Jóslat

Hozzászólások

a tobbseg rajuk szavazott, aki meg mindig ezen porog, azt nem ertem. tul kell lepni.

Szerkesztve: 2022. 06. 27., h – 23:17

Ez óriási, ja nem.

Megnézném kedves balliberális politikusainkat mit adnának el ebben a helyzetben.

Azt hiszem mindent, amit a kormány visszavásárolt.

És annyira jó lenne nekünk a nincstelenség (ja nem).

Mert a gödör aljáról nincs hova esni. Tehát faazán engedjük el,

merjünk kicsik lenni és haljunk éhen hurrázás közepett.

Hát B+, szép jövő lenne.

Most van egy kis esélyünk, hogy elodázzuk a végzetünket (egy kicsit), ha így nézzük

tényleg hatékonyabb volt a ballib kormány...

Én például nagyon szeretném, ha az ellenzék okosan és megfontoltan, de legfőképpen az ország népe érdekeit szem előtt tartva konstruktívan politizálna. Ha egyetlen emlékezetes akciót is fel tudnának mutatni az elmúlt 10 évből, amellyel a haza népét egyértelműen támogatták, emelték volna, - és esetleg ami Orbánéknak nem sikerült, ők mégis megoldást találtak volna, - bizonyítva ezzel, hogy milyen rátermettek.

(Azaz, az Eu-ban ülésezve nem csak az uniós föderációs tervekkel kapcsolatos seggnyalás és Orbánék folyamatos áztatásában lennének sikeresek, de a magyar nép érdekeinek védelmében is. - De ilyenre sajnos nem emlékszem.

Had kérdezzem már meg. Miért is baj az EU föderáció? Miért léptünk be akkor? (tudom, gonosz manipuláció miatt... na meg az a kis pénz is jól jött, amit hozzánk vágtak, persze fel már nem készítették a népet a negatív piaci hatásokra, de ez az előkészítésben résztvevő kormányok sara, nem az EU-é) 

Inkább azért kelene harcolni az EU-ban, hogy ne automatikusan USA seggnyalói legyünk hanem egy külön kishatalom gazdaságilag USA-val, Oroszokkal és Kínával szemben és katonailag is próbáljon az EU saját lábra állni.

Én nem nagyon láttam semmi konstruktívat a Fidesztől. A kínosakat és levitézletteket kiküldték (ők is) és ennyi, meg néha Viki nagyokat mond.

Vagy legyen Magyarország Svájc? Komolyan működne? Szarok a csokiaink, MOM se gyárt már órát, a Kékes is alig 1 km :D és Sanyi bá bankja sem az a Credit Swiss, bár próbálkoznak :D

>> Inkább azért kelene harcolni az EU-ban, hogy ne automatikusan USA seggnyalói legyünk hanem egy külön kishatalom gazdaságilag USA-val, Oroszokkal és Kínával szemben és katonailag is próbáljon az EU saját lábra állni.

a szóban forgó, nem seggnyaló gazdasági kishatalom

Az állam visszavásárolt?

Kibaszott hülyékkel tele az ország. Nem rád gondolok nyugi.
Az, hogy a rezsicsökkentést tartani tudja az állam  a MOL komplett üzletágakat ad el. Feléljük aminek te annyira örülsz. És nem megyek bele a piacgazdaság elmagyarázásába , mert Mezopotámiáig kellene elmenni.

a "rezsicsökkentés" nem azt jelenti, hogy 480-ért tankolsz, hanem az a 2013-14-ig tartó munkát, amivel vissza lehetett fordítani a külföldi energiacégek helytartójaként működő maszop-szadesz "eredményeit" (európa legszélesebb körben privatizált energiaszektora, garantált! profit biztosítása a szerződésekben, európa legmagasabb közműárai, stb)

Rafinált a felvetésed, mert sugall egy hazugságot. Tegyük fel, hogy a jóslat igaz, 4 év múlva rosszabb lesz. Ebből következik bármi is? Az semmiképp sem, hogy liberális győzelem esetén jobb lenne négy év múlva. Szerintem a jóslat igaz, négy év múlva rosszabb lesz, viszont liberális győzelem esetén annál sokkal rosszabb lenne.

Nem a jelenlegihez kell viszonyítani ugyanis a négy év múlva lévő jövőt, hanem a négy év múlva bekövetkező jövőt kell összehasonlítani a jelenlegi és a liberális kormányzással. Persze két utat nem járhatunk be párhuzamosan, de elméletileg ezt kellene tenni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sajnos, a jövő amit sem Orbánék sem az Eu-ban ülő, "nagy tekintélyű" európai vezetőink sem látnak. A "saját zsebérdekek" sok esetben tesznek hályogot a szemükre. Esetleg azt, hogy hol rontották el, - lévén még az oknyomozó független újságírásnak is keresztbe tettek, - senki nem olvassa rá a fejükre. Csak a politikai sárdobálás folyik már 12 éve és nem az együtt gondolkodás.

Ideje lenne változtatni ezen, mert a éhezést és a fűtetlenséget egy ideig-óráig előbb elviseli az ország népe, mint a naponta ránk omló hazugságok végtelen tömegeit. - Abból már nagyon elég volt és a lehetséges jövőnk, - ilyen értelmű fordulatokkal, - biztosan nem lesz ugyanilyen simulékony, mint az elmúlt tíz évben. - Ha tovább feszítik, az arctalan tömeg mindenütt a világon az uralkodó elit sorai között "rendet fog" vágni.

lévén még az oknyomozó független újságírásnak is keresztbe tettek

Bocs,de tolunk eszakabbra szoktak kivegezni az ujsagirokat, szogoruan jogallami gengszterek. Itt tudsz erre esetleg peldat mondani?

 

Ideje lenne változtatni ezen, mert a éhezést és a fűtetlenséget egy ideig-óráig előbb elviseli az ország népe, mint a naponta ránk omló hazugságok végtelen tömegeit.

Ez az, amit Te nem fogsz megtapasztalni, akinek meg szerinted meg kellene, az szivesebben fut es lakik jol, minthogy a Te igazsagerzetedet tegye magaeva. Ugyanezert lesz lassan 4/5 a 2/3 -bol... Csak ezt onnet, ahol most Te vagy, sosem fogod erteni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Tul komolyan veszitek. Viccnek es parodianak szantak, es annak bar teljesen jo, kinosan igaz is.

Egesz Europa jobban el, mint 4 ev mulva fog. Ez ellen nem tudunk mit tenni, es kar emiatt 1-2 orszag aktualpolitikajara zoomolni, mint bunbakra.

Kíváncsian várom. 🍿

A BASF, a világ egyik legnagyobb vegyipari vállalata évekig az olcsó és bőséges orosz földgázra építette üzleti modelljét, amelyet az energiatermeléshez és a fogkrémekbe, gyógyszerekbe és autókba kerülő termékek alapanyagaként használ. Most viszont nemhogy drága gáz, de lassan semmilyen nem jut a gyártóhoz.

[...]

A fenyegetés nem csak a BASF-et és annak 39 000 németországi alkalmazottját fenyegeti. Mivel a cég és más vegyipari vállalatok a legtöbb ipari ellátási lánc elején helyezkednek el, fennakadásuk messze túlmutatna az ágazaton, és a magas infláció és a lassuló növekedés idején veszélyeztetné Európa gazdaságát.

trey @ gépház

Minden viccnek a fele igaz. Tehát 2év. :D

Amúgy kb tökmindegy. Jót nem lehetett választani, de a kissebbik rossz meg ilyen. :)

Bár abban a városban ahol dolgozom, meglepően jól megy a fejlődés, vagy annak illúziója...   :)

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Közben a vakbelemet szétröhögöm a bandán!

És IGEN, a szubliminális üzenetek MŰKÖDNEK!!!

Egyúttal újabb felfedezést is tettem. A tudatalatti fogalma relatív!

Ugyebár a libsibolsigyurcsányorbánsorosmigráncs -> ∞ beszűkült tudatú társaság mindeddig nem vette észre, hogy az MKKP logója fölött vitáznak - minden másról.

Ennek a beszűkült tudatállapotnak az lesz a végeredménye, hogy a tudatalatt észlelt, de észrevétlenül maradó logó mellé fogják rakni az ikszet.

Na, ezt nevezem minden idők legjobb lopakodó kampányának! :-D

Abban, hogy nem jön az eus pénz az ellenzéknek rengeteg munkája van.

Nekik kell megköszönni. 

Jol toljak, ezzel meg lehet magukat szerettetni. Mindekozben kerdeses, hogy az orszag -es nem a kormany(!)- ellen askalodni csak azert, mert nem mi vagyunk hatalmon vajon hazaarulasnak minosul -e? Sokan elfelejtik, hogy ezzel az embereket szivatjak, nem a Fideszt, vagy a kormanyt.
 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Jogállamiság lerombolása, EU-s ügyészség elutasítása, EU-rekordokat döntögető korrupció, EU-s támogatások felhasználása körüli "anomáliák"... Szóval csak ennyi... Tudom, a kontinens legcsóróbb főmuftijától mit is várhatnánk... A közvetlen környezetében gyakorlatilag mindenki rommá vagyonosodott, csak neki nem sikerült... Nem ért a pénzügyekhez meg a  gazdasághoz - végül is egy jogász(ként végzett) emberről van szó, nekik meg ehhez nem (sem) kell érteni...

A tények leírásán kívül ma már nem kell más. Itt a haláláig Orbán lesz a főnök.
A szabadságot itthon leszarja mindenki. A környezetvédelmet, oktatás is. Egy dolog érdekli az embereket, hol kapnak 20 forintot. A fidesz elhitette velük, hogy ő ad egy 20-ast, közben elinflál 40-et, de azt az elhülyített magyar nem veszi észre. Lásd fentebb. Hogy a magas adó, az infláció, maga a megszorítás.

Hát, ha (szerinted) ilyen egyszerű a recept, akkor nem értem, hogy a népnek miért nem jött be, amikor Kúrcsányné Klára úr 10 csilliárd forintnyi pénzt szórt előre szét virtuálisan a miniszterelnök-jelölti vitában.
Ha ilyen egyszerű lenne a recept, akkor semmi mást nem kellene tennie a nem létező ellenzéknek, csak nagyot ígérnie.

Persze, nem ilyen egyszerű ez. Hiszen itt nem csak a pénzről van szó.

trey @ gépház

Nem tudok arra mit mondani, hogy látszólag fogalmad sincs, hogy az RTL Klub miniszterelnök-jelölti bohóckodásában Kurcsányné miket ígérgetett és milyen értékben oda.

Jött rá valami válaszod, amiből csak a fogalmatlanságod látszik 🤷‍♂️

trey: - Hát, ha (szerinted) ilyen egyszerű a recept, akkor nem értem, hogy a népnek miért nem jött be, amikor Kúrcsányné Klára úr 10 csilliárd forintnyi pénzt szórt előre szét virtuálisan a miniszterelnök-jelölti vitában.
Ha ilyen egyszerű lenne a recept, akkor semmi mást nem kellene tennie a nem létező ellenzéknek, csak nagyot ígérnie. Persze, nem ilyen egyszerű ez. Hiszen itt nem csak a pénzről van szó.

te:  - Én erről nem tudok.

[...]

trey: - Pedig közvetítette a tévétek, az RTL Klub.

te: - Hjaa Ott kérdezhették Orbán Viktort.

trey: <ezt a balfaszt, fogalma sincs kik voltak ott ebben a vitában>

trey: - Teljes a fogalmatlanság a részedről.

te: - Mindig ide jutsz ha zsákutcába kerülsz. Megszoktam.

trey: :D :D :D :D

trey @ gépház

  1. Jogállamiság lerombolása < ezt fejtsd ki legyszi, mit is jelent a szemedben a jogallamisag. Kit es milyen jogatol fosztottak meg?
  2. EU-s ügyészség elutasítása < Nincs sajatunk? Vagy az EU ugyeszseg sittrevagna Csekk Katalint is, mig a magyar semmit nem tesz? Mert akkor jogos a ket pont.
  3. EU-rekordokat döntögető korrupció < Ezekkel kapcsolatban az OLAF szokott jelzeseket adni. Nem indulnak nyomozasok az OLAF requestjei alapjan? Hogy all ebbol a szempontbol Magyarorszag masokkal szemben? Javaslom ezt tanulmanyozni.
  4. EU-s támogatások felhasználása körüli "anomáliák" < Milyen EU tamogatasok? Gyakorlatilag semmi nem erkezik, bikoz 1. pont.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Olvass utána az egyes fogalmaknak. Az OLAF jelentések után n+1 alkalommal "akkor inkább nem is kell az EU-s pénz" illetve "Jó, akkor visszafizetjük egy (jelentősebb) részét a támogatásnak" volt a reakció - és természetesen az állami adóbevételekből lett kifizetve a projekt... Miközben de facto csalás, lopás és lenyúlás volt ezerrel - de valahogy senkit sem dugtak rács mögé, senkinél sem lett jelentős vagyonelkobzás és hasonló szankció...

"Milyen EU tamogatasok? Gyakorlatilag semmi nem erkezik" - Igen, most már egy lukas garast sem adnak, mert annyi khm. vitatható felhasználása volt az eddig idelapátolt pénzeknek, hogy megelégelték. Ilyen bandának én sem adnék egyébként...
 

Mert anno nagyjából annyit ért. Fájó, de így van: attól, hogy KGST-szinten, avagy Battonyától - Nemesmedvesig világhírű volt pl. a magyar mezőgazdaság, a világtól jelentősen le voltunk maradva, és tőke nem volt a felzárkózáshoz.

A gazdaságba friss tőkét bevinni vagy hitelből lehet, vagy pedig tulajdonhányadot adni annak, aki hajlandó befektetni. Ahhoz hogy külföldre eladható terméket, szolgáltatást tudjon felmutatni az ország, ahhoz bizony árban és minőségben kifejezetten nagyot kellett lépni a KGST-hez képest - ehhez technológia és tudás kell, amikhez meg végső soron pénz - sok pénz.
Igen, mondhatod azt, hogy n+1 cég csak "piacot vett", amikor a profiljába vágó területen mozgó magyar cége(ke)t megvásárolta. Volt ilyen is - de -sajnos az élet kegyetlen - az alacsony hatékonyságú, versenyképtelen termelést vagy hatékonnyá és versenyképessé teszi a tulajdonos, vagy bezárja a fenébe. Az persze sajnálatos, hogy nagyon sok ágazatban ez utóbbi volt a jellemző - de ha hazai tőke nem volt, hogy fejlesszenek, akkor csak "szociális foglalkoztató" gyanánt szerinted meg kellett volna tartani az adott cégeket?
 

Pont ezt  a kommunikaciot olvasom mindig a balos partoktol. Amikor persze a sajat mutyijukat csinaljak, az jogallami. Hadhazy is szepen becsicskult zugloban, hmm? De valoszinuleg tobb mutyit tudnek mutatni a maroknyi balos onkorik eseteben, mint Te forditva. Nahh, ezeknek a balos onkoriknak en sem adnek egy vasat sem. Ilyenben elek, naponta latom.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Hány éve lett volna a Fidesznek arra, hogy jogerős ítélet szülessen ezeknek az állítólagos mutyiknak a tárgyában? Mintha próbálkoztak volna nem is keveset, de valahogy soha nem sikerült érdemi eredményt elérni.
Ez pedig két dolgot jelenthet: Az egyik, hogy nincs miért bíróság elé citálni bárkit is, a másik, hogy ők is olyan mélyen benne voltak/vannak, hogy rájuk is borult volna bőven a féceszből.... (A haramdik meg az lehetne, hogy szükségük van egy ellenségre, akikre lehet visszafelé mutogatni (elmúltnyócév és hasonlók)).

Mutogatni én is tudnék, de a jog az ott kezdődik, de ha ilyen ismereteid vannak, akkor menj, és tegyél feljelentést, az erősen kormányoldalira sikeredett ügyészségek, illetve bíróságok szerintem bőven ráharapnak, ha valóban tudnak bűnbakot mutatni a másik oldalon...

 

a másik, hogy ők is olyan mélyen benne voltak/vannak, hogy rájuk is borult volna bőven a féceszből.

Pontosan. 

illetve bíróságok szerintem bőven ráharapnak, ha valóban tudnak bűnbakot mutatni a másik oldalon...

Leninisztanban ( Csongrád-Csalás megye ) kormánypártiak a birosagok, jahh...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

MZP-t szerintem "direkt bukóra" játszva rakták oda... Azt a sz@rkupacot, meg azt a kisöpört kasszát, amit a választások előtt a fingdesz összehozott, azt értelmes és élni akaró politikai erő nem óhajtotta magára venni - mondhatni nem kívánta magára borítani a sz@rosbödönt.

MZP-t szerintem "direkt bukóra" játszva rakták oda... 

Nem baszki, ti szavaztatok meg. Römény, meg minden :D
Ez az egesz a Ti hibatok, hagyjatok, hogy a megvasarolt osszes balos politikus szinjatekot jatszon nektek demokraciabol. Az egesz arra ment ki, hogy ez a status quo megmaradjon a Fidesznek, ti pedig lelkesen tapsoltok hozza! Az baszki, hogy normalis, nem epet hanyo embereket valasszatok megvalasztandoknak, az nem megy.
Es most megmagyarazod, hogy nem is akartak nyerni, bikoz szarkupac in effect. Na, ha valami szanalmas, akkor ez az.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Színjátékot a fidesz csinál azzal, hogy ami problémás, vagy parlamenti bizottságokban előzetesen megvitatva kellemetlen lenne, az megy be egyéni képviselői indítványként, f0ssák a salátatörvényeket...

MZP megválasztása vagy előtérbe tolása nem volt jó ötlet, nem volt jó próbálkozás. Elszabadult hajóágyú, ahogy Bödöcs jellemezte... Ebből tanulni kell, le kell vonni a konzekvenciákat, és kész.

Nem örülök 0. Viktátornak, de ha másképp nézem, inkább ők egyék meg, amit főztek, mint az -egyébként vidéken valóban töketlen- ellenzékük.

Ha azt varod, hogy kanaan lesz egy kormanyvaltas elott, es csak akkor akarod hatalomra segiteni az ellenzeket, akkor az nem kicsit kontraproduktiv "rendszervaltas" szempontbol. 

Ha kanaan van, miert valtanak le a kormanyt? -> nincs valtozas
Ha nincs kanaan, akkor inkabb maradjon a regi -> nincs valtozas

A legjobban azzal b...tatok ki a Fidesszel, hogy keptelenek vagytok vele szemben utokepes, otletekkel rendelkezo alakulatot felallitani; szukseg lenne ugyanis normalis, konstruktiv ellenzekre. Emiatt a Fidesz mar csak magaban beszel :)

Meg egyszer: aki elment elovalasztasra, annak egyenes felelossege van abban, hogy a jelenlegi ellenzek (aki a kormanypartok erdekeinek kiszolgalasara letezik meg egyaltalan) regnalhat. Ez nem is vita targya, azt hiszem.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem baszki, ti szavaztatok meg.

Ha rosszhiszemű akarnék lenni, hála az elektronikus szavazásnak:

UPDATE [Szavazatok]
SET [Jelolt] = "MZP"
WHERE [Id] % 10 = 0

Tekintve, hogy MZP-n kívül az ~összes résztvevő így járt a legjobban (a newcomer bukott, nem valamelyik oszlopos tag), így szerintem nem történt ilyen, de akkor is.

[include elektronikus és levélszavazásos thread végtelen kommentjei]

Meg akarnak egyezni, mondá egy politikus - akikről ugye tudjuk azt, hogy akkor hazudnak, ha mozog a szájuk. A "jön pénz" és az "jön, és ellopják a nagyobbik részét" közötti árnyalatnyi különbség azért ugye megvan?

Most, hogy látják, milyen sz@rba manőverezték az országot, most jön a "szopok-nyalok-gombot varrok" ígéretcunami, aztán -ne legyen igazam- minden megy tovább, majd 1-2-3 év múlva következik az "akkor visszaadjuk/nem is kell" - és az adófizetők meg állják a számlát...

Mondja ezt egy olyan, aki csillagos ötösre felel a fidesz agit.prop. kiadványainak tartalmából... (Ha annyira nemzethy magyar vagy, akkor legalább a nyelvünket tiszteld meg azza, hogy helyesen írsz... Igen, ékezetekkel. Bár az már az az igényességi szint, amit fidesz szavazótól elvárni fölösleges...)

Az anyanyelvet lábbal tiporni szimpla igénytelen taplóság. és ez az. Svájcban is. Tudod, ha 1992 lenne, akkor azt mondanám, hogy nem gond az ékezetek nélküliség, de azóta 30 év eltelt, és nincs probléma az ékezetes betűkkel - kivéve azoknál, akik igénytelenek arra, amit csinálnak.

Azt a mindenit, mekkora hazafi nyelvmuvelo! Ez igen! Igy kell ezt, mondd csak meg a sok nyomorultnak, miert erzed oket szarabbnak magadnal! :D:D:D:D
Amugy honnet tudod, mi az anyanyelvem, te szerencsetlen?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Hatalmas +1

A konstans hiányzó ékezetekkel könnyebb olvasni a szöveget, mert alapjáraton úgysem betűnként olvasol, ezért az agyad kitalálja a kontextust. Lásd a klasszikus példát, amikor összecserélik a szóban a betűket. A hibásan használt ékezet meg extra kognitív terhelés, mert még ki kell találni, mire gondolt a költő. Lásd a klasszikus példát, amikor a mazsolás rizs olcsóbb, mint a sima, mert utóbbihoz ugye szét kell válogatni a mazsolás rizst. :)

Érdekesnek találom, hogy ebben a szálban a hibásan használt írott kommunikáció extra kognitív terhelése ellen érvelsz, miközben majd' egy éve épp ezt a fajta extra kognitív terhelést fitymáltad le.

Vagy ez is olyan, hogy emészteni kellett egy ideig, de utána rájöttél, hogy mégiscsak van benne valami? :)

Ne legyel ideges, nem en tehetek arrol, hogy olyan balfaszokat elovaladekoztal tavaly osszel, akire meg Te sem mertel szavazni :)

FYI nem vermagyar vagyok,  a kedvedert meg foleg nem leszek az.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"FYI nem vermagyar vagyok,  a kedvedert meg foleg nem leszek az." - Igen, egy igénytelen barom vagy, ezt jól látod. Egyébként nem az én kedvemért, hanem a magyar nyelv megőrzéséért kéne normálisan írnod. Nagyon sok dolog kikopott, vagy inkább elveszett a magyar nyelvből, jórészt pont az igénytelenség miatt.
Ha számodra a nyelv megőrzése "vérmagyarság" és kínos... az nem rám, hanem rád vet nagyon rossz fényt, téged minősít.

Ez szep volt, Gretsy Dr.! :) Azert az, hogy a frusztracioidat rajtam szeretned levezetni, nem egeszseges, ugye tudod? Rendkivul kellemetlen nekem, hogy miattam kell 200 -as vernyomassal kuzdened, mikozben orban leromnbolta az egeszsegugyet. :(

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A Ft árfolyama gatya, a kassza üres, és most már szopok-nyalok-gombot varrok pitizés megy az EU felé, hogy adjanak pénzt...
Tudod ha nem lenne sz@rban az ország gazdaságilag, akkor az oktatásra, az egészségügyre lenne pénz, a nemzeti valuta árfolyama nem a bányászbéka alsó felétől lejjeb lenne és hasonlók...

Így van, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy erős forint árfolyamot akar a kormány. Ha az a cél, hogy támogassa az exportot, szűkítse az import fogyasztást, az így felszabaduló vásárlóerő a belpiacon jelenjen meg, akkor kormányzati cél lehet a forint gyengítése, ezzel javítva a külkereskedelmi mérleget.

Az persze más kérdés, ha ezzel a bütyködre léptek, s emiatt szentségelsz. Csak megemlítettem, hogy ez nem oly egyszerű, hogy erős forint jó, gyenge forint rossz. Persze nyilván a ló túloldalára való átesés sem jó, különösképpen akkor, ha nem létezik hazai iparunk. Ezt mérlegelni kell, ez egy közgazdasági eszköz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A gyenge Forintnak van egy igen-igen komoly hátránya. Minden, aminek importhányada van, rettenetesen drágul, illetve a hazai munkaerő értékelődik le vele együtt. Minden értelmes ember látja, érzi, hogy a bütykére lépnek azzal, hogy a munkáját ilyen mértékben leértékelik - ugyanis azonos munka jóval kevesebbet ér a hazai boltokban, szolgáltatásoknál, mint korábban. Igen, ez az infláció, ami viszont kart karba öltve jön a Ft zuhanásával, hiszen gyakorlatilag nincs olyan termék vagy szolgáltatás, aminek ne lenne valamilyen módon importfüggése.

Ez pontosan így van, és különösen a Momentum tehet róla. Nem elég, hogy anno szabotálták, hogy Budapest 2024-ben olimpiát rendezzen, aminek a nyereségéből az egészségügyet fejlesztették volna, az egyik EP képviselőjük olyan korrupt, hogy már az OLAF is nyomoz utána. Ameddig a nyomozás le nem zárul, egy fillért se küld az EU, nehogy ellopják az ellenzéki politikusok. Még szerencse, hogy egy magyar EP-képviselőben volt annyi tartás, hogy nyíltan kiálljon a korrupció ellen és feljelentse a momentumos képviselőt az EU-s hatóságoknál.

En ugy tudom nem a sajat hazajukat vadoljak ott az emberek, hanem azokat a kormanytagokat akik lopnak. Sok bizonyitek nem kell amugy. Eleg ha megnezik Orban gyerekkori baratjat, apjat, tiborcot, tehat rokonsagat. Megnezik mennyibe kerul 1 km autopalya, stb.

 

Sztem nem az okoz kart az allampolgarnak, aki szova teszi a lopast, hanem aki nyiltan lop. Vagy az fel sem merult gondolom, hogy mi lenne ha nem lopnak el az EU tamogatasokat, hanem 100%-ban felhasznalnak arra amire kaptak... Az buzis.

Szerinted a magyar és mondjuk a szlovén autópálya között nincs minőségi különbség? Nálunk kb 2x szélesebb és 4x több pihenőhely van valamint leállósáv végig. Sokan azt gondolják homokra olcsó építeni, miközben szegény szlovénok sziklát vájnak. Mi is sziklát vájunk, majd a törmeléket a homokra logisztikázzuk, eközben a szlovénokban helyben van az alapanyag.

 

Naiv vagy. Mind gondolsz a nyugati yachtkikötőkben kiknek a hajói vannak? Nem mind orosz. Az egész európában ez van csak durvábban. Nekik az fáj, hogy ide nem az ő embereik járhatnak cseresznyézni.

Volt szocialista országokban mi állunk a legszarabbul gazdagemberből. Szerinted akkor mi van a többi országban?

Nagy kulseg, hogy Magyarorszagon nyiltan lopnak. Ami moralnak nem tesz jot es EU tamogatasnak sem. Itt nem fogadhatnak el a politikusok yachtutat senkitol itt a hanyatlo nyugaton. Egy doboz csokit sem. Csak, hogy ugy legyen viszonyitasi alapod.

Az orszag fejlodik, nem romlik a valuta. Ha emellett beleferne az, hogy meggazdagodik minden egyes politikus, akkor itt megerdemlik. Raadasul ha a politikus gazdagodik meg es nem a csaladja, szomszedja, baratja, gyereke, volt tanarja, stb mar az is jo pont. Elorelepes lenne.

Volt szerencsem Magyarorszagon palyazathoz es az alapjan eleg, ha egyetlen tetszoleges tesztet tolnak az EU megbizottak es utana mar nem kap Magyarorszag semmilyen tamogatast.

Az pedig biztos, hogy nem akar senki a pocegodorben cseresznyezni :D

Egyik nyugati. Autopalya 30 km szakasz felujitasa: felmarni es ujat rakni 1 honap terelest hirdettek be. Majd 1.5-2 het utan kesz volt kb. Toredeke volt 1 km ara, mint magyarorszagon kozben a munkasok bere ugy akkoriban 8x szorzo. Cserebe ha nezel egy Nemetorszagot ott ugyan olyan lassu, mint Magyarorszagon pedig ott is vagy 2-3-4x szorzo fizetes.

Kell némi bátorság kritikát megfogalmazni a saját hazáddal (vagy akár önmagaddal) kapcsolatban. Rövidtávon valóban okozhat kárt, de hosszútávon általában kifizetődő. Deutsch Tamásban megvolt ez a bátorság, amikor feljelentette a saját hazáját(honfitársát) az EU-s antikorrupciós hatóságnál. Ki kell mozdulni az állóvízből, amihez ilyen cselekedetek kellenek. Ha sikerül tisztázni a helyzetet, azzal erősítünk a nemzetközi helyzetünkön.

Csak nem az számít, hogy valaki bűnős vagy sem, hanem, hogy a médiát körbe lehet-e haknizni az eljárással. Ez alapvetően politikai haszon szerzéssel. Ez mehet, de ha valaki ezt úgy csinálja, hogy közben árt a hazájának annak azért  a kurvaanyját. 

Ilyen esetben, ha egy politikus figyelembe veszi ezt a másodlagos hatást is, akkor nem haknizik a dologgal.
Ha a mindenkori kormány haknizik ezzel, akkor jó tanuló az országra nézve pozitív a hatása.
Ha a mindenkori ellenzék haknizik ezzel, akkor a kormányára és az országra nézve negatív hatással jár.

Nem bonyolult ez.

Az OLAF jelentések e szempontból nem tesznek különbséget a korrupció között. Ha lopott valaki, akkor lopott, fekete pont jár az egész országnak érte. Haknizni belföldön lehet a feljelentésekkel, külföldön fogalma sincs a közvéleménynek, hogy egy átlag magyar EP képviselő kormánypárti vagy ellenzéki. Ott csak azt látják, hogy nah megint egy OLAF-vizsgálat egy _magyar_ politikus ellen, büntessük az egész országot miatta.

Mégis mi a búbánatot? Fentebb írtad, hogy "Ha a mindenkori ellenzék haknizik ezzel". Egy külföldi politikus mióta számít magyar ellenzéknek?

Nyugodtan elismerheted a kettős mércét, hogy neked csak az fáj, ha egy ellenzéki jelenti fel az országot, bezzeg ha egy kormánypárti az nem, mert az nem is úgy volt. Pedig kívülről nézve szinte ugyanaz a kettő.

Kedves zeller! Mivel az abszurditás szintje megint csúcsokat dönt, ezért néha viccből elképzelem, hogy milyen "érveket" hozna fel egy retardált békemenetes és azokat fűzöm össze egy hozzászólásba. Csak épp olyan világban élünk már, ahol nem lehet akkora baromságot írni, amiről egyből lejönne, hogy ironikusan íródott...

Természetesen hatalmas baromság az "olimpiai nyereségből javítsuk az egészségügyet" téma, de mégis elhangzott ez a kormány részéről és sok idióta el is hitte. 1-2 évvel a vizes vb után, ami csak "kicsit" került többe a tervezettnél.

Most nem az jön. Hanem az, hogy az irány jó, tessék is szépen válaszolni a megkeresésekre, illetve a felmerülő zűrös ügyeket pártatlanul és oldalsemlegesen kezelni/vizsgálni. (Attól, hogy nagyon sok negatív dolga van a jelenlegi hatalomnak, ha valami pozitív, akkor azt el kell ismerni.)

Attól, hogy nagyon sok negatív dolga van a jelenlegi hatalomnak, ha valami pozitív, akkor azt el kell ismerni.

Na latod, pont ez lenne az altalam sokat hianyolt konstruktív ellenzekiseg. Ennek a hozzaallasnak a hianya az, amiert en mar '16 ota nem szavazok rajuk (illetve igen, az MKKP nalam listan legutobb megvolt). Sajnos ez az, amit nem latok a parlamentben, sem pro, sem kontra. Minden parlamenti ciklus alatt volt/van/lesz pozitivum. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Senki sem mondta, hogy szeretem Gyurcsányt vagy más ellenzéki politikust. Te viszont tökéletesen hoztad a szemellenzős fidesz rajongó átlagos, krumplival megvehető szintjét.
Tudod ennyi év kormányzás után már elég unalmas visszafelé mutogatni, meg másra fogni a saját elqrásaikat...

Ugyanilyen konstruktív hozzáállás kéne a másik oldalra

Ha megnézzük a hozzáállásotokat, akkor nektek van hova felfejlődni "hozzánk":

  • Az ellenzéki szavazók elutasítóbbak a fideszesekkel, mint fordítva,
  • Az ellenzéki listára szavazók 30 százaléka rosszul érezné magát, ha fideszes költözne a szomszédba. Fordítva ez csak 20 százalék.
  • Az ellenzékiek akkor már inkább laknának mihazánkos szavazók mellett.
  • Sőt, szívesebben járnának is velük. Az ellenzékiek 44 százaléka nem tudja elképzelni, hogy fideszessel kerüljön romantikus kapcsolatba, a mihazánkosok vonalán ez csak 34 százalék.
  • Ezzel szemben a fideszesek 58 százaléka simán összejönne ellenzékivel, ha arról lenne szó.

trey @ gépház

Nezd, az emberek a penztarcajukkal szavaznak elsosorban. Ha hiszed, ha nem, 2008 -ban Bacs megyeben siman 15% koruli munkanelkuliseg volt. En akkor ott eltem, tudom, miert szavaztak  a Fideszre. En akkor meg nem oda szavaztam, sot, egeszen '16 -ig nem. Ehhez tartozik persze az is, hogy az emberek elkezdtek Fletozni. Pont azert, mert az allamcsod szelen jartunk. Pont azert, mert doltek be a hitelek (egyeni szoc. problema, de ez is motivacio), mert kilott a munkanelkuliseg es sorolhatnam. 
Ettol fuggetlenul voltak Fletoeknak is jo intezkedesei, csak epp a valasztasokon nem ezek szamitanak.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

... hehe ... volt ez a bokros érában 4 perc is ...

ültem a haverokkal a reptéri kocsmában, és néztük, hogy növekszik a kicsapolt korsó sörünk ára ... próbáltunk mindig 1 forintnyit leinni belőle ... elég sokáig tartott, aztán feladtuk, és a maradékot mindenki legurította ... :):):)

Engem komolyan érdekelne, hogy akik itt szakmányban savazzák a kormányt a működése miatt azok kiktől, melyik párttól várják az előrelépést? Szegény Pixel32(?)-től is rákérdeztem erre egyszer, ő legalább bevállalta Jakab Pétert. 

Szóval akik minden nap itt nyomják a Heti Hetest azok kikre bíznák az országot és mi szól mellettük? Kérném szépen, írjátok meg! Köszi! 

Ez azt jelenti, hogy a "haladó" értelmiségnek dolgoznia kell majd (opcionális lehetőség: Magyarországért), és ettől rosszabbul fogja érezni magát?

:)