Népszámlálás 2022 online

Nem mondom, hogy zökkenőmentesen indult, nem kaptam kódot, ezért igényelnem kellett.  Az azonosításhoz a KAÜt használja - utána külön kér egy mail címet (gondolom nincs benne a tokenbe). Itt ügyelni kell arra, ugyanazt az emailt adjuk meg, mint amivel az ügyfélkapun regisztrálva vagyunk különben várhajuk a kódot.

A formon egyedül a konyhás kérdésben láttam hibát - hiányzó input mező -, na meg pár helyen elég idegesítő a kitöltés, pl. ha sokan laknak egy helyen akkor mindenkinek minden adatát tudni kell. Ettől függetlenül elég hamar végeztem (kb 8 perc), utána le lehet tölteni az igazoló lapot, meg a kivonatot ha vegzál érte a hatóság.

Hozzászólások

Nem töltöttem le semmilyen igazolást, most parázhatok hogy jön a hatóság.

Szerkesztve: 2022. 10. 10., h – 08:49

>> pl. ha sokan laknak egy helyen

Nekem ezzel (is) meggyült a bajom. Ez a rendszer nem lett alaposan letesztelve, botrányos az egész. Ez történt eddig:

Az adott lakcímen 5-en élünk, így 6 szakasznyi kérdést kellene megválaszolni. Egy hete már kitöltöttem kettőt, amikor megpróbáltam elmenteni és folytatni, de akkor az jelent meg, hogy "Szerver hiba(:" És a bevitt adatokat elfújta a szél. Dühös lettem írtam nekik, "túlterhelődött a rendszer" válaszolták. OK, ez érhető, de miért nem tesztelték alaposabban; pozitív jelnek vettem, hogy nem fogták heckertámadásra.

Tegnap megint nekiveselkedtem, három szakaszt kitöltöttem, közben kétszer is elmentettem, és folytatni is tudtam. Minden OK. Elmentettem harmadszor is és mentem megkeresni a feleségemet, hogy az ő adatait meg az anyósomét közösen vigyük be, és akkor bumm! Az újabb belépéskor már nem jelentek meg az adatok, próbáltam törölni a history-t, cache-t stb., de semmi előrelépés. Annyi látszódott, hogy ott, ahol korábban a lakcím jelent meg, most ez áll '%1', a fiammal, aki frontendes és ennél milliószor összetettebb oldalakat fejleszt, arra gondoltunk, hogy a backend-től nem jut el az adat a frontending, és talán megint a túlterhelés a probléma.

Most a gyerekeim próbálkoznak már egy jó ideje, a lakcímhez tartozó adatok "visszajöttek", de csak egy személyes adatsor maradt meg; ráadásul egy újabb adatsor bevitele után, bár rögzítve van a személyek száma 5-ben (ezt jól megjegyzete), már felkínálja a beküldés lehetőségét.

Nagyon trehány munka.

Szerk.:

Végül tegnap sikerült leadni, ám az összes személyes adatsort elölről kellett kezdeni, és folyamatosan küzdenünk kellett az informatikai beállítottságunkból fakadó mentési kényszerrel:-)