Vennék NAS-t

Igen ám, de egy fontos információt bizony nem fogok idejekorán megtudni, mert azt nem tüntetik fel sehol. Ezt nagyából az első bekapcsolás, és egy nap, egy éjszaka használat után lehet csak megtudnom. Mert amúgy ez az információ hétpecsétes titok. Olyan, amiről nem beszélünk! Olyan, ami a vásárlás előtt nem tudható!

Vállaltan belépő szintű D-Link NAS-omnak nagyjából 2 óra kellett a teljes lebukáshoz. Azóta szenvedek, gondolkozom, fogom a fejem, izzadva ébredek minden éjjel... Vajon csak én szenvedek a kérdéstől?

A ventilátorról van szó! Amelynek decibel értékét nem szokás feltüntetni a termékleíró lapon. Miért is? Nem fontos információ?

Persze alapvetően nem feltétlenül baj, ha 50 dB hangerővel üzemel éjjel-nappal kikapcsolhatatlanul, tétlen üzemmódban is, légkondicionált lakásban, jól szellőző helyre telepítve!

Nem a lóf....t nem!

De nem is feltétlenül a hangerővel van baj, hanem főleg azzal, hogy a létező talán legirritálóbb frekvencián teszi mindezt, vagy nem is tudom, de filmet nézni bekapcsolt NAS mellett nem lehet. Ha nézni akarok valamit, ki kell másolnom a NAS-ról pendrive-ra, és a NAS-t lekapcsolni. Mert máskülönben Bruce Willist nem hallom, csak a lövéseket. És kivételesen nem a szar hangkeverés miatt!

Jó, húszezer volt, ennyiért az ember nyilván nem vár csodát! De ha nyolcvanat, százhúszat, vagy még többet költenék rá, és hasonló problémákkal szembesülnék, akkor bizony mondom, morcos hangulatomban találnának.

Hozzászólások

Zyxeleket tudok merni csendes kornyezetben, hobbiszinten, piros WDkkel, jol megterhelve.. csak mondj neked megfelelo iOS alkalmazast e celbol + egy tavolsagot, honnan merjem. Jobbat nem tudok haztartasi korulmenyek kozott.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Synology specifikációi között ott van a noise level, pl DS 720+: Noise Level* 18.4 dB(A)

Nekem még egy régebbi modell van, számomra észrevehetetlen a hangja. Filmnézés nállunk is arról megy, még sosem vettem észre, hogy zavart volna. 

A Synology DS-209-et is simán hallani, de mélyebb hangja van, nem zavaró.

Ezeket nem a hálószobába kell tenni, hanem a garázsba, kamrába, folyosóra, max a nappaliba.

Synology ds-2016play. Semmi ventillátor hangot nem hallok, csak a lemezekét néha ha közel hajolok, pedig a háló ajtajánál van. Igaz 2 noti vinyó van benne(talán Treynél láttam néhány éve, hogy ő is így csinálta), de amire nekem kell pont megfelelő sebességű.

Miért a nappaliban/hálószobában tartod a NAS-t, miért nem viszed ki előszobába, kamrába, etc.?

Synology van nalam is, a ventilator zajszintjerol mar olvastam vetel elott, szerencsere allithato. A benne levo WD Red kerreg nagyon, amikor napokig indexeli az uj fotokat (nem azert mert lassu, hanem mert ritkan masolunk ra, de akkor rengeteg fotot).

Volt ds218play-em: alig hallható. Most DS220+om van. ugyanolyan csendes a ventillátor. Időnként a HDD seek hangja, ami hallható. (Esti csendben sem zavaró, de nem alszok vele egy szobában.) És ahogy írták feljebb: a Synology közli a zaj értékét.

Zyxel NAS326-om van, én is hangosnak találtam. Kicseréltem a ventijét BeQuiet-re, de filckorongokat is kellett alá szerelni, és az előlapja is rezonál. Folyamatos küzdelem...

Részben ezért (meg más miatt is) építek inkább NAS funkciókra gépet. Olyan csöndesre építem amilyenre én akarom, lehet akár teljesen hangtalan is, a lemezekkel együtt is.
 

Nem igazi megoldás de ha neten veszed akkor x napon belül visszaküldheted ha nem tetszik.

Gábriel Ákos