"A Fitch Ratings megerősítette Magyarország stabil kilátását"

Fórumok

Kiemelés tőlem:

A Fitch Ratings nemzetzközi hitelminősítő megerősítette legfrissebb felülvizsgálatában Magyarország államadós-besorolását: továbbra is stabil kilátású "BBB" osztályzattal tartja nyilván a magyar államadósság-kötelezettségeket - írta szombaton kiadott közleményében a Pénzügyminisztérium. A tárca kiemelte, hogy a hitelminősítő ezzel egyidejűleg negatívra változtatta az uniós tagállamok túlnyomó többségének a kilátásait.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a Fitch "kifejezetten dicsérte Magyarország stabil gazdasági mutatóit, valamint a beruházásokkal, a támogató költségvetési politikával és az ipari termelés kimagasló szintjével megtámogatott gazdasági növekedést". A pozitív megítélést erősíti ezen felül az alacsony munkanélküliségi ráta, amely táplálja a gazdasági növekedést, továbbá a családokat támogató, jövőbeli személyijövedelemadó-visszatérítés és a vakcinabőség - ismertette a Fitch értékelését a Pénzügyminisztérium.

[...]

Link: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/pm-fitch-ratings-megerositette-magyarorszag-stabil-kilatasat

Hozzászólások

Ha a Fitch jónak látja a helyzetet, akkor mégiscsak nagy lehet a baj.

Szerkesztve: 2021. 08. 01., v – 13:59

"A Pénzügyminisztérium közleménye szerint"

 

jah, akkor nem is a fitch mondta eztetet? :DDD

Szerkesztve: 2021. 08. 01., v – 16:54

BBB-ben vagyunk, illetve maradtunk, ami egy elég rossz osztályzat. A várakozás az volt, hogy talán lépünk feljebb. Vagyis most annyi történt, hogy a gyenge besorolásunkat erősítették meg. De ahogy látom, a propaganda ezt is hazug módon elferdítette. (ok, ok, nem csodálkozom és persze, a dolog működik, hiszen az emberek nagy része nem fogja tudni, mik is ezek az osztályzatok. Ezeket te sem tudtad vagy tudtad de szándékosan linkeltél propagandát? )

 

mert ha nem ismered, szívesen elmagyarázom:

hitelminősítő megerősítette legfrissebb felülvizsgálatában Magyarország államadós-besorolását: továbbra is stabil kilátású "BBB" osztályzattal tartja nyilván a magyar államadósság-kötelezettségeket

ez azt jelenti, hogy stabilnak látják a jelenlegi besorolást, tehát nem várható változás köveljövőben (tehát várhatóan marad a gyenge osztályzat legközelebb is, amikor értékelés lesz)

 

 

Akár ajándékot is kaphat Magyarország késő este a Fitchtől

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210730/akar-ajandekot-is-kaphat-mag…

Hát nem kaptunk ajándékot, mert a gyenge osztályzatunkat erősítették meg.

 

 

" a hitelminősítő ezzel egyidejűleg negatívra változtatta az uniós tagállamok túlnyomó többségének a kilátásait."

hehe, lehet, hogy így van, de még mindig jobbak, mint mi

Itt meg tudod nézni a többi európai államot. Bulgáriával, Oroszországgal vagyunk egy szinten. Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Csehország jelentősen jobbak, mint mi, Romániát előzzük.

https://tradingeconomics.com/country-list/rating?continent=europe

 

 

 

komolyan, egyszer linkelj már valami propaganda hazugság mentes sztorit is, légyszi...

Amikor ezek a gittegyletek orulnek, akkor kell a helyieknek sirni.

Gyenge csontozhato feldogoket szeretik.

Amugy mindenki vak hittel van ezeknek a CEGEKNEK mert ezek magan cegek elorejelzesei fele. Amik amugy lo nemes eszkozet sem eri. De kell a hit mert csak.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

További kis gazdasági színes:

OECD: erős növekedés jeleit mutatja a magyar gazdaság

Alvaro Pereira, az OECD közgazdasági főosztályának országjelentésekért felelős részlegének szakértője online előadásában megerősítette, hogy a jelentés szerint Magyarország erős gazdasági növekedési jeleket mutat annak ellenére, hogy a legtöbb országhoz hasonlóan a koronavírus-járvány tavaly súlyosan visszavetette a gazdasági növekedést.

trey @ gépház