, és több, mint 10 éve megy a vita a gázvezetékeken is mivel Ukrajnán keresztül jön az EU-ba az orosz export legjelentősebb része, és már régebben is lopták az ukránok belőle a gázt, de ha elzárta volna akkor az EU-ba sem tud érdemben szállítani. Próbáltam nem hozzászólni ezekhez a témákhoz a napokban de egyszerűen elképesztő mennyire nincsenek képben egyesek azzal, hogy mi is történik körülöttük.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

És most szállít [érdemi mennyiséget]? Na ugye! Akkor most mennyivel is van előrébb, mint ha akkor zárja el? Jaa, hogy nem így számolt a stratéga. Előfordul ilyen. (Ezek szerint ez a képlet nem jött le az előbb.)

Aztán meg, ha 10 éve ezt mondja, akkor nem várt túl sokat, mert 2014-től már tűzfészek Ukrajna keleti fele az oroszok közreműködésével. (~9 éve.) Krímet még csak nem is keverem ide, mert annak a 2014 előtti hovatartozása minimum kétséges a történelem ismeretében.

Elképesztő, hogy egyesek azt hiszik, hogy mások nem tájékozódnak.

Az hogy most nem szállít érdemi mennyiséget (a szankciók és az USA általi északi áramlatos terrorakció által) az annak köszönhető, hogy tévesen extrapolálták a keleti régiók oroszbarátságát az egész régióra. Hogy ezt miképpen nézhették be ennyire fogalmam sincsen, de valószínűsíthetően nem számítottak az oroszok ekkora ellenállásra, így visszavetíteni a mai tudásunkat az akkora szituációra eléggé anakronisztikus. Abban szerintem mind egyetértünk, hogy elszámolták magukat több ponton is.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Azt, hogy ki robbantott, még nem bizonyította senki. A megjelent cikk nem bizonyíték, bár egy lehetséges szcenáriót vázolt fel. Ráadásul az oroszoknak akkor pont az volt az érdekül, hogy ne szállítsanak gázt, kényszerítve az uniós országokat a konfliktusból való kilépésre. Ugye emlékszel a nem bizonyított technikai hibák sorozatára, amik miatt hetekre csökkentették a gáznyomás. Vagy az át nem vett (felújított) besajtoló kompresszorokra? Vagy ezt is az amerikaiak okozták? Egy másik szcenárió szerint, ha az oroszok robbantottak, akkor az vis-major esemény és később nem perelhetők a szállítások nem szerződés szerinti teljesítése miatt. És itt euro milliárdokról lesz szó.

Az oroszoknak elegendő lett volna a csapokat elzárni, s nem végleg tönkretenni a teljes műszaki létesítményt.

A csapok elzárása nem vis maior, hanem szerződésszegés. Amúgy meg nem tették végleg tönkre, csak háromszor egy csőszakaszt kell kicserélni, rutinmunka, mint a telepítése.

Jaj, de cinikus vagy! Felelősségre vonás lett-e? Az, hogy élve megsütök több százezer embert, majd gyorsan szerződéseket kötök, hogy innentől kezdve senki sem tehet ilyet - az egy roppant etikátlan, aljas hozzáállás, s közben a felelősségre vonás meg elmaradt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A konkrét tett és a felelősség nem mindig jár kéz a kézben... Az angolok, meg az amik addig tolták a lengyeleket, amíg bemutattak a németeknek. A többit tudjuk, ami '39 szeptember 1-én történt... Ettől nem lesz kevésbé felelősek a németek, de ugyan ennyire felelősek az amik meg angolok is, meg mindenki aki biztatta a lengyeleket és abba a hamis hitbe ringatta őket, hogy mögöttük állnak. Kísértetiesen hasonló a mostani eset is.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Mit kellett volna tenniük a lengyeleknek, hogy az oroszok és a németek ne rohanják le előre egyeztetett időzítéssel őket? Másképp osztották volna fel a németek és az oroszok az akkori kelet-közép európai és balti államokat egymás között? A Molotov–Ribbentrop-paktumot évekig készítették elő, már rég le volt tárgyalva ez a felosztás, amikor "a lengyelek bemutattak a németeknek". Szerintem te erősen kevered az ok-okozati összefüggéseket és a háborút elindító ürügyeket...

A lengyelek hosszú éveken keresztül készültek arra, hogy védekezniük kell egy következő háborúban. A németek és az oroszok jó előre felosztották a lengyel területeket, a balti államokat és tulajdonképpen minket is. Mit kellett volna tenniük a lengyeleknek, hogy ne rohanja le őket előre egyeztetve a német és orosz hadsereg, amire éveken át készültek?

https://rubicon.hu/cikkek/hogyan-kezdodhet-el-egy-vilaghaboru-egy-folyo…

Javaslom ezt a részt értelmezni:

A lengyelek elzárkóztak a követelés teljesítésétől, ugyanis egyfelől saját katonai erejüket túlértékelték, másfelől határaikat a britek és a franciák garantálták.

És még egyszer nem állítottam, hogy megúszták volna  a lengyelek, nem állítottam, hogy  a németek az oroszokkal egyetemben nem kapták volna szét őket, de az ellenkezőjét se állítsa senki, mert ez a "mi lett volna ha" kategória!
Amit tudunk, hogy ez (is) egy fő ok volt.

szorgalmi:

A nyugat további korrektségéről -ha már a lengyelekről beszélünk- esetleg a katyini mészárlást és annak a II. VH. utáni vizsgálatát tanulmányozd!

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

És még egyszer nem állítottam, hogy megúszták volna a lengyelek, nem állítottam, hogy a németek az oroszokkal egyetemben nem kapták volna szét őket, de az ellenkezőjét se állítsa senki, mert ez a "mi lett volna ha" kategória! Amit tudunk, hogy ez (is) egy fő ok volt.

Nem, nem fő ok, hanem ürügy. A Molotov-Ribbentrop paktum már rég készen volt ekkor, az egész régiót felosztották egymás között, és nem is csak az enklávét foglalták el a németek, hanem tényleg lerohanták az oroszokkal együtt az egész országot. A németek évek óta fegyverkeztek, hogy majd támadnak; az oroszok évek óta fegyverkeztek, hogy majd területeket szereznek; a lengyelek évek óta fegyverkeztek, hogy védekezni tudjanak. A németek csak egy ürügyet kerestek arra, hogy megindulhassanak végre. Az első világháború is egy trónörökös lelövésével kezdődött, de akkor is kitört volna hónapokon belül, ha nem sikerül a merénylet vagy meg se kísérlik, mert nem volt ok-okozati összefüggés a merénylet és az országok háborús indokai között, nem azért esett egymásnak majdnem az összes európai állam, mert lelőttek egy trónörököst, az csak egy utolsó csepp volt, egy trigger volt, egy ürügy volt, és azért estek egymásnak, mert sok lett a felhalmozott sérelem.

Szerintem te tényleg nem érted az ok-okozati összefüggések és az ürügy közötti különbséget.

A konkrét tett és a felelősség nem mindig jár kéz a kézben...

Egyetertek. Vegyuk figyelembe azt is, hogy:
- Europa mar megelt ket vilaghaborut, kell egy harmadik?
- egy atomhatalomtol nevetseges azt hallani, hogy barmibe be lett kenyszeritve
 

Az angolok, meg az amik addig tolták a lengyeleket, amíg bemutattak a németeknek. A többit tudjuk, ami '39 szeptember 1-én történt...

Nem vagyok tortenesz es amit tanultam anno a vh-rol azt is elfelejtettem (ha egyaltalan mindenbol az igazat tanitottak akkor). Szerinted a fenti egy mondattal el lehet intezni ezt a tobb oldalas szocikket es megallapitani mindenki felelosseget?

Kísértetiesen hasonló a mostani eset is.

Miert? Mert egyes politikusok nem tanultak a multbol es tovabbra is s*gghulyek? Mas magyarazatot nem latok ra.

A resztvevo orszagoknak nem jo, a vilagnak nem jo, akkor minek? Ha most valaki azt mondja, hogy bezzeg X es/vagy Y orszagnak jo, akkor kerdem, miert kezdett bele a haboruba valaki aki ezzel masoknak tesz jot, de sem a sajat orszaganak sem a szomszedainak nem??? Senkinek nem kotelezo haboruzni, foleg nem akkor ha atomraketakon ul.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Bezzeg, amikor volt a Kubai válság, akkor aztán prüszköltek az USA-ban...Ja, mert nekik lehet...

Ugy emlekszem az USA nem tamadta meg es foglalta el Kubat emiatt.

Akkor miert nem hallottalak pruszkolni mikor az oroszok atomot telepitettek Magyarorszagra?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Várjál ott egy picit más történt. Egy szuverén országnak küldött egy másik szuverén ország rakétákat, majd ezen, nemzetközi vizeken haladó hajókat akarta a hős usa szarrálőni és mellesleg a 3. világháborút kirobbantani, mert az a bizonyos szuverén ország túl közel van őfelségéhez és nem lehetnek rakétái, mert ő azt mondja. És mindez persze nagyon rendben volt.

Tehát, ha párhuzamot szeretnél vonni, akkor azt a helyzetet keresd, hogy mondjuk az oroszok megtámadják németországban a pl. vasúton lengyenországba tartó hadieszközöket, mert a lengyelek nemhogy túl közel vannak hozzájuk, hanem konkrétan szomszédosak velük.

Tehát, ha párhuzamot szeretnél vonni, akkor azt a helyzetet keresd, hogy mondjuk az oroszok megtámadják németországban a pl. vasúton lengyenországba tartó hadieszközöket, mert a lengyelek nemhogy túl közel vannak hozzájuk, hanem konkrétan szomszédosak velük.

Akkor ezek a nuklearis toltetet is hordozni kepes raketak milyen kozel is vannak NATO orszagokhoz? Ugy tudom nem robbant ki miatta a 3. vh. es nem rohanta le a NATO Kalinyingradot, pedig a az oroszok eleg okot szolgaltattak ra a sajat "tul kozel vannak a NATO fegyverek" propagandajuk szerint.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Mondjuk egyrészt fontos az, hogy 2016 már Maidan után volt, akkoriban változtak meg nagyon a játékszabályok amik idáig vezettek. Másrészt meg én legalábbis nem tagadnám, hogy az oroszok a "türelmetlenebb" fél jelenleg, nem véletlenül támadtak (fizikailag) először. Persze, hogy ők jobban nyomják ezt a "túl közel vagytok" dumát.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mondjuk egyrészt fontos az, hogy 2016 már Maidan után volt, akkoriban változtak meg nagyon a játékszabályok amik idáig vezettek. Másrészt meg én legalábbis nem tagadnám, hogy az oroszok a "türelmetlenebb" fél jelenleg, nem véletlenül támadtak (fizikailag) először. Persze, hogy ők jobban nyomják ezt a "túl közel vagytok" dumát.

Nem vilagos ezzel most mit mondtal, felmented oket a felelosseg alol?

[szerk.] Mar 2000-2001 ota vannak ott nuklearis fegyverek ezek szerint.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Inkább nekem az nem tiszta te mit akarsz mondani, Lengyelország eleve NATO tag 1999 óta, miért meglepő ha az oroszok is növelik a határvédelmüket arrafelé? Menti őket a rák, ez még mindig nem focimeccs hogy mentegessek bárkit is bármi alól, itt stratégiai döntésekről van szó.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Inkább nekem az nem tiszta te mit akarsz mondani

Csak azt, hogy az oroszoknak vissza kellene huzni a sajat orszagukba Ukrajnabol es nem ertem, hogy paran miert akarjak megmagyarazni, hogy ezt a haborut nem az oroszok kezdtek.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ez csak azt bizonyítja, hogy semmit sem olvasol el abból, amit írunk. Egyébként meg szerintem is haza húzhatnának, csak nem oldódna meg tőle sem a kisebbségek helyzete, sem a militarizálódási folyamatok, sem a nemzetek feletti intézmények csődje.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

csak nem oldódna meg tőle

Mert a mostani szituacio megold barmit is fentiekbol?

Tovabb megyek, barmilyen haboru megoldas a problemakra? Europa es kornyeke eseten. Lehet, hogy bizonyos diktaturak eseteben megoldas.

semmit sem olvasol el abból, amit írunk

Konkretabban pl. mit nem? Masreszt, kik vagytok? En a magam neveben szoktam irni.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Mert a mostani szituacio megold barmit is fentiekbol?

Tovabb megyek, barmilyen haboru megoldas a problemakra?

Szerintem lehet megoldás, pedig nem kellene, hogy az legyen. Az használ erőszakot, akinek nincs, vagy úgy gondolja nincs más választása a céljai elérésére. A diktatórikus berendezkedéshez ennek nem sok köze van, inkább a rendelkezésre álló eszközkészletekhez, és éppen ezért vannak olyanok is akik például ezen gondolkodás mentén intenek attól, hogy beleszorítsák Oroszországot az erőszak eszközkészleteibe a teljes izolálásukkal (talán a legjobb példa erre Kissinger).

Konkretabban pl. mit nem? Masreszt, kik vagytok? En a magam neveben szoktam irni.

Konkrétabban azt nem, hogy ez a háború már régóta tart attól még, hogy a legújabb támadást (amit képes a közvélemény könnyebben értelmezni, mint a negyedik generációs háborúk eszközeit, és ami már elérte a média ingerküszöbét) azt az oroszok kezdték.

Te írtad, hogy páran. Ezért a többesszám, hivatkozva a többi hozzászólásra amik megpróbálják árnyalni a képet attól a nézőponttól, hogy "ruszkik haza".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerintem lehet megoldás

???

beleszorítsák Oroszországot az erőszak eszközkészleteibe a teljes izolálásukkal

???

Az orosz tamadas utani szankciokra gondolsz? Elotte nem lattam beszoritva az oroszokat sehova, bar a krími dolgok utan is kaphattak volna egy pofont. Azelott volt beszoritas?

(talán a legjobb példa erre Kissinger)

Mit van vele? Tobb mint 40 eve meghalt, tortenelem oran nem tanultam rola. Akkor most vegyuk elo Trianont is? Eljunk mar a jelenben.

amik megpróbálják árnyalni a képet

Ha a kepet probalna meg valaki arnyalni azt megertenem, de az nevetseges hogy az ilyesfajta eroszakot jovahagyja vagy megoldasnak latja Europaban.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

talán a legjobb példa erre Kissinger

Az az ember egy más korban, más körülmények között volt aktív. Elméletei, és kijelentései meghaladottak, és nem naprakészek. Nyilván elsőkézből származó információi nincsennek. Ha lennének, akkor nem teregetné a nagyvilág elé. A hadviselés egy alapelve, hogy nem azt kell figyelembe venni amit mondanak, az van előnyben aki hallgat. Amikor elkezdtek jönni a hirek az orosz csodafegyverekről, mindenki arról beszélt, mutogattak számos animációt, na akkor lehetett tudni hogy nem is léteznek. Aki meg hallgat, annak biztosan van munniciója. Ez a "beszarás az atomfegyverektől" téma elég wreid már. Mindenki tudja, hogy az is megszívja aki elsőként használja, ezért nincs értelme fegyverként figyelembe venni. Főleg nem Ukrajnában, mert az ukránok kevés jücselekedetei közé tartozik, hogy sajátjaikat leszerelték. Sajnos a ruszkik nem voltak ennyire bölcsek, de az a hatalommániás rezsim soha nem lesz emberiség barát.

 Ez csak azt bizonyítja, hogy semmit sem olvasol el abból, amit írunk.

Túrót. Nem velem vitatkozol, de...

Folyamatosan igazoljátok a háborút, amit az oroszok kezdtek el FIZIKAILAG.

Az okok között, amit felsoroltok, sok megállja a helyét. Ugyanakkor van közöttük több is (pl milyen közel vannak a másik határához a fegyvereink?) legalábbis furán kettős mérce...

Ezzel együtt, ha minden ok logikailag megállna és el is fogadnám, hogy a "nyugat" a felelős a háborúért Ukrajnával karöltve, akkor sem elfogadható a soft nyomulásra a hard nyomulás. (ha valaki leanyáz, érthető ha pofán vágod, de közel sem elfogadható és pláne nem helyes) Mert:

- a soft nyomulásba nem sokan halnak bele

- van lehetőséged neked is soft nyomulni (csinálj jobbat/jobban)

 

Ezzel szemben az orosz hadsereg (a Wagnerrel karöltve) gyakorlatilag válogatás nélkül pusztitja a másik ország népét. Közvetlenül is (polgári célok, lakások stb) és közvetetten is (energia infra, szántók aknásítása stb)

Az oroszok működésére nem magyarázat és nem is csökkenti a bűnösségét, hogy az USA/NATO/akárki is megcsinált hasonlót másutt (nem), másokkal. Érthető (esetleg), de nem elfogadható és nem eltűrendő a felsorolt közvetett okok, amiket soroltok itt vég nélkül. Ha meg is állnak, akkor sem.

Ez már baromi messzire vezet. Most akkor az az álláspontod, hogy bármi megengedhető amíg nem jár halálos áldozatokkal? Az egyik fő probléma, hogy nem csak közvetlenül okozhatom mások halálát, és pontosan ezt használja ki az, amit te "soft power'-nek nevezve legitimálsz a leegyszerűsített hasonlatban a pofánvágásról. Ha csak pénzügyileg támogatok felkelőket, akkor moshatom a kezeimet? Én nem kívánom csökkenteni (az orosz oldal) bűnösségét még ha ez valószínűleg hasznos is számukra, hanem arra a kérdésre próbálok rávilágítani, hogy még ha tegyük fel ki is vonulnak, lerakják a fegyvert, vagy sosem avatkoztak volna be manapság tabunak számító eszközökkel - mi lesz holnap? Merre tartanak azok a folyamatok amiket modern halálfélelmünkben legitimizálunk, csak azért mert úgy gondoljuk elkerülhetőek velük a háborúk? Csak mert szerintem leginkább azért tűnhetnek sokan moszkovitának, mert nem kérnek a nyugat liberálfasizmusából sem, amit ezzel az "erőszakmentességgel" próbálnak eladni számunkra.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

vagy sosem avatkoztak volna be manapság tabunak számító eszközökkel - mi lesz holnap?

Most hogy "beavatkoztak" (= haborut kezdemenyeztek) igy mi lesz holnap? Jobb lesz neki vagy barkinek a szomszedsagukban? Szerintem a katonai beavatkozas mindig is "tabu", nem csak manapsag es ha megtortenik akkor akar az is jogos lenne, hogy a folddel teszik egyenlove a tamadot.

amiket modern halálfélelmünkben legitimizálunk

Nem tudom mire celzol a "modern halalfelelem" kifejezessel, de
1. szerintem sosem ment egy ember sem dalolva meghalni
2. manapsag egy gombnyomassal elpusztithatok varosok es orszagok, ilyesmi nem volt a multban es kis tulzassal eleg egy hulye aki megnyomja a gombot

az "erőszakmentességgel" próbálnak eladni számunkra

Barmit is probal eladni barki barkinek, valoszinusitem, hogy eroszakmentesen jobban veszik. Ugy latszik az oroszok erre meg nem jottek ra.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

akar az is jogos lenne, hogy a folddel teszik egyenlove a tamadot.

Ok, de ez a logika baromi sok kérdést vet fel. Irak hogy tette volna földdel egyelővé az USA-t? Vagy Palesztina Izraelt? Vagy meddig szabad visszakövetni a "ki ütött először" láncolatot, hogy megtaláljuk kit kell földdel egyenlővé tenni? Egyáltalán kinek a joga ezt megtenni ha a megtámadott nem képes rá? Putyin előszeretettel rángat elő évtizedes dolgokat, most akkor azok mennyire valid vádak az ukrán vezetéssel szemben? Ráadásul:

manapsag egy gombnyomassal elpusztithatok varosok es orszagok

ugye az ICBM korszakban létezik olyan, hogy mutually assured destruction, ami még inkább bonyolítja az egész képet, ezért kellett volna a jelenlegi konfliktust diplomatikus úton rendezni amire évtizedek álltak rendelkezésre, de ezeket az ukránok is folyamatosan szabotálták merő nacionalizmusból.

eroszakmentesen jobban veszik. Ugy latszik az oroszok erre meg nem jottek ra

Hát szlávok, ja. Fura dolog ez a mit vesznek jobban kérdés, ugyanis azok a társadalmak amikben például a covid intézkedések megkérdőjelezése vagy közérdekű dolgok közzététele (Snowden, Assange?) miatt alkalmaznak erőszakot, legfeljebb ismét csak egy börtön vs. kivégzés összehasonlítás során tudhatnak magukénak bármiféle morális fölényt.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

ezért kellett volna a jelenlegi konfliktust diplomatikus úton rendezni amire évtizedek álltak rendelkezésre

Ezzel maximalisan egyetertek. Mellesleg evtizedek allnak jelenleg is rendelkezesre erre ha nem robbantjuk fel a bolygot kozben.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Igen és az oroszok hatalmas hibát követtek el ezzel az erőszakos tabudöntéssel, amivel eszkalálták a helyzetet, de tényleg azok a lépések a legjobbak amik további eszkalációhoz vezetnek? Nekem úgy tűnik, hogy inkább erre készül fel mindenki. Mert az első világháború után is olyan jól működött az, amikor rákentünk mindent a németekre és osztrákokra.. Ja, nem. Lett belőle még egy. Mit csináltak az előző évtizedekben a hírszerzők? Miért adtak indokot a nyugati államok arra, hogy a jelenlegi orosz narratívát egyáltalán fel lehessen építeni? Akármi is lesz a jelenlegi kíris vége, azokon amikről fentebb vitatkozunk erőteljesen el kell majd gondolkodni, ha még lesz rá alkalom.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mert az első világháború után is olyan jól működött az, amikor rákentünk mindent a németekre és osztrákokra.. Ja, nem.

Azzal, hogy nem kell(ene) megalázni az oroszokat, egyetértek. Olyan béke kell, ami nem feszíti utána az embereket 100 év múlva is (lásd trianon). Viszont azt sem szabad hagyni, hogy kvázi nyerjen. Ugyanis azzal legitimálod az eljárását. Amivel pedig meghozod az étvágyát. 

Most akkor az az álláspontod, hogy bármi megengedhető amíg nem jár halálos áldozatokkal?

Olvasd újra! Egyáltalán nem ezt írtam. Azt viszont igen, hogy nincs legitim ok halálos áldozatot követelő támadásra.

amit te "soft power'-nek nevezve legitimálsz a leegyszerűsített hasonlatban a pofánvágásról 

Értelmezd! A pofánvágással semmit sem legitimizáltam. Ellenben az _arányos_ ellenintézkedés az egyedül elfogadható. Egy elindított háború nem arányos a softpowerrel. Akkor sem ha a soft illegitim.

nem kérnek a nyugat liberálfasizmusából

Nem kell belőle kérni. Nekünk sem kötelező. Csak akkor a pénzüket sem kell kérni. Tetszik vagy nem, ha elfogadod a "felzárkóztatási alapból" neked "járó" részt, akkor annak ára van. Kb mint a gmail-nek. Ott az adatoddal fizetsz, itt meg az értékrend átvételével. 

Ellenben az _arányos_ ellenintézkedés az egyedül elfogadható.

Jó oké, de miért pont csak most, miért csak az oroszokkal? Semmi példa nélkülit sem csináltak amit ne tett volna meg más is az utóbbi években. Persze ettől még megvetendő, de miért pont most kerül elő a moralizálás?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Semmi moralizálás:

Soft -> hányunk tőle (mi, itt), de mindenki teszi, nem nagyon hal bele senki. Valójában üzlet, mint írtam feljebb. Csinálja jobban, ha nem tetszik a világ másik pólusa (nem nagyon sikerül az oroszoknak, de Kínának pl elég jól megy)

Hard -> nincs rá mentség. Nem véd meg senkit, a helyben lakó oroszt is szarrá bombázza, éhezteti, megfagyasztja. Mondván ott volt az ukrán hadsereg. Nem akadályoz meg népírtást, elköveti. Meg deportál.

Sehol nem mondtam ilyet. :-(

De...

Az, hogy az USA használt hard eszközt, nem legitimálja senki másnak a hard eszközök használatát.

Az arányokról megint elfeledkezel. Szulejmani likvidálása, lehet, nem helyes (vannak kétségeim) és magával vitt még 30-50 ártatlannak vélelmezett kívülállót. Ezt ne akarjuk 100 000-ekkel összehasonlítani. Pláne ezzel magyarázva elfogadhatóvá tenni az utóbbit. 

Asszem direkt nem értesz....

1. A vörös vonal az erőszak. 

2. Az Józsi lop, nem tesz kevésbé bűnössé, ha én is lopok.

3. A "számháború" pusztán az arányok érzékeltetése. (ha egyszer lopok -> felfüggesztett; ha sorozatban, nagy értékben -> letöltendő Így már világos?)

Ezek a saját szabályaid. Értem, de mások más szabályok szerint játszanak, mert mások a szabályaik. Vannak, akiknek Mohamed ábrázolása a vörös vonal, nem pedig az erőszak. Vannak, akik ezt nem értették meg. Már nem élnek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kissé terelsz, de nem baj...

Mohamed ábrázolása vörös vonal? Semmi gond, iszlám országban nem ábrázolom a prófétát, ha olyanok a szabályok, akkor befedem a fejemet nyilvános helyen. Ha nem teszem és kitoloncolnak: OK, Ha nem teszem és megölnek: nem OK. Ennyire egyszerű.

Ha iszlám vallásúként ide jövök (Európába), akkor 

1. Vagy elfogadom, hogy itt ábrázolják

2. Mégsem jövök, mert zavar, hogy más a vallásomhoz a hozzáállás.

Minden más esetben konfliktus keletkezik, amit meg kell oldani. De az erőszak nem járható út. (liberális bohóckodás: "kard által vész, mind az ki kardot ragad")

akkor sem elfogadható a soft nyomulásra a hard nyomulás

Liberális bohóckodás, amikor a liberálisok azt gondolják, hogy mindenkinek az ő szabályaik szerint kell játszani. Hát... az oroszok meg nem így gondolták.

Miért ne lenne elfogadható? Ha valakit szekálsz, majd lekevernek egy irdatlan nagy pofont, ne nyafogj azzal érvelve, hogy de hiszen te hozzá sem nyúltál a másikhoz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Liberális bohóckodás, amikor a liberálisok azt gondolják, hogy mindenkinek az ő szabályaik szerint kell játszani. Hát... az oroszok meg nem így gondolták.

Nem tudom, hol liberális, amit írtam, de személyeskedj nyugodtan. :-( (asszem az erőszakos agresszió elutasítása eredendően keresztény és konzervatív megközelítés) 

Miért ne lenne elfogadható? Ha valakit szekálsz, majd lekevernek egy irdatlan nagy pofont, ne nyafogj azzal érvelve, hogy de hiszen te hozzá sem nyúltál a másikhoz.

Azt gondolom, hogy ha fenti "Liberális bohóckodás" lekicsinylő mondásod okán pofán vernélek, akkor azt nem gondolnád rendben lévőnek... Pedig engem nagyon szekál az ilyen beszólás...

Ezért igényelte Oroszország a pufferzónát. A bírós példád azért rossz, mert itt nem lehet arra várni, hátha csak békésen vesznek körbe amerikai fegyverek. Ha annyira békések lennének, akkor azok nem kerültek volna orosz határ közelébe. Ha Oroszország a naiv ostoba szerepkört veszi fel, akkor tétlenül nézi, amint kitűzik az amerikai zászlót a Kremlre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezért igényelte Oroszország a pufferzónát.

Ez nem egy kívánságműsor, hogy például Lengyelország, Ukrajna, Szlovákia és Magyarország legyen pufferzóna, ami orosz katonai ellenőrzés alá kerül. Ugyan már lehessen ezeknek az országoknak szuverén véleményük arról, hogy akarnak-e orosz megszállást újra.

Ha annyira békések lennének, akkor azok nem kerültek volna orosz határ közelébe.

Az orosz fegyverek miért kerülnek rendszeresen orosz határon kívülre szomszédos országokba azok akarata ellenére és szereznek területet a szomszédoktól?

Nem orosz megszállásról beszéltem, hanem semlegességről. Arról a valamiről, amikor sem orosz, sem amerikai fegyverek nincsenek ott, legfeljebb vegyesen ilyen is, olyan is az adott ország felügyelete alatt annak önvédelme érdekében.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az orosz fegyverek miért kerülnek rendszeresen orosz határon kívülre szomszédos országokba azok akarata ellenére és szereznek területet a szomszédoktól?

Az orosz amerikai fegyverek miért kerülnek rendszeresen orosz amerikai határon kívülre szomszédos a világ bármely országába azok akarata ellenére és szereznek területet, befolyást, nyersanyagot, rabszolgákat azoktól szomszédoktól?

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Az amerikaiak pedig a saját politikájukat érvényesítik szabványosított társadalmi berendezkedések exportálása, NGO-k által. Annyi a különbség, hogy nem festik át az ország névtábláját. Magyarországon itt az USA hadserege, gazdasága, a liberálisok által politikája, pénze a választási eredmények befolyásolására, egy rakás NGO-ja, egy már művésznevében is nyomásgyakorló nagykövete.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na és? Nem ezt írtam.

 

Segítek:

Az orosz fegyverek miért kerülnek rendszeresen orosz határon kívülre szomszédos országokba azok akarata ellenére és szereznek területet a szomszédoktól?

Az orosz amerikai fegyverek miért kerülnek rendszeresen orosz amerikai határon kívülre szomszédos a világ bármely országába azok akarata ellenére és szereznek területet, befolyást, nyersanyagot, rabszolgákat azoktól szomszédoktól?

 

A szomszédok át vannak húzva, mert az USA jellemzően a Közel-Keleten, Keleten illetve Afrikában, Közép- és Dél-Amerikában avatkozik be. Nyilván nem tudják konkrétan csatolni., de a terület felett átveszik az uralmat, bevezetik a saját törvénykezéseiket, kiaknázzák az ásványi anyagokat, humán erőforrásokat, stb. de ezeket nyilván te is tudod, maximum nem akarod elismerni.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Nyilván nem tudják konkrétan csatolni.,

Az jelentős különbség azért.

de a terület felett átveszik az uralmat, bevezetik a saját törvénykezéseiket, kiaknázzák az ásványi anyagokat, humán erőforrásokat, stb. de ezeket nyilván te is tudod, maximum nem akarod elismerni.

Például hol vették át a terület felett az uralmat?

Nem festik át az ország nevét, elég, ha nyugatbarát, demokrata kormányzat lesz ott.

Demokrata kormányzat! Micsoda fertő! Pfejj, sehol egy jó kis diktatúra.

Hozzánk is érkeztek ehhez pénzek, NGO-k, nagykövet.

Ahja, nagykövetek ilyenek, szoktak lenni külföldön, lefizetik a tendereket és kapunk szar metrót, elavult erőművet, sőt, képzeld, van bank, amit külföldről fizetnek! Ja, várj, az orosz pénz az baráti pénz... de van magyar pénz külföldön, lásd letelepedési kötvények, környező országok médiafelvásárlásai, külföldi NGO magyar támogatása, kutya nem ugat miatta, ilyesmi, ja, várj, a kormány pénze is jó pénz. A rossz pénz az, amivel nem értesz egyet.

Demokrata kormányzat! Micsoda fertő! Pfejj, sehol egy jó kis diktatúra.

Segítek értelmezni:

Ahol letérdelnek az usa-nak, az demokrácia, ahol akármi mást akarnak, akkor az diktatúra.
Tudom, hogy neked ez értelmezhetetlen de a fekete és fehéren kívül vannak még színek. Ha valaki nem olyan szélsőbalos mint te, még nem feltétlen náci. Az a baj hogy ez a szemlélet uralkodott a komcsik és a nácik között is. Vagy velük vagy ellenük. Pont ezt nyomja ma az usa, brüsszel, a hazai bal és a hazai kormány is. Megjöttünk.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Ha valaki nem olyan szélsőbalos mint te, még nem feltétlen náci.

Ha valaki nem olyan náci, mint te, még nem feltétlen szélsőbalos. Én erősen piacpárti vagyok (helló, hatósági ár), a lehető legkisebb államban hiszek (helló, államosítás és cégvásárlás), a progresszivizmust támogatom minden területen (helló, vármegyék), a totális szekularizációt (helló, egyházmilliárdok), a teljes transzparenciát (helló, titkosított szerződések), a környezetvédelem fontosságát (helló, iparminisztériumok), satöbbi. Nehéz rám azt mondani, hogy szélsőbaloldali lennék, ezek jelenleg egy kissé jobboldali zöld pártra jellemző attitűdök. Innen nézve te erősen szélsőjobb vagy, náci attitűdökkel. Ha tőled nézve mindez szélsőbal, akkor lehet, hogy te nem középen vagy, ahogy gondolod.

Igen, anarchokapitalista például.

Ezt jelenti a szélsőliberális? Tehát Elon Musk például szélsőliberális, mert ő nagyjából azt szeretné, ha az állam nem vagy nagyon minimálisan szólna bele a piaci folyamatokba.

Amúgy ettől én messze vagyok, szerintem a piacot hagyni kell működni, de az államnak ellenőriznie kell a piacot, leginkább olyan területeken és úgy, ahol és ahogy a fogyasztók egyesével erre nem képesek; a túlszabályozást ugyanúgy nem tartom jó ötletnek, mint a szabályozás teljes hiányát.

Elon Musk szerintem szimplán egy ideológiai prostituált, azt mondja amivel magára terelheti a figyelmet. A gazdaság a politikai beállítottságnak ugye csak egy része, az elterjedt political compass weboldal is mér kultúrális dolgok mentén is (ráadásul sokszor itt vannak a legnagyobb eltérések manapság). A liberálfasiszta vagy szélsőliberális fogalmak értelme is szinte kizárólag kultúrális szinten értelmezhető, például a vallási kérdések kezelésében, én azt az oldalt akik beperelték Räsänent, szélsőliberálisnak mondanám.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Így van.. a hozzád hasonló gondolkodásúak miatt.

Hogyan definialnad a szabadsagot? Ha nem egyedul elsz egy ko alatt akkor alkalmazkodnod kell mas(ok)hoz (vagy nekik hozzad), tehat nem vagy "teljesen szabad" (vagy ok nem). Ha egy tarsadalomban elsz annak vannak szabalyai, ezek is korlatozzak azt hogy mit tehetsz es mit nem. Ki a szabad a te definiciod szerint?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ez egyszerű. Félelem nélküliség.

Akkor az osember sem volt szabad, mert eleg sok veszely leselkedett ra (persze azt nem tudjuk, hogy felelemkent irta-e le azt az erzest amikor jott a kardfogu tigris es nem volt nala a bunkosbot).

Arra celoztam ezzel, hogy lehet, hogy ilyen egyszeru a definicio, de ez igy nem egyertelmu. En pl. nem felek, de akar felhetnek is (inkabb aggodasnak definialnam) sokmindentol es elegge embertipus + korulmeny fuggo ez.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Jaja. Nem szarsz be, csak barnát pukizol.
Hímezheted akárhogy, félsz, mint az emberek nagy többsége.

Akkor ezzel mondtal valami arrol, hogy mit jelent a szabadsag? En nem erzem, hogy a fenti kijelenteseddel kozelebb kerultem volna ahhoz a definiciohoz ahogy te ertelmezed.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Olyasmire azért mindenképp gondolok, hogy egy nép megválaszthassa, milyen társadalomszervezési elvek mellett akar élni, akkor is, ha az szembe megy a nyugati liberális szokásokkal. Hovatovább valhasson konzervatív elveket, vághassa ki a külföldi titkosszolgálatok fedőcégeiként működő NGO-kat, és így tovább.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

1, Mennyiségileg igen!
2, Nem állítottam az ellenkezőjét, SŐT pontosan erre az állításra reagáltam, próbálva jelezni, hogy egykutya - csak itt ezt nem mindenki fogta fel...

https://hup.hu/comment/2895028#comment-2895028

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Akkor meg tessék elfogadni, hogy a fenyegetettségében támad. Ugyanúgy, ahogyan Izrael is támad iráni és szíriai célpontokat, ha a hírszerzése szerint ott Izrael létét fenyegető fegyvereket gyártanak, tárolnak, fejlesztenek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor meg tessék elfogadni, hogy a fenyegetettségében támad.

Elfogadtuk. Tessék elfogadni, hogy el lesznek picsázva és még nagyobb fenyegetettségük lesz, még több NATO tagország lesz körülöttük.

Ugyanúgy, ahogyan Izrael is támad iráni és szíriai célpontokat, ha a hírszerzése szerint ott Izrael létét fenyegető fegyvereket gyártanak, tárolnak, fejlesztenek.

Szóval akkor szerinted lenne jogalap támadni az oroszokat ugyanezért? Vagy ezt csak az oroszok tehetik meg kifelé?

A globális érdekeik mentén azért mégis úgy tűnik, hogy ha ideiglenesen is, de készek félretenni az ellentéteiket. Mi lesz majd a terv, ha Kína megszállja Tajvant? Beleáll a NATO abba is? Mi lesz majd a terv, ha India megszállja Pakisztánt? Beleáll a NATO abba is? Mi lesz majd a terv, ha Szaudi Arábia megszállja Jement? Beleáll a NATO abba is? Amennyire az ukrajnai invázió egyesítette a nyugat nagy részét, éppen annyira egyesíti ez a "világrendőr" szerepkör a többi régió országait.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Mibe? Mi a kérdésed? Érdekérvényesíteni és befolyásolni ezer módon lehet. Amikor az oroszok dobálóztak érdekszféra érvelésekkel akkor arra rögtön rárepültek sokan, hogy itt szuverén országok szuverén döntéseiről van szó, nincs semmiféle "nyugati érdekszféra". Most pedig hirtelen ellenérvként megállja a helyét, hogy Tajvan nyugati érdekszféra-e vagy sem?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Csak a lüke vérpistikék hiszik azt, hogy az oroszok Ukrajna bekebelezése után megállnak az Ukrán-Magyar, Ukrán-Szlovák, Ukrán-Lengyel, Ukrán-Moldáv, stb határon és nem akarnak egy tapodtat sem továbbmenni nyugat felé.
Putyin egyértelműen kinyilvánította, hogy a szovjet éra katonai határai akarja visszaállítani, ami sajnálatosan a Magyar-Osztrák, a Német-Cseh, Német-Lengyel, Bulgár-Görög, stb.
Ha ez valakinek így elfogadható, az minimum hazaáruló.

És a magam részéről úgy gondolom, hogy a tajvani meccs már régen lefutott. A kérdés csak az, hogy mikor rendezik a derbit.

A globális érdekeik mentén azért mégis úgy tűnik, hogy ha ideiglenesen is, de készek félretenni az ellentéteiket.

Ideiglenesen.

Mi lesz majd a terv, ha Kína megszállja Tajvant? Beleáll a NATO abba is?

A NATO vélhetően nem, USA vélhetően igen.

Mi lesz majd a terv, ha India megszállja Pakisztánt? Beleáll a NATO abba is? Mi lesz majd a terv, ha Szaudi Arábia megszállja Jement? Beleáll a NATO abba is? Amennyire az ukrajnai invázió egyesítette a nyugat nagy részét, éppen annyira egyesíti ez a "világrendőr" szerepkör a többi régió országait.

Szíriát tekintve az oroszok is szerették játszani a világrendőr szerepkört, csak épp a fingóversenyben beszartak. Értem én, átjött már korábban is, hogy a világnézeted erősen USA és NATO ellenes, de akkor ne akarj olyan szerepkörben tetszelegni, hogy te tényeken alapulva hozod a semleges hozzáállást.

A NATO vélhetően nem, USA vélhetően igen.

Miért ad kiképzést akkor tajvani katonáknak a NATO? Miért adnak ki állásfoglalásokat tajvanról, mint az egyik MNNA (főbb nem-nato tag szövetséges)? Ha a szemedben szét lehet választani az amerikai érdekeket a NATO-tól, akkor valóban hagyjuk. Ezt a semlegességet meg te hoztad a beszélgetésbe, én azt állítottam, hogy nem a véleményemre kérdezek rá amikor elindítok egy diskurzust, hanem megtörtént eseményekre vagy tényekre. A politika közügy, nincs semleges hozzáállás, mert az apolitikus ember is tettei vagy azok hiánya révén befolyásolja a közélet alakulását.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Apróság, de NEM a NATO ment Tajvanra, hanem a tajvaniak Olaszországba. „six-month academic programme with senior officials in Italy” és "This was an academic exchange, not a military exchange," he said.
Moszkvában merciket osztogatnak, igaz e? :D

Te hoztad ide Olaszországot... Még Rasmussen ideje alatt volt szó ilyesmiről (2010-es évek eleje), én kérek elnézést ha nem rendelkezem pontos információkkal arról, hogy mi, hol és hogyan valósult meg az ígéreteikből.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem idéztél be forrást, így írásod a mese kategóriája.

Ha esetleg erre gondoltál
„TAIPEI, Jan 5 (Reuters) - Democratic countries should make it clear the "severe economic consequences" China would face should it move against self-governed Taiwan, the former NATO secretary-general said during a visit to the island on Thursday.”
akkor erősen javaslom az economic szó értelmezését.

Ez a dán ürge évek óta lobbizik azért, hogy felfegyverezzék, közös hadgyarkolatokat tartsanak, kiképzést nyújtsanak és minden eszközzel segítsenek tajvannak, számtalan interjúban és közleményében van szó erről. Valóban nem voltam ott és nem tudok egy adott időpontban és helyen megtörtént eseményt prezentálni számodra. Ha személyeskedni szeretnél mások angol tudásáról, ahhoz viszont nem fogok asszisztálni.

Egyébként is a fő kérdés az volt, hogy vajon mit reagálnának, belefolynának-e. Az azon való rugózás ha tévedtem abban, hogy történt-e kiképzés legfeljebb a hozzászólások számát növeli.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ha szeretnél a közeljövőben új mobiltelefont, számítógépet vagy nem(kevésbé)  kémkedő kamerát, akkor a te érdeked is az, hogy Tajvan-t ne rohanja le Kína.
Mivel az agyhalott EU bürokraták hagyták elsorvadni az EU-s chip (és egyéb, pl solar panel) gyártási iparágakat, így q nagy érvágás lenne Tajvan függetlenségét elveszíteni.

De szólj, ha ezt nem így látod.

Egyébként meg - szerintem -  úgy fog kezdődni Tajvan lerohanása, hogy Észak Korea betámadja Dél Koreát és az így keletkező zavarral megosztja az USA közelben állomásozó haderejét. Nem véletlen, hogy a dagi folyamatosan szórakoztatja Japánt meg Dél Koreát. Meg az USA-t.

Mivel az agyhalott EU bürokraták hagyták elsorvadni az EU-s chip (és egyéb, pl solar panel) gyártási iparágakat, így q nagy érvágás lenne Tajvan függetlenségét elveszíteni.

Épp elég nagy probléma ha nekem Magyarországon azon kell aggódnom, hogy az ellátási láncaim függenek-e egyetlen ázsiai országtól. Ha nemzetközi színtéren nem tudnak diplomáciailag együttműködni a különböző felek (pl. mert sem az oroszok a pánszláv tévképzeteikből, sem a kínaiaik az információs háborúzásaikból, sem az amerikaiak az erkölcsrendőri szerepükből képtelenek engedni) akkor kell valami alternatíva a jelenlegi globalizációs folyamatokra, amíg még egyáltalán lehetséges.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ezek ideiglenes érdekek amikkel ideiglenesen egyet tudnék érteni a jelenlegi helyzetben, de ettől még az eszközöket vitatom. Főleg azzal a nagy képpel van problémám, ahogyan a diplomáciai utak rendről rendre csődöt mondanak nagyhatalmi pozíciók miatt, és újra itt állunk egy újabb világháború küszöbén, mert inkább fizetnek a felek defcon szintek növelésével, csak presztízzsel ne kelljen. A jelenlegi században szerintem luxus olyan status quo szerint érvelni, ami konkrétan évtizedről évtizedre változik igen erőteljesen. Elvitatkozunk arról, hogy most akkor védelmi szövetség-e a NATO, miközben a világtrend egyértelmű: fegyverkezik mindenki. Ukrajna jelenlegi helyzete és az invázió Oroszország egyedüli felelőssége? Igen. A helyzet ami ide vezetett viszont azoknak a felelőssége, akik egypólusú világrendet akarnak ráerőltetni az ún. "nemzetek feletti" intézményekre. Hová mutatnak ezek a folyamatok? Közel 80 évvel ezelőtt a Commonwealth és az UN úgy alakult meg, hogy valószínűleg mindenki komolyan hitt benne, hogy egy gyarmatok utáni világban is lehetséges a "nemzetek felettiség" és az ellentétek erőszak nélküli rendezése. Ez egyértelműen csődöt mondott, mert a bürökrácia és az imperializmus megette az idealizmust reggelire, és bármennyire úgy hisszük, hogy ezen nyugati szervezetek mögött áll "az egész világ", valójában a világ jelentős része nem kér belőle.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Miért kellett volna idealistákat sorolnom? Az általad említett utilitarizmusnak eleve nem az a másik oldala, hanem a szocialista vagy konzervatív irányzatok.

Edit: Ja hogy szerkesztetted az egész hozzászólást. Nekem igazából mindegy, az ha te mérlegelnél több véleményt attól még ugyanaz a vérgőzös hozzáállás lenne a mainstream.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Amerikai vezetés, amerikai érdekek, amerikai célokra alapulás, amerikai műveletek feltétlen támogatása, amerikai beszállítók elsőbbsége... Elég nehéz nem "összekeverni".

Ja-ja-ja... nehéz összekeverni, mégis megteszed. Ezek szerint direkt.

Ezért igényelte Oroszország a pufferzónát.

https://hup.hu/comment/2895733#comment-2895733

Kedves kettos mercevel peldalozo, akkor az oroszoknak lehet a NATO s*ggebe raketat tenni, de a NATO-nak nem lehet az oroszok s*ggebe? :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Kalinyingrád milyen messze van az USA-tól?

Ha most a NATO helyett az USA-val peldalozol akkor nezzuk mar meg, hogy az USA es Oroszorszag kozott mekkora pufferzona van :)

Hogy is volt az a kubai rakétaválság?

A multban... amikor Magyarorszagon is voltak (orosz!) nuklearis raketak (titokban!)... nem a hideghaboru eveit eljuk mar szerencsre.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Milyen pufferzonat? Oroszorszag ural elotti resze is akkora, mint egesz europa, moszkva elott 1000km pufferzona van mar. Egesz oroszorszagot nezve meg semmifele pufferzonarol szo se kell, hogy legyen.

Nevetseges ez a pufferzona erv egy modern hadsereg mellett.

Egesz egyszeruen az tortent, hogy a szovjet erdekszfera egyre inkabb kicsuszott a kezukbol a pocsek, szovjet idokbol visszamaradt hozzaallas/politika miatt, es erre bemorcogtak. Tisztara mint egy 3 eves kisfiu az oviban, vazger.

Akart már akkoriban is, 2013-ban volt felmérés EU csatlakozás kapcsán, a nyugati területeken 75 százalékos támogatottsága volt a csatlakozásnak, centrális területeken 50 százalék körül, a déli és keleti területen volt kisebbségben a csatlakozás ügye, de ott is szignifikáns volt az EU csatlakozás támogatottsága. Pont ezért lett "forradalom", mert nem arról volt szó a választások előtt, ami felé megindult a megválasztott vezetőség.

Amúgy tavaly már a keleti és déli területeken is 70 százalék fölé nőtt a csatlakozás igénye, a nyugati területeken pedig elérte a 90 százalékot... sokat segítettek az oroszok ebben, akaratuk ellenére.

Akart már akkoriban is, 2013-ban volt felmérés EU csatlakozás kapcsán, a nyugati területeken 75 százalékos támogatottsága volt a csatlakozásnak, centrális területeken 50 százalék körül, a déli és keleti területen volt kisebbségben a csatlakozás ügye, de ott is szignifikáns volt az EU csatlakozás támogatottsága. Pont ezért lett "forradalom", mert nem arról volt szó a választások előtt, ami felé megindult a megválasztott vezetőség.

Gondolom van valami konkrét infó erről, mert én nem találtam (nem ezerfős mintavételezésre gondolok).

 

Amúgy tavaly már a keleti és déli területeken is 70 százalék fölé nőtt a csatlakozás igénye, a nyugati területeken pedig elérte a 90 százalékot... sokat segítettek az oroszok ebben, akaratuk ellenére.

Ezt egy háború alatt ki és hogyan tudta függetlenként felmérni?  

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Értem. Ha neked szimpatikusabbak tartják a választásokat, akkor annak eredményét elfogadod és el is hiszed a pártatlanságát, míg ha a neked nem tetszők tartják ezeket, akkor természetesen nem. Így teljesen világos...

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

A képlet nem ennyire egyszerű, hiába akarsz maszatolni. Két alapkérdést kell megvizsgálni:

  1. Van e alkotmányos lehetőség területi kérdésről népszavazást vagy sem?
  2. Adottak e a szabad akaratnyilványitás, azaz a titkos szavazás feltételei vagy sem?

Az első kérdésre a válasz, hogy nem volt lehetőség Ukrajna területi integritását érintő kérdésben helyi népszavazást kiírni.

A második kérdésre a válasz, hogy az ajtóban megjelenő fegyveres orosz katonák jelenlétében ellenszavazatot leadni, enyhén szólva nem túl egészséges.

  1. Van e alkotmányos lehetőség területi kérdésről népszavazást vagy sem?
  2. Adottak e a szabad akaratnyilvánitás, azaz a titkos szavazás feltételei vagy sem?

1991-ben volt-e?

1, Annó nem volt ez teljesen egyértelmű, csak akkor nyugaton mindenki mással volt elfoglalva

2, Ha a Krím helyzetét megvizsgálod (1991 utáni egyezmények), akkor ahhoz hogyan is viszonyul egy NATO csatlakozás?

 

A második kérdésre a válasz, hogy az ajtóban megjelenő fegyveres orosz katonák jelenlétében ellenszavazatot leadni, enyhén szólva nem túl egészséges.

Ahogy a gazdaságot irányítók nyugati erők ellen sem.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Ahogy a gazdaságot irányítók nyugati erők ellen sem.

Mi az a tudatmódosító anyag amit központban kaptatok? Nem te vagy az első aki nekiált stand upolni ma! buccaners és bolond hasonló tüneteket produkál...  carlcolt is be van pörögve. :)

  1. Van e alkotmányos lehetőség területi kérdésről népszavazást vagy sem?
  2. Adottak e a szabad akaratnyilvánitás, azaz a titkos szavazás feltételei vagy sem?

1991-ben volt-e?

1, Annó nem volt ez teljesen egyértelmű, csak akkor nyugaton mindenki mással volt elfoglalva

2, Ha a Krím helyzetét megvizsgálod (1991 utáni egyezmények), akkor ahhoz hogyan is viszonyul egy NATO csatlakozás?

 

A második kérdésre a válasz, hogy az ajtóban megjelenő fegyveres orosz katonák jelenlétében ellenszavazatot leadni, enyhén szólva nem túl egészséges.

Ahogy a gazdaságot irányítók nyugati erők ellen sem.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Értem. Ha neked szimpatikusabbak tartják a választásokat, akkor annak eredményét elfogadod és el is hiszed a pártatlanságát, míg ha a neked nem tetszők tartják ezeket, akkor természetesen nem. Így teljesen világos...

Az egyik transzparens volt és odaengedtek független megfigyelőket, a másik nem volt transzparens és nem engedtek oda független megfigyelőket, házi feladat: kitalálni, hogy melyik-melyik.

Értem én, hogy szeretsz fogadatlan prókátor lenni, DE

Az egyik transzparens volt és odaengedtek független megfigyelőket, a másik nem volt transzparens és nem engedtek oda független megfigyelőket, házi feladat: kitalálni, hogy melyik-melyik.

Vajon voltak-e orosz megfigyelők az elsőn? Persze, ja még sem :)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Szovjet infrastruktúrán történt a szavazás, oroszokkal volt tele az ukrán államapparátus; az elismeréssel kapcsolatban meg keress rá arra a mondatra, hogy "Boris Yeltsin recognized Ukraine as independent". Időnként mondasz hajmeresztő dolgokat alátámasztás nélkül, időnként meg világszerte széles körben és jól dokumentált történésekről nem találsz semmit, függően attól, hogy mi a prekoncepciód...

Ja, hogy most hirtelen kerestél valamit :) Legyen:

"1954-ben Nyikita Hruscsov odaajándékozta a területet az ukrán tagköztársaságnak.
Erre több magyarázat is lehet , az egyik szerint a pártfőtitkár nem volt színjózan, egy másik változat szerint a Krímet valóban ajándéknak szánta a második világháború alatt sokat szenvedett ukránoknak. Bár Hruscsov orosz volt, de az ukrán kommunista pártban csinált politikai karriert, talán ezért is húzott errefelé a szíve.
A Szovjetunió bukása után sokan arra számítottak, hogy Borisz Jelcin majd visszaköveteli a területet Oroszországnak, de ez nem történt meg. Amikor Ukrajna 1991-ben népszavazást tartott a függetlenségről, a krímiek 54 százaléka szavazott igennel, amiért a félsziget széles körű autonómiát kapott. Egy rövid időre még saját elnököt is választhatott, ezt a jogot azonban Kijev idővel megvonta."

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Na, tehát saját magad kikurkásztad a feltett kérdéseidre a választ:

a, Oroszország elismerte a Ukrajna függetlenségét és területi integritását,

b, a krímieknek is a többsége (54 százaléka) szavazott az ukrán függetlenség mellett,

c, a népszavazást teljesen tisztán és transzparensen hajtották végre.

Vajon voltak-e orosz megfigyelők az elsőn? Persze, ja még sem :)

 

Voltak és el is ismerték a népszavazás eredményét.

 

:) Így van, minő véletlen, hogy autonómiát kaptak, azért mert úgy szavaztak ahogyan :)

Szövegértés és értelmezés?

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Szövegértés és értelmezés?

Én is ezt kérdezem. Onnan indultunk, hogy kétségbe vontad az ukrajnai népszavazás tisztaságát, oda jutottunk - általad hozott idézettel, hogy Oroszország még aznap elismerte az ukrajnai függetlenséget, sőt, még a Krím-félsziget eredményeit is elfogadta, hogy a többségük a független Ukrajnához akar tartozni. Ezen semmi nem változott három évvel később, amikor lett volna lehetősége Oroszországnak egyezkedni. Sőt, további másfél évtizeden keresztül semmi változás nem volt az oroszok igényeiben. Mi a lófaszról akarsz ezek után szövegértésről vitázni?

Tudod, mikor változott meg az oroszok álláspontja? Amikor földgázt találtak a déli és keleti ukrán országrészeken.

 Onnan indultunk, hogy kétségbe vontad az ukrajnai népszavazás tisztaságát

Így van. Szóval az egész Krímnek ígértek egy autonómiát, amit aztán -miután oda szavaztak ahova kell- szépen el is vettek. Mit nem értesz?

 

Sőt, további másfél évtizeden keresztül semmi változás nem volt az oroszok igényeiben. 

Nyilván addig nem, amíg az egyetlen déli tengeri kijáratát nem akarták az ukránok a NATO-nak adni :) Mi a baj? Csak annyi mint az USA-nak a kubai rakétákkal he??? ;)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Nyilván addig nem, amíg az egyetlen déli tengeri kijáratát nem akarták az ukránok a NATO-nak adni :) Mi a baj?

Az oroszoknal meg nem talaltak fel a repulest, hogy ennyire fontos az a kikoto? Csinalhatnak egy masikat maguknak Szocsiban vagy barmelyik telepulesen ami nekik tetszik, van ott eleg tengerpartjuk. Nincsenek elzarva semmitol, mi az hogy "egyetlen deli kijarat"?

Csak annyi mint az USA-nak a kubai rakétákkal he??? ;)

Miert? A Krimet is tele akarjak sz*rni atomraketakkal, mert az olyan jo jatek?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nyilván addig nem, amíg az egyetlen déli tengeri kijáratát nem akarták az ukránok a NATO-nak adni :)

Végülis egészen a Boszporuszig is kijárhatnak rajta, amit egy NATO tag ellenőriz. Ez egy igen fontos  ok... :-/ (pont ezért tart fenn Szíriában tengerészeti támaszpontot)

Így van. Szóval az egész Krímnek ígértek egy autonómiát, amit aztán -miután oda szavaztak ahova kell- szépen el is vettek. Mit nem értesz?

És aztán ez kb. 25 éven át nem volt gond? :D

Nyilván addig nem, amíg az egyetlen déli tengeri kijáratát nem akarták az ukránok a NATO-nak adni :) Mi a baj?

Egyrészt az Ukrajna egy független ország, ahhoz a szervezethez csatlakozik, amelyiktől nagyobb biztonságot remél, másrészt ezt hívják ürügynek, amit te igen gyakran keversz ok-okozattal. Az egész tenger nyugati kijáratát egy NATO tagország őrzi és a NATO tagország fővárosán keresztül lehet bejutni, az oroszoknak pedig van több kikötőjük is. Amúgy hozzátenném, hogy az oroszoknak van összesen 37654 kilométer tenger és óceánpartjuk, ebből a fekete tengeri partszakasz eddig 421 kilométer volt. Nyilván kevés volt, több kellett.

Csak annyi mint az USA-nak a kubai rakétákkal he??? ;)

Á, szóval az oroszok a kalinyingrádi enklávéból is eltakarodnak a rakétáikkal, ugyanezen indokok alapján?

--

A talált gázmezőkkel amúgy mi van? Elegánsan kihagytad.

Nem tudom, mi van?

Elég baj az, mert ez nem ürügy, hanem ok.

Megtalálták a ruszkik és

Nem ők találták, nekik csak nem tetszett, hogy az ukránok megtalálták: "Rough estimates predict that the Ukrainian shelf may contain more than two trillion cubic meters of gas. The exact figure is yet to be determined since two-thirds of the country’s maritime area passed to de facto Russian control following Moscow’s illegal annexation of Crimea in 2014."

Ez nagyjából annyi földgáz, amennyi 15-20 évnyi orosz export volt az EU felé. Na, ez az oka annak, hogy a Krím-félszigetet annektálták és az egész ukrajnai tengerpartot annektálni akarják. Minden más csak ürügy, az egész náci-narratíva is, ahogy a múlt héten Prigozsin kibökte véletlenül.

Megtalálták a ruszkik és

Nem kérlek, nem ezt írtam, ne ragadj ki részleteket!

 Megtalálták a ruszkik és felrobbantották az Északi-Áramlat2?

Tudod ilyet lehet játszani...

Elég baj az, mert ez ... ürügy

 

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

 Onnan indultunk, hogy kétségbe vontad az ukrajnai népszavazás tisztaságát

Így van. Szóval az egész Krímnek ígértek egy autonómiát, amit aztán -miután oda szavaztak ahova kell- szépen el is vettek. Mit nem értesz?

 

Sőt, további másfél évtizeden keresztül semmi változás nem volt az oroszok igényeiben. 

Nyilván addig nem, amíg az egyetlen déli tengeri kijáratát nem akarták az ukránok a NATO-nak adni :) Mi a baj? Csak annyi mint az USA-nak a kubai rakétákkal he??? ;)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy Hruscsov egy bevodkázott éjszaka után 'odaadta' Krímet Ukrajnának? (Pontosabban a tagköztársaságnak.)
 

Segítsek értelmezni ezt a jelet: "" ?

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

unFrankó írta:

Szovjet infrastruktúrán történt a szavazás, oroszokkal volt tele az ukrán államapparátus; az elismeréssel kapcsolatban meg keress rá arra a mondatra, hogy "Boris Yeltsin recognized Ukraine as independent". Időnként mondasz hajmeresztő dolgokat alátámasztás nélkül, időnként meg világszerte széles körben és jól dokumentált történésekről nem találsz semmit, függően attól, hogy mi a prekoncepciód...

Nem emlékszem, hogy kiabáltál volna linkért!

 

 Az, hogy oroszpárti propagandista lennél, fel sem merült bennem.

Remélem, mert ki nem állhatom őket...a családomban gyak. mindenki ellenük harcolt.
Az, hogy ebből nem következik, hogy nem az usa keveri (ismét) a szart, az már más kérdés. Az intelligencia egyik alapköve, hogy nem érzelmi (szeretem, utálom) alapon állunk a dolgokhoz. Kb. mintha azért mert a ballibsiket utálom, azt vonod le, hogy fityiszes vagyok. Remélem nincs szövegértési gondod...próbáltam lemenni alsóba ;)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Gondolom van valami konkrét infó erről, mert én nem találtam

Pölö: https://www.kiis.com.ua/?lang=eng&cat=reports&id=1125&page=2

(nem ezerfős mintavételezésre gondolok).

Ja, legyen minden évben minden kérdésben teljes népességet érintő felmérés, nyilván, mert ha számodra kellemetlen eredményű egy közvélemény kutatás, akkor azt diszkreditálni kell valamilyen hülye indokkal.

Ezt egy háború alatt ki és hogyan tudta függetlenként felmérni?  

A háború nem jelenti azt, hogy az ország nem funkcionál, nem áll meg az élet. Egy dolgot ért el Oroszország: az ukránok egységesen és kurvára utálják az oroszokat, illetve egységesen és kurvára akarják az EU és NATO tagságot. Még az oroszul beszélő oroszok többsége is EU és NATO párti lett. Nem hülyék, látják, hogy mi van az EU-ban és mi van az oroszoknál.

Nem, nem lehet elintézni. Pusztán az a tény, hogy ezt a háborút is kiprovokálták azok, akik most a megmentő, meg az igazságosság bajnokának tüntetik fel magukat.
Aztán kezdjük el sorolni, hogy hova avatkozott be az USA és hol provokált háborút... Korea, Vietnám, a komplett Közel-Kelet, Afrika, stb.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Aztán kezdjük el sorolni, hogy hova avatkozott be az USA és hol provokált háborút... Korea, Vietnám, a komplett Közel-Kelet, Afrika, stb.

Gondolom ekozben minden mas nemzet (oroszokat beleertve) angyal volt. Amugy a jelenlegi helyzetrol van szo. Vegyuk elo esetleg a torok hodoltsag idejet es erre hivatkozva tamadjuk meg Torokorszagot? A mult nem megvaltozathato, de tanulni lehet(ne) belole.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

1, Senki nem nevezett angyalnak senkit - de ne már :) Most az van kb., hogy lehúzz valakit a baloldali szomszédja, a jobb oldali meg azért segít, hogy aztán ő húzhassa le...
2, Nem kell visszamenni az ősközösségbe, pláne azért nem, mert a jelenlegi helyzet akkor még nem volt kódolva, míg '19 után gyakorlatilag a mai napig igen, mivel az USA akkora gazdasági és katonai fölényre tett szert, hogy elkezdett mindenhova bepofátlankodni...

3, 1945 után melyik állam avatkozott bele más államok ügyeibe a legtöbbet fegyveresen?

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Van valami konkret magyarazatod arra, hogy miert jo az barkinek, hogy az oroszok megtamadtak az ukranokat?

mivel az USA akkora gazdasági és katonai fölényre tett szert, hogy elkezdett mindenhova bepofátlankodni...

Ha ez igy van, erre mi a megoldasod?

Az, ha az oroszok utanozzak ezt jo fenyben tunteti fel oket?

Miert viszik a lakossagot a vagohidra? Kinek is jo ez? Mit nyernek vele?

Ha XY bemos valakinek az utcan egy nagyot utana hivatkozhat arra, hogy a multban normalis volt az utcai verekedes?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Pusztán az a tény, hogy ezt a háborút is kiprovokálták azok, akik most a megmentő, meg az igazságosság bajnokának tüntetik fel magukat.

A provokacio egyebkent hogyan mukodik? Szerintem egy intelligens kormanyzat tud olyan valaszt adni provokaciora amihez nem szuksegesek tankok, csupan targyaloasztalhoz kellene ulni.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Biden hallani sem akart arról, hogy tárgyaljon Putyinnal Ukrajna semlegességéről. Szóval ja, nem volt meg a tárgyalási szándék.

Nézd, ha te bármilyen minimálisan tárgyalási alapnak tekinted, hogy visszaáll a volt KGST érdekszféra és jönnek az oroszok állomásozni, akkor te szimplán hazaáruló vagy. Putyin nagyjából ezzel nyitott, mint követelés.

Még mindig semlegességről beszélek.

Igen, ezt már tudom, hogy neked van egy nagy álomvilágod, amit összeálmodtál magadnak, onnan beszélsz ki és mondasz dolgokat a valós világról, tapasztalatok és tények ismerete nélkül. Putyin nem semlegességről beszélt.

nem kellene kiszolgálnotok szóban és tettekben az Egyesült Államok valamint az EU elitjének érdekeit.

A te altalad hangoztatott dolgok akkor Oroszorszag elitjet szolgaljak? Nem az orosz nep rendelte meg a specialis akciot.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Engem még az is roppantul fog érdekelni, hogy ha elvillan néhány nukleáris fegyver...

Rajtad kivul egyetlen emberrol hallottam aki ilyesmirol beszelt. Remelem lattad amikor kirohogtek a kulugyminiszteret nemreg.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Viszont a háborúba be lett húzva az energia az EU szankciós ámokfutása következtében.

Igen, a benzinre is azért került ársapka még 2021 november végén, mert három hónappal később kitörő háború után két hónapra meghozott gázt és olajat nem érintő szankció időgépbe ült. A gáz is azért tetőzött egyszer már fél évvel a háború előtt, mert a szankciók ámokfutottak. Aztán most azért kevesebb a földgáz és az olaj ára, mint a háború és a szankciók előtt 2021 decemberében, mert az egy évvel későbbi olajra kivetett szankciók el vannak hibázva.

Tudod te követni azért ezeknek a dolgoknak az időrendiségét, vagy csak szopod és nyeled a propagandát, ami ömlik rád?

Csak te beszélsz az árakról, nem én.

Tudod, miről beszéltünk? A szerződések érvényességéről, amelyről megjegyeztem, hogy háborúban semmi jelentőségük. Mire mondtad, hogy de, van. Mire én mondtam, hogy az energia éppen be lett vonva a háborús eszköztárba, kvázi fegyver mindkét oldalon. Ez kicsit olyan, mintha az ukránok kilőnének egy rakétát az oroszokra, majd küldenének nekik egy számlát, hogy fizessék ki, mert hát ez a rakéta pénzbe került nekik. Értem én a viccet... :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak te beszélsz az árakról, nem én.

Na, hatott a valóságinjekció? Szankciókról írtál, holott a szankciók egyrészt nem érintik az energiát, másrészt az gáz és olajat érintő ellátási- és ár problémák több mint fél évvel a háború és ezért nyilván a szankciók előtt már jelentkeztek.

A szerződések érvényességéről, amelyről megjegyeztem, hogy háborúban semmi jelentőségük.

Hogyne lenne jelentőségük. Az országunk például szerződéses alapon veszi a gázt és az olajat az oroszoktól.

Mire én mondtam, hogy az energia éppen be lett vonva a háborús eszköztárba, kvázi fegyver mindkét oldalon.

Te szankciókról beszéltél, igen, az energia be lett vonva a háború eszköztárba, már az háború előtt, ugyanis már 2021 nyarán baszakodtak az oroszok a szállítással.

Hogyne lenne jelentőségük. Az országunk például szerződéses alapon veszi a gázt és az olajat az oroszoktól.

Aztán mi lenne, ha az oroszok szerződést szegnének? Hadat üzennénk nekik? Dühösen ráznánk az öklünket, és hangosan kiabálnánk? Sírásra görbülne a szánk? Felszólítanánk őket a szerződések betartására, mert különben irgum-burgum? Vagy ezt mégis hogyan kellene elképzelnem?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Idióták. Van bennük egy történelmi sértettség, ami közvetlenül nem is érinti a mai generációt. A jól prosperáló békés és gazdag életüket fogják lerombolni ezen érzelmi heveskedés miatt. Késő lesz ráébredni, hogy nem a felhőtlen boldogság összeégett testtel, átlőtt vesével a sárban fetrengeni kínok között, mindezt azért, mert fortyogott a revans utáni vágy. Az USA pedig aljas módon rájátszik erre az érzelemre, és be is fogja rángatni Lengyelországot a háborújába, mert annyi esze van, hogy a lehető legkevesebb amerikai áldozattal akarja legyűrni Oroszországot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Idióták.

Van hazájuk és szeretik is, nem csak úgy odaszülettek, ahogy te ide.

Van bennük egy történelmi sértettség, ami közvetlenül nem is érinti a mai generációt. A jól prosperáló békés és gazdag életüket fogják lerombolni ezen érzelmi heveskedés miatt. Késő lesz ráébredni, hogy nem a felhőtlen boldogság összeégett testtel, átlőtt vesével a sárban fetrengeni kínok között, mindezt azért, mert fortyogott a revans utáni vágy. Az USA pedig aljas módon rájátszik erre az érzelemre, és be is fogja rángatni Lengyelországot a háborújába, mert annyi esze van, hogy a lehető legkevesebb amerikai áldozattal akarja legyűrni Oroszországot.

Felmerült valaha benned, akár csak egy kicsit, hogy te ingyen vagy hasznos idióta az oroszok kezében? A lengyelekben nem történelmi sértettség van, hanem ismerik az orosz birodalmi törekvéseket és nem felejtették el azt az időszakot, amit te igen.

A hazaszeretet fontos, ellenben az élet az egyetlen, ráadásul sérülékeny. Szó sincs semmiféle hazaszeretetről, pusztán az amerikai nagyhatalmi törekvések kiszolgálásáról. Ezért írtam, hogy idióták. Senki sem támadta meg őket, ráadásul Putyin nem annyira ostoba, hogy nekimenjen a NATO-nak, amikor egyelőre Ukrajna is fejtörést okoz neki. Jó, igaz, hatalmas NATO fegyveres támogatással.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A hazaszeretet fontos, ellenben az élet az egyetlen, ráadásul sérülékeny.

Hát, Petőfik forog a sírjában, legyen akárhol is.

Szó sincs semmiféle hazaszeretetről, pusztán az amerikai nagyhatalmi törekvések kiszolgálásáról.

Neked nagyon durván egysíkú az világképed. Valahogy teljes mértékben ignorálod, hogy az oroszok területszerző háborút folytatnak, erőszakkal gyömöszölik be a Föderációba a szomszédos országokat, gondolom erről is USA tehet valahogy. A csecsen háborúk is USA miatt törtek ki. A dagesztáni háború is USA miatt tört ki. A grúz háború is USA miatt tört ki. A tádzsikisztáni háború is USA miatt tört ki. A dél-oszét háború is USA miatt tört ki. És akkor csak az utóbbi 30 év háborúit említettem. Ezeknél mind meg tudod magyarázni, hogy USA miatt tört ki?

Senki sem támadta meg őket, ráadásul Putyin nem annyira ostoba, hogy nekimenjen a NATO-nak, amikor egyelőre Ukrajna is fejtörést okoz neki.

Látod, ezért akar Oroszország minden szomszédja önként NATO tag lenni. Olvasd fel hangosan, hátha úgy megérted.

Petőfi értett a költészethez, de ebből egyetlen pillanatra sem következik, hogy minden gondolatával feltétel nélkül egyetértek.

A végéhez: Lengyelországról volt szó. Lengyelország pedig NATO tag. Bele fogja húzni őket is a háborúba, és az nem lesz nekik jó. Az fájni fog.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Petőfi értett a költészethez, de ebből egyetlen pillanatra sem következik, hogy minden gondolatával feltétel nélkül egyetértek.

Te amúgy mit értesz hazaszereteten? Hagyjanak békében?

A végéhez: Lengyelországról volt szó. Lengyelország pedig NATO tag. Bele fogja húzni őket is a háborúba, és az nem lesz nekik jó. Az fájni fog.

A NATO egy védelmi szövetség, nem húz bele senkit a háborúba, viszont, ha az oroszok arról fantáziálnak, hogy lerohanják a lengyeleket, akkor a NATO kutya kötelessége megerősíteni a védelmi vonalakat a lengyelek kérésére. Ezért van a NATO, ez a lényege. Ha az oroszok nem rázzák a kerítést évtizedek óta, akkor nem lenne NATO a szomszédos országokban. De rázzák a kerítést és folytatólagosan területeket foglalnak el, és területszerző háborúkkal fenyegetik a környező országokat.

A finnek is akkor döntöttek a NATO tagság mellett, amikor megkapták a fenyegetést, hogy újra Oroszország része lesz az a terület, ahogy volt száz évig a cári időben. Amíg az oroszok nem fenyegetőztek és nem sorakozott fel némi hadsereg a határaik mellett, addig nem akartak NATO tagország lenni. Nem a NATO terjeszkedik agresszíven, hanem az oroszok. Próbáld ezt a pötty agyaddal egyszer átgondolni.

Csak azt nem értem ebben a "dehát a NATO védelmi szövetség" mantrában, hogy Jugoszlávia melyik NATO államot támadta meg ami alapján jogilag elfogadható volt annak 1999-es bombázása? A boszniai szerb haderő pontosan mit követett el amihez a NATO-nak bármi köze is volt 1995-ben? Afganisztánban mit kerestek NATO erők 13 éven keresztül? A szomáliai kalózokhoz pontosan mennyi közük is van, melyik afrikai ország NATO tag? Szemezgethetsz te is, ha gondolod.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Csak azt nem értem ebben a "dehát a NATO védelmi szövetség" mantrában, hogy Jugoszlávia melyik NATO államot támadta meg ami alapján jogilag elfogadható volt annak 1999-es bombázása?

Ez például egységes és vétó nélküli ENSZ felkérésre történt, egy folyamatban lévő népirtást megelőzendő.

Afganisztánban mit kerestek NATO erők 13 éven keresztül? A szomáliai kalózokhoz pontosan mennyi közük is van, melyik afrikai ország NATO tag? Szemezgethetsz te is, ha gondolod.

Ezeknél is az a közös, hogy vagy vétó nélküli egységes ENSZ felkérésre történt, vagy az ötös cikkely alapján. De ez le is van írva a linken, elolvastad?

Ez például egységes és vétó nélküli ENSZ felkérésre történt,

"NATO countries attempted to gain authorisation from the UN Security Council for military action, but were opposed by China and Russia, who indicated that they would veto such a measure. As a result, NATO launched its campaign without the UN's approval, stating that it was a humanitarian intervention." Én elolvastam, te elolvastad?

egy folyamatban lévő népirtást megelőzendő.

Akkor most végülis mi is a különbség az oroszok indokai és a NATO indokai között ahhoz, hogy világrendőrséget játsszanak? Ráadásul ez az "azért jogos, mert ők megszavazták" kicsit olyan Münchausen báró lova dolog.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ilyenek ezek a liberálisok. Leírják magabiztosan a hazugságot, s azt gondolják, attól igazzá válik. ENSZ felhatalmazással... az. Nem volt semmiféle felhatalmazás, csak Szerbia megtámadása. Nem, mintha egy védelmi szövetség bármiféle felhatalmazás alapján támadhatna.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"NATO countries attempted to gain authorisation from the UN Security Council for military action, but were opposed by China and Russia, who indicated that they would veto such a measure. As a result, NATO launched its campaign without the UN's approval, stating that it was a humanitarian intervention." Én elolvastam, te elolvastad?

Megmutatnád ennek az idézetnek a forrását? Mert szerintem elfelejtetted linkelni, ahogy a kontextust is, csak azért, hogy mások is elolvashassák az egészet... különösen abban a tekintetben, hogy mivel zárult ez a háború és miket sikerült bizonyítani is nemzetközi bíróság előtt.

Akkor most végülis mi is a különbség az oroszok indokai és a NATO indokai között ahhoz, hogy világrendőrséget játsszanak? Ráadásul ez az "azért jogos, mert ők megszavazták" kicsit olyan Münchausen báró lova dolog.

Jelentős különbség van egy területszerző háború és egy népirtás megakadályozása között. Ha nem látod ezt a különbséget, akkor nem igazán fogunk egyetérteni az alapokban sem.

Az a baj, hogy nem igazán tudom neked belinkelni a fél internetet. Nem volt rá jogi felhatalmazásuk. Ha "nemzetközi bíróság" alatt az ENSZ ICJ-re gondolsz, akkor vajon mégis mi lehetett a "bizonyítás" kimenetele... Ja, hogy elutasították a kivizsgálásokra irányuló kérelmeket.

nem igazán fogunk egyetérteni az alapokban sem.

Azt én is látom, mert mintha teljesen más történelmi valóságban élnénk.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az a baj, hogy nem igazán tudom neked belinkelni a fél internetet. Nem volt rá jogi felhatalmazásuk.

Meg se próbáltad belinkelni.

Ha "nemzetközi bíróság" alatt az ENSZ ICJ-re gondolsz, akkor vajon mégis mi lehetett a "bizonyítás" kimenetele... Ja, hogy elutasították a kivizsgálásokra irányuló kérelmeket.

Bármi lehetett volna, ha prekoncepciód van, akkor ez a mondat jön ki belőled...

Azt én is látom, mert mintha teljesen más történelmi valóságban élnénk.

Én is kb. ezt látom, ezért is írtam le, hogy ha egy területszerző háborút és egy népirtás megakadályozását azzal vezeted fel, hogy "végülis mi is a különbség", akkor nem egy valóságban élünk.

Én is kb. ezt látom, ezért is írtam le, hogy ha egy területszerző háborút és egy népirtás megakadályozását azzal vezeted fel, hogy "végülis mi is a különbség", akkor nem egy valóságban élünk.

Persze, mert én megpróbálom úgy elemezni a különböző helyzeteket, hogy nem mosom bele a véleményemet már az alap felállásból. Ha a NATO szerint az a bombázás humanitárius intervenció volt, akkor ok, legyen az. Viszont akkor miért ne higyjem el Oroszországnak, hogy ők is humanitárius intervenciót hajtanak végre? Mi a különbség? Miért higyjek jobban az egyik oldalnak a 4. generációs háborúk korában? Az, hogy ez területszerző háború lenne, már a te véleményed, és csak ebben a keretrendszerben vagy hajlandó tárgyalni másokkal. Én is indíthatnék onnan, hogy a NATO tagságról jelentős külföldi segítséggel meggyőzött országok felvétele "NATO terjeszkedés", mert ez pedig az orosz álláspont. Mégsem teszem. Egyszerű tényként említettem meg például, hogy a NATO jogi felhatalmazás nélkül avatkozott be 1999-ben, és több hadművelete is erősen megkérdőjelezhető, de te még ezekről a tényekről is vitatkozni kívánsz, ennek valóban semmi értelme sincsen. Ha valamiféle morális alapokon támadnád a hadműveleteket kritizáló hangokat, mint általában szokás (az általam említett elemzésekben is), akkor legalább tartana valahová a beszélgetés.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A szál onnan indult, hogy hívhatunk-e "védelmi szövetségnek" valamit, ami proaktívan jár el katonailag, hogy biztosítsa a saját erőfölényét? Mi a véleményed a harmadik pun háborúról?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A szál onnan indult, hogy hívhatunk-e "védelmi szövetségnek" valamit, ami proaktívan jár el katonailag, hogy biztosítsa a saját erőfölényét?

Még mindig ott tartunk, hogy ENSZ felkéréssel indult a dolog és a vita azon van, hogy _szerinted_ ez jogos volt-e, kétségbe vonva mindent, ami szerint jogos volt, dehonesztálva bíróságokat...

Mi a véleményed a harmadik pun háborúról?

Mi köze van annak ehhez?

ENSZ felkéréssel indult a dolog

Nem volt semmiféle felkérés rá, linkeltem egy halom weboldalt, egyiknek sem hiszel közülük? A NATO az ENSZ biztonsági tanácsának felhatalmazása nélkül hajtotta végre. Mit kívánsz akkor? Mutassam meg a jegyzőkönyveket arról a szavazásról és felhatalmazásról, ami nem történt meg? Ezt mégis hogyan?

Mi köze van annak ehhez?

A harmadik pun háború is megelőző háború volt Kárthágó ellen, itt a megelőzés és a fenyegetettség érzésével való érvelés jogviszonya ami kérdéses.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem volt semmiféle felkérés rá, linkeltem egy halom weboldalt, egyiknek sem hiszel közülük?

Hogyne hinnék, elindult az ENSZ folyamat, amit te figyelmen kívül hagysz, mert van valami egyéb prekoncepciód.

A NATO az ENSZ biztonsági tanácsának felhatalmazása nélkül hajtotta végre.

Igen, ettől még ENSZ felkéréssel indult, ami nem ért véget, mert közben a szerbek nekiálltak népet irtani, az oroszok meg az időt húzni.

A harmadik pun háború is megelőző háború volt Kárthágó ellen, itt a megelőzés és a fenyegetettség érzésével való érvelés jogviszonya ami kérdéses.

És? Szerintem nem fogunk zöld ágra vergődni, mert alapfogalmakban is mást értünk.

ettől még ENSZ felkéréssel indult,

Jó hát játszhatjuk ezt, akkor én azt szeretném látni mikor és hogyan kérte meg az ENSZ a NATO-t arra, hogy középületeket, nagykövetségeket, piacokat, hidakat, kórházakat és lakóházakat bombázzanak 2 és fél hónapon keresztül. Valami forrás esetleg?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Valami forrás esetleg?

Benne van mindez abban, amiket linkeltél. Elindult az ENSZ folyamat, szóba került a NATO, mint a környéken jelen levő haderő, viszont az oroszok húzták az időt, a szerbek meg népet irtottak. Ez volt az alapvetés, ennél többet én nem tudok hozzátenni. Az viszont látszik, hogy nálad van egy jelentős bias a témában, amit nem veszel észre, rendkívül semlegesnek gondolva magad...

Nem vagyok semleges, már leírtam többször is hogy nem támogatom a NATO-t semmilyen formában sem.

Aham, mintha azt írtad volna, hogy "én megpróbálom úgy elemezni a különböző helyzeteket, hogy nem mosom bele a véleményemet már az alap felállásból", aztán meg lépten-nyomon kiderül, hogy durván belemosod a véleményedet. Valóban loop.

Így van, ezért soroltam tényeket amik közül számodra egy sem felelt meg, nem pedig értékítéleteket mondtam a különböző szervezetekről, nem az interpretációjukkal ütöttem fel a témát. Továbbra is várom a jegyzőkönyveket, hivatalos dokumentumokat vagy az azt alátámasztó elemzéseket az állításodra.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ez csak annyit jelent, hogy megindulhat a NATO Oroszország ellen, bele tudja rángatni az USA Lengyelországot és a többi tagot a háborúba, csak ürügyet kell hozzá szolgáltatni.

Például az USA leszedi egy saját, leselejtezésre váró helymeghatározó műholdját, s mivel szegény USA-t megtámadták - majd a hírek szerint nyilván az oroszok, próbáld bizonyítani, hogy nem így volt -, az egész NATO-nak védekezésképpen meg kell támadni Oroszországot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A logikáját megértem egyébként ennek a túlvédekezésnek, de akkor talán az oroszok puffer zóna igénye is tekinthető legitimnek.

Akkor is legitimnek tekinted, ha többek között mi lennénk az a pufferzóna és észak-keleten Oroszországgal lennénk határosak? Merthogy Putyin ezt követelte alapvetően.

Persze. Egy ennyire sok megkötésekkel járó militarista szövetséghez való csatlakozást mindig elleneznék, mert ez a fajta államok feletti blokkosodás az imperializmus logikája. Egyszerűbben összefoglalva: "konföderáció jó, föderáció rósz".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Persze. Egy ennyire sok megkötésekkel járó militarista szövetséghez való csatlakozást mindig elleneznék, mert ez a fajta államok feletti blokkosodás az imperializmus logikája.

Nem militarista szövetséghez való csatlakozásról volt szó, hanem arról, hogy azt is legitimnek tekintenéd, ha Magyarország az orosz pufferzóna része lenne, mint ahogy volt 1990-ig kb. 40 éven át. Mert kb. azt jelenti a pufferzóna.

Állomásoztak itt orosz erők? Igen. Kizárja ez azt, hogy valamit puffer zónának hívjunk? Igen. Akkor mi a kérdés?

Nem, nem zárja ki, hogy pufferállam legyen, pont azt jelenti a pufferállam, amik voltunk 40 éven át 1990-ig: a szembenálló nagyhatalmak közötti államok, amelyekért nem kár egy konfliktus során.

Ok ha szerinted ezt jelenti, akkor az oroszok nem puffert, hanem semleges államot kérnek a mai napig, és igen, ezt támogatnám az esetünkben is.

Nem, az oroszok pufferállamokat akarnak a nyugat és maguk közé, amelyeket katonailag megszállva tarthatnak, biztosítva azt, hogy a tényleges határaiktól messze kerülhessenek ellenséges fegyverek. Nem semleges államokat akarnak, hanem a régi befolyási övezeteiket, annak - számukra - minden előnyével. Ahogy anno nekünk se volt ez jó, úgy az ukránok se szeretnék ezt.

Ha telepatikus képességeid vannak, akkor fényes jövőt jósolok számodra a nemzetközi kapcsolatokban, hiszen te pontosan tudod mit akarnak, mi pedig csak nyilatkozatokat és cselekvéseket tudunk megpróbálni értelmezni, például hogy az egész helyzet eszkalációja a Majdani forradalommal, és nem rögtön 1991-ben kezdődött.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ha telepatikus képességeid vannak, akkor fényes jövőt jósolok számodra a nemzetközi kapcsolatokban, hiszen te pontosan tudod mit akarnak, mi pedig csak nyilatkozatokat és cselekvéseket tudunk megpróbálni értelmezni,

Nem kell hozzá ilyesmi, egyszerűen meg kell olvasni, mit követeltek az oroszok 2021. decemberében környező országoktól a NATO-nak címezve.

például hogy az egész helyzet eszkalációja a Majdani forradalommal, és nem rögtön 1991-ben kezdődött.

Nocsak, újabb prekoncepció egy helyzet kapcsán, amibe "nem mosod bele a véleményedet már az alap felállásból"? Érdekes-érdekes, mintha bele lenne mosva a véleményed.

a háborúba be lett húzva az energia az EU szankciós ámokfutása következtében

A 3. vilaghaborunak jobban orultel volna? Hany ember halt bele a szakciokba az EU-ban vagy hany varost kell emiatt ujjaepiteni? Van egy kis kulonbseg.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Mi a fenéért kell bármi módon beavatkoznunk?

Mert a 21 szazadban mar nem meno a haboru a vilag ezen reszen, ott van a targyaloasztal.

Brazília beledumál? Venezuela vagy Szomália belepofázik?

A velemenyuket elmondhatjak, de szerintem nem igazan erdekli oket mi folyik errefele, kicsit messze vannak ahhoz.

Mert ahogy haladunk, bizony lesz!

1. haboru van, jelenleg, nem vetted eszre?
2. az oroszok kivonulhatnak barmikor, rajtuk mulik mikor hagyjak abba, nem?

Vagy csak szeretünk okoskodni, hátha lesz egy csini kis háború itt is?

Ha olbetett kezekkel ul mindenki akkor mi tartja vissza az oroszokat attol, hogy holnap Finnorszagot foglaljak el? Tegyuk fel, hogy meg nem NATO tag, nem tudom hol tartanak a targyalasok.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem volna jogos, legfeljebb a finn NATO csatlakozás lehet a III. világháború triggerelője.

Az oroszok egy éve fenyegetik Finnországot, hogy megszállják. A finnek pedig voltak 100 évig az orosz birodalom része, nem akarják. Szerinted mit kellene tenniük? Hazaszeretetből megadni magukat? Legyenek önként az orosz birodalom része? Mit kellene tenniük?

Nem volna jogos, legfeljebb a finn NATO csatlakozás lehet a III. világháború triggerelője.

Es utana lehetne mondani, hogy provokaltak az oroszokat ezzel a finnek (vagy az USA/NATO?), tehat jogosan inditottak el a 3. vh-t? :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Meglátjuk. Azt látom, hogy a harmadik világháború elkerülhető lett volna, de a hozzád hasonlóképp gondolkodó liberális elit „elvei” fontosabb, mint bármely állampolgár élete vagy életminősége, szóval a gyakorlat meg az, hogy lángba borítjáok az egész térséget. Örülnöm kellene?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt látom, hogy a harmadik világháború elkerülhető lett volna

Mar megtortent? Lemaradtam a masodiknal....

de a hozzád hasonlóképp gondolkodó liberális elit „elvei” fontosabb, mint bármely állampolgár élete vagy életminősége

Elkezdtem gondolkodni, hogy a gepelesi hibaid gepelesi hibak vagy csak nem tudsz jol magyarul... (egy hozzaszolason belul 2x is)

szóval a gyakorlat meg az, hogy lángba borítjáok az egész térséget

En? Egy nyugodt vilagot szeretnek, ugy latom neked ez meg nem esett le. Haboruk nelkul. Nagyon a sajat kis vilagodban elsz (nem kizart, hogy en is a sajatomban). Te probalod bizonygatni, hogy a haborunak van oka es jo dolog. Nem ertem miert.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

fontosabbak - elgépelés

Nem tudom, honnan veszed. A háború rossz dolog, mindig is ezt vallottam, épp ezért mondom, hogy azonnal be kell szüntetni a fegyverszállításokat, mert a fegyver - bármennyire is új az infó - háborút, szenvedést, sérülést, rombolást, halált hoz, nem pedig békét.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, minden tagállamra gondoltam.

Az egyoldalúságod, részrahajlásod háborít fel. Természetesnek gondolod valamely ország lefegyverzését, miközben az USA illetve a NATO tagok azért ezt ne tegyék. Na látod, Oroszország éppen ezt a behódoltságot nem szeretné. Önálló politikát akar folytatni, nem azt, amit egy világkormány diktál számára. Putyin ezért küzd, s ebben a küzdelmében megértem. Ez nem azonos azzal, hogy támogatnám a háborút, de kénytelen vagyok leírni, mert a szavak értelmezése olykor nehézséget okoz neked.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na látod, Oroszország éppen ezt a behódoltságot nem szeretné.

Kiirtak az oroszok a nepszavazast az EU vagy a NATO csatlakozasrol?

Önálló politikát akar folytatni, nem azt, amit egy világkormány diktál számára.

Ki akadalyozza az onallo politikaban? Szive-joga kulcsra zarni az orszagot es ott politizalni maganak, csak majd engedje ki azokat akik menni akarnak.

Putyin ezért küzd, s ebben a küzdelmében megértem.

Ezen megintcsak felrohogtem. Eleg macso kepet fest magarol az biztos, de a frontvonalon meg nem lattam. A fotelbol en is tudok kuzdeni az eszmeimert es a lakossagot (= katonakat) odakuldeni, mert a gyerekeiknek olyan nagyon jo lesz apa nelkul felnoni. Neki biztos megeri(?), a nepnek kevesbe.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Kiirtak az oroszok a nepszavazast az EU vagy a NATO csatlakozasrol?

Ezek a soft power technikák. Azt a népszavazást ki kellett írni. Nézd meg, mi lesz példának okáért akkor, ha egy vezető nem írja alá a társulási szerződést. Bármit és az ellenkezőjét is meg lehet szavaztatni, lásd Írórszág. Előbb nem, aztán kis győzködés után igen. Épp Putyin vetette fel az USA-nak trollkodásként régen, felvennék-e Oroszországot a NATO-ba. Nem volt lelkes igen a válasz.

csak majd engedje ki azokat akik menni akarnak

Tehát azt csinál, amit akar, persze a nyugati társadalomszervezési modell alapján. Épp erről beszélek, ezt nem akarják.

a frontvonalon meg nem lattam

Ahogyan az amerikai szenátorokat, tőkéseket, kormánytagokat sem. Sőt, ők arra is figyelnek, ne az USA területén gyűrjék le Oroszországot, hanem biztonságos távolságban más emberek felhasználásával.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bármit és az ellenkezőjét is meg lehet szavaztatni

Ugy mint ahogy mindenre 50% esely van? Tehat gyakorlatilag nem mondtal semmit.

Épp Putyin vetette fel az USA-nak trollkodásként régen

Kulcsszo: "trollkodásként". Most erre mit mondjak? El kellett volna kuldeni a belepesi szerzodest esetleg aztan megnezni a reakciot.

Tehát azt csinál, amit akar, persze a nyugati társadalomszervezési modell alapján. Épp erről beszélek, ezt nem akarják.

Ertem, nem akarnak szabad embereket, ezt tudjuk. Most arra is ravilagitottal, hogy a nyugat szabad.

Sőt, ők arra is figyelnek, ne az USA területén gyűrjék le Oroszországot, hanem biztonságos távolságban más emberek felhasználásával.

Ja, hogy az a baj, hogy nem kuldtek oda egy anyahajot. Ha az USA hadserege allna az orosz hatarnal akkor azon sirnal, hogy megtamadtak oket most meg azon, hogy nem mernek odamenni? :)
Mondjuk eleg nehez lenne a USA teruleten legyurni az oroszokat, tudtommal arrafele meg nem tamadott Putyko.
 

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A szavazásról: az információk releváns részeinek elhallgatásával, lényegtelen részeinek kiemelésével el lehet érni, hogy egy társadalom saját maga ellen szavazzon. Írország jó példa, ugyanarról a kérdésről másodjára más lett a szavazás eredménye, mint elsőre. Harmadjára meg nem kérdezték őket. Tehát bármi megszavaztatható a néppel, ez a cirkusz és kenyér része, nem sok jelentősége van. Kormányzati teljesítményről lehet tapasztalata a népnek, de olyan elvont fogalmakról, mint EU, NATO, nincs.

Arról csak te beszélsz, hogy a Nyugat szabad, nem én. Ezt írtam volna valahol? Én csak azt írtam, hogy megfogalmaztál Oroszország irányába egy nyugatos elvárást, miközben a szabadságuk arról szólna, hogy saját hatáskörben hoznak döntéseket, nem igazodnak, nem akarnak semmiféle külső elvárásnak megfelelni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A szavazásról: az információk releváns részeinek elhallgatásával, lényegtelen részeinek kiemelésével el lehet érni, hogy egy társadalom saját maga ellen szavazzon.

Gondolom jo pelda erre Magyarorszag, Oroszorszag es sok mas orszag is.

Tehát bármi megszavaztatható a néppel, ez a cirkusz és kenyér része, nem sok jelentősége van.

Tehat akkor mi a lenyeg? Tovabbra sem ertem mire szeretnel ezzel kilyukadni.

Arról csak te beszélsz, hogy a Nyugat szabad, nem én. Ezt írtam volna valahol?

Akkor kozelitsunk mashonnan: Te jelenleg nem vagy szabad? Ott ahol elsz, "nyugaton".

miközben a szabadságuk arról szólna, hogy saját hatáskörben hoznak döntéseket, nem igazodnak, nem akarnak semmiféle külső elvárásnak megfelelni.

Nincs ertelme annak amit irsz, az orszagon belul nem azt csinalnak amit akarnak.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Természetesnek gondolod valamely ország lefegyverzését, miközben az USA illetve a NATO tagok azért ezt ne tegyék

Az elmúlt 30 évben az EU országok pont lefegyverézték önmagukat. Aztán most rábasztak, mert a kiskopasz amint egy kicsit jobban ment az olajeladás egyből 'karatézni' kezdett.

csak akkor ne várd ezt el Oroszországtól. Miért tenne efféle ostobaságot?

Ja, miert is tennenek. Inkabb tank es raketa legyen mint javulo eletszinvonal es ilyesfele ostobasagok. Amig van olaj es gaz addig minden jo.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Miközben az USA-nak illetve a NATO-nak meg hadd legyen fegyvere.

Arra a kettős mércére hívnám fel a figyelmed, hogy míg kifogásoltad Európa katonai gyengeségét, más országtól, konkrétan Oroszországtól meg egyenesen elvárnád ezt. Mégis mi alapján érzed úgy, hogy egy országnak valamihez több joga van, mint egy másiknak?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

míg kifogásoltad Európa katonai gyengeségét

Szerintem lapozz vissza, azt nem en irtam.

Csupan erdeklodtem, hogy nem lenne-e jobb az eletszinvonalat novelni vagy a kornyezetre figyelni jobban a hadsereg merete helyett. Kivancsi vagyok mit szolnal hozza, ha Magyarorszag inditana valami ballisztikus raketa programot es emiatt az oktatastol vagy az egeszsegugytol vonnanak el forrasokat es valamelyik termeszetvedelmi teruletre raketasilokat es bunkereket telepitenenek.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

nem lenne-e jobb

De, jobb lenne, csak nem lehetséges. Azért nem, mert gazdasági, ideológiai, társadalmi hatalomgyakorlásra igény van. Mint ahogyan az USA úgy gondolja, joga van ahhoz, hogy a világon minden embernek megmondja, hogyan kell élnie, mások meg úgy gondolják, ehhez nincs joga, s nem óhajtanak behódolni. A mostani háború épp erről szól.

Ha ideológiai, társadalmi, gazdasági függetlenség, tisztelet lenne, nem is lenne semmi baj. Ezzel szemben érdekek vannak. Hatalom és befolyás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De, jobb lenne, csak nem lehetséges.

Miert nem?

Azért nem, mert gazdasági, ideológiai, társadalmi hatalomgyakorlásra igény van.

Normalis eletre van igeny, szerintem.

s nem óhajtanak behódolni

Ha az oroszok a sajat eletszinvonaluk fejlesztesevel lennenek elfoglalva akkor nem lenne konfliktus. A hataraikon belul senkinek sem kell behodolni....ah, de egy embernek muszaj lesz.

A mostani háború épp erről szól.

A mostani haboru egy hatalommanias majomrol szol aki tul regota ul a tronjan.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Talán, ha kaptak volna garanciákat a NATO támaszpontok orosz határtól való nagyobb távolságára, tanulhatnának a kisebbségek anyanyelvükön Ukrajnában, nem útszéli rablóként viselkedne Ukrajna a csövek mentén, miegymás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miert, hol vannak a NATO tamaszpontok? Vajon a kinai, mongol vagy kazah tamaszpontoknak milyen tavolsagra kell lennie az orosz hatartol?

Tanulhatnának a kisebbségek anyanyelvükön Ukrajnában,

Mert ha nem, akkor jonnek az oroszok es elfoglaljak az orszagot?

nem útszéli rablóként viselkedne Ukrajna a csövek mentén

Gondolom ez uzleti es nem hadaszati kerdes es a csap sem az ukran oldalon van.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ukrajnának, Baltikumnak, Romániának, Lengyelországnak is van igénye a biztonságra, nem szívesen játszaná el a bufferzónát, inkább szövetkezik, és fegyverkezik, és megvédi integritását. Ki az aki önként és dalolva helyezi satuba a tökét? Mert a következő lépés az lenne, hogy legyen Magyarország is bufferzóna/ütközőzóna/frontvonal/éleslőtér...

Miért beszélsz hülyeséget? A semlegesség, a szuverenitás nem azt jelenti, hogy orosz oldalon harcol az ember. Annyira furcsa, hogy egyesek csak abban tudnak gondolkodni, hogy mindenképp harcolni kell, csak az a kérdés, melyik oldalon, miközben azt mondom, hogy semlegesnek kellene maradni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mutass rá kérlek, hogy hol írtam olyat, hogy harcolni kell!
Ezen kívül fejtsd ki kérlek, hogy tud Magyarország semleges maradni. Földrajzi, politikai, gazdasági és társadalmi aspektusokat külön külön.
Az álmodozás részt jó lenne, ha kihagynád belőle.

Nem szállítunk fegyvert, nem adunk katonát akkor sem, ha a NATO belekeveredik, akkor sem, ha ez szerződésszegés, akkor sem, ha ezért hirtelen ki kell lépnünk a NATO-ból. És ki is lépünk. Valahogy így. És akkor térjünk vissza a jogsértés szóra, ha ezek ellenére mégis használnák Magyarország területét. De akkor legalább világos lenne a közvélemény számára, kik is a jogsérők.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem te egy mesevilágban élsz. Vagy fizetett orosz ügynök vagy.  Ha ezek közül egyik se, akkor csak szimplán hülye vagy.

Csak hogy valós példával illusztráljam;
Dédapámat simán lelőtte az orosz muszka, mert úgy gondolta az jó poén.
A család másik tagját simán a Marcalba lőtték, mert nem adta oda a lovát.

Most próbáld elképzelni, hogy ignorálni próbálsz egy emberi mivoltából kivetkőzött lényt, mikor éppen kirabol és erőszakolja a nejedet/lányodat/szabadon válassz.

Az ignorálás elég nehézkes lenne, ebben egyetértek.

A 45 -ös tapasztalatokkal kapcsolatban viszont jó lenne figyelembe venni az előzményeket. Sajnos biztos vagyok benne, hogy mind a magyar, mind a nagyon "kulturált " német olasz katonák odafele mentükben hasonlóan görény módon viselkedtek.

Mint tudjuk az ember félig isten félig állat, és az utóbbi -nagyon sajnálatos módon- nincs olyan mélyre szorítva, hogy adott körülmények hatására, az erre amúgyis hajlamos egyedekben ne törjön azonnal felszínre. (a többit meg vigye a csordaszellem). Gondolom e kulturális és gén export élményeiről bőven tudnának mesélni a néhai indián, és indiai, örmény stb. nők is, feltéve ha az erőszak után nem ölték meg őket.

Azt, hogy az emberen az évezredek alatt rárakodott máz (nevezzük kultúrának, de lehet még se jó név), milyen gyorsan le tud kopni, sokak szeretnék elfelejteni, nem kéne.

Úgy áll a helyzet jelenleg, hogy jelenleg sem az olasz, sem a német, sem a magyar hadsereg nem tesz olyan dolgot, ami kimeríti a háborús bűntetteket. „Meglepő” módon az orosz hadsereg igen.
Arról az extra aljas megoldásról nem is beszélve, hogy az orosz állam csöcsén növekedett magánhadsereggel végezteti el a piszkos munka jelentős részét.
Lehet hivatkozni mondjuk a Blackwater-re, hogy hát a másik oldalon is volt ilyen magánhadsereg, de ott nem volt szó területszerzésről, ami jelentős különbség

Úgy áll a helyzet jelenleg, hogy jelenleg sem az olasz, sem a német, sem a magyar hadsereg nem tesz olyan dolgot, ami kimeríti a háborús bűntetteket. „Meglepő” módon az orosz hadsereg igen.

Mi a helyzet az Egyesült Államok hadseregéről? Csak érdeklődöm...

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

:) Vicces legény vagy ;)

Nately: Hát maga egy hitvány megalkuvó! Nem érti, hogy jobb állva, emelt fővel meghalni, mint térdelve élni?
Öreg: Ó, én a fordítottját vallom. Jobb állva élni, mint térdelve meghalni, fiatal barátom.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Hogy katonai szövetségek akut helyzetekre jöttek létre a történelem folyamán. A NATO-t megalapítják a Szovjetunió ellen, a Szovjetunió szétesik... eddig érthető a történet. Kérdés, hogy miért is marad fenn a NATO? A kommunikáció ugye megváltozik a 90-es években, és a demokrácia-export ("war on terror" a nyugati sajtóban) hatalma lesz belőle. Egyáltalán nem feltétele egy európai önvédelem esetén kialakuló katonai blokknak egy 100 éven átívelő ernyőszervezet.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Linket ezekre a fenyegetésekre? Rendszeresség alatt a csecsen háborút értjük? Érdemes lenne megérteni, hogy ezeken a területeken nincs teljes egyetértés a hovatartozásukról, ezt valóban kihasználták de ezekhez az eurázsiai területekhez mennyi köze van egy észak-atlanti szövetségnek?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Linket ezekre a fenyegetésekre? Rendszeresség alatt a csecsen háborút értjük?

Peszkov bármelyik megnyilatkozása, Medvegyev bármelyik megnyilatkozása a témában: Lengyelország fenyegetése, a balti államok fenyegetése, Moldova fenyegetése, Finnország fenyegetése, satöbbi. Ha ezekről nem tudsz, az megmagyarázza a világlátásod. Nem véletlen, hogy a finnek NATO tagok akarnak lenni, nem egy kósza ötlet a részükről.

Rendszeresség alatt a csecsen háborút értjük?

Volt ott több is. Azokról se tudsz? Grúzia, Dél-Oszétia, Abházia, Transznisztria, Tádzsikisztán, Csecsenföld, Dagesztán...

Érdemes lenne megérteni, hogy ezeken a területeken nincs teljes egyetértés a hovatartozásukról, ezt valóban kihasználták de ezekhez az eurázsiai területekhez mennyi köze van egy észak-atlanti szövetségnek?

Látod? A NATO-hoz nincs köze ezekhez, ezek orosz területszerző háborúk voltak, tőlük függetlenedni akaró népek ellen, mint a jelenlegi - 2014 óta tartó - ukrajnai háború is alapvetően területszerző háború. Az oroszok ugyanazok, ugyanazzal a területszerző és birodalomépítő attitűddel, ha leborotválod a sztoriról azt a hülyeséget, hogy USA nyomja a háborút, akkor ugyanazt a mintát látod: az oroszok területet szereznek és birodalmat építenek a környező országok kárára, amelyek nem akarnak részei lenni az orosz birodalomnak.

Ja jó, de ha a politikusok minden nyilatkozatát ilyen szinten készpénznek vesszük, akkor hogy is volt az az északi áramlat történet?

Volt ott több is. Azokról se tudsz? Grúzia, Dél-Oszétia, Abházia, Transznisztria, Tádzsikisztán, Csecsenföld, Dagesztán...

Igen, partizánakciókat támogattak mint szokás manapság. Vagy most itt mi a lényeg? Milyen területszerzés? Már nem létezik Grúzia? Szerintem te kevered itt a dolgokat, mégsem az én tudásommal van probléma.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ja jó, de ha a politikusok minden nyilatkozatát ilyen szinten készpénznek vesszük, akkor hogy is volt az az északi áramlat történet?

Na, ilyen csúsztatást se láttam mostanában... :D

Tehát lazán párba tudod állítani azt, hogy Finnországot újra az orosz birodalom részévé akarja tenni Oroszország - azzal, hogy USA nemtetszését fejezi ki egy csővezeték miatt?

Igen, partizánakciókat támogattak mint szokás manapság. Vagy most itt mi a lényeg? Milyen területszerzés? Már nem létezik Grúzia? Szerintem te kevered itt a dolgokat, mégsem az én tudásommal van probléma.

Grúzia létezik, ja, csak elszakadna pár területe, ugyanaz a destabilizációs mintázat figyelhető meg a környező országokban is. Ha benne van USA keze - ha nincs, szóval, ha elővesszük Occam borotváját, abból az jön ki, hogy Oroszország a környező szomszédos országokkal és a volt szovjet érdekszférával egyszerűen ilyen USA nélkül is, nem USA teszi ilyenné.

Ezek a hup szálak sehová sem haladnak, destabilizál amit csak tud minden nagyhatalom, most aztán újat mondtunk. Azt vártam bizonyítod miféle területszerző háborúkról beszélsz, ehhez képest csak a legújabb generációs hadviselés létezésére mutattál rá. Tudod mi a csúsztatás? Ez a nyugati fölényeskedés - amikor a logikai elveket mint occam borotvája összekevered a logikai törvényekkel amiknek valóban volna formális erejük egy bizonyításban - csúsztatja egymásra a keleti országokat.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ezek a hup szálak sehová sem haladnak, destabilizál amit csak tud minden nagyhatalom, most aztán újat mondtunk. Azt vártam bizonyítod miféle területszerző háborúkról beszélsz, ehhez képest csak a legújabb generációs hadviselés létezésére mutattál rá.

Ja-ja-ja, csak megszállták, aztán jön a következő szint, hogy szavaznak, aztán jön a következő szint, hogy annektálnak.

Ez a nyugati fölényeskedés - amikor a logikai elveket mint occam borotvája összekevered a logikai törvényekkel amiknek valóban volna formális erejük egy bizonyításban - csúsztatja egymásra a keleti országokat.

Azt. Ja. Meg a finnek és svédek is hülyék, összekeverik az országuk, integritásuk és területeik fenyegetését ilyen csúsztatásokkal és az oroszok tulajdonképpen a barátaik, akik csak jót akarnak. Balfasz skandinávok, bezzeg te, neked pengeélesen vág az eszed, átlátsz te minden szitán.

Talán a valóban jó viszont az volna, ha nem korrumpálódnának azok az intézmények amiknek a célja az volna, hogy megakadályozzák a kizárólag hatalmi érdekeket szolgáló eszközök térnyerését, legyen az bármilyen formájú. Sem a putyini oligarchák sem a fegyverlobbik, sem a tőzsdespekulánsok ngo szervezetei nem szolgálnak semmiféle előremutató, emberi érdekeket.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Bocs, de ez keszon a f@szommal...  :-/ A háborúhoz semmi köze.

Sem a putyini oligarchák sem a fegyverlobbik, sem a tőzsdespekulánsok ngo szervezetei nem szolgálnak semmiféle előremutató, emberi érdekeket.

Ezek mind-mind létező dolgok, de egy részt kissé fel van nagyítva a hatásuk, más részt sokszor konteo. Az egész lényege, hogy a túl tolt (mert időnként tényleg túl tolódik) liberalizmus, LMBTQ, BLM keltette ellenérzések mögé szépen beálltak a rasszista, imperialista ideológiák szószólói. Akikben pedig a túl tolt progresszivizmus ellnérzéseket szül (amúgy sokszor jogosan), nem vagy kevesen veszik észre.

Ezért sem érzem úgy, hogy az eltelt 50-100 évben tanultunk volna valamit. 

A NATO-t megalapítják a Szovjetunió ellen

Ja, defacto a SZU ellen. Ám sehol sem írta a NATO szerződés szövege. Dejure a NATO "bármi" ellen van.

demokrácia-export ("war on terror" a nyugati sajtóban)

Ez meg egy kurva nagy demagógia megint. Érdekes módon ahol nyugton magad a királyság, sejkség, fejedelemség stb, senki nem akar nyugatról háborúval "demokráciát exportálni". Ahol dzsihadot hirdetnek meg, ott sem a demokrácia export a fő tevékenység. 

Afganisztán a legjobb példa. Az összes nagy mellényű szöveg ellenére a kutyát nem érdeklik a tálibok. De valahogyan alább hagyott az ISIS tevékenysége, bár végül ugyanúgy a tálibok diktálnak arrafelé. Vagy mindjárt a szomszédban Pakisztán. Folyamatosan támogatta a tálib mozgalmat, de a terrorista táborokat nem (max nagyon módjával), nem is exportál senki demokráciát. Pedig ott még lenne is egy komoly szövetséges még keletebbre.

El kellene már dönteni végre, hogy az orosz hadsereg mi. Mert hogy nálatok valószínűleg kaméleon. Ha kell egy ellopott korrupt semmire se jó hadsereg, mindenki rajtuk röhög. Ha kell akkor meg nyugatfelé útközben bekopog hozzánk. Ha kilépnénk a NATO-ból, akkor leginkább az ukránok meg a románok kopogásától kellene tartani. Szerintem.

Mert az USA továbbra sem mutat hajlandóságot az eredeti probléma megoldására. Nyilván, mert a háború érdekében áll. Egyrészt fincsi piacot tudott leválasztani az orosz energiahordozókról, másrészt ezzel egész Európát amerikai függésbe tudta taszítani, harmadrészt gyengíteni tudta Oroszországot, negyedrészt rongyosra keresi magát a fegyver bizniszen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Abban az idegen országban 8, 8 és fél millió orosz lakos van. Az ország 1/4 része orosz. Aki ezt kisebbségi kérdéskör nélkül tárgyalja, csak mert "szuverén ország" meg "dehát határok meg törvények" az azért a vita elég nagy részét elengedi a füle mellett.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Aki ezt kisebbségi kérdéskör nélkül tárgyalja, csak mert "szuverén ország" meg "dehát határok meg törvények" az azért a vita elég nagy részét elengedi a füle mellett

No kérem, a kutya pontosan itt van elásva. Pár száz év alatt nem nagyon akar rájönni erre sem a hatalom, sem a köz...

A '48-as szabadság harccal kezdődően folyamatosan bukta a nagy nemzeti öntudat. 

Félreértés ne essék:

A világon semmi baj nincs azzal, ha valaki XY-nak tartja magát. A baj azzal van, ha erőszakosan asszimilál vagy deportál. Európa történelme emiatt hemzseg a háborúktól. Ezt teszi a jelenlegi ukrán kormány házon belül. Ez az oka (részben) a háborúnak. Ami ok továbbra sem teszi elfogadhatóvá.

És ezt ismerték fel németek és a franciák '45 után. Amitől is a "kollektív" nyugat egyáltalán létezhet.

Világszintű probléma ez a sovinizmusba hajló nacionalizmus, de szerintem magát az orosz inváziót senki sem tartja elfogadhatónak. Itt inkább a jövő a kérdés (mi lesz holnap ezzel az állig felfegyverzett nacionalista ukrajnával?) és a múlt szintén (miért csak enyje-benyje jár például egy rohingya szintű ügyre is a világhatalmak szemében?) igen csak kérdéses.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Itt inkább a jövő a kérdés (mi lesz holnap ezzel az állig felfegyverzett nacionalista ukrajnával?)

Kb semmi.... Egy részt, az állig felfegyverzés látszólagos. Az oroszok szépen amortizálják azt. Ukrajna pont annyit kap, hogy ellen tudjon állni az oroszoknak. Nem sok marad a végére. Azon kívül pedig a NATO (vagy a másik oldalon az orosz vezetésű szövetség) épp annyira itt (ott) lesz ellene. Ha ukrajbnában elgurul a gyógyszer (ami nyilván nem lehet kizárt), akkor a fegyver csapok is elzáródnának. Senkinek nem igazán érdeke egy tönkrevert Orostzország. Hiába érvelnek itt/ott azzal, hogy meg akarják semmisíteni...

miért csak enyje-benyje jár például egy rohingya szintű ügyre is a világhatalmak szemében

 Igazából gőzünk sincs, hogy mivel járt valójában. Errefelé nem közérdeklődésre számot tartó hír sajnos. Ilyen az ember. Azon kívül ritka, amikor belföldi(!) népírtás miatt bárki beavatkozik. Persze, ha a rohingyák kínaiak lettek volna, vagy oroszok, vagy amerikaiak, akkor más lett volna a helyzet. Ez igaz, ám akkor is inkább a kimenekítés lett volna az első. Európa azért más, mert mindenkinek a kb "szent" és "ősi" földje. (pont, mint Jeruzsálemben), tehát a kimenekítés nem játszik.

Viszont arra célozgattam fentebb, hogy mások jogait egy föld darab használatára elismerni vagy elfogadni, hogy kelet felé fordulva hajlongva imádkozik, az mostanában csak "liberális bohóckodás" :-(

Sajnos összekeveredik a soviniszta megközelítés a béke és biztonság fogalmával. Kicsit az az érzésem, hogy sokan azt gondolják, hogy ha mindenki egy irányba néz egy-egy országon belül, akkor majd biztonságban is lesz. Nem, nem így van. A szocialista és kommunista eszmék uralkodása alatt is volt bűnözés, ahogyan a feudalizmusban, kapitalizmusban és a tetszőleges államformában is.

Arra próbáltam utalni, hogy háborúban szerződésszegésre hivatkozni elég nevetséges.

Nem tudom hallottál e róla, jogilag nincs is háború. Különleges katonai művelet van folyamatban (szerintük), tehát a nemzetközi szerződéseket be kellene tartaniuk [az oroszoknak]. Az egyetlen kievezési lehetőségük volt a vis-major, hogy ne lehessen szerződésszegéssel vádolni őket és orbitális kártérítési pert akasztani a nyakukba.

Azt olvastam, van a cső belső falán valami surlódási-veszteség csökkentő bevonat, ami nem szereti a sós vizet, tehát állítólag nem annyi, hogy megjavítanak egy 200 m-es szakaszt. Persze nem tudom, ez mennyire igaz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezért, amikor letették, akkor kiszivattyúzták előtte az egész tengert, ja... meg Moszkvicsokat osztogatnak...

A Gazprom szerint is könnyedén javítható, amit olvashattál, annak az alapja annyi volt, hogy le fogják zárni vagy ki fogják cserélni a sérült csöveket és ki fogják szivattyúzni a tengervizet. Nincs rajta semmi extra bevonat, de maga a tengervíz korrodálni tudja, mert belül nincs védve ilyen jellegű korrózió ellen (lévén belül üzemszerűen és tartósan nem fordul elő oxigéndús tengervíz). Ennyi tengervizet viszont bír a cső, mert amikor lefektették, akkor is tengervizes lett belül, utólag szivattyúzták ki a vizet belőle.

Nincsenek válaszaim ezekre a kérdésekre, kis halak vagyunk ezekhez. Egyébként az a véleményem, hogy egy Molotov–Ribbentrop után szerintem ne nagyon higyjünk el semmit egyik imperialista hatalomnak sem. (Vagy legalább osszuk el mindig kettővel amit a politikusaik mondanak.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Akkor szerintem annyi, hogy azt is észben kell tartani, hogy ha a szomszéd lakásban X veri Y-t, akkor nem én megyek be, hanem hívom a rendőrt. Ha valamiért úgy gondolom, hogy a rendőr rohadt lassan jön, akkor lehet hogy rájuk töröm az ajtót és megpróbálom szétválasztani őket. De nem egy álló éven át, közben azt üvöltve a nagyvilágba, hogy ha más is idejönne (akár X, akár Y segítségére), akkor porig rombolom a lakótelepet.

De kiszálltam.

Ukrajnának nyugati érdekszférába kellett kerülnie bármi áron.

Hazudsz!

A száraz tények:

Az EU társulási szerződés megkötése Janukovics választási ígérete volt. Janukovics, bár végül elment a EU társulási szerződés aláírására rendezett ceremóniára, orosz nyomás miatt mégsem írta alá az egyezményt. A szovjetek olcsóbb gázt és pénzügyi kölcsönt igértek. Azóta kiderült, hogy lefizették őt magát is, és erről már jogerős papírja is van.

Az ukránok az utcára vonultak és békésen tiltakoztak az aláírás megtagadása miatt.

November 30-án a különleges rendőri erők rátámadtak a Majdanon, a kijevi Szabadság téren tiltakozó civilekre. Ezt követően betiltották a tüntetéseket is, ami csak még jobban tüzelte az Európa-párti ukránokat.

Janukovics december közepén Moszkvába utazott, hogy egy másik megállapodást írjon alá. Vlagyimir Putyin orosz elnök olcsóbb gázt és pénzügyi segítséget ígért Ukrajnának.

 

 

 

Két imperialista hatalom vetélkedéséről van szó, minden az erőviszonyoknak megfelelően alakul a periférián. Szó sincs arról, hogy az ukránok vagy akár magyarok eldönthették volna, hova akarnak tartozni.

https://nsarchive.gwu.edu/document/16116-document-05-memorandum-conversation-between

https://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_8443.htm

https://archive.org/details/grandchessboarda00brze_0/mode/2up

https://videa.hu/videok/origo-video/hirek-politika/george-friedman-2015-os-megdobbento-26ICtFS379A4Zooi

Nem kell ez a többszintű átkötés. Az volt az állítás, hogy az ukránoknak egyértelműen az EU-hoz volt kötelezően előírva a csatlakozás. Ez nem igaz, a Janukovics azzal a kampányigérettel nyerte meg a választásokat, hogy Ukrajna az EU-ba megy. Aztán elutazott Brüsszelbe, és orosz nyomásra nem írt alá. Tüntetések kezdődtek, és a Janukovics a tömegbe lövetett...

Nem a háttérhatalmak, nem a qanon, nem Soros Gyuri, nem Brüsszel, hanem Oroszország és Ukrajna konfliktusáról van szó!

Én még emlékszem a NATO népszavazás előtti egyoldalú propagandára, meg arra is, hogy a népszavazás előtt csökkentették le a érvényességi küszöböt...

En nem emlekszem, de kivancsi vagyok vajon mekkora propaganda kellett hozza, hogy a 40 eves kvazi "orosz megszallas" utan az orszag oriasi katonai erejeben bizva a fuggetlenseget valasszuk.

"Az Országgyűlés 1997 nyarán úgy határozott, hogy akkor minősül eredményesnek egy népszavazás, ha a megjelentek többsége, de legalább a választásra jogosult polgárok 25%-a azonos választ ad a feltett kérdésre. "

Erre gondolsz? 85% szavazott a csatlakozasra, nem tudom korabban mi volt a 25% helyett, de szerintem eleg meggyozo lett az igenek aranya.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Propaganda alatt azt értem, hogy akkoriban szó sem esett a médiában a NATO kötelezettségeinkről, illetve arról, hogy valójában golyófogónak kellünk az USÁ-nak (ahogy a Bukaresti Kilencek is). Tudom, hogy nem volt az országnak mozgástere, de nem is adtak rá módot, hogy a függetlenséget válasszuk.

A népszavazás a korábbi szabályok szerint nem lett volna eredményes.

lletve arról, hogy valójában golyófogónak kellünk az USÁ-nak

Ezzel kapcsolatban par dolgot nem ertek:
- miota vagyunk hatarosak az USA-val? (gondolom NATO-t akartal irni)
- fuggetlen orszagkent nem lehetunk golyofogok barmelyik oldalrol?
  - kapcsolodo: a ket oldal kozott lavirozni jobb? (figyelembe veve az orszag mereteit, erejet, stb.)
- gondolom korabban az oroszoknak fogtuk a golyokat, jo volt-e az vajon?
 

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ausztria azóta is azon gondolkozik, hogy csatlakozni kéne a NATO-hoz. Számos politakai erő pont Magyarországot hozza fel példának. Mert ugye az osztrákok sem nagyon szeretnek rendszeresen sorkatonai szolgálatot adni.

Mindezek ellenére Ausztria 3,2mrd USD-t költ védelmi kiadásokra. Ami a GDP 0,8%-a. Mi ha teljesítjük a NATO elvárásokat kb. 2,1 mrd USD-t fogunk költeni (GDP 1,6%-a) egy hasonló méretű terület védelmére. Bónuszként nincs sorkatonaság sem. És nem kell elfelejteni azt sem, hogy sokáig Magyarország sokkal kevesebbet költött haderőre 2014-ben pl. a GDP 0,87%-át! Ennyivel több volt az "ellopható" pénz mennyisége.

Egy Ausztriához hasonló függetlenség lett volna ideális. Nem, nem NATO-t akartam írni.

Ausztria sosem volt hataros a Szovjetunioval es most meg messzebb van Oroszorszagtol. Ilyen foldrajzi adottsagokkal erdemes-e osszehasonlitani Magyarorszaggal?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Választhattuk volna a függetlenséget.

Ha elég pénze van egy országnak akkor igen, de nem volt és azóta is csórók vagyunk!

Ehelyett az USA függőséget választottuk

Nem USA hanem német függőségünk van.

mert ezt kellett választanunk

Lehetett volna moldáv mintát követni: az ország 70%-a külföldön prostituált, hogy etesse az otthon élőket.

Ilyen az irányított demokrácia.

Annak már más neve van: illiberalizmus (gúnynevén munka alapú társadalom). 2010-ig azt hittük, hogy jóléti társadalomban élünk, de néhány populista fideszes kampányigéret átfordította a kormánykereket.

néhány populista fideszes kampányigéret átfordította a kormánykereket

Még szerencse, ellenkező esetben az asszonyainkat erőszakoló, országunkat bitorló, segélyből kényelmesen gazdálkodó néger és arab hordák biztonságára vigyáznánk a lövészárkokban, ahol percenként hullanának el a bajtársaink, majd mi magunk is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igazabol 1-2 egyszeru finomhangolassal megjavithato.

Legfontosabb: csak az szavazhasson barmirol, akinek egyaltalan fogalma van, mirol szavaz. Tenylegesen egy 10 pontos feleletvalasztos teszt kellene a nepszavazasi iv melle, hibas kitoltes eseten ervenytelen szavazat.

Persze, a jelen szavazatok kb. 90%-a menne a levesbe. De legalabb csak tenyleg annak erne a szavazata, aki tudja is, mit csinal.

Kapasbol eltunnea buta, megtevesztett neptomegek hatan felemelkedett 'hatalmi' elit.

Az alapvetéssel egyetértek. De a teszt simán tanítható, láttunk már sorvezetővel szavazó egyetemi magántanárokat.
Nem saját ötlet, de tetszett. 4 évente mindenkinek lenne 5 szavazási lehetősége, és maga dönti el, hogy a valóvilág vagy az országgyűlési/önkormányzati/EP választáson használja fel.

Ja. Ma már bármilyen szakinak pöcsétes papírral kell rendelkeznie (tehát pörkölt mellé tette le a bizonyítványt) ahhoz, hogy a tevékenységet végezze. Jó néhány szakmánál kötelező a felelősségbiztosítás megkötése.
Szóval minimum hivatalba lépéskor és utána - pozíciótól függően - 2,3,4 évente pszichológiai vizsgán keljen részt venniük (~PÁV) - a mostani garnitúrából jó néhánynak pszichiátriai vizsgálat kéne. Mielőtt a narancshuszárok nyeríteni kezdenek, gyurcsánynak az elsők között kéne lennie.
És legyen reálgazdasági tapasztalata (2-5 év pozíciótól függően). Igazgatósági tag nem ér. :)
 

Miértis?

Neked és horynak is:

Az alapelvek, a koncepció nem igazán változott azóta. Finomítások bőven voltak. Meg kritikus hangok is, illetve más rendszerek is. Azonban még mindig ez a koncepció az, ami leginkább közelít egy jó modellhez ma.

Bár valóban akkor állja meg a helyét a mondásom, ha kicsontozzuk az egyes demokráciákat.

Az embereket befolyásolják (média) megtévesztéssel, ferdítéssel, hazugsággal. Magyarországon ez intézményesült, így a választópolgár döntése irányított, gyakorlatilag szó sincs demokráciáról.
Jelenleg nem tudok mást ajánlani. Egy dolgot azonban biztosan változtatni kell, ez pedig az, hogy ami a választáskor ígéretként elhangzik, annak kötelező érvényűnek kell lennie. Aki vigyorogva bejelenti, hogy hát az csak választási ígéret volt, ami nem kötelez semmire, azt azonnal ki kell baszni és nem vehet részt a játékban minimum egy évtizedig.

a gond vele az volt anno, ahogy ma is, hogy arra erdemtelen embereket juttat hatalmi pozicioba (szavazas = hatalom).

csak azert, mert sok ember gondol valamit, meg nem feltetlen igaz vagy jo.

evezredeken at egy hatalmi elit iranyitotta az orszagokat, es nem rosszul. legalabbis nem kimutathatoan rosszabbul, mint a demokracia.

Nem is a kiválasztottak jósága/alkalmassága a demokrácia lényege. Kis túlzással épp olyan eséllyel kerül alkalmatlan vezető a hatalomba, mint amikor abba beleszületik.

Amitől a (valódi) demokrácia jobb, hogy forradalom és/vagy polgárháború nélkül is leváltható az alkalmatlan vezető. Ezzel pl a gazdaság, a mindennapi élet nem kerül általánosságban veszélybe a hatalomváltás során. Ez egy monarchiában, autokráciában elképzelhetetlen.

De az is igaz, hogy az ideális demokráciát sem ért el egyetlen ország társadalma sem. Jobb, rosszabb közelítések vannak csupán. Az egyes kormányok "fikázása" akkor kezdődik, amikor szándékosan vagy szándéktalanul romlik a közelítés valamely közvetlen ok ürügyén.

csak azert, mert sok ember gondol valamit, meg nem feltetlen igaz vagy jo

Viszont a demokrácia célja nem az igazság vagy a jóság, hanem a választói igények kiszolgálása, ennélfogva az a helyénvaló, amit sokan gondolnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én is emlékszem arra amikor 300Ft-os vizitdíj népszavazásra. Na ott volt egyoldalú propaganda bőven, és ott még a 25% sem jött össze: Két népszavazás, ami tönkretette a baloldalt (origo.hu)

Gyurcsányék ott győztek, de hosszútávon vesztettek. És nem csak ők hanem az ország is, mert azóta már a határon túliak is szavaznak.

Hm, Oroszországnek meg nem, holott ők is háborúban állnak.

Oroszorszag egy (atom)nagyhatalom, neki nem kell laptopra gyüjteni (ahogy az USA-nak sem). Valoszinuleg epp targyalasokat folytat Irannal laptopok beszerzeserol (is), csak meg at kell matricazni a perzsa billentyuzetet ciril betusre es az idobe telik.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Amennyiben ez több halottal, sebesülttel, életek visszafordíthatatlan tönkretételével, szenvedéssel jár, úgy nem, mert az nem erkölcsös. És jelenleg ez a helyzet. Nem helyezhetsz egy ideát az emberi sorsok fölé. Legfeljebb személyesen dönthetsz úgy, hogy neked többet ér az idea, mint az életed.

Remélem, ezt a hozzászólást a frontról írtad. Mert, ha erkölcsi kötelességed, akkor tessék harcolni az ukránokért, ne másokat sodorj a háborúba! A határ nyitva áll, örömmel várnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Locsemege nem fiatal gyerek mar igy mint en valoszinuleg o is fizikailag megelte az oroszok magyarorszagi tartozkodasat. Ami igazan elgondolkodtato, hogy miert ilyen megerto az oroszokkal szemben? Kieshetett a piroskonyvesek pikszisebol? Miert tamogatja oket? Az oszinte megbocsatasatol amikkel ervel maga jezus krisztus is ellagyulna…

alusapka.

 

a gyakorlatban nem leteznek nagyszabasu osszeeskuvesek. mert a titok addig titok, amig kevesen tudjak. Minel tobben tudnak egy titkot, exponencialisan no az eselye, hogy kiderul.

 

Tenyleg olyan elkepzelhetetlen, hogy valaki maskepp gondolkozik, mint te? ...

 

BTW, kerdezd meg tole! Szerintem szivesen elmondja.

Nem beszeltem osszeeskuvesrol. Arrol beszeltem, h a sejtesem szerint megfizetik azert, amit ir.

 

> Tenyleg olyan elkepzelhetetlen, hogy valaki maskepp gondolkozik, mint te? ...

Dehogy az, engem pl. nem tudnanak megfizetni, h ilyen legyek.

Te viszont feltehetoleg nem erre kerdeztel. Abszolut elhiszem, h vannak emberek, akik mashogy velekednek dolgokrol. Nem is ertem, mibol gondolod, h nem. Van itt mas, hozza hasonlo gondolkodasu, akirol nem gondolom, h fizetett szofoso.

 

> BTW, kerdezd meg tole! Szerintem szivesen elmondja.

Fel tudnad vazolni, h a gyakorlatban hogy nezne ez ki?

 

- Ugynok vagy?

- Nem.

- Ja, OK.

 

:)

Miért kerülnéd, ha ez a dolgod?

Az én feltételezésem szerint te pénzt v. más fizetséget kapsz azért, hogy told orrba szájba az orosz propagandát és hülyítsd az embereket. Sajnos láthatóan van is táptalaja a szavaidnak (és gondolom még relatív sok másik hasonszőrű bérelt v. hasznos hülye van).

Sokszor leírtam. Félelmetesnek tartom az USA agresszióját. A decentralizált hatalmi központokat gondolom a szabadság zálogának, mert ellentartanak egymásnak, nem tehet meg senki sem következmények nélkül bármit. Ezzel szemben most az USA kikezdte Oroszországot és Kínát. Sajnálom, ha nem rendszer szinten, egyben tekintik egyesek az eseményeket. Ezek bizony szorosan összefüggenek egymással, nem véletlen Tajvan és Ukrajna története, a fegyverkezés, a Nord Stream 1-2. elpusztítása, a népvándorlás megszervezése, és így tovább.

Ha az oroszokat, kínát legyűrik, akkor egy világkormány és egy totális diktatúra, egy nagyon kegyetlen világ jön.

Nem a háborúval értek egyet, hanem az oroszok motivációit értem. Az oroszok belátták, hogy a Nyugat vagy elerodálja a társadalmukat, ott is a nyugati szokások lesznek az elvárások: Halloween, Valentin-nap, NGO-k, buzik, nemi identitásukban elbizonytalanítottak, hagyományos nemi szerepek, család elpusztítása, négerek talán még Szibériában is - bizonyára őslakos. Woke, me too, blm, egyéb liberális förtelmek, kereszténység felszámolása. Nem akarják, hogy mindezt rájuk erőltessék, így azt sem, hogy USA fegyverek legyenek számolatlanul orosz határon. Így is sokat megengedtek szerintem. Mint ahogyan mi is, de mi már vesztettünk, egy USA tagállam vagyunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezek nem elvarasok. Mitol lettek hirtelen ennyire vallasosak? Tuzzel vassal irtottak a vallast meg nem olyan regen. Most hirtelen mar tradicio meg ertek?

Uhh az a nagyon kegyetlen vilag /o\ moszkvan kivul mikor a faluban egy darab kozos pottyantos wc-van(hello 21. szazad) amit ha egy alkoholista ejszaka lebont es eltuzel utana nem epitik ujra mert hat felnek, hogy a nagy kiadas (erted b+ 100EUR erteku deszkahalom meg egy godor) a semmive lesz mert majd megint ellopjak. Mennyivel jobb a szabad oroszorszag \o/

Félelmetesnek tartom az USA agresszióját.

Ja, ezt sokan kritizaljak, megertem. Nem tudni, hogy mi lenne ha hirtelen megjelenne meg 10-20 orszag a vilagon atomraketakkal felszerelve es megspekelve valami hatalommanias vezetovel, nem vagyok benne biztos, hogy ez hosszu tavon jot tenne vilagnak. Lehet, hogy az USA rendorseget jatszik sokszor, de az arnyoldalai mellett pozitivumai is vannak.

a népvándorlás megszervezése

Lol....A mexikoiakat meg biztos az oroszok kuldik az USA-ba bosszubol :D

akkor egy világkormány és egy totális diktatúra, egy nagyon kegyetlen világ jön

Forras? Varázsgömb?

Az oroszok belátták, hogy a Nyugat vagy elerodálja a társadalmukat, ott is a nyugati szokások lesznek az elvárások:

Ezek az ugynevezett elvarasok egy resze csak szamodra letezik a masik resze pedig nevetseges, foleg a negeres pelda, feher emberek sosem jartak Afrikaban, lol... Minden ember oslakos ezen a bolygon, talan nem keso meg rajonni erre a tenyre.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

nade ezzel azt mondod, azert tamogassunk bunozoket, mert kulonben a rendor bacsi unalmaban seggbekur oregkorunkban, ha nincs mivel toltenie az idejet?

Ez se jo otlet...

Igen, usa kurvara nem szent, az biztos. De ne aggodj, szarkeveresben az oroszok is versengenek az elso helyert am!

Ellenben az USA legalabb a sajat erdekszferajat tobbe-kevesbe tiszteletben tartja. meg azt, hogy alapvetoen a NATO-ban ok a legerosebbek, de mindent osszevetve kisebbsegben vannak a szovetsegeseikhez kepest.

Kina mellett meg ott van am india/pakisztan/... is, meg mire kettot pislogsz, afrika is elkezd kopogtatni a nuklearis hatalmak kapujan. Kinaval meg nem fog ujjat huzni az USA, mert tul nagy (egymaga akkora, mint a komplett NATO - persze kell meg erosodnie, de mar most is tul van a kritikus tomegen), raadasul erosen belterjes, nehez beferkozni. Es annyi szalon kotodik a nyugati gazdasagokhoz, hogy embargo meg ilyesmi teljesseggel kizarva.

Es azt se feledd, hogy oroszorszag most atlepett egy vonalat, de nem fog eltunni a szinterrol. Meggyengul, de ott marad, es a szovjet atomarzenal es technika is ott marad, a 140M ember is ott marad. Semmifele "leszamolas"-rol szo sincs. A tema most, hogy ezt a tulkapast meg kell allitani, nem tobb.

Nincs azzal semmi baj, hogy kinek milyen származása van. Sok helyen élnek orosz származású emberek is. 

A bibi azzal van, ha valaki hozzá akarja csatoltatni a talpa alatt lévő földet a felmenői földjéhez. Nem kell meglepődni, ha ekkor emlékeztetnek, ez még nem a szovjet unió. Ha arra vágysz, akkor tényleg jobb lenne oda menned, mert mi nem kérünk putyinból. Köszi.

valaki hozzá akarja csatoltatni a talpa alatt lévő földet a felmenői földjéhez. 

itt a koszovoi albánokra gondolsz ?

Teleszülték és  kinyilvánították, hogy nem Szerbia része - EU meg tapsol hozzá.

Szerbek nem ismerik el, de nem mernek fegyverrel rendet tenni az EU csatlakozási ígéret miatt..

For Whites Only meeting room!

Káosz van a fejükben, nem zavarja őket, hogy egyszerre szélsőbal és szélsőjobb hülyeségeket is hadarnak. Közben attól rettegnek, hogy megtosszák őket a migráncsok. Pedig legutóbb épp a szovjetek erőszakolták végig a népet erre. Demencia keveredik a téveszmékkel.

Érted amit írok, vagy write-only vagy? Nem lepődöm meg, ha elejti a pincér a tálcát, ha meglökik a könyökét. Ebben vajon azt kívántam volna, hogy ejtse el a tálcát?

A pelda santit. Jelenleg a pincer azt gondolja az etterem elott elsetalo emberekrol, hogy mind a konyoket akarja meglokni es erre ugy reagal, hogy foldhozveri a talcat :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerkesztve: 2023. 03. 04., szo – 22:32

vannak itthon is rászorulok...

nem csak dumálok a témában - magam is adományoztam laptopokat, előtte felbővítettem stb..

+ építettem free wifit rászoruló családoknak, ahol van gyerek.

Lányom hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik.

For Whites Only meeting room!

Mire kell a laptop az ukránokak ? 

- köszönő mailt küldeni Bidének ?

kérjék meg zselét biztos ír majd helyettük is..

For Whites Only meeting room!

biztos be akarják vezetni a magyart második hivatalos nyelvnek !

vagy kérnek orosz ciril betűset ? mármint a jövőben is használhatóság miatt :-D

 

úgy hallottam, hogy a Z -betűt le kell szedni, amit adományként küldesz..

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2023. 03. 05., v – 06:14

Ez az igazán megosztó gondolkodás. Örülök, hogy prezentáltad. Gondolom a "fajtád" mondja azt, hogy Orbán megosztó. Vicces.

Ha már beszólással kezdesz és egy párt nevében lejmolsz, egy [POL] tag, gondolom belefért volna a költségvetésetekbe.

Szerkesztve: 2023. 03. 05., v – 06:30

Nem volt egyértelmű elsőre, hogy a moszkovitán a brüsszelita libsit érted és elutasítod, vagy az új moszkovit(y)ákat és támogatod :)

Kicsit szerencsétlen, pláne itt, ahol egymást komcsizzák a libsik meg a n... köhömm nemzeti érzelműek :)

Az MKKP miatt még pláne nem értem, hogy ők is viccelnek, vagy komolyan gondolják, náluk sose tudni :)

Szerkesztve: 2023. 03. 05., v – 13:30

egy kis szines, forró hír:

- "Mentőautókat gyújtottak fel Lengyelorsázgban - amit másnap küldtek volna ukrajnába"

jó lesz a laptopokat is óvni az öngyulladástól..

For Whites Only meeting room!

ugocsa non coronat!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Az a sok szerencsétlen ember, aki csak élni és dolgozni szeretne, annak mi a lóf.sz köze van a háborúhoz? Ugyanolyanok, mint Te meg én meg a harmadik. Nekem van ukrajnai magyar barátom, akinek papucsban, rövidgatyában trikóban pénz nélkül kellett azonnal jönnie Magyarországra, mielőtt besorozzák. Engem nem érdekel Zelenszkij meg Putyin. Nem kívánom senkinek azt, amin ők keresztülmentek. 

Ezt most melyik oldalra írod? Mármint a sok szerencsétlen embert. Ha az oroszokra, akkor tévedésben vagy. Szerencsétlen emberek, ez önmagában megáll, de felelősek a vezetőért, akiket választottak. Ha nagyon szerencsétlenek, és csak élni, dolgozni szeretne, akkor visszahívják szépen Putykó tábornok olvtársat. Nem nehéz ám, elvileg ott is demokrácia van. Ha meg csak papíron, az megint az ő bajuk, és akkor nem a nyugatnak meg a laptophiánynak köszönhetik, hogy szerencsétlenek, hanem saját maguknak, hogy nem állnak ki magukért.

Az ukránok viszont valóban szerencsétlenek, azok nem tehetnek róla, hogy megtámadták őket, csak azért, mert függetlenek akartak maradni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ezt most melyik oldalra írod? Mármint a sok szerencsétlen embert. Ha az oroszokra, akkor tévedésben vagy. Szerencsétlen emberek, ez önmagában megáll, de felelősek a vezetőért, akiket választottak. Ha nagyon szerencsétlenek, és csak élni, dolgozni szeretne, akkor visszahívják szépen Putykó tábornok olvtársat.

Ennél kevesebbért is lőttek tömegbe (Gyurcsányék és társaik) és nyomorítottak meg embereket. Nem, nem szavaztam rá, mégis mi felelősségem volt abban, hogy azt a majmot megválasztották? Ezt írhatnám a mostani vezetésre is, mármint abban az értelemben, hogy nem szavaztam rájuk sem mégha jóval több intézkedésük áll közelebb az én értékrendemhez, mint a ballibárisok esetében.
Ne haragudj, de ez a kollektív bűnösség már Benes idején is gáz volt :)

 

Az ukránok viszont valóban szerencsétlenek, azok nem tehetnek róla, hogy megtámadták őket, csak azért, mert függetlenek akartak maradni.

Gondolom nem sokat olvastál az ezt megelőző politikai lépésekről, indíttatásokról. Ha igen, akkor mi a véleményed az arab tavaszról?

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Putyin épp a szuverén orosz népért küzd, azért, hogy ne kerüljenek nyugati befolyás alá

Ehhez miért kell egyre-másra területeket elfoglalni az ország körül és orosz területté nyilvánítani? Mi lenne, ha olyan birodalmat hozna létre, ahova önként és örömmel csatlakoznának a környező országok? Mert jelenleg olyan birodalma van, ahonnan menekülnek a tagok, ha tehetik.

Azért, mert a létét veszélyezteti, ha NATO álnéven amerikai haderő, harci technika kerül egyre közelebb az orosz határhoz. Ukrajna nyugati érdekszférába vonását nem az oroszok kezdeményezték, sőt, már a közép-európai országokét sem. Az utóbbit duzzogva, de némán türték. Az azért elég durva elszemtelenedése az USA-nak, amit Ukrajnával művel. Kb. olyan, mintha Oroszország Canadába telepítene támaszpontokat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért, mert a létét veszélyezteti, ha NATO álnéven amerikai haderő, harci technika kerül egyre közelebb az orosz határhoz.

Felsorolnáld, hogy a NATO eddig mennyi területszerző háborút indított? Amúgy meg az oroszok tologatják kijjebb a határaikat, a szomszédok meg ez miatt teljes joggal idegesek és csatlakoznak egy védelmi szövetségbe.

Ukrajna nyugati érdekszférába vonását nem az oroszok kezdeményezték, sőt, már a közép-európai országokét sem.

Az oroszok Ukrajna orosz érdekszférába vonását kezdeményezték jó pár éve, csak ebből az ukránok egységesen nem kértek. Ahogy mi sem kértünk az orosz érdekszférából '56-ban, tudod, az egyik nagy magyar ünnepünkön, amikor jöttek, oszt leverték azt, hogy nem kérünk belőle. Aztán később se kértünk belőle. Csak te, mert te ilyen kis oroszpárti vagy, gondolom addig, amíg messze vannak az oroszok.

Kb. olyan, mintha Oroszország Canadába telepítene támaszpontokat.

Nézz utána, hogy a CSTO-nak merre vannak most támaszpontjai, merre voltak és ahol voltak ott most miért nincsenek (segítek: mert kiléptek a picsába a tagországok).

"Mi lenne, ha olyan birodalmat hozna létre, ahova önként és örömmel csatlakoznának a környező országok?"

Nem országok, országrészek, megyék. Lásd ukrajna keleti területei. Egy rakás orosz élt ott, irtották is őket az ukránok, szakszerűen.

Segits elképzelni, hogy is történne mindez? Tegyük fel az ott lakók nagy része szeretett volna oroszországhoz tartozni. Fogják magukat és odacsatolják a területüket oroszországhoz? És mindezt kijev ölbetett kézzel nézi, igaz? Pont arról hiresek.

Egy rakás orosz élt ott, irtották is őket az ukránok, szakszerűen.

Aham, és láttál sok videót. Pár napja nagyot ment az a videó, ahogy egy pityergő donyecki asszony mesélte épp, hogy kilenc éve rakétázták őket folyamatosan az ukránok és egy automata váltó alkatrészét mutogatta, hogy ilyenek estek az égből. Kell a propaganda, már a látszatra se adnak, ha nincs rakéta, jó lesz bármi hengeres, a nép úgy se tudja, milyen egy automata váltó belülről.

Arrafelé háború volt, igen, voltak túlkapások, de olyan szisztematikus oroszüldözés nem volt, mint ami felé próbálod elhúzni a dolgot. Ellenben az oroszok az elfoglalt a területen szisztematikusan irtották az ukránokat, nem elszórt túlkapások voltak. Arról nem is beszélve, amikor lelőttek egy polgári repülőgépet, aztán még ki is tüntették őket.

Tegyük fel az ott lakók nagy része szeretett volna oroszországhoz tartozni.

Aham, miért nem volt erről transzparens, sok-sok független megfigyelő által megfigyelhető és megfigyelt szavazás?

Ha ez a kérdés komoly, akkor túl sok propagandát néztél :)

Miért, volt transzparens szavazás?

Apró túlkapások az ukrajnában élő oroszok ellen, persze.

Aha, persze. Mutass kérlek _hivatalos_ orosz bizonyítékokat. Nem keringő mindenféle hülyeséget, hanem bizonyítékokat, amiket Oroszország, mint állam gyűjtött és mutatott be és bíróság előtt megállnak. Az ukránoknak már több ezer ilyen van egy jóval rövidebb periódusból, a legfrissebb egy mai, ahol épp agyonlőnek egy fegyvertelen hadifoglyot.

Az igazság független annak bizonyíthatóságától. Ami a transzparens szavazást illeti, a nyugati megfigyelők szabotálják ilyen helyzetekben a választások tisztaságának ellenőrzését azért, hogy később azt mondhassák, illegitim volt a népszavazás, mert az nem volt transzparens, ellenőrzött.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az igazság független annak bizonyíthatóságától.

Az egy nagy igazság, viszont attól még bizonyítani kell. Te amúgy felkészültél arra az esetre mentálisan, hogy nem az igazság oldalán vagy?

Ami a transzparens szavazást illeti, a nyugati megfigyelők szabotálják ilyen helyzetekben a választások tisztaságának ellenőrzését azért, hogy később azt mondhassák, illegitim volt a népszavazás, mert az nem volt transzparens, ellenőrzött.

Nem szabotálják, az oroszok nem engedik oda őket. Mert az oroszok pontosan tudják, hogy nem tiszta a szavazás és a tiszta szavazással buknának.

--

Különben is, ha az ukránok oroszokat irtottak a donbasszi régióban, akkor miért az ukránok menekültek onnan és maradtak az oroszok? Ha az oroszokat támadták meg, mint ahogy Lavrov a napokban megjegyezte, akkor miért ukrán területen vannak orosz katonai egységek és miért nem orosz területen vannak ukrán katonai egységek? Jól mutatja, hogy hol állnak az oroszok: nyíltan kiröhögték, ami egy diplomáciai végstádium.

Elég nehéz orosz bizonyitékokat felmutatni, ha a nyugat cenzúrázza és betiltja gyakorlatilag az összes orosz forrást.

Esetleg mutathatsz ICC-hez benyújtott bizonyítékokat, az nincs cenzúrázva. Segítek: nem nagyon fogsz találni, szóval alapvetően két eset van: háborúban előforduló elszórt eseteken kívül nem történtek ilyenek; az oroszok szarnak igazából arra, hogy valahol oroszokat ölnek. Arra is válaszolni kellene valahogy egy logikus mondatban, hogy ha az oroszok a népirtás elszenvedői, akkor miért az ukránok menekültek el ezekről a területekről?

A propaganda nem bizonyíték, az propaganda. Ráadásul olyan propaganda, amit már diplomáciai eseményeken is kiröhögnek, annyira nem ügyelnek már a látszatra.

Ha nem vetted észre mennyire egyoldalú a tájékoztatás a témában, akkor nagyon nagy a baj.

Ezt próbáld felolvasni a tükör előtt, amikor ignorálod azt, ami nem orosz propaganda, mert nem illik a világképedbe.

miért az ukránok menekültek el ezekről a területekről?

Mert az oroszok berágtak, megelégelték az ottani viszonyokat, és bementek arra a területre. Tudod, amikor a nagyfiú veri a kicsit, majd megérkezik a kicsinek az apja. Akkor azért a nagyfiú menekülőre fogja.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mert az oroszok berágtak, megelégelték az ottani viszonyokat, és bementek arra a területre.

Még azelőtt menekültek onnan az ukránok éveken át, hogy a jelenlegi háború, illetve az ún. különleges katonai művelet megindult volna, miközben folyamatosan érkeztek oroszok, részben harcolni, részben betelepültek. Furcsa jelenség az, hogy ha az ukránok ott népet irtottak, akkor miért nem az oroszok menekültek és lett egyre több ukrán, mert pont fordítva történt. A propaganda köpenye alól gyakran kilógnak ilyen lólábak...

Ezt kellett volna diplomaciai uton rendezni ugy ahogy azt elmeletben Oroszorszag is tamogatta amikor csatlakozott az ENSZ-hez.

Tudod: https://legal.un.org/repertory/art2.shtml  De, mondhatod azt hogy az regen volt, ime egy frissebb dokumentum: Budapesti memorandum ezt 1994 Decembereben irta ala Oroszorszag epp Budapesten.

A megfelelo hasonlat inkabb az hogy a szomszed bombolteti a zenet hajnali 3-kor (Ukrajna), te (Oroszorszag) meg atmesz es ahelyett hogy megkerned finoman vagy nyomatekosan hogy halkitsa le a zenet (diplomacia), fogod es bevered a pofajat, majd nekialsz szetrugni a hifit (specialis hadmuvelet/haboru).

De ha mar indokot keresel: Eurázsiai Gazdasági Unió.
Ukrajna 2003-ban alairta a csatlakozast, de utana inkabb az Europai Unio fele vette az iranyt. Gondolom szarul esett az oroszoknak, hogy a masodik legnagyobb gazdasag a leendo uniobol megsem oket valasztotta.

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Ukrajna 2003-ban alairta a csatlakozast, de utana inkabb az Europai Unio fele vette az iranyt. Gondolom szarul esett az oroszoknak, hogy a masodik legnagyobb gazdasag a leendo uniobol megsem oket valasztotta.

Az is sokat nyomott a latban a háború mellett, hogy Ukrajna déli és Románia keleti felében igen nagy gázmezőt tártak fel, ami nullázta volna Oroszország nyugati irányú exportját... minden háborúnak van egy jelentős gazdasági alapja általában.

"Esetleg mutathatsz ICC-hez benyújtott bizonyítékokat, az nincs cenzúrázva. "

Tényleg egy EU beli intézményben várod, hogy az oroszok panaszkodjanak az orosz-irtás ellen? LOL.

Az meg, hogy nincs cenzúrázva, azt onnan tudjuk hogy? Itt sok elmeháborodott komolyan gondolja, hogy az orosz hirek, vélemények sincsenek cenzúrázva.

"amit már diplomáciai eseményeken is kiröhögnek"

Valószinű az orosz diplomácia is kiröhög jópár ukrán és nyugati propagandát, csak azt nem jut el a nagyon szabad európai népzhez, mert megkimélik őket a gondolkodástól bölcs vezetői:)

"Ezt próbáld felolvasni a tükör előtt, amikor ignorálod azt, ami nem orosz propaganda"

Elárulok egy nagy titkot: nekem egyaránt felfordul a gyomrom az ukrán és nyugati propagandától, ahogy az orosztól is. Aki nem látja, hogy mind a két fél folyamatosan hazudik és hülyének néz mindenkit az teljesen elvesztette a valósággal való kapcsolatát, annyira kimosta az agyát a saját "térfelének" propagandája.

És ez elég szomorú. Az, hogy 8 általános végzett véglények tökig beszopnak egy propagandát és minden ezzel ellentétes hirmozsát hazugságnak titulálnak, abban nincs semmi meglepő. De amikor iskolázott emberek is ennyire együgyűek és nem látják át, hogy mindkét oldal segghülyének nézi őket, az tényleg baj. Lehet, hogy az oktatás problémája...

Tényleg egy EU beli intézményben várod, hogy az oroszok panaszkodjanak az orosz-irtás ellen? LOL.

Nem mindig voltak ilyen finnyásak, elég sok esetben fordultak mindenféle nemzetközi bírósághoz, sok ügyben, többek között az ICC-hez is. Ebben az esetben miért nem? Miért nem gyűjtöttek bizonyítékokat? Próbálj egy kicsit gondolkodni a dolgon, ha már a gondolkodástól való megkímélésről írsz két mondattal később.

Továbbá, amire nem válaszoltál: miért van az, hogy ukránok menekültek és oroszok települtek be a szakadár régiókba az utóbbi lassan 10 évben, amikor a narratíva szerint ott az ukránok ölik az oroszokat? Mi a logikus magyarázat erre?

Valószinű az orosz diplomácia is kiröhög jópár ukrán és nyugati propagandát, csak azt nem jut el a nagyon szabad európai népzhez, mert megkimélik őket a gondolkodástól bölcs vezetői:)

Hát, nyilván, téged amúgy nem kíméltek meg a gondolkodástól?

Elárulok egy nagy titkot: nekem egyaránt felfordul a gyomrom az ukrán és nyugati propagandától, ahogy az orosztól is.

Mégis az orosz propagandát tolod és utasítasz el minden mást, szóval attól valahogy nem fordul fel a gyomrod, sőt, még terjeszted is.

És ez elég szomorú. Az, hogy 8 általános végzett véglények tökig beszopnak egy propagandát és minden ezzel ellentétes hirmozsát hazugságnak titulálnak, abban nincs semmi meglepő. De amikor iskolázott emberek is ennyire együgyűek és nem látják át, hogy mindkét oldal segghülyének nézi őket, az tényleg baj. Lehet, hogy az oktatás problémája...

Miért gondolod, hogy te nem vagy áldozata a propagandának?

"sok esetben fordultak mindenféle nemzetközi bírósághoz, sok ügyben, többek között az ICC-hez is."

Mi lett ezek eredménye?

"Ebben az esetben miért nem? "

Nem tudom, esetleg rossz tapasztalat? 10 éve mondják, hogy irtják az ukránok az oroszokat, senki le sem szarta. Lehet megunták?

"miért van az, hogy ukránok menekültek és oroszok települtek be a szakadár régiókba"

Független forrás, hogy igy volt?

De akár még az is lehet, hogy a szisztematikus orosz gyűlölet, ami ukrajnában van, oda vezetett, hogy az oroszok inkább a sajátjaik felé húztak és oda költözött, ahol amúgy is sok orosz élt?

"Mégis az orosz propagandát tolod és utasítasz el minden mást"

Akkor nem sikerült felfognod. Én nem utasitok el minden mást. Én azt utasitom el, hogy a nyugati média által nyomott propagandának bármi köze lenne a valósághoz. Ugyanigy az orosz propaganda is hazudik ezer dologban, azt sem hiszem el kritika nélkül, persze a dolog jóval nehezebb, amikor az egyik fél betiltja a másik oldal véleményét, hirforrásait. A valóság - mint oly sok esetben - a kettő között van valahol.

"Miért gondolod, hogy te nem vagy áldozata a propagandának?"

Nagyon könnyű megállapitani: amikor valaki csak az egyik oldal propagandáját fújja és azt szajkózza, hogy a másik oldal minden szava hazugság, az bizony agymosott lett. Én egyrészt felismerem, hogy mindkét oldal propagandát tol, másrészt nyilvánvaló, hogy mindkét oldal hazudik.

Mi lett ezek eredménye?

Néha nyertek, néha veszítettek.

Nem tudom, esetleg rossz tapasztalat? 10 éve mondják, hogy irtják az ukránok az oroszokat, senki le sem szarta. Lehet megunták?

Mondják. Ja.

Független forrás, hogy igy volt?

Aha, a szeparatisták számlálták meg a népet többször is, az elég független?

De akár még az is lehet, hogy a szisztematikus orosz gyűlölet, ami ukrajnában van, oda vezetett, hogy az oroszok inkább a sajátjaik felé húztak és oda költözött, ahol amúgy is sok orosz élt?

Mit kellene érezniük az ukránoknak az oroszokkal szemben, ha egyszer megtámadták az országot és elcsatoltak területeket? Oké, tehát az oroszok oda költöztek tömegesen, ahol az ukránok szisztematikusan ölték az oroszokat, mert ott amúgy is sok orosz élt. Aham. Figyelj, volt a világban már elég sok genocídium, a közös jellemző az volt, hogy onnan, ahol történt, onnan elmenekültek azok, akik ellen a népirtást elkövették és nem oda mentek, mert ott amúgy is sokan vannak.

Akkor nem sikerült felfognod. Én nem utasitok el minden mást. Én azt utasitom el, hogy a nyugati média által nyomott propagandának bármi köze lenne a valósághoz.

Ez a két mondat így egymás után azért üt. De minden mást elutasítasz és egy-az-egyben tolod az orosz propagandát. Azt, amitől saját bevallásod szerint hánynod kell és nem veszi be a gyomrod.

Ugyanigy az orosz propaganda is hazudik ezer dologban, azt sem hiszem el kritika nélkül, persze a dolog jóval nehezebb, amikor az egyik fél betiltja a másik oldal véleményét, hirforrásait.

De, kurvára elhiszed kritika nélkül, most is arról próbálsz meggyőzni, hogy az orosz propaganda igaz és az ukránok szisztematikusan öltek oroszokat. Bíróság előtt is megálló bizonyíték ennek a fordítottjára van, az oroszok a propagandán kívül semmit nem tudnak felmutatni.

Nagyon könnyű megállapitani: amikor valaki csak az egyik oldal propagandáját fújja és azt szajkózza, hogy a másik oldal minden szava hazugság, az bizony agymosott lett.

Hát, rossz hírem van: te áldozata vagy a propagandának.

Én egyrészt felismerem, hogy mindkét oldal propagandát tol, másrészt nyilvánvaló, hogy mindkét oldal hazudik.

Olyan dolgokat állítasz tényként, aminek semmi alapja nincs, szóval lófaszt ismered te fel a propagandát...

Hogyan mondhat orosz propagandát, ha a szólásszabadság nevében az EU betiltotta az oroszországi média elérhetőségét?

Nem tiltott be mindent, elérhetőek az oroszországi médiák, a nyugati fogyasztókat célzó nem orosz nyelvű propagandát tiltották be, nagyrészt az RT és Sputnik csatornákat, minden más elérhető és orosz nyelven bármihez hozzáférsz.

a k"Néha nyertek, néha veszítettek."

Linkeket kérek a sok megnyert perről.

"Mondják. Ja."

Nyilván kitalálták, neked meg nem hozta le egyik nyugati propgandaoldal sem, igy nem tudsz róla. Ilyen, amikor valaki teljesen beszopta a propgandát és fogalma nincs mi és miért történik a világban.

"Aha, a szeparatisták számlálták meg a népet többször is, az elég független?"

Nem tudom. De neked, ha az jön ki ami a prekoncepciód, akkor gondolom tökéletesen hitelesnek fogadod el.

"Figyelj, volt a világban már elég sok genocídium"

Azért messze nem volt genocidium, ne túlozzunk. Csak néha lelődöztek őket.

"onnan, ahol történt, onnan elmenekültek azok, akik ellen a népirtást elkövették és nem oda mentek, mert ott amúgy is sokan vannak."

Ja értem, mehettek volna kijevbe, mert ott imádják őket. A kis butusok.

"Ez a két mondat így egymás után azért üt."

Nagyon ügyes vagy, kivágtad a következő mondatot, ami megcáfolja az egész agymenésedet.

"most is arról próbálsz meggyőzni, hogy az orosz propaganda igaz"

Hazudsz. Vagy hülye vagy. Arról próbállak meggyőzni, hogy az orosz propagandának ezen részlete létező dolog. Igenis irtották az ukránok az oroszokat. Ettől még hazudnak az oroszok ezer dologban, foglyokat kinoznak és kismillió háborús bűnt követnek el. (vigyázz, most jön a meglepő rész: az ukránok is!)

"Bíróság előtt is megálló bizonyíték ennek a fordítottjára van, az oroszok a propagandán kívül semmit nem tudnak felmutatni."

Annak aki a nyugati propgandát beszopta és csak a nyugati hatalmi megállapitásokat majmolja ész nélkül, annak lehet ilyen következtetése.

"Hát, rossz hírem van: te áldozata vagy a propagandának."

Kettőnk közül te vagy aki csak az egyik oldal propagandáját nyomja ész és kritika nélkül.

Linkeket kérek a sok megnyert perről.

Kereshető az ICC, válogass kedvedre.

Nyilván kitalálták, neked meg nem hozta le egyik nyugati propgandaoldal sem, igy nem tudsz róla. Ilyen, amikor valaki teljesen beszopta a propgandát és fogalma nincs mi és miért történik a világban.

Bizony, bizony, beszoptad a propagandát. Tövig.

Azért messze nem volt genocidium, ne túlozzunk. Csak néha lelődöztek őket.

Ja, korábban még arról írtál, hogy szisztematikusan ölik az oroszokat az ukránok és van róla sok-sok bizonyítékod. Most már ott tartunk, hogy néha lelődözték őket?

Hazudsz. Vagy hülye vagy. Arról próbállak meggyőzni, hogy az orosz propagandának ezen részlete létező dolog.

Á, olyan propaganda, ami igaz. Oximoron. Te meg csak moron. :D

Igenis irtották az ukránok az oroszokat.

Aham, csak bizonyíték nincs erről.

Ettől még hazudnak az oroszok ezer dologban, foglyokat kinoznak és kismillió háborús bűnt követnek el. (vigyázz, most jön a meglepő rész: az ukránok is!)

Az ukránok is, bár nem kismilliót. Az oroszok viszont konkrétan népirtást követtek el, több alkalommal, igen sok civilen, bizonyítékokkal alátámasztva.

Kettőnk közül te vagy aki csak az egyik oldal propagandáját nyomja ész és kritika nélkül.

Ja, nyilván... de valahogy mindig csak az orosz propaganda csúszik ki belőled. :D

"szisztematikusan ölik" vs "néha lelődözték őket"

Én nem látok semmi különbséget közte. A lényeg, hogy nem egy-egy elszabadult elmebeteg lődözik, hanem az ukrán kormány által támogatva/szemet hunyva történnek időnként ilyen események.

Tudom-tudom a 444-en nem olvastad, igy meg sem történt, minden csak orosz propaganda. Olyan jó lehet ilyen egyszerűnek lenni.

"olyan propaganda, ami igaz. Oximoron. "

LOL, tehát a propaganda szó jelentését sem ismered. :)

Attól, hogy valami propaganda, még lehet igaz. Nem attól propaganda valami, hogy igaz-e, hanem attól, hogy egy állam vagy valamilyen érdekcsoport közli-e szisztematikusan, hogy meggyőzzön másokat valamiről.

"Az ukránok is, bár nem kismilliót. "

Konkrétan hány háborús bűnt követtek el az ukránok? Amennyit lehozott a 444, ugye? Majd egyszer, a távoli jövőben megtudjuk az igazságot, amikor mondjuk az oroszok is kiteregetik a bizonyitékaikat és ez nem lesz kozmetikázva, elhallgatva nyugaton.

"valahogy mindig csak az orosz propaganda csúszik ki belőled."

Igy van, az oroszok folyamatosan azt szajkózzák mennyi háborús bűnt követtek és hazudtak, ezért mondom én is ezt. Brilliáns vagy.

Belőled viszont tényleg csak a hülyéknek cenzúrázott nyugati propaganda dől, hagyjuk is.

Én nem látok semmi különbséget közte. A lényeg, hogy nem egy-egy elszabadult elmebeteg lődözik, hanem az ukrán kormány által támogatva/szemet hunyva történnek időnként ilyen események.

Igen, alapvetően az a baj, hogy nem látsz különbséget. Hol volt például egy bucsai mészárlás-szerű bármi azon a területen? Vagy olyan, ahol hátrakötött kezű civileket lőttek bele tömegsírba? Egyetlen bármi hasonlót mutass. Akár olyat, hogy szándékosan támadtak polgári infrastruktúrát. 

LOL, tehát a propaganda szó jelentését sem ismered. :)

A propaganda, mint szó és a propaganda, mint fogalom nem ugyanaz, lásd, propaganda: information, especially of a biased or misleading nature, used to promote a political cause or point of view.

Konkrétan hány háborús bűnt követtek el az ukránok?

Amennyit az oroszok tudnak bizonyítani... ja, hogy nem tudnak sokat, mert számosságában és mértékében jelentősen eltérő a hadseregeik által elkövetett háborús bűn mennyisége és mértéke?

Majd egyszer, a távoli jövőben megtudjuk az igazságot, amikor mondjuk az oroszok is kiteregetik a bizonyitékaikat és ez nem lesz kozmetikázva, elhallgatva nyugaton.

Aham, az oroszok kiteregetik a bizonyítékaikat és nem lesznek kozmetikázva. Te ebben láthatóan erősen hiszel, hogy az oroszok az áldozatok ebben a sztoriban.

--

Tudod, anno, amikor '56-ról tanultam középiskolában, akkor nem értettem, hogy kik és milyen magyarok lehettek azok, akik az oroszokat támogatták a felkelőkkel és forradalmárokkal szemben. Most már tudom, hogy kik és milyen magyarok lehettek.

Putyin épp a szuverén orosz népért küzd

Ezen felrohogtem.

A mongol hatar kozelebol behivott es elesett katonak gyerekei es ozvegyei majd allitanak neki szobrot emiatt a "specialis akcio" miatt, de ha ok nem akkor a wagner csapat koztorvenyes bunozoi biztos.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Legyen az orosz nép szuverén Oroszország határain belül. Ne keverjük össze a kisebségi jogokat Ukrajna területén ezzel.

Magyarorszag sem szeretné ha Kína saját torvényeit akarná fegyverrel ervényesiteni hogy szegény kinai allampolgárokat megillesse az a jogbiztonság amit Kínában megszoktak.  (De helyettesitsd be Kinat bármelyik szomszéddal). 

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

"de felelősek a vezetőért, akiket választottak"

Érdekes, elolvastam Bin Laden nyilvános levelét és pont így érvelt, amiből pont lejött, hogy semmi tapasztalata nincs a rendszer működésével kapcsolatban (mondjuk a muzulmán világból nem is csoda) és a saját hibás logikájának lettek mások az áldozatai.

de felelősek a vezetőért, akiket választottak.

azt azert tudod, hogy mukodik a demokracia? a tobbseg valaszt, akkor is, ha 50%+1.

Vagyis nem *OK* valasztottak, a tobbseg valasztott. ahogy orban tamogatottsaga is csak valami 30-35% a teljes lakossag koreben.

google://tyranny of majority

A masik. Ilyet SOHA SOHA ne gondolj, mondj, hogy "ok". Olyan nincs, nem letezik. Kollektiv felelosseget akasztasz vele masok nyakaba! Csak azert, mert X emberrol *azt hiszed*, hogy tagja egy mondvacsinalt Y csoportnak, azt gondolod, hogy bunos? Es ha nem is tagja? Es ha Y csoport nem is bunos? Akkor veled megcsinalhatjak cserebe/bosszubol majd ugyanazt, amit te veluk?

tl;dr: nincs "ők".

MKKP: Valamikor szinpatikusak voltak. Most már sajnos unalmasak.Olyanok mint a L'art pour l'art banda. Először jópofa, aztán rájössz, hogy az innovációjuk megállt abban, hogy valami idegen (küföldi) ötletet honosítottak. Mint látható ez az ötlet se az övék.

Ha pár évvel ezezlőtt ugyanezt kitalálják a magyar -ne adj isten kárpátaljai- (és most kérek mindenkit, ne aktuál politizáljon, azért említettem őket, mert egyértelműen ők a legszegényebb hazától elszakadt magyarok) gyerekek részére, és most csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, szavam nincs. 

A „különleges hadművelet” vs. HUP: Elszomorító, hogy hozzászólások ezrei születnek -gyakran minősíthetetlen hangnemben- egy olyan témától, amiről alapvetően semmi információnk nincs. Amiről azt hisszük információ, az nagyvalószínűséggel (>80, szerintem, de még ez is csak egy becslés) valamelyik fél dezinformációja. Olyan ez a vita, mintha be lennénk zárva egy tök sötét szobába, és azon gyilkolnánk egymást, hogy most mi van. Néha a kezünkbe adnak valamit, amit megtapogathatunk, és utána szóban legyilkoljuk a másikat, mert az egyik azt mondja, hogy döglött vizisikló, a másik meg azt, hogy szafaládé.

És a vicc az egészben az, hogy még esélyünk sincs arra, hogy kimenjünk a szobából, vagy valaki felgyújtsa a villanyt.

Merthogy gondoljunk bele, még azt se tudjuk biztosan, hogy mi, miért történt a I. világháborúban, nemhogy mi okozta, okozza III. -at. De a lényeg, hogy a másik egy vadbarom, mert nem fogadja el, hogy igazam van.. No ezért volt, van igaza Einsteinnek arról a bizonyos negyedikről.

A dezinformációban részben igazad van. Viszont a döntések végeredményét, azok megtörténtét tudjuk, s azok jó vagy rossz mivoltáról már alkothatunk véleményt. A döntések hatással vannak az életünkre. Háborús esetben igen súlyos hatással.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Persze, igen vannak történések aminek látjuk az eredményét. De a ki, mit, mikor kérdésre már nehezebb a válasz. És ezért említettem az I világháborút.  Még ott is egyre gyakrabban merülnek fel kérdések. Pedig, vagy talán pont azért, ott már nincsenek "érintettek".

Amit látunk az a százezernyi halott, és erről biztosan mondhatjuk, hogy rossz. A több millió menekült, aminek hatását még fel se tudjuk fogni, de rossz, és az is biztos, hogy még rosszabb lesz a hosszútáv. Arról ne is beszéljünk milyen felnőttek lesznek ezekből a gyerekekből ? Láttam édesapámat és édesanyámat - mindketten gyerekek voltak a II. alatt - felnőttként, a félelmeikkel (démonaikkal). S ezért jó lenne, ha nem csak arra lenne válasz, hogy mi az eredmény, hanem arra is, hogy miért? De erre semmi esély.  Ami persze sokakat frusztrál, de nem annak kellene lennie a megoldásnak, hogy ezért egymást gyilkolásszuk szóban.

Ezt próbáltam megemlíteni, mert hogy szerintem ezek a posztok már rég túllépték a trollkodás szintjét.

Véleményem szerint a mainstream egy vaskos dezinformáció. Területszerző háborúként próbálják beállítani, de ez részben ideológiai, részben gazdasági, piacszerző háború az Egyesült Államok részéről, illetve világhatalmi pozíció megerősítése, hatalomkoncentráció. Oroszország pedig büszkeségből beleállt, mert a világ egyik legnagyobb haderejével, fegyverrendszerével rendelkezik, illetve nyersanyagkészletével.

Önmagában az sem sokat segít rajtunk, ha értjük az okokat. Attól sem lesz kevésbé háború. Gondolj bele, odamegy hozzád valaki, beléd köt, elkezd verni. Vagy visszaütsz, vagy behódolsz, tovább ver, kirabol, csicskáztat. Nem tudsz semleges maradni, mindnképpen rosszul jársz. Akkor is, ha felveszed a kesztyűt, akkor is, ha nem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Oroszország pedig büszkeségből beleállt, mert a világ egyik legnagyobb haderejével, fegyverrendszerével rendelkezik, illetve nyersanyagkészletével.

Oroszország az utóbbi 30 évben több területszerző háborút is folytatott, nem büszkeségből állt ebbe bele, hanem területet akart szerezni, pláne olyan területet, ami alatt gázmezők vannak. A legnagyobb haderő egy vicc, a legnagyobb fegyverrendszer is vicc, nukleáris fegyverei vannak, feltéve, ha még működnek és nem lopták szét azokat is, mint a haderő többi részét. A nyersanyagkészletet meg technológia nélkül megbaszhatja.

Csodálom az értékrended, hogy nálad minden kb. bináris és egyenlőségjelet tudsz tenni népirtás megakadályozása, illetve egy területszerző és közben népirtó háború között, mert mind a kettő fegyveres konfliktus.

Én ezt úgy ismertem, hogy

"Mert nálunk rend van, így meg vannak a számlák."

Igaz, ezt a viccet akkor mondtam a könyvelésen az egyik csajnak, mikor a partner szólt, hogy "bocsi de már lejárt a számlátok két hete, és  még nem fizettetek". Így felmentem hozzájuk szólni, másnap, mikor kiderült, hogy azért nem fizettünk mert nincs meg a számla, no akkor mondtam a viccet.

Már megint nem bírom befogni a szám...
Miért csak az ukránoknak megy a gyűjtés, hisz az orosz fiataloknak nincs joguk intel és amd processzoros laptopokhoz? Őket is elvágták a lehetőségektől.

A másik bugyuta kérdésem az összes személyeskedőhöz voltál e katona a 90-es éveben Magyarországon? Ha igen akkor tudod hányszor maradtak bent a sorkatonák az miatt, ami tőlünk délre történt.
Amikor majd nyilvánosak lesznek a "látogató" könyvek legegyszerűbb ott megnézni ;) az állomány 80% volt "laktanyafogságon."
Simán ki lettünk volna vezényelve, és semmi gond, hogy nem akarsz menni, hadbíróság mire felment a nyugati világ már agyonlőttek.

Ha már szidjuk az oroszokat, akinek él ismerőse Kárpátalján kérdezze már meg milyen jogai voltak 2015 után és 2018 után, és milyen jogai vannak nálunk egy románnak vagy egy magyarnak Erdélyben, mert az Európa.
Ha már Európa Koszovó simán elszakadhatott az olyan természetes igaz? De Krim meg Donyeck stb már azért ne tegye meg...
Bírom az ilyet, amit szabad Jupiternek nem szabad a kis ökörnek.

Ha pedig az oroszok által emlegetett fasizmus...

Az hogy olimpiáról ki akarják tiltani az orosz olimpikonokat...
még Hitler se lépte ezt meg.
"Az 1936-os berlini olimpián részt vevő afroamerikai sportolók 14 érmet nyertek. A fekete sportolók Egyesült Államokba való visszatérése után folytatódó társadalmi és gazdasági diszkrimináció kihangsúlyozta a rasszista Németországban aratott győzelmük iróniáját."

Másik gondom a zsidó törvények:
1938 tavaszán be kellett vallani minden zsidónak az 5e birodalmi márka feletti vagyonát és 20%-át később adóba azonnal be kellett fizetni, 1938 nyár végén kijött a rendelet, hogy a zsidóknak 1 milliárd birodalmi márkát kell befizetni adóként a kincstárba. (Akkoriban egy Opel 2000 márka körül volt, egy havi lakásbérlet 30-50 márka)
Későbbiekben újabb és újabb rendeletekkel tették rá a kezüket a zsidó vagyonokra.
Mondanom se kell eléggé látszik a hasonlóság
Lassan az oroszok felvarrhatják a sárga csillagot.
Zsidóknál is először a gazdagabbakra szálltak rá, majd mentek lefelé... hasonlóság orosz oligarchiák

Jó lenne ha nem nem csak matek órán figyelne a HUP közösség, és ne nyissuk ki a politikát, főleg ne ha nem vagy tájékozott...
Igen is kezd fasizmusba hajlani ami nyugaton történik, nagyon vékony a határ aminek a szélén táncolnak :(
"A halott indián a jó indián" Egyértelműen látszik lassú eszközökkel próbálják szétdarabolni még jobban Oroszországot.

Visszatérve a laptopokra, akkor lenne korrekt, ha mindkét oldalon rászoruló menekültek kapnák meg, mert Donyecki területekről is van és Ukrajnából az oroszoknak is menekülnie kellett.

 

Későbbiekben újabb és újabb rendeletekkel tették rá a kezüket a zsidó vagyonokra. Mondanom se kell eléggé látszik a hasonlóság. Lassan az oroszok felvarrhatják a sárga csillagot.

A német zsidók lerohantak egy egész országot? Figyelj, mit kell szívni ahhoz, hogy ilyen összehasonlítást le tudj írni?

és ne nyissuk ki a politikát, főleg ne ha nem vagy tájékozott

Te miből gondolod, hogy tájékozott vagy? :D

mert Donyecki területekről is van és Ukrajnából az oroszoknak is menekülnie kellett

A Krím-félszigetről is úgy menekültek az oroszok, hogy többen lettek. A donyecki területről is úgy menekültek el az oroszok, hogy közben többen lettek. Furcsa dolgok történnek arrafelé.

--

Te amúgy mennyit segítettél az oroszoknak, küldtél már csomagot, pénzt?

Miért csak az ukránoknak megy a gyűjtés, hisz az orosz fiataloknak nincs joguk intel és amd processzoros laptopokhoz? Őket is elvágták a lehetőségektől.

Mindket orszagban voltak uzemelo szamitastechnikai boltok. Valami oknal fogva az egyik orszagban mostansag sokszor futes es viz sincs. Nem kerdes, hogy az orosz fiatalokat elvagtak a lehetosegektol ahogy nem kerdes hogy az ukran fiatalokkal is ez tortent. Az orosz fiatalok kimehetnek tuntetni emiatt amig az ukran fiatalok hiaba tuntetnek a jelenlegi helyzetben. Mindkettojuk helyzeten ugyanaz az ember tudna valtoztatni ha akarna.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ha az orosz fiatalok tüntetnének, hogy a demokraták ne küldjenek több fegyvert Ukrajnába, ez meghallgatásra találna a Biden-kormányzat részéről?

Miért kellene? Az oroszok fiatalok menjenek ki azért tüntetni, hogy vonuljanak ki az oroszok Ukrajna területéről. Tudod, az amerikai fiatalok se azért tüntettek, hogy az oroszok ne támogassák Északi-vietnámot, hanem azért, hogy USA hagyja abba a vietnámi háborút. Te annyira USA ellenes szemüveggel nézed a világot, hogy teljesen eltorzult tőle a valóságérzékelésed.

Ja, hogy azt gondolod természetesnek, hogy a nyugatosok mondják meg, miért tüntessenek az orosz fiatalok?

Ők majd eldöntik, hogy miért akarnak tünteti. Csak tudod, nehéz úgy tüntetni, hogy egy feltartott üres fehér lap miatt 5-10 év börtön jár. Persze, ott szabadság van és nem nyugati tipusú elnyomás és mindez semmiség azért cserébe, hogy locsemege nyugodtan tudjon aludni egy kétpólusú világban, ahol nem erőszakolják rá a nyugati értékrendet, de persze az ezzel járó nyugati életszínvonalat és nyugati műszaki cikkeket elfogadja.

Ha az orosz fiatalok tüntetnének, hogy a demokraták ne küldjenek több fegyvert Ukrajnába, ez meghallgatásra találna a Biden-kormányzat részéről?

Ugy gondolom az orosz fiataloknak a sajat maguk (vagy szuleik) altal valasztott kormanynal kellene kilincselniuk. Szerintem Biden-t nem ok valasztottak.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerkesztve: 2023. 03. 08., sze – 16:52

Amikor nincs érv jön a személyeskedés.
Erre a magyar kunsági paraszti és rác gyökereim bicskával válaszolna ... de a harmadik évezredben hiszek az érvekben.
Források csatolása:
"A kunokat 1237-ben a tatárok űzték el, és Krímet 1441-ig a Kipcsak kánság alkotórészévé tették. Ugyanezen időben a genovaiak számos gyarmatot alapítottak rajta, amelyek közt Kaffa (ma Feodoszija) tett szert a legnagyobb gazdagságra. 1441-ben a Krími Tatár Kánságnak vált jelentékeny részévé. 1475-ben II. Mehmed szultán ezt török fennhatóság alá vetette. Az oroszok már Nagy Péter cár uralma alatt támadni kezdték a félszigetet, és az Oszmán Birodalom az 1774-es kücsük-kajnardzsi békében beleegyezni kényszerült Krím függetlenségébe. A félsziget azonban a függetlenségét csak rövid ideig élvezhette. 1783-ban Sagin-Girei, az utolsó tatár kán birtokáról évdíj fejében az oroszok javára lemondott. "
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%ADm

Kérlek olvasd el Szun-ce a háború művészetét, online meg lehet találni, de javaslom Clausewitz A háborúról könyvét is.
Ukrajna egy bábbá vált beáldozták, felhergelték vele Oroszországot, majd nem tudott mit tenni hadba szált (lásd a fenti könyvek) a háborúnak nagyon magas költségei vannak és sokszor belebuknak lásd Hitler, de fel is emelkedhetnek lásd Sztálin. Arra játszott a nyugat, hogy megdöntse Putyint és rátegye a kezét az  Orosz "vagyonra". Sajnos a nyugat az utolsó ukránig fog harcolni :(
Igen ezekben a könyvekben az egyik lazán 2500 éves egyértelműen le van írva, ha meg kell vívnod egy háborút mert nincs más lehetőséged tedd a másik területén.
Krím lakosságának 85%-ban orosz jelenleg is, Odesszai rész pedig 30% körül, Donyeck, Luhanszk 60-70% az orosz. Keress rá 2010 előtti adatokra, akár ukránul és oroszul, ha ennyire be tudsz szólni biztos jól beszéled ezt a két nyelvet is az angol mellett, hogy én is személyeskedjek.

Fasizmusról:
ajánlom figyelmedbe:
https://encyclopedia.ushmm.org/content/hu/article/nuremberg-laws
https://encyclopedia.ushmm.org/content/hu/article/the-nazi-olympics-ber…
Zsidó vagyonadó
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_zsid%C3%B3k_vagyonad%C3%B3ja
aztán innét mehetsz tovább.

https://www.consilium.europa.eu/hu/policies/sanctions/restrictive-measu…
segítek a hasonlóság,
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_n%C3%A9metorsz%C3%A1gi_zsid%C3%B3k_t%C3…

Ki mondja meg, hogy az adott örökbe fogadott gyereket tényleg nevelték vagy valóban bűncselekmény történt?
vagy pld
prominens üzletemberek és oligarchák...
vagy,
jelenleg 321 milliárd euró amit "zárolt" az Eu, egész szépen dolgozott a zárolt ottfelejtett vagyon Svájcban is. ;)

Részemről bejártam a környező országokat, láttam szép és szörnyű dolgokat,
Az egyik amit megkönnyeztem amikor a sváb cimborám 50+os Erdélyben egy erődtemplomban a "pénztáros" 86 éves nénivel svábul (nem németül) elkezd beszélgetni és folyik a néni könnye én se bírtam ki és meséli már egyedül van a faluban, mert ugye tudjuk mik történtek Erdélyben a svábokkal, segítek szó szerint eladták őket a Németeknek.

A más dolgok amik még megütöttek:
Csehországban Kutná Hora -n rájössz mennyire is olcsó az ember...
A tiszteletről pedig,  arról hogy meglátogattam a Isonzo völgyét és amikor a temetőben egymás fölé alá temették többször is a mohamedánt és a katolikust, mert nem volt elég sírhely aznapra és túl köves a talaj :( (két fejfa egyértelmű nevek)
Vagy ránézel egy hegyre és lerobbantva az egyik oldala, mert másképp nem tudták elfoglalni aláfúrtak és felrobbantották az egészet, igen mindenkivel együtt :(

Amikor felmész egy emlékműhöz...
Sznt. Anton teplom Kobarid (Caporetto)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Italian_Charnel_House,_Kobarid
olvasod a neveket és mindegyik után hogy "presente" (olaszul jelen!)

Elgondolkozol mi is a háború és miért kell összeugrasztani a nemzeteket.
Bejártam a balkánt is az elmúlt években és az is egy puskaporos hordó továbbra is :(

de a "sikeres" dél Tirol megoldás, ahol még nyugaton 60-as 70-es években emberek haltak meg azért mert tiltakoztak a jogaikért.
Kérlek ezt már keresd te ki.

Mindig mind a két oldalt elolvasom, ha lehetőségem van rá beszélgetek mind a két oldallal.
Kérlek tedd meg te is és itt a HUP-on ne személyeskedjünk.

Továbbra is tartom az lenne a korrekt megoldás, ha Donyeck és Luhanszk is kapna, mivel azok a részek is háború által érintett területek és az ott élőknek ugyanolyan nehéz :(

De hosszan írtál semmit a kérdéseimre.

Tehát a német zsidó állampolgárok vagyonának elkobzása és későbbi állami szinten támogatott szisztematikus megölése szerinted teljesen egyenértékű egy szomszédját megtámadó ország külföldi bankokban tárolt vagyonának zárolásával és a háborút támogató oligarchák vagyonának zárolásával? Ha erre igen a válasz, akkor annyira különböző alapokon állunk, hogy nincs értelmes folytatni.

Ezen túl sikerült véletlenül bebizonyítanod, hogy a donyecki és luhanszki régióban nem ölték szisztematikusan az ukránok az oroszokat, sőt, tipikusan az ukránok menekültek el onnan és az oroszok voltak egyre nagyobb többségben. Másrészt attól, hogy orosz, még nem feltétlen hülye és látja azt, hogy milyen az élet a határ két oldalán. Amikor kitört a totális háború, még ezeknek az oroszoknak a többsége se keletre kezdett menekülni, hanem nyugatra. Mert nem hülye.

Szerkesztve: 2023. 03. 09., cs – 20:38

Hogy ontopic is legyek. A munkaadom mar joval a topic letrejotte elott adomanyozott laptopokat ukran menekulteknek. (Nem vagyok olyan pozicioban, hogy ilyesmirol dontsek, csupan tudok rola.)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Persze, Putin is azt szeretne, akit támogatsz. Elélhet mindenki békében, mint az újraalakuló Szovjetunió gyarmata, vasfüggönyös tagja. Nem kell aggódni, megkapod, Orbán még kicsit alakít, kizárnak minket a NATO-ból és ott is leszünk, nekünk is lehet adományokat gyűjteni. Az adománylaptopon is ugyanolyan jól fut ám a Fedora, ne aggódj. Visszajön a régi jó rendszer, dúskálni fogsz a jólétben, mint most az oroszok, lesz megint hiány mindenből, meg Cocom-lista, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem baj az, mi sem nagyon értékeljük sokra az övét. Valaki kinyírhatná már, akár a saját emberei közül, akár valami ukrán, vagy titkos akcióban részvevő CIA csoport. Pl. kieshetne ő is gyanús körülmények között valami sokadik emeleti ablakból, az úgyis orosz szokás, nagy arrafelé a gravitáció, csak úgy kiránt a szobából is, és túl könnyen ér baleset.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Mondjuk ez jó kérdés, de szerintem reálisan jobb eséllyel azért kicsit jobb lenne. Ha nem feltétlen lenne nyugatbarátság, de talán valami modernebb, reálisabban gondolkodó vezetővel mindenki jobban járna. Reálisabbon értsd: nem gurult el neki a gyógyszer, nem rekedt a szovjet KGB-s korszakban, az orosz nép tényleges érdekeit nézi, próbálja rendbe tenni az orosz gazdaságot, korrupciót megszüntetni, stb.. Kb. úgy lenne szerintem, ahogy Kína most, ott se nyugatbarátak, de hülyeségért nem kezdenek el háborúzgatni, meg figyelembe vesznek gazdasági megfontolásokat is.

Én komolyan azt se értem, hogy Putyin hová izmozik. 70 éves, multimilliárdosra megszedte magát az utóbbi néhány évtized alatt. Most már, hogy az unokáinak se nagyon kell dolgozni, rég visszavonulhatott volna már, és egy trópusi magánszigeten szürcsölgethetné a napernyő alatt a koktélokat, és nyugodtan szarhatna bele mindenféle NATO és ukrán kérdésbe. Valahogy nem látom, hogy ebben mi a jó neki.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ebben is igazad van, természetesen Orbán se különb már lassan. Jó is lenne, ha a magyarok nem szavazgatnának rá állandóan kétharmaddal, hanem lemenne a szüllyesztőbe. Volt elég ideje, túl sokat volt már így is hatalmon, át kéne adnia a stafétát, és élveznie, hogy megszedte magát. Felesleges a végetlenségig ezt a hatalommániát hajkurászni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerintem nem ennyire önző. Putyinnak van jövőképe, s nem szeretné, ha Oroszország az USA egy sokadik liberális érdekszférája lenne. Szabad Oroszországot szeretne önálló politikával, ahol nem mások mondják meg, hogyan kell viszonyulni például a homokosokhoz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez tök jó, de mondd már, miért akar szinte mindenki elmenekülni az ilyen remek jövőképű helyekről, ha megteheti? A faszé' van az, hogy a bevándorlás olyan országok problémája, ahol szerinted nincs jövőkép és olyan országokból vándorolnak ki tömegek, ahol van jövőkép?

így feladja a szabadságát a kényelemért cserébe. Ha nem így lenne, nem lennének okostelefonok, nem lenne Facebook

Mindennek ket oldala van, nem kellene ennyire fekete-feheren latni es kiemelni a fekete oldalt ilyenkor. A konyhakeseket is hozhatnad peldanak, lehet rossz es jo celra hasznalni, mint az okostelefont vagy a FB-ot.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem, mert itt az FB egy veszélyforrás. Nevezetesen a személyes adatok ellopására szakosodott a cég, a kapcsolati háló megszerzésére, elemzésére, s ezáltal az emberek szabadságuktól való megfosztására, zsarolhatóvá tételére. Az mellékkörülmény, hogy valaki megtalálhatja régi ismerősét, s még a reklámok is mellékkörülmények.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a kapcsolati háló megszerzésére

Kizarolag a FB kepes erre gondolom, ha valaki pont oda nem regisztral be akkor vedve van az ilyesmitol. ;)

zsarolhatóvá tételére

Ahhoz szerintem tobb kell, mint egy "Vigyazz,  ismerem a Kovacs Jolankat akinek meghuztad a hajat az ovodaban!"

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ha például az ismerőseim ujgurok, akkor valószínűleg én is ujgur vagyok, holnap mehetek az átnevelőtáborba.

Nem hiszem, hogy ez igy mukodik, de ha igen akkor arrol nem a FB tehet. Ilyen alapon az osszes forum es levlista is megszunhetne, hiszen pl. innen be lehet gyujteni a magyar unix/linux felhasznalokat, ha majd valamelyik kormanynak rajuk faj a foga, aztan mehetnek a windows 11 atnevelotaborba :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem, nekem továbbra is az a félelmetes, hogy alusapkás faszságok miatt tolod az orosz propagandát és egy olyan országot állítasz a szabadság mintaképének, ahol öt év börtön jár egy feltartott üres papírlapért és vagy azért, mert a gyerek rajzolt egy tankot az iskolában és gyakorlatilag nincs se privát szféra, se jogvédelem értelmezve.

Hát, amilyen alusapkás faszságokat tudsz írni... pláne, hogy a legtöbb problémád, ami a nyugati típusú társadalmi berendezkedésekkel van, az az oroszoknál hatványozottan jelentkezik: sokkal kevésbé védik a privát szférát, sokkal kisebb a jogbiztonság, sokkal nagyobb a cenzúra, sokkal rosszabb a létbiztonság és a többi. Közben meg az a helyzet, hogy az oroszok, ha tehetik, nyugatra mennek, még a kurva gazdagok is nyugaton akarnak élni.

Tudod, olyan ez, mint az egészségügyi adataiddal való önrendelkezés joga: ahol erre lehetőséged van, azok mind érett nyugati típusú társadalmak.

Épp nincs rá lehetőségem.

Eltel a jogaiddal? Jelentetted valahol a jogsertest? Voltal tuntetni miatta a parlament elott?

Mert ezeket itt lehet, anelkul, hogy bortonbe kerulnel.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Épp csak semmit nem ér.

Vegigjartal minden lepcsofokot es tapasztalatbol mondod?

Mas: vajon ugyanez hogy nezne ki keleten? Tegyuk fel egy hasonlo fejlettsegu varosban es nem valahol a sziberiai vadonban vagy a Gobi sivatag kozepen.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Tetszettél volna olyan pártra szavazni, amelyiknek ez fontos, ha neked ez fontos. De neked ilyenkor sokkal fontosabb olyan pártra szavazni, amelyiknek a homokosokhoz való viszonya egyezik a tieddel, minden más, úgy tűnik, kisebb prioritású nálad.

Amúgy meg továbbra is érdekes, hogy csorgó nyállal nézed az orosz társadalmat, ahol két lábban tiporják az emberek privát szféráját és elutasítod a nyugati társadalmakat, ahol védik a privát szférát. Pusztán azért, mert az oroszoknál nem mások mondják meg, hogyan kell viszonyulni például a homokosokhoz. Pedig de, ott is mások mondják meg, hogyan kell viszonyulni például a homokosokhoz, csak épp a mondásuk egyezik a te viszonyulásoddal. Ezt az egyezést téveszted össze szabadsággal, pedig ott aztán pláne nem gondolhatsz mást.

Te felállítottál egy prioritási listát, ahol valamiért a homoszexuálisok vannak az első helyen, a sokadik helyen a privát adataid védelme, aztán jössz mindig panaszkodni, hogy szarnak a privát adataid védelmére. Pedig te döntöttél így, hogy mi a fontos.

Azért azt talán te is belátod, hogy ha pontosan minden általam elvárt kritériumnak megfelelő pártra akarnék szavazni, akkor létre kellene hoznom egy egyetlen tagú pártot, amelynek én lennék az elnöke, s egyben egyetlen tagja, indulnom kellene a választásokon, magamra szavaznék, de ezzel túl nagy sikert nem érnék el. Ha abból választok, ami van, akkor csak azt tudom nézni, mi a kisebb rossz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem azt írtam, hogy mindenben, hanem felállítottál egy rangsort a szavazásnál, aztán egyrészt nem jelzel semmit a választott képviselődnek, másrészt meg szinte folyamatosan olyan dolgokért nyígsz, amit nem vettél figyelembe a választásnál.

Ha abból választok, ami van, akkor csak azt tudom nézni, mi a kisebb rossz.

Ezt írtam: neked fontosabb, hogy mi van a homoszexuálisokkal, mint azzal, hogy mi van a személyes adataiddal. Neked a kisebbik rossz az, hogy nem rendelkezhetsz az egészségügyi adataiddal.

Tudsz olyan pártot, amelyik hatékonyan védi a privacy-t? Én nem. Már csak azért sem, mert egy párt még ellenzékben is több idővel és erőforrással rendelkezik, mint egy választópolgár, s az EESZT-vel párhuzamos egészségügyi szervek adatbázisainak létezése, amely felett az állampolgár nem gyakorolhatja az önrendelkezését, léteznek. Tehát, ha másra szavaznék, legfeljebb az élet más területén is számomra elfogadhatatlan döntések születnének, s a privacy kérdése továbbra sem oldódna meg.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudsz olyan pártot, amelyik hatékonyan védi a privacy-t? Én nem.

Hát, nem a Fidesz, amelyik remek adatbázisépítő és titkos megfigyelő... :D

Amúgy meg bármelyik ellenzéki párt, amelyik a nyugati normákat tartja szem előtt.

Már csak azért sem, mert egy párt még ellenzékben is több idővel és erőforrással rendelkezik, mint egy választópolgár, s az EESZT-vel párhuzamos egészségügyi szervek adatbázisainak létezése, amely felett az állampolgár nem gyakorolhatja az önrendelkezését, léteznek.

Ez alusapkás faszság.

Tehát, ha másra szavaznék, legfeljebb az élet más területén is számomra elfogadhatatlan döntések születnének, s a privacy kérdése továbbra sem oldódna meg.

Akkor marad az, hogy a pártpreferenciádat főleg a buzik határozzák meg. És ez a te saját döntésed.

Ez alusapkás faszság.

Még ahhoz is lusta vagy, hogy elolvasd, amit erről korábban írtam. Megpróbáltam töröltetni ezeket az adatokat a GDPR-ra hivatkozva, nem tették meg. Nem alusapkás faszság, hanem a valóság. Én végigjártam, te meg csak vagdalkozol a valóság ismerete nélkül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Megpróbáltam töröltetni ezeket az adatokat a GDPR-ra hivatkozva, nem tették meg.

Írtuk is, hogy mely országokban van erre részlegesen vagy teljes egészében lehetőséged... csodák-csodája, mindegyik ország a hanyatló nyugaton van és érett demokrácia. Szóval amíg te a szemed elsődlegesen a buzikra veted és imádod a keleti mentalitást, amikor kormányt választani kell, akkor miből gondolod, hogy itt valaha is lesz nyugati szemléletű magánszféra védelem? Amúgy a GDPR is a hanyatló és neked nem tetsző nyugat védelme a privát szférád kapcsán. Szóval továbbra is az a helyzet, hogy ez a te döntésed egyik következménye.

Hiába van GDPR, ha az szemfényvesztés, a valóságban nem működik.

Jelentsd be, utana sz*rra birsagoljak a ceget/szervezetet. Ha az allam nem tartja be akkor pedig orulhetsz a "bezzeg Brusszel/Nyugat/EU/stb. nem fog nekunk itt parancsolgatni" narrativanak.

a Nyugat hazudozik a szabadságról, mert valójában az nem létezik.

Szoval Nyugaton hazudnak rola? Elofordulhat bizonyos esetekben, nincs tokeletes rendszer. Keleten nem hazudoznak? Ott csak siman a szemedbe mondjak, hogy nincs szabadsag es ennek kell orulni? Egy lakatlan szigeten kell elni, ott van szabadsag, nem parancsol neked senki. Ja, de onnan nem tudsz elmenni, akkor megsincs szabadsag? Nem ertem mit nevezel szabadsagnak, a sajat magad altal felallitott szabalyok betartasat?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Hiába van GDPR, ha az szemfényvesztés, a valóságban nem működik.

Á, érdekes, ami országokat felsoroltunk egyszer, hogy az állampolgár rendelkezhet ezekkel az adataival és törölheti őket, ott működik a GDPR? Ja, hogy ott az adott kormánynak fontos az állampolgárok személyes adata? Nahát. És mind érett nyugati demokrácia erős civil kontrollal? Most meglepődtem. Ja, nem.

Éppen arról beszélek, hogy a Nyugat hazudozik a szabadságról, mert valójában az nem létezik.

Hogyne létezne, csak Magyarország nem egy érett nyugati típusú demokrácia, miért gondolod, hogy itt olyan jogbiztonságot és jogvédelmet találsz, mint nyugaton? Éppen te vagy az, akinek mindez nem kell és folyton a keleti stílusért sóvárog, aztán pedig meglepődik, hogy a keleti-stílusú kormány a személyes adatokat is keleti-stílusban kezeli. De, mint megtudtuk, neked ez a kisebbik rossz, ezt választottad, miért nem eszed meg, ha már egyszer ezt főzted magadnak?

Szabad Oroszországot szeretne

Vajon a szabad Oroszorszagban mennyire figyelnek a privat szferara a terfigyelo kamerakat elemzok?

https://telex.hu/kulfold/2023/04/18/terfigyelo-kamerak-felvetelei-alapj…

A masik kerdes, a szabadsagba ezekszerint ott nem fer bele az, hogy nemet mondjon valaki a katonai szolgalatra? Erdekes szabadsag.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Mondhatjuk inkább azt, hogy ők a háborúból csak hasznot akarnak húzni.

Vagy tul sok orosz tartja ott a penzet, igy muszaj ragaszkodniuk a semlegesseghez kulonben csodbe mennek :)
De amugy nem NATO vagy EU tagok, igy kb. azt csinalnak amit akarnak, a foldrajzi helyzetuk es adottsagaik miatt megtehetik.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

De amugy nem NATO vagy EU tagok, igy kb. azt csinalnak amit akarnak, a foldrajzi helyzetuk es adottsagaik miatt megtehetik.

Párszor már mind az USA mind az EU megszorongatta őket, pénzmosás és adókerülés ügyében. Szóval ők is csak addig virgonckodnak, amig a nagykutyák engedik nekik.

Itt vannak rögtön a szemét svájciak is :)

Melle lehet tenni meg az amerikai kontinensek osszes orszagat a USA kivetelevel, azt hiszem Afrika osszes orszagat is, Azsiat, stb. :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."