COVID Oltásszervező

Ön felkerült a COVID védőoltásra jogosultak listájára. Ezt a listát nem az Ön orvosa, hanem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) állította össze és a lista több nevet tartalmaz, mint amennyi oltóanyag egyszerre a praxisba érkezik majd, ezért az Ön helye a listán nem garantálja azt, hogy most Önnek oltóanyag jut.

Az Ön háziorvosa a biztosan elérhető oltóanyag mennyiségének megfelelő számú lefoglalható helyet nyitott meg, melyre a jelentkezés az alábbi weboldalon történik érkezési sorrendben:

https://covid.erodium.hu

Az oldalon a bejelentkezéshez használja a *** e-mail címet, illetve szüksége lesz TAJ számára és születési dátumára.

Tegnap este kaptam, 5 percen belül regisztráltam és még 16 hely volt a praxisban. Pénteken kapom meg elvileg.
Ha más is oltásra vár akkor érdemes a TAJ számot felírni valahova, hogy kéznél legyen. 

update: Most halottam, hogy ez az új módszer és, hogy csak pár városban érhető el és az oltóközpontba irányít.
Én nem a hírekben említett városokban lakom és a körzeti orvoshoz kell mennem és nem kaptam sms-t sem. Van káosz úgy látom.

update2: 13:05 re volt időpontom, hét perccel hamarabb érkeztem. Két perc múlva már bent voltam. A tájékoztató olvasás közben vérnyomás és véroxigénszint mérés az egyik asszisztenssel. Utána átültem a paraván mögé, a doki meghallgatta a tüdőmet majd beadta az oltást.
Most a váróban várok, a mi oldalunkon 4 ember van és szépen forgunk, a másik oldalon több ember vár de ott is oltanak szerintem. Mehetek is haza(13:28) .
5/5 re értékelném a szervezést.

Hozzászólások

Jól néz ki, de sajnos előfizetéses a felület az orvosoknak (mégha annyira nem is drága). Ma voltam oltatni, kiderült, hogy nem is szerepelek a listán, tévedésből hívtak be. A lista egy kézzel írt A4-es papír. De gyorsan eltelt ez az egy év, nem sikerült központi rendszert csinálni erre.

Ismerem ezeket, én is alkalmazom saját munkám során is, mikor a managernek magyarázom, hogy nem feltétlenül kell mindent automatizálni.

Ha jól értem a gondolatmeneted, arra akarsz kilyukadni, hogy a linkelt oltasszervező felesleges, mert túl kevés időt spórol meg.

Szerencsére az én időm is határtalan, sorbanállásal elment egy óra.

A orvosé is, aki ugyan kap egy rendezett listát a regisztráltakról, de abból egy A4-es oldalra írják ki a neveket, telefonszámokat.

Meg persze az asszisztensé is, akinek ugyan csak az a dolga, hogy felhívja az embereket egyszer, több kevesebb sikerrel, de mivel "nem fogadták el a háziorvosok az összes érkezett vakcinát", újra fel kellett őket hívnia, hogy ne jöjjenek.

Ehhez képest: 

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagon-peldaerteku-oltasi-kam…

https://hup.hu/node/172867

Nem az un. "legjobb" rendszert kell megalkotni, hanem azt, ami működik.

Magyaroszágon a rendszer tényszerűen és nemzetközileg elismerten működik.

Még az ellen(s/z)é(g/k) oltásellenes kampánya ellenére is.

Ki írta azt, hogy overall nem működik? Jah, működik, manuális munkával a háziorvosoknál, hogy papíron tartják számon, ki, mikorra jön, kit kell felhívni, ki mondta le, stb.

Lehetne minenkinek jobb? Lehetne. de nem lett.

 

OFF:

Erről jut eszembe, jött az üzelmetetés hozzám tegnap, hogy be kell importálniuk egy napi extractot DB-be, de előtte szépítgetni kell, ami nehezen automatizálható. Pont ezt mondtam nekik, hogy működik? Elhiszem, hogy ez rossz, én sem szeretem kézzel, mint az állatok csinálni a dolgaim, de néha muszáj, mert végeláthatatlan debug lesz belőle.

Hevi, ne szórakozz már, kifejezetten oltáspárti vagyok, első nap regisztráltam, stb. stb., de azt az egyet ne mondd már, hogy szerinted a szervezés fasza. Ha te olyan minőségű munkát adsz ki a kezeid közül, mint amit itt egy év alatt sikerült összehozni IT-fronton, azzal te elégedett lennél? Az is valid válasz, hogy igen, nem mindenkit egyformán zavar az igénytelenség, én ezt elfogadom.

Hol érdekel engem, hogy a WHO szerint példaértékű volt a kampány? Miért releváns ez? Az egy másik szakma, más emberek csinálták.

Úgy látszik oltás téren sem vagyok naprakész. Tudnál linket adni arra, hogy milyen oltásellenes kampánya van az ellenzéknek? Csak olyat találtam, hogy ellenzik a nem EU engedélyes vakcinákat. Mondjuk abból nem tudom hogy lehet levonni azt,  hogy oltásellenes. Az oltásellenesség az szerintem valami egészen más. 

Te komolyan hagynád a kevésbé szerencséseket - azokat, akik csak az EU vakcinákra hagyatkoztak -, a saját kormányuk balfaszsága miatt megdögleni?

Szerencsére nem te vagy vezető szerepben, hiszen ellenben veled, a magyar kormány - az ellenzékkel szemben - nem csak a magyar emberek, de már a csehek életét is menti. A szlovák vakcina bevizsgálásról nem is beszélve...

Országvédelem + diplomácia.

Ti ehhez (is) kevesek vagytok.

Ja, látom, célba ért a propaganda. Nem tetszik nekem sem az ellenzék ügyködése, sem a kormányé. Tegyük fel, utóbbinál jó ötlet volt a keleti vakcina. Akkor minek a propaganda? Míért van az, hogy szeptemberben amikor kevés haláleset volt, de sok új fertőzött, akkor a haláleseteket akarták nézni, aztán amikor kicsúszott a kontrollból, áttértek a beoltottságra?

De személyeskedj csak. Tipikus "érvelési" módszer a tahó beszólógatás.

Kérd el a WHO-tól.

“The information that the companies shared publicly at the (SAGE) meeting last week clearly indicates that they have levels of efficacy that would be compatible with the requirements that WHO has asked for this vaccine,” Cravioto said, referring to the group of independent experts’ closed-door meeting.

Egyelőre két állítást tettél:

tolod az oltásellenes propagandát

a WHO szerint is hatékony vakcina hatékonyságát vonod kétségbe

Eddig egyiket sem sikerült alátámasztanod. Te egy troll vagy, én befejeztem.

(Így a végére, csak, hogy tudd: három hete kaptam meg a második adagot a Sinopharmból, több ismerősöm is rábeszéltem, de biztos oltásellenes vagyok, és hátráltatom az oltakozást Magyarországon.)

Aha. Szóval magadnak, magatoknak beadatod, de másokat elbizonytalanítanál, lebeszélnél róla?

Honnan is ismerős ez?

Az már az oltások kezdetén látható volt, hogy az ellenzék által remélt népszerűségnövekedés elmarad, még saját választóikat sem sikerült meggyőzni az oltásellenes kampánnyal. Idővel ők maguk is szembefordultak saját állításaikkal: több ellenzéki politikus beoltatta magát az általuk gyűlölt keleti vakcinával. Tordai Bence,a Párbeszéd és Szemző Áron, a Momentum politikusa orosz, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke kínai vakcinát kapott, és a listát hosszan folytathatnánk. De voltak, akik látványosan kerülték az eredet megjelölését: „Pénteken hívott a háziorvosom, és ma én is megkaptam az első oltást – azzal a vakcinával, ami jutott” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

...

A keleti vakcinákkal ugyanis minden esély megvan arra, hogy az elsőként nyitó országok között legyünk, és a 2022-es választások idejére újra lendületbe jöjjön a gazdaság. Mindez kudarc volna az ellenzéknek, ezért céljuk az oltási terv lassítása, az emberek elbizonytalanítása, hogy minél később szabaduljunk a járvány fogságából, minél tovább tartsanak a korlátozó intézkedések, minél nagyobb legyen a koronavírusban elhunytak száma, hogy a jövő évi választásokon tömegek járuljanak az urnákhoz kormánybuktatási szándékkal.

Mindenki eldöntheti, hogy (...), akit járványhelyzetben nem az a cél vezérel, hogy minél többen megkapják a vakcinát, oltáspárti-e vagy oltásellenes.

És ez mi ha nem elbizonytalanítási kísérlet? Idézek a hivatalos oldalról: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszag-kormanya-minden-oltas-ha…

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után - derült ki a Magyarország kormánya nevű Facebook-oldal vasárnapi bejegyzéséből.

Közben a szólásszabadság hazájában szakértők nem merik vállalni a nevüket de szégyenükben nem tudnak csendben maradni: https://telex.hu/koronavirus/2021/04/27/vakcina-hatekonysag-kormany-tab…

Ráadásul azt hozzák ki mint amit a szerb adatok is mutatnak és amit vizsgált az UAE is.

Elég jó vagyok a big picture meglátásában, köszönöm, de akkor maradjunk annyiban, hogy k-ra nem értünk egyet, ha van feladat, amit hatékonyan, számítógéppel kell(ett volna/ene) megvalósítani (kb. az első naptól), az ez, és nem még ezen is spórolni.

Milyen vakcinára lehetett jelentkezni, volt többféle opció?

DK voter detected.

Reméljük téged nem visz el a kórság, de sajnos azt kell látni, hogy az ellenzék oltásellenes kampánya már így is túl sok honfitársunk életébe került.

Nem is beszélve a saját képviselőikről.

Sok sikert, reméljük, hogy az oroszt már nem fogod visszautasítani. A saját jól felfogott érdekedben.

Még ha az ellenzék az ellen ágál is.

Szard le.

A te életed is fontos, ne légy mártír az "ellenzék" politikai játszmái, a (demagóg) hatalmuk mámorának oltárán.

Téged szívesen beáldoznak, magukat nem.

Nem tudom, milyen oltásellenes kampányról beszélsz és miért akarod mindenáron idekeverni a politikát.
Az ellenzék az ellen ágált, hogy ismeretlen forrásból, engedéllyel nem rendelkező vakcinát hoztak be, és nem az oltás ellen.

Az, hogy behoztak kínai és orosz vakcinát, az egyrészről hazardírozásként, másrészről jól felfogott érdekként is felfogható - ugye olyan szervezettel nem tárgyalhattak, akivel az unió már tárgyalt, de vakcinát szerettek volna szerezni azért, hogy oltani lehessen...

...viszont itthon sem vizsgálták a vakcinákat komolyabban, csak rendeleti szinten engedélyezték (itt vannak veszélyek), ugyanakkor nagyon emelkedett a fertőzöttek száma (itt pedig kényszer).

Momentán úgy néz ki, hogy a kínai vakcina nem mindenkinél hatásos, de, úgy tűnik, nem igazán szeretnének ennek utánajárni - emiatt nem csodálkozom, ha az emberek visszamondják.
Az orosz vakcina engedélyeztetésére beadták a kérelmet az unióhoz, többen is kezdtek érdeklődni iránta (más országok), emellett viszonylag sok embert beoltottak már vele külföldön is - emiatt nem csodálkozom, ha többen elfogadják már.

Még egyszer mondom, nem volt semmiféle oltásellenes kampány generálisan.

Engem éppen most hívott telefonon egy dömbő hangú magnószalag. Azt tudtad, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette oltásellenes baloldal olyan javaslatot adott be, ami kezdeményezi egyes vakcinák betiltását? Meg, hogy ez újabb lezárásokhoz, halálokhoz vezetne? Illetve hogy ez veszélyes? Illetve, hogy a vakcina (így, egyesszámban) életet ment? 

Ennyike. Veszélyes.

Van káosz úgy látom.

Rosszul látod.

Szerkesztve: 2021. 04. 23., p – 15:24

13:05 re volt időpontom, hét perccel hamarabb érkeztem. Két perc múlva már bent voltam. A tájékoztató olvasás közben vérnyomás és véroxigénszint mérés az egyik asszisztenssel. Utána átültem a paraván mögé, a doki meghallgatta a tüdőmet majd beadta az oltást.
Most a váróban várok, a mi oldalunkon 4 ember van és szépen forgunk, a másik oldalon több ember vár de ott is oltanak szerintem. Mehetek is haza(13:28) .
5/5 re értékelném a szervezést.