Thunderbird bejövő képek átméretezése

Ismertek olyan kiegészítőt  Thunderbird-re ami a beérkezett képeket átméretezi? Nyilván az lenne jó, ha az átméretezés a tárhely oldalon is megjelenne.
Részemről mint küldő ez  megoldott, de teljesen feleslegesen kapok 10db x12Mb-os képeket. Mint ha nem lenne más méret.
Szívesen váltok más levelezőre is.. akár.

Köszi
 

Hozzászólások

Nagyon hasznos funkció lenne, kár hogy eddig ezt kiegészítőként még senki nem csinálta meg. Agybajt tudok kapni a kapott 98% jpeg minőségű, óriás felbontású, de amúgy elmosódott mobilos képektől. Az IMAP könyvtáramat szívesen kipucolnám vele...

Pontosan mit szeretnél optimalizálni, a hálózati átvitelt amíg letöltöd a leveleidet vagy a postafiók tárhelyedet?

Előbbihez harmadik fél szervere általi hozzáférés szükséges, utóbbit pedig az is körüljárja ha mindig letöltöd és törlöd a leveleidet a tárhelyről (és saját részre akár saját titkosított és replikált felhőben archiválod), ami OpSec szempontjából is jobb ötlet.

Amúgy FFT-vel meg lehetne mondani, hogy kb. mekkora felbontásnak volna értelme az adott képen, viszont ez azokon nem segít akik elfelejtették kivágni a lényeget vagy ugyanazt fotózták le tízszer három oldalról.

Viszont az automatika azt sem tudja megmondani, hogy ez a kép egy eladó csavar fotója vagy egy mém ami nem fontos vagy gyermeked születése amit nem praktikus megismételni ha túlságosan lecsökkentetted a veszteségi beállítást még mielőtt szemüveget vagy monitort cserélsz.

Ha a tied a levelezo szerver, akkor vannak ra toolok, hogy megvaltoztasd a leveleid tartalmat. A milter egy ilyen peldaul.

Az IMAP ezt nem engedi, ha jol tudom. Tehat a lokalis levelezod a szerver oldalon nem valtoztat meg igy egy levelet.

Outlook/Excange mintha tudott volna valami hasonlot. De csak 5 percet foglalkoztam ezzel akkoriban, mikor a tarhely meg tema volt. Szoval lehet, hogy rosszul emlekszem.

A thunderbird mbox formatumban tarol, ami eleg egyszeru. Sima shell script, awk es imagemagick elintezi konnyen az ilyen bohom kepeket. De persze ez eleg ganyolas szagu :)

Egy tisztességes levelező szervernek nem dolga megváltoztatni a beérkező levelek tartalmát. A TB-ben szerintem legalább kétféle megoldás létezik a nagy fájl mellékletek kezelésére. Az egyik, hogy az ilyen leveleket letöltés után azonnal archiváljuk, azaz eltüntetjük az INBOX-ból, hogy ne terhelje fölöslegesen többé a rendszert. Az archívumban elvannak az óriáslevelek, nem kérnek enni. A másik, hogy letöltés után leválasztjuk az óriás mellékletet a levélről (a mellékletre kattintva a jobb gombbal). Innentől az a kép vagy file-hog nem fogja terhelni a levelezést, de később sem fog megjelenni a levelezésben. Sajnos egyik megoldás sem automatikus. Talán azért nincsen a fájl méretére való megkötés az IMAP-hoz, mert tkp. mindegy, hogy mekkora az az üzenet, ha letöltés után leválasztod a mellékletet, vagy archiválod, vagy törlöd az üzenetet.

Most kaptam levelet mobilról csatolmányként ~20MByte nagy felbontású mobil fotókkal. A Thunderbird nem tudja megjeleníteni, a rákattintás után percekig blokkolódik, majd kiírja, hogy elfogyott a memória (ami 16GB). Egyrészt nem tudom megnézni, másrészt mindig véletlenül rákattintok és akkor kifagy a levelező. A képek információ tartalma szerint elég lenne ha csak 1MPx lenne, tehát az ilyen esetekre is jó lenne valamilyen átméretezős megoldás.

Egyébként az oké, hogy TB ilyenkor az összes képet egyszerre kitömöríti a memóriában. De ~5db 20Mpx képnek akkor is el kellene férnie benne...