Docker hub nagyon belassul

Fórumok

Pár napja volt egy olyan tapasztalatom (már nem először), hogy a docker hubra frissen feltöltött image csak rém lassan töltődik le docker pull hatására.

Más is járt már így? Mi lehet ennek az oka? Több (egymástól távoli) gépre történő docker pull is ugyanazt mutatta: csak a legutolsó layerrel küzdött, 40-50 percig.

e249e58386a8: Downloading [=============>                   ] 83.73MB/303.3MB

Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy máskor ez ne így legyen? (Próbáltam elérni a docker céget, csak telefonszám volt – persze üzenetrögzítőre kapcsolt csak.)

Hozzászólások

Pár napja volt egy olyan tapasztalatom (már nem először), hogy a docker hubra frissen feltöltött image csak rém lassan töltődik le docker pull hatására.

Lehet, hogy torlódás van/volt náluk és nem sikerült még replikálni a feltöltött fájlokat. Lehet, hogy beleütköztél az ingyenes használat kvótájába, de bármilyen hálózati baj is lehet... amúgy meg mit jelent az, hogy egymástól távoli? Más ország? Más kontinens?

Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy máskor ez ne így legyen?

Saját Docker Hub Proxy beüzemelése, mert sávszélességet és időt tudsz megtakarítani és nem töltesz fel a nagyvilágba olyan fájlokat, amelyeket csak te használsz.

Mondasz valamit! :-) Az ingyenes használat kvótája tényleg szerepet játszhat, törölni fogok régi image-eket. (Egymástól távolin azt értettem, hogy van az otthoni netem, DIGI-s, meg van a céges belső háló, Azure-os meg ki tudja milyen egyéb hálózati jellemzőkkel, és e kettő feltételezésem szerint eléggé diszjunkt. Ha valami ugyanúgy látszik mindkét helyről, akkor ez azt erősíti bennem, hogy nem hálózati helyzet miatt van gond.)