Dinamikus routing és IPIP/GRE VPN

Sziasztok,

Ötleteket szeretnék kérni, hogy hogyan valósítsam meg az alábbit:

Adott 5 telephely, önálló internetkapcsolattal, mindegyiken mikrotik 3011,4011 vagy 1100x4AH router IPIP vagy GRE tunneles kapcsolattal, ROS v7.1.1 rendszerrel.
Nevezzük ki az elsőt magyar központinak, hozzá minden routernek van tunnelje, és egymást ezen keresztül elérik az eszközök. Viszont van egy külföldön is, amihez további 2 mikrotiknek még direktben is kellene kapcsolódnia. Eddig static route szabályok voltak az egyszerűség miatt, viszont ez kezd tarthatatlanná válni és szükség lenne dinamikus routingra. OSPF-fel próbálkoztam, de ahogy látom, nem ez a megfelelő ide, és nagyon hamar elkezdte telespammelni a logot, hogy hurkot lát, ezért daráltam is a teljes konfigot.

Valaki, aki már csinált ilyet, tudna valami kiindulási alapot vagy javaslatot adni, hogy ezt mivel célszerű megcsinálni?

Hozzászólások

ospf pont erre való létrehozol két area-t és azokat húzod össze egy vpn-nel, figyelj hogy ne legyenek egyformák a belső ip tartományok

Köszi, a belső tartományok nem egyformák, szóval ez a része szerencsére megoldott.
Több area-t úgy állítom be, hogy 2 router közti vpn hálózat 1-1 area, és akkor annyi area, ahány tunnel, vagy pedig routerenként egy area kell? Ez utóbbira példát sem láttam, ebből tippelem, hogy ez nem is jó megközelítés.