Lenkei legújabb agymenése

Direkt nem linkelem, nehogy még pörgesse az is a nézettségét ennek a sarlatánnak.

Dobálgatja be a postaládákba az újabb néphülyítő szórólap szarját, ami linkel a legutóbbi jutubos videójára. A yt nem szedi le napok óta, mert nem számít nekik a koronavírus-tagadás üldözendő cselekménynek a facebook-al ellentétben. Ahonnan a kádbafekvős korábbi agymenését szerencsére már törölték.

Sok hiszékeny ostoba, gyengén iskolázott magyar ember agya sajnos nincs felkészítve a kritikus gondolkodásra, arra az amerikából importált agymosó szcientológus agyafúrt rutinra, amivel ez a károkozó hergeli a népet. Sajnos sok (idősebb) ismerős látja jutubon ezt a szemetet, és elhiszi az összes bizonyítatlan féligazságát, csak mert ott van a doktor cím a neve előtt (amúgy a Magyar Orvosi Kamarának tagja még, a doktori címet ilyen sarlatán közszereplőtől miért nem veszik el ha drsmitt-től el lehetett?). Meggyőzni nem lehet utána őket, hogy kamu és irreleváns baromságok összefüggéstelen zagyvalékát nézték végig. Mert a max. 8 osztályos vagy rosszabb esetben az "Élet Iskolájában" végzettségűek szellemi szintjéhez igazodó és a körükben népszerű konteós marhaságokat ismételgeti. Jellemző, hogy orvosprofesszorokkal vagdalkózik, akiknek se konkrét nevük nincs, se a tanulmányaiknak címe vagy elérhetősége, ahol el lehet olvasni a nem létező marhaságokat. A tankönyvek se léteznek, mert se ciímük, se oldalszámok nem szerepelnek, ahol a hivatkozott hülyeséget NEM KONTEXTUSÁBÓL KIRAGADVA el lehetne olvasni. Itt üt vissza az alacsony iskolázottság: a célcsoport könyvet kb. 30 éve nem vett a kezébe, nehogy kiderüljön: két szót nem értene belőle ha elkezdene tényleg olvasni a szakirodalmat. Az h. Lenkei mondta elég neki, mert hát ennek ott van az orvos a neve előtt ami nekem sosem lesz, hat biztos nem hazudik!

Nincs értelme tételesen cáfolni a süketelését, már 30 éves rutinnal hülyíti és él meg tökéletesen ezt a célcsoportot lehúzva a placebóival. Sajnos Lenkeit nem üldözik úgy mint az emeltdíjas betelefonálós tv-jósdásokat vagy a nyugdíjasokat lehúzó termékbemutatós tolvajokat.

Az egész egy 2 órás videó, amiben a könyvét promózza, és emberek akik az 5 másodperces reklámok nézésétől lábrázást kapnak a tv-ben, ezt a szart szájtátva végignézik. Anélkül, hogy csekély értelmük felfogná hogy egy KÖNYV és GYÓGYSZERNEK NEMMINŐSÜLŐ hatósági vizsgálat által bizonyítottan összevissza összetételű kapszulák REKLÁMJÁT nézték végig, 2 órányi összefüggéstelen féltudomanyos baromság közé ördögi kreativitással becsempészve.

Hozzászólások

Nem ismerem a doktor urat és a munkásságát, de erre mindenféleképpen reagálnék:

Sok hiszékeny ostoba, gyengén iskolázott magyar ember agya

Néhány éve történt, de nagyon aktuális, ilyenkor szoktam felhozni példaként:

Doktori végzettségű áldozatától csalta ki a legnagyobb összeget, több mint 28 millió forintot a nyolc általánost végzett hódmezővásárhelyi asszony. Hirdetésében egyebek mellett szerelmi kötést, rontáslevételt, hajszálból fényképanalízist kínált.
...
Dr. T. Veronika, az egyik békéscsabai sértett olvasta a vádlott hirdetését. A fiatalasszony részletekben 28 millió forint 130 ezer forint készpénzt adott át a vádlottnak, amelyet a vállalkozásából takarított meg. Miután néhány hónap elteltével visszakérte volna a pénzét, kiderült, hogy a jósnő hamis nevet adott meg, és eltűnt. A jósnő azzal hitegette, hogy a családján lévő rontás levétele fejében feltétlenül el kell vinnie a pénzt egy szent helyre.

Azaz az "erősen iskolázottak" között is nagyon sok az olyan, aki komolyan veszi ezeket. Persze a "gyengén iskolázottak" között is - de nem mernék mérget venni, hogy az utóbbiak között lennének többen (arányosítva). Sokan az "erősen iskolázott" közül abból indulnak ki, hogy ő az okosabb, és ő jobban tudja.

Nem ismerem a doktor urat és a munkásságát,

Akkor vagy barlangban élsz 30 éve, vagy olyan szerencsés vagy hogy nincs a családban se a rokonságban 1 rákbeteg sem. Különben azonnal a hálójába kerülnél. Minde rákos inkább előbb mint utóbb a csodavitaminjainál lyukad ki. Lenkei a rák Norbija.

A felületesség nagy úr...! - Most jöttem rá, amikor a szkeptikus-alternatív koronások tüntetésének videóját néztem meg. Lenkei nem azonos Szendivel!! - Utóbbitól már évek óta alkalmanként elolvastam ezt, azt hírlevélben, és a fene gondolta volna, hogy ketten is vannak ilyen jelentőségteljes "másként gondolkodók". Talán fontos különbség, hogy aki Lenkei vitaminjait vásárolja, az mindjárt a szcientológiát is támogatja, persze a vitamin attól még ugyanúgy hathat, ahogyan a szcientológiát nem támogatóké. - Lelkük rajta. :)

Azért ne keverjünk egy foglalkozásdoktori címet egy tudományos doktori címmel. A legtöbb jogász (és orvos) nem PhD-zett, hanem csak elvégezte az egyetemet. Vannak persze olyanok, akik doktori tanulmányokat folytattak utána, de ez csak mindig töredéke az évfolyamnak. Én is végeztem BME-n doktori iskolát, abszolváltam is, megvannak a cikkeim, de a végső szigorlatok + disszertáció hiányában nincs tudományos doktori fokozatom. Ekkor az embert doktorjelöltnek nevezik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1nyos_fokozat
https://hu.wikipedia.org/wiki/Doktor%C3%A1tus#Doktori_c%C3%ADm

Szerkesztve: 2020. 10. 17., szo – 14:34

(rossz helyre)

En mostanaban ezt hallgattam meg. Es nem tudom hova tenni.

Nem akartam, meg hosszu is, de mar tobbektol ezt hallom vissza mint hattetranyagot.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gSVupT5kXHA

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Tök jó lenne, ha yt linkek mellé odaírnátok, hogy mi van rákattintva, így aki már látta, vagy a cím alapján sem érdekli, az ne kattintson rá a kiváncsiság miatt. Kezdem: COVID-19 Globális oltási terv háttere (Oláh Sándor, CoronitaClassics, felemelkedes) [3:47:20]

Gondoltam temaba vag, ha mar offos a nyitoposzt is.

 

Egyebkent nem csak yt-ra kene, hanem barki aki linkel, egy rovid osszefoglalot is irhatna hozza!

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez olyan, mint amikor kijelented egy tortara, hogy szar, pedig meg se kostoltad.
Hiaba mondod, hogy ezekkel az alapanyagokkal nem lehet finomat sutni.

 

Amig meg nem kostolod, addig senki se vesz komolyan.

 

Ugyanigy amig meg nem nezed, nem lehet teged komolyan venni:( C'est la vie.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A 7. percnél már konkrétan hazudnak. Minek hallgattad tovább?

(A PCR tesztről „megállapítják” a CDC leírása alapján, hogy bármely koronavírusra pozitív eredményt adhat. Igaz, a leírás a szerológiai tesztről szól. Majd közlik, hogy ez valójában „általános influenza”, bármit is jelentsen ez – az influenzáról egyébként szerintem az elsős gyerekem is tudja, hogy az influenzavírus okozza, nem más, mert akkor nem influenzának hívnák.)

Ez olyan, mint amikor kijelented egy tortara, hogy szar, pedig meg se kostoltad.

Megkóstoltam. Nem szar íze van, hanem konkrétan szar. Max. tortát formáztak belőle. Ha neked ez kell, váljék egészségedre!

Tudod, az európai jognak alappillére az ártatlanság vélelme (manapság éppen eltörlés alatt van, de attól még a kultúrember magára nézve kötelezőnek tartja). Ehhez hasonló elv az, hogy nem mondok véleményt egy előadásról, amiről semmit nem tudok. Szintén a magára valamit adó kultúrember szokása ez is.

Ezenkívül pedig kiváncsi is vagyok, hogy mit mondanak a magam kedvéért is. Ha mazochista lennék, akkor TV-t néznék, Star Warst, szuperhősöket, vagy valami ma divatos sorozatot a Netflixről.

Tudod, az európai jognak alappillére az ártatlanság vélelme (manapság éppen eltörlés alatt van, de attól még a kultúrember magára nézve kötelezőnek tartja).

A napokban hat vezető orosz tisztségviselőt (miniszterek, FSZB főnök, stb.) tiltottak ki az EU-ból mindenféle bizonyíték nélkül.

Lenkei meg úgy néz ki mostanában, mint akit kirángattak a kemóról, biztos elfelejtette bevenni a vitamint.

az "Élet Iskolájában" végzettségűek

Ezen jót nevettem, nekem is volt ilyen ismerősöm. :) A másik kedvencem, amikor a "születési név"-hez beír egy évszámot.

A témához: Sajnos nem biztos, hogy a magasabb iskolai végzettséghez kritikusabb gondolkodás társul. Például az alábbi reprezentatív felmérés alapján a magasabban iskolázottak között többen hisznek a homeopátiában:
https://444.hu/2017/11/08/a-magyarok-44-szazaleka-szerint-hasznos-a-hom…

Kösz, a leírás alapján könnyen megtaláltam, 2 címmel is ment rá report yt-on. Sajnos haladó józan ember ennyit tud tenni (meg persze ignorálni ha meglátja a nevét).

Szerkesztve: 2020. 10. 18., v – 18:15

No és mizu a gyógyszerész doktor Gődénnyel? Ezt sem értem, hogy a gyógyszerész kamara nem tesz legalább egy etikai elitélő nyilatkozatot sem... szerintem dr. G Lenkei egyik másik frontembere.

Szerkesztve: 2020. 10. 19., h – 15:36

Egyáltalán nem beszél hülyeségeket, igaz van közte, ami nem biztos, hogy pont úgy van, de nagy vonalakban nem mond hülyeségeket. Még a kád vírusba fekvés sem az! Persze mindent félre lehet érteni, magyarázni.

A vitaminjai pedig nem jók, olyan, mint a piacon kapható vitaminok 95%-a.

Csak megfelelő mennyiségű vitamin kérdése

A legtöbb ember ennyit fog föl belőle.

Egyik része, akire a posztoló következő meghatározást adta: "hiszékeny ostoba, gyengén iskolázott magyar ember agya sajnos nincs felkészítve a kritikus gondolkodásra".

A másik része, aki ennek ellentéte, gondolom a "szkeptikus okos, nagyon iskolázott magyar ember, akinek az agya alaposan felkészített a kritikus gondolkodásra", ők is ugyanennyit fognak fel.

Érdekes, pedig nem ezt mondja!

Egyik se mondja, hogy semmi lenne, de nem hiszem, hogy sírva fakadnának, ha be kellene menniük.
Gődény mondta is, hogy ha lenne rá 10-14 napja (kötelező karantén), akkor simán bemenne.

Azt mondják, hogy nem jó az, amit csinálunk, mert

  1. kevés hozadéka van (maszk, lezárások),
  2. lehet jobban csinálni (immunrendszer javítás, öregek és veszélyeztetettek védelme),
  3. így tönkre mennek emberek lelkileg, egészségileg és anyagilag (bezártság, félelem, elmaradt vizsgálatok, kezelések, megszűnt munkahelyek, bevételek).

Az a baj, hogy nagyon kevés örökkévaló igazság létezik. Ezért könnyű olyan részét kiragadni egy problémának amely így vagy úgy rámondható hogy igaz

1, kevés a hozadéka -> vitatéma. Itt is tárgyalva lett a kérdés nem tisztán egészségügyi kérdésként van kezelve, ezért ez a vélekedés megállja a helyét hisz bármelyik aspektust vizsgáljuk csorbulni fog a másik fontossága és az arra adott választ. Emellett sajnos vannak tudatosan az információk elrejtésére ami még tovább növeli a szürke zónát. Ehhez társul a média hype.

2, lehet jobban csinálni -> mindig lehet jobban csinálni. Sőt még az itt listázott elemek tekintetében is. Viszont nagyon nagy valószínűséggel akkora mértékű túladagolás vagy speciális bevitel  nem ér semmit és itt ez a torzító állítás nagyon valószínűen haszonszerző jelleggel.

3, így tönkre mennek az emberek... -> ismét egy általánosság. mindig menne tönkre emberek akármikor hozható erre bizonyíték. A mérték nem mindegy.

Szóval látszólag semmi mást nem csinálnak mint a jó kuruzsló, árulja a portékát a zavarosban. Vagy esetleg tudsz információt, hogy ezt minden anyagi előny mellőzése mellett teszik?

lehet jobban csinálni (immunrendszer javítás, öregek és veszélyeztetettek védelme),

Vajon mennyi idő amíg Európa legkövérebb országából a legegészségesebb, immunerős nemzetté válunk? Vajon a legfittebb országokban miért terjed ugyanúgy a vírus? Az időseket mennyi időre zárjuk be?

így tönkre mennek emberek lelkileg, egészségileg és anyagilag (bezártság, félelem, elmaradt vizsgálatok, kezelések, megszűnt munkahelyek, bevételek).

Még szerencse, hogy a vírus nélküli politikai és gazdasági légkör nem befolyásolja ezt. (eladósodás, devizahitelek, kivándorlás, egészségügy és oktatás borzalmas színvonala, infláció, növekvő szegénység és hajléktalanság)

> Vajon mennyi idő amíg Európa legkövérebb országából a legegészségesebb, immunerős nemzetté válunk? Vajon a legfittebb országokban miért terjed ugyanúgy a vírus?

Ha el sem kezdjük, akkor soha. Logikus lett volna a mostani félelemhadjáratra építeni egy komoly nemzeti fogyókúrát például. Koplalással, vagy ketogén étrenddel napi párszáz grammot lehet fogyni, ha elkezdték volna a lezárások kezdetekor, akkor konkrétan mostanra a 20-30 kilóval kevesebb lehetne akinek szüksége van erre. De ha ennyire drasztikusat nem is bírnának ennyi ideig (nekem is durva lenne), akkor is reális lehet egy kb 10 kiló ennyi idő alatt egy sima high fat-low-carb étrenddel, ami azért már számít. Ráadásul az egészségügyi előnyök előbb jönnek: a fogyás alapfeltétele az alacsonyabb vércukorszint, ami egyből segít az immunrendszernek is. Illetve a gyulladási szint csökkenése is egyből megkezdődik. Nyilván nem kezdett volna mindenki fogyókúrába, de talán páran igen, ha már egyszer be volt szarva a vírustól. Ez lehetett volna az egyik ésszerű felhasználása a félelemnek, ami már úgyis eluralkodott sokakon, meglovagolhattuk volna.

> Az időseket mennyi időre zárjuk be?

Egy öregek otthonáról hallottam, hogy a szobájukból sem engedték ki az ápoltakat hónapokig. Hasonló intézményről most is pont ezt hallottam, hogy a szobájukból sem jöhetnek ki a bentlakók. Erre mondom én, hogy a börtönben legalább van erre szabály, hogy ki kell engedni őket a levegőre naponta, a börtönlakókkal ezt nem szabad megcsinálni (AFAIK, nem vagyok szakértő).

Ha engem kérdeznek, akkor bezárni nem kellene az időseket sem. Még ha munkahipotézisként elfogadnám, hogy ez a COVID annyira veszélyes rájuk nézve (de nem fogadom el, a számokat én úgy értelmezem, hogy nagyjából influenza veszélyességről van továbbra is szó), akkor is a kaja házhozszállítás vagy bevásárlási idősáv éppen elég, azon felül pedig mindenki döntse el, hogy megéri-e kockáztatnia a tömegközlekedést. Ha a kaja házhozszállítást megoldanánk, akkor aki úgy akarja, az megvédheti magát a fertőzéstől, és ezzel az állam biztosította az élethez való jogot, és ennél több feladata nincs is. De mondom, ez csak egy vélemény.

Ja, és ha hagynánk a fiatalokat, hogy kialakítsák a nyájimmunitást, akkor előbb lehetne "felszabadítani" az öregeket is.

Nem értem. Sok energiád/időd van? Fel kellene fogni, az emberekbe van kódolva, hogy keresik a könnyebb utat, vagy sokszor úgy fogalmazzák meg az "igazságot". Mivel sok fontos dologra nincs explicit válasz. Szóval ez természetes.
Hatalmas iparágak épültek ki, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat adjanak. Ugyan ez van ezekkel a részproblémákkal, egyszerűen nem fogod tudni az emberektől elvenni a ezt a lehetőséget. Szeretnének hinni. Hagyd őket. Értem bosszant, félsz, hogy esetleg ez kerül be a közös tudatba. Nem kell, ez is a divat része, legyen gondod azokra akik neked is fontosak, nekik mond el, hogy mi a helyzet. Persze akkor is felkészülhetsz "némi" ellenállásra esetleg.

Középkorban is tök jól megéltek a mutatványosok és a fűárusok pedig az egyház hatalma picivel nagyobb volt, és mégis engedte...  Szóval kár most a korlátozottabb szabályozás lehetőségek érájában azt remélni hogy ez meg lesz oldva.