[KV] A víruskérdések fontos frissítése szeptember 8

Lezárások és a maszk hasznossága avagy épp az ellenkezője?
Szezonális-e a vírus?
Második hullám?
Mi lesz a következő időszakban?

Megannyi kérdés, de ebben az angol nyelvű videóban sok mindenre fény derül, vagy ez is csak a szokásos vírustagadó, oltásellenes, lapos föld hívők elmeszüleménye?

Tudományos eredményeken alapuló logikus magyarázat, vagy kiválogatott eredmények, logikusnak tűnő, ámbár könnyen cáfolható, "flúgos" belemagyarázásai?

Mindenki döntse el maga! ;-)

Hozzászólások

Churchillnek igaza volt.
 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nekem az a fura, h sehol sem hangsúlyozzák, h az intenzíven levők 91%-a elhízott, és h a D vitamin mennyire durván segít. Március óta eltelt 6 hónap, havi 4 kilót kényelmesen lehet fogyni...

Már rég vissza kellett volna térni normálba. A vírus itt keringett november / december óta, ne gondoljuk hogy márciusban hirtelen berobbant mindenhol. Mi történt? Semmi.

Azóta elkezdték tömegével tesztelni, aztán jött a "második hullám".  

Lezárások? Teljes mértékben haszontalan döntés volt. Válságba verte az egész világot, illetve a kisvállalkozások vagyona átvándorolt a nagy cégek kasszájába.

Már belátni, hogy ez a vírus nem a világ vége, mégis úgy teszünk még mindig. Ennél sokkal komolyabb problémák is vannak a világon, de mégis erre vágyunk rágörcsölve. 

Jo kis video. 37 perc soknak tunik, de sytem megeri megneyni. Sok teny, adat, ismeret.

TLDW guys: epidemic helyett "casedemic" van most a vilagban, mert sokat tesztelunk, emiatt az esetszamok magasak, de a halalozasok szama joval alatta van annak, mint amikor epidemic volt. Ja es telen valszleg senki sem fog influenzaban meghalni; mindenki covid-ban fog meghalni helyette...

mindenki covid-ban fog meghalni helyette...

Gondolom a nyáron elmaradt közösségi immunitás megszerzésére gondolsz, amit a videó végén fejt ki.

Szerintem ez minket nem fog nagyon érinteni, mivel
1. Lezárások már nem igen voltak a nyáron, de azoknak elvileg nincs is nagy szerepe a videó szerint.
2. Maszk hordás volt valamelyest, de elvileg annak sincs is nagy szerepe a videó szerint.
3. Távolságtartás. Ennek lenne szerepe, de én úgy vettem észre, hogy ez nyárra teljesen megszűnt. Még a legjobban félő ismerőseim is erről számoltak be. Még egy-két hónapig emelkedhetne a közösségi immunrendszer, de ahogy észreveszem, ismét nő a félelem és a távolságtartás.

Szóval, lehet, hogy tényleg egy szomorú téllel fogunk szembe nézni, de remélem nem.

Én még egy kicsit abban is bízom, hogy előbb utóbb végre az egyéni immunrendszer javítása (pl. D vitamin)  és a metabolikus szindróma csökkentése (pl. cukor, finomított lisztek elhagyása) is felkerül a hivatalos kampány témákra.

"metabolikus szindróma csökkentése (pl. cukor, finomított lisztek elhagyása) is felkerül a hivatalos kampány témákra."

Magyarországon többmillióan vannak minőségi éhezésben (azaz liszt - cukor - só - rizs - olaj amit meg tudnak vásárolni és enni, mást nemigen), úgyhogy ez felejtős.

Nem tudok én sem pro és kontra semmit, de a múlt héten egy apuka nálunk az ismeretségi körömben viszonylag gyorsan meghalt, 50 évesen, fia "nagyvárosban" tanul és hazahozta a kórt. Ő ugyan tünetmentes volt, így nem tudhatta. - Karanténozták az egész családot mert mindenki elkapta, a tesztek igazolták ezt. (Na most.., én szarul érezném magam hátra lévő életemben ha "megölném" mondjuk a nagymamám, pedig már majdnem eleget élt. ;) )

Szerkesztve: 2020. 09. 24., cs – 18:30

Aranyos, de óriás méretű csúsztatások tömkelege:

- A svédeknél nincsenek kötelező szigorítások, de az emberek home office dolgoznak, a social distancing szintén alapértelmezett számukra és maszkot is hordanak, 16 éves kor fölött pedig ők is online oktatásra váltottak.

- A svéd halálozási adatokat (10M népesség) a uk (60M népesség) halálozási adatokkal egy grafikonon ábrázolja és azzal hasonlítja össze (egy az egyben), persze hogy laposabb az a szerencsétlen grafikon. Ha népesség arányosan néznénk ezeket az adatokat akkor uk 629/M és a svéd 581/M már kevésbé lenne ennyire barátságos. Ha ugyanezen svéd halálozási adatokat pedig összehasonlítjuk egy szintén 10M népességű országgal (legyen az a miénk), akkor ugyanezen időszakra halottból volt annyi mint nálunk fertőzött, az éppen aktuális adatokat tekintve pedig *11 halottal "büszkélkedhetnek". De egy hasonló hülye összehasonlításért vehetjük pl.: Liechtenstein-t. 116 eset összesen, 1 elhunyt -> Nincs itt vírus, nincs járvány, hülye az egész világ (az nem számít hogy 40k az össznépessége).

- A maszkhasználattal kapcsolatosan megállapítja, hogy a legtöbb helyen a járvány lefutása végén vezettek be rá törvényt, hogy kötelező és ezt datálja. Igen, de addigra már sokan hordtak maguktól (mint ahogy a svédek is hordanak pedig ott nem is kötelező). Következtetés: a maszk nem ér semmit, mert a megbetegedések nem akkor csökkentek, vagyis a maszk teljesen hatástalan. Helyes következtetés: az emberek csak kis százaléka olyan hülye, hogy világjárvány esetén ne hordjon maszkot, a törvénykezés pedig ezen csak csak kicsit változtat és egyébként is lassú.

A maradék csúsztatásra (false pozitívok aránya) amiket tényként könyvel el és ezt görgeti végig a megfelelően szelektált adatokon már nem is reagálok, kár lenne.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/egeszsegugy/cikkek/koronavirus…

Lehet, hogy a "Házipatika" virológiai kérdésekben nem egy szakmai csúcs, de érdemes elolvasni, ti. én pl. megtaláltam magamra vonatkoztatva összefoglalva minden tünetet, - egy részük tüdőgyógyász és CT által igazolva is lett, - amin átmentem ez év február 4-e óta. - (Előtte egy héttel halt meg egy éppen nem halni készült (60 éves volt) kolléganő tüdőembóliában, megelőzően egy hétig lenyomhatatlan láza volt. Otthon akarta kiheverni.) - Természetesen ma is kísér egy részük, az igazolt "visszamaradókra" is értve. - A párom ez idő alatt kicsit könnyebben vette az "akadályt", de valamennyire szintén tapasztalta-ja.

(80%-át végignéztem én is, a grafikonokkal, statisztikákkal azért nekem is bajom van. Mert a mögöttük lévő szándék érdekből hamisításra ösztönöz. Szinte mindig.)

- Igen, a svédeknél olyan ajánlások vannak, amiknek vannak tudományosan megalapozott értelme, pl. távolságtartás, idősek, magas rizikójúak védelme.
Amiknek nincs, azokat nem ajánlják és nem rendelik el, pl. lezárások, maszk használat. Én úgy tudom, hogy csak kevesen hordanak maszkot.

- A svéd halálozási adatokat (10M népesség) a uk (60M népesség) halálozási adatokkal egy grafikonon ábrázolja és azzal hasonlítja össze (egy az egyben), persze hogy laposabb az a szerencsétlen grafikon.

Mindjárt így indul a videó, hogy az UK adatok és a svéd adatok 1 millió főre vetítve vannak ábrázolva. Ugyanolyan a két grafikon. Innentől a további gondolatmeneted fals alapra épül.

Mai két hír a új Indexről, illetve Portfolióról:

 

Egyik:

 * https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200925/koronavirus-uj-fertozesi-mec…

 "A koronavírus új fertőzési mechanizmusát fedezték fel a szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói, ami lehetőséget biztosíthat a kórokozók sejtbe jutásának gátlására."

"[...] részvevő kutatók felfedezésének lényege, hogy a koronavírus sejtfelszíni kötődésekor a már feltérképezett sejtfelszíni kötőhely, az ACE2 (angiotenzin konvertáló enzim) mellett a sejtfelszíni cukrozott fehérjékkel is kapcsolatba kerül, és ez elősegíti a vírus bejutását a sejtbe."

Cukrozott fehérjék. Hmmmm.... Haroldking, hallod?

 

Másik:

 * https://index.hu/belfold/2020/09/24/kifakadt_egy_koronavirusos_beteg_ot…

"Kifakadt egy koronavírusos beteg: otthon gyorsabban felépülne, mint a kórházban"

Eleve be se kellett volna mennie, és zabálhatná a forró húslevest otthon!